Geirangerfjorden i Norge
Bryggen i Bergen
Rensdyr i Norge
På krydstogt i de norske fjorde med krydstogtskibet Legend of the Seas

Du er her

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap

12 naturskønne dage over Polarcirklen til Nordkap med dansk rejseleder kr. 21.990,- i balkon kahyt

Resumé

Tag med krydstogtskibet Legend of the Seas og få unikke naturoplevelser på rejsen til Nordkap, hvor solen aldrig går ned om sommeren.

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap rutekortHøjdepunkter for rejsen Sommerkrydstogt fra København til Nordkap:

 • Elegant krydstogtskib med helpension
 • Norges fjeldsider, fjorde og gletsjere
 • Ålesund - norsk by i jugendstil
 • Honningsvåg - Nordkap og Norges nordligste by
 • Tromsø, Nordens Paris
 • Geirangerfjorden, verdens smukkeste fjord
 • Olden med Jostedal-gletsjeren
 • Ludvig Holbergs fødeby, Bergen
 • Maksimalt 30 deltagere

Geiranger - verdens smukkeste fjord

Glæd jer til scenerier med rå fjeldsider, brusende vandfald og midnatssol. Sommerkrydstogtet fra København til Nordkap, byder på fantastiske panoramaudsigter med det store mørke hav som kulisse. 

Oplev verdens smukkeste fjorde. Geirangerfjorden er så unik, at den er optaget på UNESCO’s liste for verdens naturarv.

I kommer forbi imponerende gletsjere, hyggelige byer som fiskerbyen Ålesund, Tromsø, den lille landsby Olden og den gamle hansestad Bergen.

Og ikke at forglemme naturligvis Nordkap, hvor solen aldrig går ned om sommeren, og som er hjemsted for samerne og deres flokke af rener samt tusindvis af havfugle, bl.a. suler og søpapegøjer.

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap med Legend of the SeasDet gode skib "Legend of the Seas"

På Sommerkrydstogt fra København til Nordkap sejler I med "Legend of the Seas" fra rederiet Royal Caribbean. Det er et elegant mellemstort skib med plads til 2.400 passagerer. Skibet er lille nok til at kunne gå ind i fjordene, men stort nok til at kunne tilbyde et væld af aktiviteter.

Om bord findes bl.a. et teater, en klatrevæg, flere restauranter, pool, kasino og aktiviteter for store som små.

Udflugterne til og omkring Nordkap og Geirangerfjorden er inkluderet i prisen.

Maksimalt 30 deltagere

For at sikre så god en oplevelse som muligt har vi fastsat det maksimale antal deltagere til 30 på Sommerkrydstogt fra København til Nordkap. Det er fastsat ud fra vores erfaringer med netop denne rejses attraktioner, transportformer og lokale forhold. Der er garanteret afrejse ved 15 deltagere.


Sommerkrydstogt fra København til Nordkap - kort dagsprogram:

 • Dag 1: Afrejse fra København
 • Dag 2: Til søs langs den norske kyst
 • Dag 3: Ålesund, smuk jugendarkitektur omkranset
  af majestætisk natur
 • Dag 4: Over polarcirklen med masser af tilbud om bord
 • Dag 5: Honningsvåg i Nordkap - verdens ende og 
  samernes hjemsted
 • Dag 6: Tromsø, Nordens Paris ved den lune golfstrøm
 • Dag 7: Til søs langs den flotte norske kyst
 • Dag 8: Geirangerfjorden, kaldet verdens smukkeste fjord
 • Dag 9: Olden, med Jostedalsgletsjeren
 • Dag 10: Bergen, den gamle hansestad med smukke Bryggen
 • Dag 11: Til søs mod København
 • Dag 12: Ankomst København

 

Program

Kursen er sat mod det høje nord på dette fantastiske krydstogt langs Norges storslåede og vilde kyst. Togtet starter og slutter i København.

Søpapegøje i NorgeDag 1: Afrejse fra København

At tage på krydstogt fra København er ikke bare nemt. Det er også fascinerende at se byens tårne forsvinde i horisonten, mens man glæder sig til oplevelserne, der venter. Skibet glider stille op langs Strandvejens skønne huse, forbi Dyrehaven og de mange små havne. Første store pejlemærke er Kronborg til bagbord, og så er I for alvor stået til søs. Afgang kl. 17.00.

Dag 2: Til søs

I har dagen til søs og sejler nordpå langs nabolandets vestkyst. Den storslåede norske kystlinje på mere end 20.000 km leverer fantastiske naturscenerier. Et virvar af øer og holme er blot en del af det, I kommer til at opleve på denne tur. Krydstogtskibet Legend of the Seas, byder på mange muligheder for adspredelser. Gør præcis, hvad I har lyst til – og nyd hvert minut.

Oplev Ålesund i Norge under Sommerkrydstogt fra København til NordkapDag 3: Ålesund

I ankommer til første stop i Norge, Ålesund. Byen er omkranset af små øer, majestætiske bjerge samt små fiskersamfund, hvor ca. en tredjedel af Norges fiskeeksport kommer fra.

Ålesund er især kendt for sin fascinerende arkitektur med mange spir, tårne og detaljerede ornamenteringer. Det skyldes branden i 1904, hvor størstedelen af byen gik til grunde. Ca. 850 huse nedbrændte, blot 250 stod tilbage, men mirakuløst omkom kun en enkelt person under branden. Efter branden strømmede hjælpen til fra nær og fjern bl.a. fra den tyske kejser Wilhelm II, som sendte fire store skibe af sted til Norge.

Byen blev genopbygget, størstedelen i datidens jugendstil som med sin excentriske arkitektur giver en særlig stemning og har gjort Ålesund kendt over hele verden. En gåtur i de fortryllende gader, den maleriske fiskerihavn Brosundet eller Art Nouveau Centeret midt i byen er nogle af de ting, I kan opleve. Ankomst kl. 7.00 – afrejse kl. 16.00.

Dag 4: Over polarcirklen

Slap af med en bog, benyt nogle af skibets mange aktiviteter eller nyd blot sejladsen og den smukke udsigt over fjordene, når skibet passerer polarcirklen.

Honningsvåg i Norge

Dag 5: Honningsvåg, Nordkap

I ankommer til Norges nordligste by og en af de nordligste byer i verden. Verdens ende, hvor solen aldrig går ned om sommeren!

Honningsvåg med sine kun 2.500 indbyggere er blot en lille by, der hovedsageligt ernærer sig ved fiskeri og selvfølgelig turisme. Byen ligger på den lille ø Magerøya, der er forbundet med fastlandet via Europas længste vejtunnel på knap 7 km. Honningsvåg er hjemsted for samerne og deres tusindvis af rener samt havfugle, bl.a. suler og søpapegøjer.

Nordkap eller Knivskjelloddens - Europas nordligste punkt?

Nordkap er en unik oplevelse. Plateauet strækker sig 307 m op fra det kolde Ishav. At man befinder sig ved Europas nordligste punkt, 71°N, gør kun oplevelsen meget større. I virkeligheden er den lille halvø Knivskjelloddens spids halvanden km længere mod nord, men den detalje vælger de fleste at se bort fra. På vejen fra Honningsvåg mod Nordkap oplever man subarktiske landskaber med storslået og barsk natur, hvor man om sommeren ofte kan se flokke af rener græsse.

Et besøg i Nordkaphallen med udsigt gennem store panoramavinduer er også en god oplevelse. Men først og fremmest: Tag jer tid til at nyde udsigten – kun Barentshavets kolde bølger skiller dig fra Nordpolen. Ankomst kl. 11.00 – afrejse kl. 18.00.

Nordlys ved Tromsø

Dag 6: Tromsø

Ankomst om morgenen til Tromsø, Nordens Paris og den største nordiske by nord for polarcirklen. Byen ligger blot 2.000 km fra Nordpolen. Den lune Golfstrøm mildner dog vejret, så man om sommeren kan komme helt op på 28 grader! Samerne har været i området i over 2.000 år, men arkæologer har fundet tegn på liv, der kan spores 10.000 år tilbage.

I 1252 blev den første kirke bygget som et kapel for kongen, men Tromsø, som vi kender den i dag, blev først grundlagt i 1794. I starten af 1800-tallet var byen kendt for ekspeditioner til Nordpolen. I dag er det især midnatssolen, polarlyset og Ishavskatedralen, som tiltrækker besøgende.

Her er et aktivt studenterliv, og beboerne kan da også prale af verdens nordligste universitet foruden verdens nordligste bryggeri og katedral. Med det spektakulære landskab i baggrunden og det 1.800 meter høje Lyngenfjeld omgivet af øer og vand, er Tromsø en smuk og hyggelig by at gå op opdagelse i. Et besøg på Polarmuseet, hvor man kan høre mere om de mange polarekspeditioner, er også en spændende oplevelse. Ankomst kl. 8.00 – afrejse kl. 17.00.

Geiranger Fjord i Norge

Dag 7: Til søs

I har en dag på søen med sejlads langs den flotte norske kystlinje. I har god tid til at nyde skibets tilbud og fordøje de mange indtryk, inden I tager fat på de næste dages besøg.

Dag 8: Geiranger

I ankommer om morgenen til et af verdens store naturvidundere, Geirangerfjorden. Det er ikke uden grund, at den kaldes verdens smukkeste fjord, og at den er optaget på UNESCO’s liste for verdens naturarv. I er omgivet af frodig vegetation, brusende vandfald og de op til 1.500 m høje majestætiske fjeldsider. Og det bedste sted at se det hele fra, er selvfølgelig et skib.

Fra den lille by Geiranger i bunden af fjorden kan man besøge Norsk Fjordcenter, som har en spændende udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. I kan også tage en tur op i fjeldet til det berømte udsigtspunkt ved Dalsnibba. Ankomst kl. 12.30 – afrejse kl. 21.00.

Olden i NorgeDag 9: Olden

Efter en god nats søvn ankommer I til Olden, en hyggelig lille landsby ved Nordfjord. Olden er omgivet af maleriske landskaber med frodige bjergdale, søer og gletsjere.

Omgivelserne er fredfyldte med rig mulighed for vandreture eller hvad med en fisketur i den nærliggende Oldeelv? I kan også besøge byens gamle trækirke fra 1772 eller tage på gletsjereventyr.

Ikke langt fra Olden ligger nemlig Europas største gletsjer, den 487 km² store Jostedalsgletsjer. Udflugt til Jostedalsgletsjeren købes direkte ved rederiet og er meget populær. Ankomst kl. 10.00 – afrejse kl. 19.00

Bryggen i Bergen, NorgeDag 10: Bergen

Så er I fremme i den smukke gamle by Bergen, og I har hele dagen til at kigge nærmere på Ludvig Holbergs fødeby.

Byen blev grundlagt i 1070 af kong Olva Kyrre og var de norske kongers hovedstad indtil 1314. Byen summer af historie, men især Bryggen, byens havn og varetegn, er kendt med de farverige gamle huse, der minder om byens langvarige forbindelse med de tyske hansestæder. Bryggen har siden 1979 været på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Bergen har, på trods af sin status som Norges næststørste by, formået at bevare sin provinsielle charme. Nyd de fine bygninger, stavkirken og middelalderslottet Håkonshallen. I kan også tage en tur med kabelbanen til det 305 m høje fjeld Fløien, som er et af de 7 fjelde, der omgiver byen. Herfra har I en fabelagtig udsigt over Bergen. Ankomst kl. 8.00 – afrejse kl. 18.00.

Dag 11: Til søs

Denne dag er sidste mulighed for at benytte krydstogtskibet Legend of the Seas mange faciliteter, mens I sejler fra Bergen tilbage mod København.

Dag 12: Ankomst i København

Skibet lægger til kaj. Efter morgenmaden kan I gå fra borde efter en dejlig rejse til det smukke naboland. Ankomst kl. 07.00.

Priser og datoer


PÅ krydstogt i NorgePrisen er oplyst pr. person og inkluderer:

 • 11 nætter krydstogt ombord på skibet Legend of the Seas i den valgte kahytskategori
 • Dansk rejseleder
 • Alle måltider ombord
 • Tur til Nordkap
 • Udflugt i Geirangerfjorden
 • Havneafgifter
 • Drikkepenge

Prisen inkluderer ikke:

 • Sygdoms- og afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige dagture
 • Skatter/afgifter indført efter rejsens offentliggørelse

Krydstogtskib

Royal Caribbean Vision-klassen

Elegante mellemstore krydstogtskibe med fontæner, hvide marmortrapper og en atmosfære i særklasse. Velkommen til Royal Caribbeans skibe i Vision klasse.

Pool på Royal Caribbeans Vision klasse krydstogtskibFølgende krydstogtskibe er i Vision klassen:

 • Enchantment of the Seas (1997)
 • Rhapsody of the Seas (1997)
 • Grandeur of the Seas (1996)
 • Splendour of the Seas (1995)
 • Legend of the Seas (1994)
 • Vision of the Seas (1998)

4* krydstogtskibe

Smukke fontæner, varme træsorter og hyggelige områder med sol, gør disse seks elegante skibe unikke.

Op til 2.400 passagerer opvartes af 800 smilende ansatte.

På alle Vision klassens krydstogtskibe er der et velværeområde forbeholdt voksneVand, Spa og fitness

Der er plads til svømning og leg i de to bassiner og afslapning i de fire boblebade. Det smukke og mere rolige velværeområde Solarium, er forbeholdt voksne.

Få pulsen op i det førsteklasses træningscenter med diverse kondi- og vægtløftningsmaskiner. Der arrangeres også timer i fx aerobic, yoga, tai chi eller kickboksning.

Og bagefter, er det tilladt med forkælelse i den charmerende SPA-afdeling. Her er et stort udvalg af forskellige behandlinger.

Klatrevæg på Royal Caribbean Vision klasse krydstogtskibSport, underholdning, mad og drikke

Top underholdning hver aften og et væld af hyggelige steder, hvor I kan træffe nye venner, nyde en aperitif før maden, danse til ud på de små timer eller bare sidde og se skibet sejle i måneskinnet. Vision klasse skibene er et sikkert valg til det perfekte krydstogt. Om bord findes bl.a. følgende faciliteter:

 • Teater med Broadway inspireret underholdning
 • Flere restauranter, cafeer, barer og lounges
 • Casino med flere spillemaskiner og spilleborde
 • Taxfree butikker
 • Klatrevæg
 • Løbebane
 • Aktivitets- og legeområder for børn
 • Teenageområder med diskotek m.m.
 • Familievenlige aktiviteter såsom spil og konkurrencer

Royal suite på Grandeur of the SeasKahytten - jeres hjem under krydstogtet

Krydstogtskibene i Royal Caribbeans Vision klasse tilbyder syv forskellige kahytskategorier med plads op til 4 personer.

Alle kahytter har en mindre siddegruppe, TV, telefon, toilet med brusebad eller badekar, værdiskab, minibar, make-up bord med hårtørrer, garderobeskab og 110/220 volts stikkontakter.

Skibene har indvendige kahytter, udvendige kahytter (med eller uden balkon) og junior- eller Grand suiter.

Owner's suite på 40 m2 har også bar, stereo-anlæg, spiseplads, hjemmebiograf og en balkon på 12 m2!

Skal I fejre noget specielt? Royal Suite er den største suite ombord. De 103 m2 indeholder bl.a. eget flygel, underholdningscenter, stue og køkkenområde med spisestue. Livet kan leves og nydes på den tilhørende store balkon.

 

Tag med Royal Caribbean på krydstogt - se alle Vision klassens rejser her!

Info

Rejseledere:

Der vil være rejseleder med på turen fra afrejse i København.

Deltagerantal:

Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Der vil maksimalt være 30 deltagere i en gruppe. Hvis der ikke er det nødvendige antal deltagere 6 uger før afrejsen, vil Nyhavn Rejser ikke gennemføre rejsen, med mindre andet er meddelt til de rejsende, som har tilmeldt sig rejsen.

Rejseforsikring:

Det er en forudsætning for deltagelse på en Nyhavn Rejser rundrejse med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring som dækker i forhold til sygdom, lægebehandling, medicin, eventuel hjemtransport og andet som er relateret med sygdom og ulykke. I forhold til rejser udenfor Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring, og skal derfor have ekstra dækning eller ny forsikring. Check med eksisterende rejseforsikring, hvad dækker den og hvad den ikke dækker. Ellers hjælper Nyhavn Rejser gerne med at tegne rejseforsikring hos enten Gouda eller Europæiske rejseforsikring, hvis der er behov for dette.

Visum:

Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Norge. Pas skal medbringes på rejsen.

Fysisk form og tilstand:

For at kunne deltage i denne rejse, er det er en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form. Man skal kunne gå ved egen hjælp. Hvis man er dårligt gående, anvender rollator eller kørestol, så er denne rejse ikke egnet og pågældende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. 
Nyhavn Rejser forbeholder sig ret til at afvise rejsende, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for bureauet.

Ændring eller forlængelse af rejsen:

Rejsen kan ikke forlænges. Er der dele af rejsen man som man selv fravælger eller ikke ønsker at deltage i, er der ikke refundering for dette da rejsen er købt som en samlet pakke.

Navneændring:

I forbindelse med køb skal man opgive sit navn som det står i ens rejsepas. Hvis der er opgivet forkert navn og flyvebilletter skal ændres eller genudstedes, skal eventuelle ekstra omkostningerne afholdes af den rejsende.

Forbehold/ændringer:

Vi gør opmærksom på, at programmet er oplyst vejledende med forbehold for ændringer. Deltagerne bør være opmærksomme på, at rejsen afvikles i lande, hvor lokale naturkræfter og kulturelle forhold kan spille ind og have indflydelse på programmets afvikling. Selvom Nyhavn Rejser, rejselederen og vores lokale agent gør alt for at afvikle programmet i henhold til det oplyste, så kan der opstå force majeure-situationer og forsinkelser, der kan medføre ændringer.

Foto

Galleri - Sommerkrydstogt fra København til Nordkap

Jeg er interesseret i at bestille Sommerkrydstogt fra København til Nordkap.

Udfyld og tryk send, så bliver du kontaktet af en vores eksperter hurtigst muligt.

Under 12 år