Geirangerfjorden i Norge
Bryggen i Bergen
Rensdyr i Norge
De norske fjorde fra første parket på skibet Serenade of the Seas

Du er her

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap

12 naturskønne dage over Polarcirklen til de lyse nætter med dansk rejseleder kr. 12.990,-

Resumé

Tag med på krydstogt med Royal Caribbean og få unikke naturoplevelser – bl.a. i Geirangerfjorden – på rejsen til Nordkap, hvor solen aldrig går ned om sommeren.

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap rutekortGlæd jer bl.a. til: 

 • Elegant krydstogtskib med helpension
 • Midnatssol og lyse nætter
 • Verdens smukkeste fjord og et væld af fantastiske naturscenerier
 • Bergen med den UNESCO-fredede Brygge – og en række andre charmerende kystbyer
 • Spændende udflugter på Nordkap og i Geiranger 

Maksimum 24 deltagere

For at sikre så god en oplevelse som muligt har vi fastsat det maksimale antal deltagere til 24. Det er fastsat ud fra vores erfaringer med netop denne rejses attraktioner, transportformer og lokale forhold. Der er garanteret afrejse ved 15 deltagere.

Elegante rammer til søs

I sejler med krydstogtskibet "Serenade of the Seas".
Skibet er fra rederiet Royal Caribbean og er et elegant mellemstort skib med plads til 2.400-2.500 passagerer. Skibet er småt nok til at kunne gå ind i fjordene, men stort nok til at kunne tilbyde et væld af aktiviteter. Om bord findes der bl.a. teater, klatrevæg, flere restauranter, pool, kasino og aktiviteter for store som små.

I har helpension om bord inkluderet og kan se frem til masser af forkælelse for smagsløgene.

Sommerkrydstogt fra København til Nordkap med Legend of the SeasNår midnatssolen danser

Det er noget helt, helt særligt at opleve de lyse nætter nord for polarcirklen. Måske er I endda så heldige, at I ser midnatssolen danse, som man kalder det, når solen hænger i horisonten – på kanten til at gå ned for så at stige op igen på himlen. Perioden med midnatssol starter fra midt i maj (men varierer dog fra område til område), så I er af sted på det helt rette tidspunkt.  

Fjelde, fjorde og hyggelige byer 

Et af de helt store højdepunkter på krydstogtet er Geirangerfjorden, som er optaget på UNESCO’s liste over verdens naturarv. I sejler helt ind i bunden af fjorden og kan se frem til en fantastisk smuk sejlads med de rå fjeldsider og brusende vandfald, der vælter ned over fjeldsiderne, og små fjeldhytter, som klynger sig til 
I det hele taget er dette krydstogt beriget med masser af naturskønne oplevelser langs den norske kyst og hyggelige byer som fiskerbyen Ålesund, Tromsø, den lille landsby Olden og den gamle hansestad Bergen.

Udflugter med rejselederen på Nordkap og i Geiranger

Vi har inkluderet to spændende udflugter, som rejselederen står for.  På Nordkap kører I med bus op til besøgscenteret på Nordkapplateauet – gennem de subarktiske landskaber med storslået og barsk natur, hvor man om sommeren ofte kan se flokke af rener græsse.

I Geiranger kører I op på fjeldet Dalsnibba – og nyder den helt fantastiske udsigt ned over fjorden.  


Kort dagsprogram:

 • Dag 1: Afsejling fra København
 • Dag 2: Til søs langs den smukke norske kyst
 • Dag 3: Ålesund, smuk jugendarkitektur omkranset
  af majestætisk natur
 • Dag 4: Over polarcirklen med masser af tilbud om bord
 • Dag 5: Honningsvåg i Nordkap – verdens ende og samernes hjemsted. Udflugt til Nordkapplateauet
 • Dag 6: Tromsø, Nordens Paris ved den lune golfstrøm
 • Dag 7: Til søs langs kysten
 • Dag 8: Geirangerfjorden, verdens smukkeste fjord. Udflugt på fjeldet Dalsnibba
 • Dag 9: Olden med Jostedalsgletsjeren
 • Dag 10: Bergen, den gamle hansestad med det smukke Bryggen
 • Dag 11: Til søs
 • Dag 12: Ankomst til København

 

Program

 Søpapegøje i NorgeDag 1: Afsejling fra København

At tage på krydstogt fra København er ikke bare nemt. Det er også fascinerende at se byens tårne forsvinde i horisonten, mens man glæder sig til oplevelserne, der venter. Skibet glider stille op langs Strandvejens skønne huse, forbi Dyrehaven og de mange små havne. Første store pejlemærke er Kronborg til bagbord, og så er I for alvor stået til søs. Afsejling kl. 16:30.

Dag 2: Til søs

Nyd dagen på havet, mens kursen går nordpå langs Norges vestkyst. Den storslåede norske kystlinje på mere end 20.000 km leverer helt fantastiske naturscenerier. Et virvar af øer og holme er blot en del af det, I kommer til at opleve på denne krydstogtrejse. 

Krydstogtskibet byder på mange muligheder for adspredelser. Gør præcis, hvad I har lyst til – og nyd hvert minut.

Oplev Ålesund i Norge under Sommerkrydstogt fra København til NordkapDag 3: Ålesund

I har i dag jeres første landgang i Ålesund. Byen er omkranset af små øer, majestætiske bjerge samt små fiskersamfund, hvor ca. en tredjedel af Norges fiskeeksport kommer fra.

Ålesund er især kendt for sin fascinerende arkitektur med mange spir, tårne og detaljerede ornamenteringer. Det skyldes branden i 1904, hvor størstedelen af byen gik til grunde. Ca. 850 huse nedbrændte, og blot 250 stod tilbage, men mirakuløst omkom kun en enkelt person. Efter branden strømmede hjælpen til fra nær og fjern bl.a. fra den tyske kejser Wilhelm II, som sendte fire store skibe af sted til Norge.

Byen blev genopbygget, størstedelen i datidens jugendstil, som med sin excentriske arkitektur giver en særlig stemning og har gjort Ålesund kendt over hele verden. En gåtur i de fortryllende gader, den maleriske fiskerihavn Brosundet og art nouveau-kvarteret midt i byen er nogle af de ting, I kan opleve. Ankomst kl. 7.00 – afsejling kl. 16.00.

Dag 4: Over polarcirklen

Slap af med en bog, benyt nogle af skibets mange aktiviteter eller nyd blot sejladsen og den smukke udsigt over fjordene, når skibet passerer polarcirklen.

Honningsvåg i Norge

Dag 5: Honningsvåg, Nordkap. Udflugt til Nordkap-plateauet

I ankommer til Norges nordligste by, som tilmed er en af de nordligste byer i verden. Velkommen til verdens ende, hvor solen aldrig går ned om sommeren!

Honningsvåg med sine kun 2.500 indbyggere er blot en lille by, der hovedsageligt ernærer sig ved fiskeri og selvfølgelig turisme. Byen ligger på den lille ø Magerøya, der er forbundet med fastlandet via Europas længste vejtunnel på knap 7 km. Honningsvåg er hjemsted for samerne og deres tusindvis af rener samt havfugle, bl.a. suler og søpapegøjer.

Nordkap eller Knivskjellodden – Europas nordligste punkt?

Nordkap er en unik oplevelse. Plateauet strækker sig 307 m op fra det kolde Ishav. At man befinder sig ved Europas nordligste punkt, 71°N, gør kun oplevelsen meget større. I virkeligheden er den lille halvø Knivskjelloddens spids halvanden km længere mod nord, men den detalje vælger de fleste at se bort fra.

Udflugt til Nordkapplateauet
Vi har inkluderet en spændende busudflugt til selve Nordkapplateauet. På vejen fra Honningsvåg mod Nordkap oplever I de subarktiske landskaber med storslået og barsk natur, hvor man om sommeren ofte kan se flokke af rener græsse. På Nordkapplateauet har I adgang til besøgscenteret, hvor I kan se den spændende udstilling og nyde udsigten gennem de store panoramavinduer. Udenfor kan I se monumentet Verdens Børn og den ikoniske globus, mens I indånder den friske luft. Her er det kun Barentshavets kolde bølger, der skiller jer fra Nordpolen. Ankomst kl. 11.00 – afsejling kl. 18.00.

Nordlys ved Tromsø

Dag 6: Tromsø, Nordens Paris

I ankommer om morgenen til Tromsø, kendt som Nordens Paris og den største nordiske by nord for polarcirklen. Byen ligger blot 2.000 km fra Nordpolen. Den lune Golfstrøm mildner dog vejret, så man om sommeren kan komme helt op på 28 grader! Samerne har været i området i over 2.000 år, men arkæologer har fundet tegn på liv, der kan spores 10.000 år tilbage.

I 1252 blev den første kirke bygget som et kapel for kongen, men Tromsø, som vi kender den i dag, blev først grundlagt i 1794. I starten af 1800-tallet var byen kendt for ekspeditioner til Nordpolen. I dag er det især midnatssolen, polarlyset og Ishavskatedralen, som tiltrækker besøgende.

Her er et aktivt studenterliv, og beboerne kan da også prale af verdens nordligste universitet foruden verdens nordligste bryggeri og katedral. Med det spektakulære landskab i baggrunden og det 1.800 meter høje Lyngenfjeld omgivet af øer og vand, er Tromsø en smuk og hyggelig by at gå op opdagelse i. Læg også vejen forbi Polarmuseet, hvor I kan høre mere om de mange polarekspeditioner. Ankomst kl. 8.00 – afsejling kl. 17.00.

Geiranger Fjord i Norge

Dag 7: Til søs

I har en dag på søen med sejlads langs den flotte norske kystlinje. I har god tid til at nyde skibets tilbud og fordøje de mange indtryk, inden I tager fat på de næste dages besøg.

Dag 8: Geirangerfjorden og udflugt til Dalsnibba

I ankommer om morgenen til et af verdens store naturvidundere: Geirangerfjorden. Det er ikke uden grund, at den kaldes verdens smukkeste fjord, og at den er optaget på UNESCO’s liste for verdens naturarv. I er omgivet af frodig vegetation, brusende vandfald og de op til 1.500 m høje majestætiske fjeldsider. Det bedste sted at se det hele fra er naturligvis et skib.

I sejler helt ind i bunden af fjorden til den lille by Geiranger, hvorfra I skal på en smuk køretur op på fjeldet Dalsnibba. Nyd den fantastiske udsigt ned over fjordlandskaberne – det er magisk smukt! 

Bagefter er der tid til, at I på egen hånd kan besøge Norsk Fjordcenter, som har en spændende udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne. Ankomst kl. 12.30 – afsejling kl. 21.00.

Olden i NorgeDag 9: Olden

Efter en god nats søvn ankommer I til Olden, en hyggelig lille landsby ved Nordfjord. Olden er omgivet af maleriske landskaber med frodige bjergdale, søer og gletsjere.

Omgivelserne er fredfyldte med rig mulighed for vandreture eller hvad med en fisketur i den nærliggende Oldeelv? I kan også besøge byens gamle trækirke fra 1772 eller tage på gletsjereventyr.

Ikke langt fra Olden ligger nemlig Europas største gletsjer, den 487 km² store Jostedalsgletsjer. Udflugten til Jostedalsgletsjeren købes direkte ved rederiet og er meget populær. Ankomst kl. 10.00 – afsejling kl. 19.00

Bryggen i Bergen, NorgeDag 10: Bergen med UNESCO-fredede Bryggen

Så er I fremme i den smukke gamle by Bergen og har hele dagen til at kigge nærmere på Ludvig Holbergs fødeby.

Byen blev grundlagt i 1070 af kong Olva Kyrre og var de norske kongers hovedstad indtil 1314. Byen summer af historie, men især Bryggen, byens havn og varetegn, er kendt med de farverige gamle huse, der minder om byens langvarige forbindelse med de tyske hansestæder. Bryggen har siden 1979 været på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Bergen har, på trods af sin status som Norges næststørste by, formået at bevare sin provinsielle charme. Nyd de fine bygninger, stavkirken og middelalderslottet Håkonshallen. I kan også tage en tur med kabelbanen til det 305 m høje fjeld Fløien, som er et af de 7 fjelde, der omgiver byen. Herfra har I en fabelagtig udsigt over byen. Ankomst kl. 8.00 – afsejling kl. 18.00.

Dag 11: Til søs

Så er det sidste mulighed for at benytte skibets mange faciliteter, mens I sejler fra Bergen tilbage mod København.

Dag 12: Ankomst i København

Skibet lægger til kaj i København. Spis morgenmad om bord, og så er I klar til at gå fra borde efter en dejlig rejse til det smukke naboland. Ankomst kl. 07.00.

Priser og datoer


PÅ krydstogt i NorgePrisen er oplyst pr. person og inkluderer:

 • 11 nætters krydstogt om bord på krydstogtskibet i den valgte kahytskategori
 • Dansk rejseleder
 • Alle måltider om bord
 • Tur til Nordkap
 • Udflugt fra Geiranger til Dalsnippa
 • Havneafgifter
 • Drikkepenge

Prisen inkluderer ikke:

 • Sygdoms- og afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Øvrige dagture
 • Skatter/afgifter indført efter rejsens offentliggørelse

Krydstogtskib

Royal Caribbean Radiance-klassen

Vær aktiv eller nyd livets stille stunder - der er plads til begge dele om bord på de fantastiske Royal Caribbean krydstogtskibe.

Serenade of the Seas skib i solnedgangI Radiance klassen kan I vælge mellem følgende krydstogtskibe:

 • Brilliance of the Seas (2002)
 • Jewel of the Seas (2004)
 • Radiance of the Seas (2000) Opgraderet
 • Serenade of the Seas (2003) Opgraderet

4* krydstogtskibe

Skibene er udstyret med store vinduer, som giver en fantastisk udsigt. Det smukke lysindfald giver en perfekt kombination til det elegante interiør og de lækre møbler.

Der er plads til 2.500 passagerer og krydstogtskibene er blandt de nyeste og mellemstore klasser i Royal Caribbeans flåde.

Godt 900 ansatte er opmærksomme, smilende og yder en optimal service.

Restauranter, barer, klubber og lounges

Alle krydstogtskibe i Radiance-klassen har restauranter og barer for enhver smag. I kan variere besøgene eller finde jeres helt eget favoritsted. I finder bl.a. følgende om bord:

 • Hovedrestauranten med flere-retters morgenmad, frokost og middag
 • Chops Grille - møre og lækre bøffer*
 • Portofino eller Giovanni's Table - velsmagende italienske retter*
 • Windjammer Café, Pizzeria og Seaview Café
 • Mange forskellige barer, klubber og lounges. Fx Champagnebar, pubs, Jazz bar, Sports klub m.fl.
 • Casino Royal med spillemaskiner og spilleborde
 • Teater, diskotek, natklub og steder med levende musik

Om bord på Radiance of the Seas og Serenade of the Seas er der bl.a. også: Izumi Asien-fusion med bl.a. a la carte sushi*, R Bar med 60'er stemning og lækre cocktails samt udendørs filmlærred.

*Mod tillæg. Roomservice: Tillæg ved bestilling om natten.

Serenade of the Seas atrium poolDans, konkurrencer, leg og party!

På krydstogtskibene i Radiance klassen er der daglig aktiviteter for alle - uanset alder. Minigolf turneringer, quiz konkurrencer, danseundervisning, bingo, basketball dyster, party nights og meget andet.

Børneklubberne (inddelt i fem alderstrin) er utrolig populære. Personalet er energiske og idérige. Og så er det et oplagt sted, at finde nye legekammerater.

Solarium er et bassinområde med boblebad, afslapningsområder og bar - forbeholdt voksne. Her er der rig mulighed for at nyde stille stunder, alene eller sammen.

Et populært samlingssted er Atrium Lobby. Her nydes farverige drinks og dansegulvet benyttes flittigt.

basketball bane Serenade of the SeasAktiviteter og faciliteter

Royal Caribbeans krydstogtskibe er kendt for deres store udbud af faciliteter og aktiviteter. I løbet af dagen arrangeres forskellige aktiviteter. Men brug endelige også de utallige faciliteter:

 • Pools, boblebade og spa med behandlinger
 • Førsteklasses træningscenter med blandt andet yoga- og tai chi timer
 • Klatrevæg, løbebane, minigolf og basketball bane
 • Adventure Beach - børnebassin med rutsjebane
 • Teenageområder med lounges og diskotek
 • Bibliotek og rum til kortspil
 • Babysitning om aftenen
 • Taxfree butikker
 • Teater med Broadway-inspireret underholdning m.m.

Kahytkategorier Radiance of the SeasMed eller uden balkon? Kahytter for enhver smag

Alle kahytter om bord Royal Caribbeans Radiance klasse indeholder som minimum.: TV, minibar, deponeringsboks, badeværelse med brus eller karbad, telefon, make-up bord med hårtørrer, garderobeskab og 110/220 volts stikkontakter.

Størrelser og beliggenheder er forskellige og I kan vælge indvendig kahyt, udvendig kahyt og udvendig kahyt eller juniorsuite med balkon.

Ønsker I ekstra luksus og forkælelse under jeres krydstogt, kan vi anbefale de imponerende suiter..

Her kan I se frem til hjemmebiograf, stereo-anlæg, opholdsområde, adgang til privat lounge og egen concierge service.

Krydstogt rejser med Royal Caribbean Cruise Line - se dem her!

 

 

 

 

 

Info

Rejseledere

Der vil være rejseleder med på turen fra afrejse i København.

Deltagerantal

Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Der vil maksimalt være 30 deltagere i en gruppe. Hvis der ikke er det nødvendige antal deltagere 6 uger før afrejsen, vil Nyhavn Rejser ikke gennemføre rejsen, med mindre andet er meddelt til de rejsende, som har tilmeldt sig rejsen.

Rejseforsikring

Det er en forudsætning for deltagelse på en af Nyhavn Rejsers rundrejser med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring som dækker sygdom, lægebehandling, medicin, eventuel hjemtransport og andet som er relateret med sygdom og ulykke. På rejser uden for Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring og skal derfor have ekstra dækning eller ny forsikring. Tjek med eksisterende rejseforsikring, hvad dækker den og ikke dækker. Ellers hjælper Nyhavn Rejser gerne med at tegne rejseforsikring hos enten Gouda eller Europæiske Rejseforsikring, hvis der er behov for dette.

Pas/visum

Hvis du er dansk statsborger og har dansk pas, kræves der ikke visum til denne rejse. 
Pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdet og skal medbringes på rejsen.

Er du statsborger i et andet land eller ikke har et dansk pas skal du være opmærksom på, at der kan gælde andre regler for visum krav. Hvis dette er tilfældet, så skal du selv sørge for at anskaffe visum der måtte være påkrævet til rejsen.

Fysisk form og tilstand

For at kunne deltage i denne rejse, er det er en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form og kan gå ved egen hjælp. Hvis man er dårligt gående, anvender rollator eller kørestol, er denne rejse ikke egnet og pågældende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. Nyhavn Rejser forbeholder sig ret til at afvise rejsende, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for bureauet.

Ændring eller forlængelse af rejsen

Rejsen kan ikke forlænges. Er der dele af rejsen, man selv fravælger eller ikke ønsker at deltage i, er der ikke refundering for dette, da rejsen er købt som en samlet pakke.

Navneændring

Ved køb af rejsen skal man opgive sit navn, som det står i ens rejsepas. Hvis der er opgivet forkert navn, og flybilletter skal ændres eller genudstedes, skal eventuelle ekstra omkostningerne afholdes af den rejsende.

Drinkspakke:

Der er ikke inkluderet drinkspakke på skibet ifm. denne rejse.
Drinkspakker tilkøbes direkte ved rederiet.
Rederierne har til tider kampagner med gratis drinkspakke, afhængigt af købte sejlrute, kahyt kategori mm.
Nærmere afrejsen modtager I afrejsedokumenter fra os, hvor det vil fremgå hvis det er aktuelt for jeres rejse.
Vi anbefaler derfor først tilkøb af en evt. drinkspakke foretages når I har modtaget afrejsedokumenterne fra os. 

Forbehold/ændringer

Vi gør opmærksom på, at programmet er oplyst vejledende med forbehold for ændringer. Deltagerne bør være opmærksomme på, at rejsen afvikles i lande, hvor lokale naturkræfter og kulturelle forhold kan spille ind og have indflydelse på programmets afvikling. Selvom Nyhavn Rejser, rejselederen og vores lokale agent gør alt for at afvikle programmet i henhold til det oplyste, kan der opstå force majeure-situationer og forsinkelser, der kan medføre ændringer.

Foto

Galleri - Sommerkrydstogt fra København til Nordkap

Jeg er interesseret i at blive kontaktet vedrørende Sommerkrydstogt fra København til Nordkap.

Udfyld og tryk send, så vil en af vores rejsekonsulenter kontakte dig hurtigst muligt. Der udarbejdes ikke tilbud, før vi har talt sammen, da det er nødvendigt at vi kender dine ønsker, behov og forventninger. Det er din sikkerhed for, at rejseforslaget tager højde for alt det, der er vigtig for dig.

Under 12 år