• Kom helt tæt på dyrerne på en safari walk, når I bor på Olivers Camp, Tarangire National Park, Tanzania
 • Aftensol over poolen på &Beyond Klin's Camp Serengeti, Tanzania
 • Løven, en af The Big Five. Kenya
 • Den store dyrevandring i Serengeti Nationalpark i Tanzania
 • Middag med udsigt fra Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania

Safariguide: Sådan tjekker du kvaliteten af din safari

Små lodges, private reservater, mangfoldigheden af dyr og åbne jeeps

Guide: Hvad er forskellen på safari i Afrika? Hvorfor den stor prisforskel? Hvorfor vælge åbne jeeps, små lodges og private reservater? Få overblik her. 

At vælge den rigtige safari i Afrika, kan være en udfordring. For hvad er det, man får for sine penge? Der er kæmpe prisforskelle, men også lige så store forskelle på oplevelsen.

Det betyder ikke, at det så bare handler om det dyreste eller ingenting. I skal vælge det, der er rigtigt for jer ud fra jeres budget og ud fra jeres ønsker til f.eks. komfort og rejsetid. Men det er ikke en hemmelighed, at ofrer man lidt ekstra, får man som regel rigtigt meget mere.

Safari i Sydafrika på Kapama Southern CampHvad får I ekstra på de bedste safarier?

I Nyhavn Rejser kan I vælge mellem en række forskellige safarier i flere lande i Afrika. Men vi har nogle fælles kvalitetskrav, uanset hvilken safari I vælger.

Små lodges

Den bedste safaristemning får I på lodges og camps med få værelser eller telte. Jo færre man bor der, jo tættere på kommer dyrene, og jo færre er man også til at dele naturoplevelserne. Det er ikke sjov at holde i kø for at se en løve. Tjek, hvor mange værelser/telte, der er det sted, I overvejer.

Små lodges betyder også tættere kontakt til alle fra tjener til ranger og dermed bedre service. Stemningen i restauranten og omkring et bål om aftenen er hyggeligere. Og dyrelivet bevæger sig tættere på.

Netop dyrelivet er selvfølgelig altafgørende, så en lille lodge gør det ikke i sig selv. Beliggenheden bestemmer jeres oplevelse. At sidde på sin terrasse med udsigt over et vandhul, hvor dyrene samles, er fantastisk. Derfor udvælger vi kun lodges med den bedste beliggenhed.

Rhino Post Safari Lodge ved Krüger National Park i SydafrikaPrivate reservater

Der er nationalparker og private parker. Nyhavn Rejser anbefaler klart private parker, der ligger op til nationalparker, og hvor dyrene bevæger sig frit.

I de private parker er færre besøgende. Det skal være dyrene, der er i flok, ikke jer. Samtidig har I de bedste rangers og trackers til at opsøge dyrene, hvor de er, og de har mere frihed til at gøre det.

Hvor en nationalpark som Kruger kræver, at bilerne holder sig på asfalterede veje, kan I køre ad grusveje og oftest også off road i de private reservater lige op til - med respekt for dyrelivet, selvfølgelig.

I de private reservater er det også jeres rangers, der bestemmer, om I kan køre til efter solnedgang. Og tro os: Når I nyder den første drink i solnedgangen med udsigt til dyrene og savannen, vil I se, hvor meget det er værd.

Tjek, hvilken frihed rangers har, dér hvor I overvejer at tage hen. Også om I f.eks. kan tage på safari til fods.

Selvfølgelig er der undtagelser. Der er glimrende nationalparker i Botswana, hvor der på grund af prisniveauet kommer så få, at I ikke falder over andre turister. På samme måde kan et hegn omkring lodgens have være en fordel, hvis I rejser med mindre børn, som gerne vil løbe frit omkring, uden at I skal have et øje på hver finger.

Tal med vores safarieksperter om det, som I gerne vil.

Giraffer under et gamedrive i BotswanaAltid åbne jeeps

Man skal kunne mærke duftene og lydende, når man er på safari. Og man skal have udsyn til dyrene. Derfor anbefaler Nyhavn Rejser safari i åbne jeeps. Det er ikke sjov at fotografere gennem en rude i en minibus. Der findes også Landcruisers, hvor taget kan føftes, så man er i skygge, føler sig tryg på bilens sider, men stadig har duftene og uhindret udsyn til dyrelivet.

Mangfoldighed: gerne ophold flere steder

Naturen er altid i forandring. Og man kan gå ture i den samme skov hver dag og opleve noget nyt hver gang. Men når det er sagt, kan en uge eller mere på samme lodge godt blive ensformigt. Man ender måske ikke med at være på fornavn med alle dyrene, men man føler, man har set sceneriet før.

En ægte safarirejse bør indeholde mere end én lodge eller camp, med mindre man bevidst kombinerer med f.eks. badeferie bagefter, så der ikke er tid til mere.

I oplever nye naturscenerier og nye dyrearter. I hører nye fortællinger fra rangers. Og I nyder nye fristende tilbud i restauranterne, som selvfølgelig er endnu et valgkriterie: god mad. Husk at tjekke det gastronomiske niveau det sted, I overvejer. Og hvad der er inkluderet.

Flodhest i Okavango Deltaet, BotswanaMangfoldighed i safarien

For de fleste er safari at køre af sted for at opsøge det fantastiske dyreliv. (Husk: Åbne jeeps!) Men safari kan være så meget mere. At sejle i båd eller kano f.eks. forbi flodhestene i Okavango-deltaet i Botswana, mens dyrene står på bredden og drikker i solnedgangen. At ride på hesteryg ud på savannen. At flyve over den i varmluftballon. At tage af sted til fods med en bevæbnet ranger. Og så videre.

Tjek, hvilke typer safari, I kan opleve, før I beslutter jer. Og tal med Nyhavn Rejsers eksperter om jeres drømme.

Små fly over savannen

Hvis I skal bo flere steder, er transporten mellem dem også af betydning. Nogle steder kan man køre fra lodge til lodge på en udvidet safari blandt de vilde dyr.

Andre safarirejser indeholder lange køreture i minibusser, som ikke nødvendigvis er særligt spændende. I det tilfælde anbefaler Nyhavn Rejser at benytte små fly over savannen, hvor det er muligt. Det koster ekstra, men I sparer til gengæld dyrebar tid, og savannen fra luften er en oplevelse i sig selv.

Tjek transporten og tidsforbruget til den, når I overvejer en safarirejse. Vurder gerne rejsens internationale flyforbindelser i samme ombæring.

Middag omkring poolen på Nxabega Okavango Tented Camp, BotswanaFamilievenlig safari

Rejser I med børn, kan I se frem til store oplevelser, når børnene første gang mærker, at der er et dyreliv uden for ZOO og de hjemlige dyreparker. Men jeres lodge skal være gearet til børn. De skal være lige så velkomne, som de voksne er. Nyhavn Rejser har udvalgt lodges, der er familievenlige, uden at det på nogen måde betyder ringere kvalitet. Lodges, hvor der er tænkt på familier fra værelsernes størrelse og indretning til maden og aktiviteterne, når I ikke er på safari.

Mange voksne kan godt blive lidt misundelige, når ungerne lærer at mestre bue og pil og uddanner sg til at være masai-kriger! Og de små sætter pris på en pool.

Smuk udsigt fra et luksus safari telt ved solnedgang på Elephant Pepper Camp, KenyaLodge, telte eller en seng under stjernerne?

Nyhavn Rejser anbefaler som nævnt små lodges eller camps med den bedste beliggenhed. Men det er igen et vidt begreb med hver sin unikke oplevelse.

Grundlæggende skal kvaliteten være i top, så I har den bedste komfort og kan slappe af mellem safarierne. Og kvalitet dækker her over alt fra service og gastronomi til senge og privat badeværelse.

Lodges

På en lodge bor I i hytter eller værelser. De kan være fra det enkle til det overdådige med tv og musikanlæg på værelset og jacuzzi på badeværelset, hvor I kan boble, mens I nyder udsigten over savannen. En lodge har etablerede fællesområder som restauranter, lounges, bibliotek, udsigtsterrasse og måske pool.

Det gastronomiske niveau kan være højt, da køkkenet er stationært og med alle faciliteter, så forkælelsen er stor. Her kan også være spa-tilbud, fitness m.m.

Som overgang til egentlige camps er telt-lodges, hvor I har lodgens faciliteter, men bor i telte med fast bund og privat terrasse. Ja, sågar nogle med privat pool. Teltene tillader bedre savannens lyde og dufte at komme ind, så man føler, at man er mere i nærkontakt med naturen. De kan være mindst lige så fornemt indrettet inkl. privat badeværelse.

På walking safari ved Kichwa Tembo Masai Mara Tented Camp, KenyaBush camps og mobile camps

I camps kommer I endnu tættere på naturen. I er typisk ude i vildnisset. Maden tilberedes over bålet, og stemningen og samværet er unik.

Bush camps har nogle af lodgens elementer med sig, da teltene står her mere eller mindre permanent. Her kan altså også være fast bund.

Mobile Camps stilles op for få dage ad gangen. Nogle blot for den tid, I er her, så pakkes lejren ned igen. Og nogle med helt ned til maksimalt 3 telte, så I stort set har savannen for jer selv.

Dette til trods, kan her være al den komfort, I kan drømme om. Selv om teltet kun skal stå få dage, har det – hvis I rejser med Nyhavn Rejser – toilet med skyl, og I kan få et varmt brusebad i jeres eget badeværelse.

En seng under stjernerne

Vil I virkelig mærke savannens nattestemning, kan I flere steder sove i en seng under stjernerne, hvor I kun er adskilt fra nattehimlen af et myggenet. Tal med vores safarieksperter, hvis I ønsker denne oplevelse. Sikkerheden er selvfølgelig stadig i top.

En rejsekonsulent, der har prøvet det

Nyhavn Rejser har nogle af rejsebranchens mest erfarne safari-eksperter. Tal med dem om deres personlige oplevelser, om jeres muligheder og ikke mindst jeres ønsker. Så sammensætter de en safarirejse efter det.

Se forslag til safarirejser - klik her! Alle rejserne kan tilpasses jeres ønsker og sammensættes som I ønsker det.

Relaterede rejser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.