• På Solstice-klassens krydstogtskibe finder I den innovative restaurant Qsine
 • Gastronomi fra restaurant Qsine om bord på skibene i Celebrity Cruises Solstice-klasse
 • Krydstogtskibet Celebrity Reflection
 • Få flamberede retter i Restaurant Murano på Celebrity Solstice-klassens krydstogtskibe

Alt godt på havet

Krydstogt med Celebrity Cruises er en gastronomisk fest

Nyd et bombardement af sanseindtryk på krydstogt med Celebrity Cruises. Fra diskorejer og havegrill til klassisk gastronomi i topklasse. Og fra udvalgte vine til molekylære drinks, der syder og bobler.

Gastronomi fra restaurant Qsine, Celebrity EclipseNår eftermiddag bliver til aften på Celebrity Reflection og de øvrige skibe i Solstice-klassen, spreder der sig en sitrende stemning.

Der er klædt om til aften. Nogle gæster er klar til at gå i restauranterne allerede kl. 18. Andre skal lige omkring en af barerne først. Måske også et smut ind om det tidlige show. Eller ud på dansegulvet ved en af skibets lounges for at svinge sig til lidt ekstra appetit. Det emmer af stil, livsglæde og forventning.

World Class Bar om bord på skibene i Celebritys Solstice-klasseDrinks, der syder og bobler

Lad os starte i baren. Skal det være Martini-baren med den frosne bardisk? En lounge eller den udendørs Sunset Bar på toppen af skibet? Eller skal vi besøge sommelieren i vinbaren? Nej, i dag må det være World Class Bar, hvor spektakulære cocktails akkompagneres af smooth lounge og house i højttalerne.

Det ryger og syder og bobler i glassene som et vulkansk område med kontakt til jordens indre. Prøv f.eks. en Dragonfly (Russisk vodka, Cointreau, dragefrugt juice, pink grapefrugt juice, Dainzu hibiskus essens, lime og flydende nitrogen) eller en Watermelon Felon (Chopin Vodka, St-Germain Elderflower Liqueur, frisk vandmelonjuice, frisk lime juice, agave nektar og det sød/stærke guava/chipotle-skum).

Kreativ servering på Restaurant Qsine, Celebrity CruisesQsine – en kulinarisk fest

En aften, der starter på Molecular Bar kan med fordel fortsættes på specialrestauranten Qsine. Kombinationen af den gode smag, de bedste råvarer og den spektakulære servering vil også her overrumple i en kulinarisk fest, hvor tjenernes humørfyldte service er en vigtig del af oplevelsen.

Menukortet er en farverig app på en iPad, der præsenterer 20 delikate småretter fra et udsøgt verdenskøkken. Navne som ”Disco Shrimp” og ”Sushi Lollipop” varsler overraskelser på vej.

Diskorejer? Tigerrejer kogt i bouillon serveret med avocado, tomater, bladselleri og aioli med sprød topping, ville en ordinær restaurant have skrevet, men Qsine skaber en totaloplevese, når rejerne kommer ind i en skål med blinkende isterninger.

Sushi er sat på pinde som farverige slikpinde. Indisk mad serveres i et kæmpe stativ af skåle. Overraskelse på overraskelse. Og alt smager vidunderligt. Det er alvor bag det sjove på et krydstogt med Celebrity.

Steak fra Restaurant Tuscan på Celebrity EclipseDe klassiske dyder

Celebrity Solstice-klassen er selvfølgelig også klassisk gastronomi. I den imponerende hovedrestaurant finder I a la carte tilbud som på de bedste restauranter i land. I kan vælge præcis, hvad I har lyst til af forretter, hovedretter og desserter, og tænk aldrig ”Vi nøjes med hovedrestauranten i dag”, for det smager som en drøm. Utroligt, at så stor en restaurant kan fastholde så højt et niveau. Den franske løgsuppe er vidt berømt.

Specialrestauranten Murano løfter gastronomien endnu højere med fine dining i eksklusive omgivelser. Her tilbederes alt lige før serveringen og ofte ved bordet som f.eks. den cognacflamberede hummer. Murano er Celebritys signaturrestaurant og en oplevelse, de faste gæster ser frem til.

Restaurant Tuscan på Celebrity EclipseGrill – på italiensk og på plænen

Mange krydstogtgæsters favorit er dog specialrestauranten Tuscan Grille – et smagfuldt italiensk steakhouse med et moderne twist. Restauranten ligger i agterstavnen, hvor de store panoramavinduer giver en enestående udsigt.

Er I til grill, er der endnu en mulighed. Lawn Club Grill oppe ved de ægte græsplæner på dæk 14. Her kan man selv tage kød og fisk med til grillen. Og man kan lære at lave sin egen pizza. Det er den BBQ, man altid har drømt om at holde derhjemme. Der er kokke klar til at hjælpe, og er man doven den aften, kan man bare sætte sig og få det hele serveret.

Restaurant Moonlight Sonata på Celebrity EclipseBuffet og crepes

Mulighederne fortsætter mange steder på skibet. Gå på opdagelse i den kæmpe buffet i Oceanview Bar & Cafe på dæk 14 og smagpå  de lækre crepes i Bistro on Five.

Den sunde side

Når man bliver forkælet med lækker mad dagen lang inkl. alle de guddommelige desserter, vi slet ikke har været inde på endnu, kan der være tider, hvor man tænker på badevægten derhjemme. Men lad nu være med at ødelægge den gode stemning fuldstændig. Der er masser af lækre salater og frugt, og Celebrity Cruises hjælper faktisk også sundheden på vej.

Men lad nu være med at ødelægge den gode stemning fuldstændig. Der er masser af lækre salater og frugt, og Celebrity Cruises hjælper faktisk også sundheden på vej.

På Celebrity Cruises Millenniume klasse er der et stort udbud af restauranter, cafeer og barerLad øjnene glide ned over det store menukort i Main Restaurant og læg mærke til det lille, krøllede SPE-logo ved mange af retterne. Celebrity Cruises har ladet det eksterne gastronomiske institut SPE certificere hele 60 retter for særlig sundhed og ernæring. SPE står for Sanitas Per Escam – sundhed gennem mad.

Specialrestauranten Blu for gæster i Aqua Class-kahytter er på samme måde bygget op omkring et unikt koncept som spa-restaurant med lette og sunde retter.

Skulle det så alligevel ende med en New York Cheese Cake, en crème brulée og en chokoladekage, kan vi anbefale fitness centret på 12. dæk. Al den energi, I forbruger på en kondicykel, bliver opsamlet og er med til at give elektricitet til skibet.

Martini Bar findes om bord på alle krydstogtskibe i Celebrity Millennium-klassenUde i køkkenet

Bag de gastronomiske eventyr står en hær på mange hundrede ansatte fra køkkenchefer til opvaskere. Hver restaurant har sit køkken, og alt er tilrettelagt til mindste detalje. Hvordan kan man f.eks. være 7 dage på havet og stadig servere frisk frugt og grønt? Hvordan kan man undgå madspild og ”udsolgte varer”? Svaret er erfaring, lagerstyring og avancerede computerprogrammer.

Bananer købes f.eks. i flere modningsstadier og opbevares i separate kølerum for de enkelte dage. Celebrity Cruises ved, hvad danskere spiser meget af, hvad amerikanere foretrækker og så videre. Fordelingen af gæster bestemmer indkøb. Krydstogtets længde og ruten har også betydning, for vi spiser ikke det samme i Caribien og Baltikum.

Resultatet er et madspild, der holdes nede på 5%, fortæller rederiet. Hvem af os kan prale af det hjemme ved det private køleskab?Velbekomme.

Se krydstogter med Celebrity Cruises

Denne artikel blev til efter en studietur, hvor 6 af Nyhavn Rejsers krydstogteksperter tjekkede kvaliteten af Celebrity Reflection.

Relaterede rejser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.