• Museum of Islamic Art i Doha, Qatar
 • Havn i Katara Cultural Village i Doha, Qatar
 • Krydderier i Doha, Qatar

Doha stopover

Nyd et strejf af storby, strand og oplevelser på den lange rejse

Doha er oplagt til et stopover med Qatar Airways på længere rejser eksempelvis til Afrika, Australien, New Zealand eller Asien. Stemningen i den gamle handelsby minder om Dubai, og så har byen alt fra udsøgte restauranter og luksushoteller til autentisk ørken og basaroplevelser.

Panorama over højhusene i Doha, QatarDoha er en by i rivende udvikling

Doha er hovedstaden i emiratet Qatar, der ligger på den arabiske halvø lige ud til Den Persiske Golf. Landskabet er fladt med skønne strande langs kysten, der står i fantastisk kontrast til Dohas skyline med futuristiske skyskrabere og shoppingcentre.

Gennem de seneste årtier er Qatar gået fra at være et relativt fattigt land på verdenskortet til at være et af de rigeste lande i regionen. Det skyldes landets favorable kilder til olie og naturgas, der naturligvis også har naturligvis sat sit præg på Doha. Og fortsat gør det! Byen er i rivende udvikling og skal eksempelvis huse VM i fodbold 2022 på tre totalt nybyggede fodboldstadiums der opføres til lejligheden.

Havn i Katara Cultural Village i Doha, QatarDet gamle og nye Doha

Kontrasterne mellem nyt og gammelt er også en del af Dohas charme og sjæl. Traditionelle arabiske både, de såkaldte dhows, sejler forbi ude i bugten, mens stemningsfulde basarer og krydderiduftende markedspladser ligger side om side med skyskrabere i stål og glas, storslået arkitektur og prægtige palæer.

Inspireret af Dubais kunstige og berømte ø, The Palm, har Doha tilsvarende The Pearl, som er et øsamfund formet som en perlemusling. Før olie og naturgas var perlefiskeri nemlig en af hovedindtægtskilderne i Doha.

Shopping i Doha, QatarTag på en guidet halvdags-byrundtur

Ligesom så mange andre storbyer opleves Doha bedst i selskab med en lokal guide, som både kan tage jer med bag facaden til det ægte Doha. Og vise jer de største attraktioner, mens I får byens historier på plads.

I kan tage på den guidede tur enten formiddage eller eftermiddage, turen varer 4-5 timer. Tal med jeres rejserådgiver om, hvad der passer jer bedst.

Museum of Islamic Art i Doha, QatarBerømte museer, fotosafari og basarer

I starter på det berømte Museum of Islamic Art, hvor I ser skinnende smaragder, flotte mosaikker, porcelæn, statuer og andet kunsthåndværk fra Tyrkiet, Persien og Arabiens øvrige riger. Museets bygning er også en oplevelse i sig selv, designet af arkitekten I.M. Pei, som har designet Louvres glaspyramide i Paris.

Bagefter står den på mini-fotosafari ad Al Corniche Street i West Bay-distriktet, før I oplever den tidligere nævnte The Pearl og kommer helt tæt på lokallivet i byens oprindelige basar, Souk Wagif. Her kan I kan gå på opdagelse i duftende krydderier og caféer og se falke-butikken, hvor de mest velhavende i Doha køber kæledyr, der kan løbe op i hundredtusindvis af kroner.

Krydderier i Doha, QatarUNESCO-beskyttet ørken

Skulle I blive trætte af skyskrabere og menneskemylder, skal I ikke mere end 70 kilometer væk fra storbyen for at opleve endeløse sandbanker i ørkenen ved Khor al Udied. En UNESCO-beskyttet ørken, der forgrener sig mellem salte indsøer, hvor lyserøde flamingoer hænger ud. Et på alle måder fantastisk syn.

Stranden ved Sharq Village and Spa i Doha, QatarGodt vejr året rundt

Samtidig er Doha oplagt til et stopover på jeres længere rejse, fordi vejret er varmt og godt året rundt ligesom i Dubai. Sommeren er 30-35 grader, forår og efterår er 28-35 grader, mens vinteren er 20-28 grader. 

Hoteller for par og familier

Doha har masser af hoteller, men vil I være sikre på at bo på et hotel, der matcher jeres behov, anbefaler vi, at I booker det gennem Nyhavn Rejser. Vi anbefaler disse tre:

Four Seasons, Doha, QatarTil jer, der vil have det bedste

Det stilfulde hotel Four Seasons Doha 5* er et af Dohas mest elegante hoteller. Hotellet ligger direkte på en privat strand, og kun få minutter til fods bringer jer til byens finansdistrikt, shoppingcentre og kulturcenter. Her er ni restauranter, barer og lounges. Et højt serviceniveau, spa og alt andet, som hører til et femstjernet hotel.

Udendørspoolen på W Doha Hotel, QatarTil jer, der har fingeren på pulsen

Lad jer forføre af DJ’ens moderne toner hver aften, hæng ud ved poolen om dagen og bo tæt på Dohas seværdigheder. Sådan er Hotel W Doha 4+*, som i øvrigt har en af byens bedste restauranter, Spice Market.

Pool på Sharq Village and Spa i Doha, QatarTil familier med små og større børn

kun et kvarters kørsel fra lufthavnen og tæt på byens seværdigheder ligger Sharq Village & Spa 4+*, som er det oplagte valg for alle, der søger et resort med god plads og lavt byggeri. Her kan børn være børn. Og voksne være voksne. Her er strand, flere pools, gode restauranter, en kæmpemæssig spa og udsigt over bugten til byens skyskrabere. 

Tal med jeres rejserådgiver om at krydre jeres rejse med et stopover i Doha.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.