• Oplev elefanter på rejser til Burma - med respekt for det smukke dyr
 • Oplev de søde kapucineraber på rejser til Costa Rica
 • Orangutang. Borneos unikke dyreliv

Nyhavn Rejser og dyrevelfærd

Vilde dyr skal opleves på dyrenes betingelser

Nyhavn Rejser tilbyder ikke elefantridning, delfinsvømning eller andre aktiviteter, der ikke opfylder vor tids krav til dyrevelfærd. Hav stadig øjnene åbne for det, I ser, selv om det lige nu er på den positive liste. 

Spækhugger i Canada

Det er ikke mange år siden, at det hørte til de helt store attraktioner at svømme med delfiner i fangenskab og ride gennem junglen på elefanter. Men tiderne skifter. Heldigvis. Vi bliver hele tiden klogere på dyrs behov. Og vi lærer samtidig ikke at sætte vores egne behov øverst. 

En stor gruppe elefanter ved søen i Minneriya National Park, Sri LankaAldrig mere elefantridning

Elefanterne er et meget socialt dyr. At blive hevet væk fra flokken skaber utryghed og stress. Samtidig har det vist sig, at mange elefanter ofte gennemgår ydmygende og barske oplevelser, før man har pillet selvstændigheden ud af dem og skabt et dyr, der underkaster sig og er egnet til at ride på. 

De truede orangutanger lever vildt på BorneoDet kan vi ikke støtte. Derfor oplever I aldrig elefantridning som en inkluderet del af en rejse med Nyhavn Rejser. I vil heller ikke komme til et show, hvor elefanten fatter en pensel med snablen for at lave et maleri, I kan købe. Og vi kan kun opfordre til, at I siger nej tak, hvis I får tilbuddet på destinationen. 

Kom helt tæt på delfinerne i Marlborough Sounds på et Dolphin CruiseIkke delfiner i fangenskab

Nyhavn Rejser støtter heller ikke at svømme med delfiner i fangenskab. Uanset hvor stor en oplevelse det måtte være. Igen handler det om stressede dyr med nedsat levealder til følge. Om respekt for dyret. Om måden de indfanges, transporteres og bruges på, til de ikke kan mere. 

Løver i Ngorongoro-krateret i TanzaniaIkke klappe løver eller tigre

Rundt omkring er der safariparker, hvor en af attraktionerne er at få taget sit foto med en tiger eller løve. Men der har været for mange historier om dopede dyr til, at vi kan støtte det. Det kan godt være, at det er for sikkerhedens skyld, for det er jo vilde dyr, men det er bare endnu et argument for at se dem i deres naturlige miljø. 

Kom tæt på sæler på Galapagos' strande i EcuadorVi bliver hele tiden klogere

Der er sikkert oplevelser, som er fuldt accepterede i dag, som vi vil afvise i fremtiden. Vi bliver jo hele tiden klogere. I kan f.eks. stadig svømme med delfiner. Nemlig vilde delfiner i havet. Her har delfinerne mulighed for at sige farvel og tak. Men den dag, hvor nærkontakten bliver en stressfaktor for de vilde delfiner, stopper vi også her. 

Den dag hvalsafarierne bliver en stressfaktor, sker det samme. Og bjørnesafarier. Og vi kan blive ved. Vores opgave er at vælge ansvarlige lokale operatører. 

Oplev pandaer i San Diego Zoo, CalifornienDen svære balance

Dyrevelfærd kan ofte være en svær balance. Hvis vilde dyr skal opleves i deres naturlige miljø, hvad så med ZOO? Her vælger vi lige nu at prioritere den enorme forskning, der sker i zoologiske haver verden over. 

På samme måde kan I f.eks. på Elephant Hills i Thailand opleve elefanter, der har udtjent deres rolle som brugsdyr i junglen, bl.a. fordi maskiner har taget over. De ville aldrig kunne sættes ud i naturen igen, men jeres besøg skaber økonomi til at give dem et godt liv.

Da vi oplevede, at et elefantbørnehjem et andet sted efterhånden fokuserede mere på salget af billetter end elefanternes tarv, valgte vi dog at droppe det. Men … hvad sker med disse elefanter, når økonomien bliver dårlig? Nogle beslutninger kan være svære at træffe på kort sigt, men på langt sigt valgte vi det rigtige.

Oplev alligatorerne i Everglades på privat bådturSig også selv nej 

I Everglades i Florida kan man ofte fortsætte efter sejlturen til et sted, hvor man mod en merpris kan få taget et foto med en alligatorunge. Det har ikke fået os til at droppe Everglades, men sig nej til at få taget det foto. Det stopper, når der ikke er penge i det mere. 

Giv ikke penge til slangetæmmeren eller manden med en abe i lænke. Gå ikke til hanekampe og tyrefægtninger. Og så videre. Jo flere der tager ansvar, jo færre af den slags ”oplevelser”. 

Dovendyr i Pueto Viejo, Costa RicaHold øjne og ører åbne

En anden balancegang handler om dyrets race og oprindelse. Det er inden for dyrevelfærd ikke OK at ride på en elefant. Men det er OK at ride på en hest og en kamel. De har alle været vilde på et tidspunkt, men nogle dyreracer ses som ”domesticerede” – det vil sige tilpassede til mennesket gennem avl. 

Bjerggorilla unge - hvor kær kan man blive?Men også her må man kræve, at heste og kameler behandles godt og værdigt. Hav øjnene med jer, hvis I vælger oplevelser selv på destinationen. Vi overvåger vores samarbejdspartnere, men hører også gerne fra jer, hvis der er grund til at undersøge ting nærmere. 

Havskildpadder i koralrevet på HawaiiRejs med omtanke

Til sidst en opfordring. Dyrevelfærd er også at sikre dyr, fugle og fisk de bedste miljøer at leve i. Smid ikke plastik i naturen og havet til skade for bl.a. havskildpadder. Køb ikke souvenirs af ædeltræ, som ikke er FSC-certificeret. Skovfældning ødelægger mange dyrs livsbetingelser. Vær i stedet med til at skabe en verden, hvor der er bedre økonomi i at vise skovene frem end at fælde dem. 

Tukan i Costa RicaVi ønsker jer en rigtig god rejse med masser af gode dyreoplevelser - på dyrenes betingelser! 

 

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.