• Udendørs underholdning om bord på krydstogtskibene i Norwegian Epic- og Breakaway-klassen
 • Find Shakers Martini & Champage Bar på flere af skibene i Norwegians Epic- og Breakaway-klassen
 • Norwegian Breakaway i New York
 • Svedka Ice Bar på krydstogtskibe i Norwegian Epic-klassen
 • Indvendig kahyt på skibene i Epic-klassen hos Norwegian Cruise Line
 • Noodle bar om bord på krydstogtskibet Norwegian Epic

På prøvesejlads med Norwegian Breakaway

Test: 3 dages krydstogt fra Rotterdam

9 mand høj fra Nyhavn Rejser var i 2013 på prøvesejlads med det hele nye krydstogtskib Norwegian Breakaway. Vi har samlet en del af dem, og de fortæller begejstrede om skibet. Læs om alt fra kahytter til underholdning.

Norwegian Breakaway - et skib i Norwegian Epic- og Breakaway-klassenRestauranter, kahytter, underholdningstilbud m.m. er blevet afprøvet og vurderet - så meget man nu kan på de kun 3 dage, sejlturen fra Rotterdam varede.

Netop det korte krydstogt betød, at de spiste aftensmad 2 gange hver dag for at prøve så mange som muligt af spisestederne. For dem er der 28 af! Man må lide for sin viden.

Sugarcane Mojito Bar findes på de fleste skibe i Norwegians Epic- og Breakaway-klassen

Det overordnede indtryk af Norwegian Breakaway

Men lad os starte med det overordnede indtryk. Alle byder begejstrede ind i munden på hinanden. Rigtigt positivt. God stil. Overdådig mad. God underholdning. Alt fungerede, selv om det var så nyt, at rutinerne ikke kan være kørt 100 % ind ...

Karin fremhæver musikken og hyggen i Fat Cats Jazz & Blues Club. Alle bifalder. Også da Lone nævner den fantastiske Tina Turner look-alike i Rock of Ages. Der er mange gode hyggekroge på skibet.

Lars Mørk fremhæver en særlig detalje: At Norwegian Breakaway sejler fra New York, så der er super muligheder for at forlænge rejsen her før eller efter krydstogtet.

Norwegian krydstogtskibe rummer mange små hyggeområder

Man finder sine oaser

Nogle af deltagerne er på krydstogt flere gange om året. For Lone var det dog første gang.

”Først var det overvældende”, fortæller Lone. ”Men så ser man, at der er mange fine detaljer – også fine designdetaljer. Jeg kan forestille mig, hvordan man finder sine små oaser, især hvis man er af sted mere end vores 3 dage”.

De mest inkarnerede krydstogtfarere Lars Damsbo og Charlotte Schou er fuldstændig enige.

”På et krydstogtskib er der så mange tilbud, at man automatisk vælger og vælger fra. Der er noget for alle. Og selv om der er mange om bord, så fordeler de sig, så man ikke føler, at det er overrendt”, siger Lars.

Balkonkahyt på Norwegian Bliss - et skib i Norwegians Epic- og Breakaway-klassenKahytterne

Alle havde balkonkahyt, og de roser dem for god plads, afdæmpet og lyst design, fint fladskærms-tv, stort badeværelse og ikke mindst for gode dyner, hovedpuder og senge. Der er god plads til også at have et barn med i en almindelig balkonkahyt – og 2 børn i en mini suite.

Bo i The Haven - et område kun for voksne med egen pool, restaurant, lounge m.m.Drømmekahytterne i The Haven

Spørg man dem så, hvilken kahyt de helst ville bo i om bord på Norwegian Breakaway, begynder de drømmende at tale om VIP-området ”The Haven. ”A world of luxury and privacy at sea”, som Norwegian Cruise Line selv siger.

The Haven er en eksklusiv og fredfyldt enklave privat område på toppen af skibet.

Her er luksuriøse og store penthouses, suiter og spa suiter. Her er butlerservice, ”beach club” i 2 etager med pool, eksklusiv restaurant, egen reception m.m. Alt forbeholdt gæster i The Haven.

Studio om bord på Norwegian BreakawayStudios til singler

Spørger man, hvem vores krydstogteksperter nu vil anbefale Norwegian Breakaway til, lyder svaret ikke overraskende ”alle”. Par, børnefamilier og singler.

Singler? Ja, for Norwegian Cruise Line har taget fat i det økonomiske problem, mange oplever, hvis de vil rejse alene på krydstogt. De kommer til at betale dobbelt for en kahyt, fordi der er plads til 2. Dette har rederiet løst med en række studios for singler.

Lounge for Studio kahytterne om bord på Norwegian Breakaway”De er selvfølgelig ikke så store som dobbeltkahytter, men de er meget fint indrettet”, fortæller Lars Damsbo. ”Og så har rederiet lavet et flot loungeområde kun for gæsterne i studios, så man kan hygge sig her”.

Video arkade på skibene i Norwegian Epic- og Breakaway-klassenMasser af aktiviteter for familier

Nu var der ikke børn med på prøvesejladsen, men Norwegian Breakaway er helt klart et skib, der er meget egnet til familier, fortæller de alle.

De fremhæver det store vandland, masser af sport fra bordtennis til bowling, klatrevæg, spilarkade, udendørs biograf og Teen Disco, der meget bekvemt ligger tæt på de voksnes natklub.

Som noget helt særligt er der kahytter med ”connecting rooms”, hvor forældre og børn bor sammen, men i hvert sit soveværelse.

Sidst, men så absolut ikke mindst, har Norwegian Cruise Line fastsat rigtig gode børnepriser på krydstogter med Norwegian Breakaway.

Udendørs underholdning om bord på krydstogtskibene i Norwegian Epic-klassenFred for voksne i H2O Spice

Det næste naturlige spørgsmål er så, hvad med de voksne par uden børn, der vil se hinanden i øjnene og nyde fred og ro?

”De kan gå i H2O Spice på dæk 16”, fortæller Charlotte og Frank. ”Det er en beach club i to etager kun for voksne. Her er både restaurant og pool”.

Karin fortæller om store lækre kurvemøbler og om muligheden for at leje cabanas for en hel dag i H2O Spice. Det er som at have sin egent hytte på stranden.

Om aftenen omdannes H2O Spice til en lounge/natklub – igen kun for voksne.

Restaurant Ocean Blue på Norwegian Bliss - et skib i Norwegians Epic- og Breakaway-klassenFantastisk mad

Som allerede nævnt, havde madens kvalitet en særlig fokus hos vores udsendte.

At der er hele 22 forskellige steder at stille sulten gør ikke kun Norwegian Breakaway til et sted, det er sjovt at gå på opdagelse. Det er også muligt at finde noget for enhver smag.

Mojito cocktails om bord på et skib fra Norwegian Cruise LineDe udsendte fremhæver det brasilianske churrascaria, den japanske teppanyaki og sea food i The Raw Bar og Ocean Blue.

Alle er også enige om, at det var super hyggeligt med stemningen på skibets ”Ocean Front”, der er udformet som en havnepromenade med restauranter og cafeer, hvor man kan sidde både udenfor og indenfor med udsigt over havet.

I Mandara Spa på alle skibe i Norwegian Epic- og Breakaway-klassen kan der tilkøbes adgang til Spa Thermal SuitesStor spa

Endelig er der de mange spa-tilbud på Norwegian Breakaway. Alle må med skam melde, at de ikke nåede andet end rundvisningen på denne tur, men så er der endnu en god grund til at vende tilbage.

Spaen fremstår stor og flot med bl.a. et imponerende salt-dampbad.

”Det var som en 5-stjernet spa i Thailand”, siger Frank. "Skulle man få lyst til virkelig at gå til den, kan man få tandblegning, botox-behandlinger, akupunktur og meget mere".

Underholdning på krydstogt med Norwegian Cruise LineEn del af Norwegian Epic- og Breakaway-klassen

Skibet er en del af Norwegian Epic- og Breakaway-klassen, men med flere restauranter og med mange fine fornyelser.

Tal med vores rejsekonsulenter om krydstogter med Norwegian Breakaway.

Læs mere om Norwegian Epic- og Breakaway-klassen

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.