• Hovedrestauranten på krydstogtskibet Navigator of the Seas.
  • Traditionelle huse i en snæver gade i Plaka - en bydel lige ved Akropolis i Athen
  • Nyd en middag om bord på et skib i Royal Caribbeans Vision-klasse

Rejsebrev: Krydstogt med særbehandling

Oplevet af Allan Pettersson

Efter mange års ønske om at prøve et cruise som rejseform, gik fruen endelig med til det. Uro for bølger blev gjort til skamme under en sejltur fra Esbjerg til Harwich og retur - begge veje i helt rolig sø :-).

En uro man ofte hører som begrundelse for IKKE at vælge et cruise – mere herom senere.

Godt tilbud fra Nyhavn Rejser

Jeg fik via Nyhavn Rejser et godt tilbud og ringede straks til fruen og vores venner, om de var på! Det var de og jeg ringede glad tilbage og bookede de reserverede pladser på en tur med Royal Caribbean, inkl. fuld forplejning, roomservice, balkon, fly og drikkepenge.

Heldigvis var ventetiden ikke lang, da vi havde booket kun en måned før afsejling. Vel ankommet til lufthavnen Leonardo Da Vinci i Fiumicino uden for Rom, tog vi en taxa til havnen i Civitavecchia, hvor skibet Navigator of the Seas lå og ventede.

Navigator of the Seas – hold da op

Hold da helt op – det gav næsten hold i nakken at stå neden for Navigator of the Seas og kikke. Indtjekning af 3.114 passagerer kan godt give forventning om alen lange køer og venten.

Det eneste der ikke helt fungerede var uden for det kæmpe indtjeknings telt (i selv Italien – surprice :-)), men inden for blev bagagen afleveret (blev senere leveret i kahytten), vi gik over til skranken og fik vores ”creditcard” – et kort der blev brugt som betalingsmiddel på hele skibet og blev afregnet via tilknyttet officielle creditcard når turen var slut. Uden det mindste besvær eller venten var vi nu klar til at ”borde” dette skib.

Ved indgangen til selve skibet blev der taget et billede af hver person, der så blev tilknyttet det enkelte kort, så de ikke kunne misbruges. Se det gav en form for tryghed.

Elevatorer overalt

Allerede da vi entrede 1. etage og skulle op til vores kahyt på 7. etage, blev vi overraskede – skibet havde 4 elevatorer i hver ende, to i hver side. Fra 5. etage kom yderligere en elevator i hvert ”hjørne” og det var en ”udvendig” glaselevator, hvorfra man kikkede ned på skibets ”hovedgade”.

Kahytten var stor og rummelig og indrettet med badeværelse, stue og soveafdeling samt dejlig stor balkon.

Det var helt i top

Vi skulle straks på inspektion, for vi skulle til at have frokost.

Vi begav os ud på skibet og endte på 11. etage hvor der var en stor buffetrestaurant med 8 buffet’er, med alt hvad hjertet begærer og så var kaffe, vand og is the med i prisen.

Der var panoramaudsigt fra den store spisesal og på siderne ligeså en god udsigt.

Det var bare at sætte sig ved et frit bord - og de var hurtige til at få ryddet af, når nogen forlod et bord - få hentet noget mad og så nyde at ferien var i gang.

Rundtur på Navigator of the Seas

Efter maden skulle vi have stillet vores nysgerrighed og begav os ned på ”hovedgaden”, hvor der var ”loft til kip” forstået sådan, at der var åbent mange etager op, og faktisk følte man det ligesom at gå rundt i et indkøbscenter, bare mere hyggeligt og meget mere rent :-).

På gaden lå forretninger, barer, cafeer og barer og midtvejs gik en bred trappe ned til Casino Royal, der lignede en miniudgave af Las Vegas. I begge ender af gaden var der trapper ned, så man kom til teatersal, skøjtehal, karaoke bar og meget andet.

Tog man op ad kom der wellness center med spa og massage (dog for egen regning) og et kæmpe fitness center med panorama ud over skibets pool områder og selvfølgelig havet.

Poolområderne omfattede utallige spaer og 3 pools og barer med friske unge mennesker, der hele tiden var der for at holde orden og servere kolde øl og spændende drinks – man skulle bare vise dem det fine kort man fik ved check in. :-)

Hele pool området rundt var der en tosporet løbebane på 400 yards og i skibets stævn var der basket bane, minigolf, klatrevæg, spillerum og så selvfølgelig en sports bar og en Johnny Rockets burgerbar!

Af sted på krydstogt

Så var kl. 17 og vi skulle sejle. Vi mærkede intet da skibet lagde fra og da vi kom i rum sø (Middelhavet) kunne vi stadig intet mærke.

Vi havde allerede ved bestillingen fået fast bord i det store 3 etagers dinningroom der lå på 3., 4. og 5. sal og vi skulle spise der kl. 18.30 og havde bord på 5. sal.

Det var fantastisk flot at komme ind i salen og se de mange borde, der var dækket op. I midten var der åbent ned til 3. sal, hvor kaptajnens bord stod – et bord til 12 der var dækket op helt specielt. Der var en lækker menu, og det er sku rart at kunne vælge uden at skulle tænke på regningen - bortset fra vinen selvfølgelig, for det skulle jo til.

Der var to tjenere og en overtjener der tog sig af os og så forstår man bedre at der var mere end 1.200 ansatte på skibet.

Efter et fortræffeligt måltid gik vi på ”strøget” og kikkede og endte sjovt nok på en ølbar, hvor vi satte os ”ude” så vi kunne kikke på alt det, der skete.

Efter en lang dag tørnede vi ind kort før midnat og glædede os allerede til næste dag.

Messina på Sicilien

Mandag morgen vågnede vi i Messina på Sicilien og endnu en dag med strålende sol fra en skyfri himmel. Vi tog ned til 3. sal for at prøve den ”fine” morgenmad, hvor der er servering og en kæmpe frugtbar. Det var nok lidt for fint for os, så vi tog morgenbuffet på resten af turen.

En gåtur rundt i Messina og så tilbage på båden, for at nyde mad, drikke og underholdning. Denne gang spiste vi ved buffeterne, der hurtigt blev vores foretrukne spisested.

Hele tirsdagen var vi på havet og kunne nyde pool områderne, hvor der i øvrigt var fri yoghurt softice.

Kusadasi i Tyrkiet

Onsdag morgen vågnede vi så i Kusadasi i Tyrkiet og lå lige ved siden af et mindre (kun 10 etager ) krydstogtskib fra samme rederi – Splendouer of the Seas. Vores skib var så stort, at det blev fortøjet til betonblokke, der var lagt ud i forlængelse af molen, og vi kunne se vores skib hele tiden, når vi gik rundt i byen, så højt ragede det op.

Tyrkiet (Kusadasi) er en speciel oplevelse for man kan slet ikke gå i fred, og der er hele tiden nogen over dig for at sælge deres junk. Det er for meget for mig og heldigvis den eneste by, vi oplevede det i.

Tilbage på skibet nød vi de mange tilbud og synes selv vi fortjente en god rødvin i vinbaren efter maden. Den blev selvfølgelig serveret med tapas.

Akropolis

Torsdag morgen vågnede jeg tidligt, men vi lå allerede godt fortøjede i Piræus havn (Athen), og jeg kunne stå på balkonen og nyde den meget hektiske trafik, der var ind og ud af havnen med rutebåde fra de græske øer og andre krydstogtskibe.

Vi havde valgt at købe en tur med Royal Caribbean – en af de mange forskellige ture de havde i alle havne, i alt 72 sider program – og det var med bus til Athens seværdigheder og en større rundtur på Akropolis.

Det var en varm tur i bussen (dens aircon må være defekt), men spændende at se Akropolis, som det var ved at genopbygge styk for styk, og vi var faktisk så heldige at se nogle grækere arbejde :-).

Kvajebajere?

Selvfølgelig var der nogen, der kom for sendt til bussen, hvor vi andre holdt sauna, imens vi ventede. Selv om vi prøvede at forklare dem, at det kostede kolde pils at lave det nummer, mente de ikke det kom på tale, for de drak ikke øl – de fattede slet ikke at det var OS ANDRE der skulle have øl!

Vi opgav at gå rundt i Athen på egen hånd og ville hellere til vores dejlige skib og klare frokosten der og så hygge.

Efter aftensmaden var vi i teatret os se en forestilling med mange gamle ABBA melodier, og selv der gik smilende unge mennesker rundt og modtog bestilling på dejlige drinks og øl.

Særbehandling: Invitationen ved aben

Efter endnu en dejlig aften tog vi til kahytterne, og det skal lige siges, at vi hver aften blev modtaget i kahytten af et nyt dyr lavet i håndklæder, og i aften var det en abekat. MEN der lå en kuvert på aben ????

Vi åbnede kuverten, der indeholdt en invitation til ”The Captains dinner” fredag aften, og de skulle have en bekræftelse på om vi mødte op. Dresscode formel!

Vi vidste ikke rigtigt … Selvfølgelig gjorde vi det, så vi greb straks telefonen og bekræftede. Rimeligt beærede over, at vi var valgt ud som 4 af de 10, som ud af 3.114 passagerer, skulle deltage på denne turs dinner. Det var helt sikkert en ekstra oplevelse, vi ville få.

Chania på Kreta

Fredag lagde vi til i Chania på Kreta, eller rettere i Europas største naturhavn Sudabugten, hvorfra man kunne tage bus eller taxa de få kilometer til byen.

En hyggelig og afslappet by, hvor vi havde en hyggelig, men desværre alt for kort dag. Tilbage til skibet i tide til afgang midt på eftermiddagen, og vi skulle jo også bruge tid til at klæde om inden middagen.

Captain’s dinner!

Således mødte vi op i ”det stive puds” i Champagnebaren kl. 18, og 18.15 blev vi ført med et glas champagne i hånden,ind til kaptajnens bord.

Der sad vi så til skue for alle de øvrige gæster, da de blev lukket ind kl. 18.30 – puha, man forstår nu, hvordan dyrene i Zoologisk har det ind imellem .

Vi sad så 6 danskere, os selv og to skønne unge damer i starten af tyverne, der havde valgt at tage på cruise i stedet for ”charterrejse”, samt 4 nordmænd og skibets norske underholdningschef og ventede på skibets norske kaptajn Erik Standahl, så vi kunne være 6 på hvert hold!

Min dejlige hustru fik kaptajnen på sin venstre hånd, da han kort tid efter kom til bords. En smilende og hyggelig mand, der besvarede alle mulige spørgsmål fra sine gæster.

Maden var en speciel menu, som kaptajnen havde sammensat med køkkenchefen og dertil passende vin. Et fortræffeligt måltid (specielt desserten – Captain´s signature dessert) serveret af et hold, der havde helt tjek på alle ting og sørgede for, at ingen manglede noget. Umiddelbart inden vi gik til bords havde vi fået besked på IKKE at røre noget ved borddækningen, før kaptajnen var kommet, og der var taget et fællesbillede. Dette billede fik vi alle et eksemplar af, i pænt omslag.

Den rolige sejlads

Så til lidt af samtalen, hvor min hustru spurgte kaptajnen, hvordan det kunne være, at vi aldrig mærkede at vi sejlede, lagde til eller lagde fra.

Han fortalte at skibet var så dyrt, at det ikke ville være passende at ”bumpe” ind i kajen og dermed kunne skade skibet.

Han fortalte også, at skibet havde stabilisatorer, så bølgerne skulle være 10-15 meter høje og komme forfra, før det kunne mærkes – og så kunne det ikke alligevel, for så ville han sejle på kryds. Først ved 15 meter høje bølger ville man reelt begynde at kunne mærke en smule.

Efter en veloverstået middag var det hurtigt op i kahytten og få det stive puds af og så ned og hygge med de mange muligheder, skibet bød på.

En stor oplevelse

Lørdag tilbragte vi på havet, cruising på vej tilbage mod Rom, hvor vi lagde til inden kl. 5. Det var en alt for kort ferie og en stor oplevelse.

Stor ros til Royal Caribbean for at have styr på tingene og alt i alt et dejligt skib. Selvfølgelig også tak til Nyhavn Rejser for en god service hele vejen igennem. Det er absolut ikke sidste gang vi tager på cruise!

Med venlig hilsen Allan Petterson

Tak til Allan Petterson for rejsebrev,et der giver et fantastisk indblik i livet om bord på et krydstogtskib.

Sådan bestiller I en rejse

  • Kontakt os

    Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
  • Ønsker og gode råd

    Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
  • I får en REJSEPLAN

    Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
  • Rejsen lægges fast

    Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
  • VI holder kontakt

    I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.