• Tjener ved poolen på Damai Lovina Bali
 • Yoga på Damai Lovina Bali
 • Nyd udsigten fra poolvillaen på Damai Lovina Bali
 • Massage på Damai Lovina Bali

Når freden sænker sig over Bali

Rejsebrev fra The Damai

Damai betyder fredfyldt. Og det er præcis den følelse, der breder sig i din krop i det paradis, som danskeren Nils Norman har skabt på de jungledækkede bjergsider syd for Lovina. Vi nød stilfulde villaer, smagfuld gastronomi – og vågnede i baronens seng.

Oplevet af Claus Eriksen, Nyhavn Rejser

Poolen på The Damai Lovina, BaliResortet The Damai er dedikeret til de gode ting i livet. Skønhed, fred og gastronomi. Velvære. Ting, der er værd at søge længe efter. Har du ikke en transfer med chauffør, kan du også risikere at skulle lede lidt efter resortet. Det ligger oppe i de jungleklædte højder 3 - 4 km fra Lovinas strande med det mørke, vulkanske sand.

Resortets payoff er da også “Hard to find. Hard to leave”, fortæller hotellets general manager, der viser mig rundt i de smukke omgivelser, hvor 14 villaer gemmer sig i den tætte vegetation. Flere med privat pool og fantastisk udsigt mod kysten.

Yoga på Damai Lovina BaliGreat view and great food

”Great view and great food” er nøgleværdier for resortet kombineret med sublim service og en gennemført indretning, der får gæsten til at føle sig hjemme. Her er hyggelige bungalows og overdådige poolvillaer med en 300 m2 stor villa som perlen – paladset over dem alle. Den vender vi tilbage til.

Damai Lovina, BaliIntet er overladt til tilfældighederne

Resortet blev designet af den danske arkitekt Bibi Holm i samarbejde med lokale eksperter og med inspiration fra balinesisk arkitektur. Resultatet er stilfuld international luksus i et gennemført design.

Fine tekstiler og masker går igen overalt som elementer i en udsøgt udsmykning, der skaber en stemning af elegance og balance. Intet er overladt til tilfældighederne fra indretning og butlerservice til iPod-docking og 100 % dækkende WiFi. The Damai er sig sin målgruppe bevidst. Forretningsmanden har brug for internetforbindelsen – også på ferien. Og også ved poolen.

Umah Raja villa badeværelse på Damai Lovina BaliSikkert formsprog

En hær af 14 gartnere er konstant i aktivitet for at pleje de økologiske urtehaver og trimme de mange haveanlæg i den jungleagtige park. En flod gennemskærer resortets 4 hektar store land mellem urtehaverne og poolvillaerne, hvilket er udnyttet til at skabe en romantisk træbro.

En flok keramiske grise er på vej til deres fodertrug med vandhyacinter, små Buddha-figurer og et utal af keramiske krukker er nøje ”efterladt” i bedene og på de fine plæner, der slås med segl strå for strå for ikke at forstyrre gæsterne med plæneklippere. De fuldender det sikre formsprog, der stilfuldt signalerer et sted for forelskelse, forkælelse og fordybelse.

Damai Lovina, BaliGastronomi med overraskelser

Damai er berømt for sit køkken. Blandt leverandørerne af de friske råvarer er resortets økologiske haver og deres egen farm med kaniner, duer, snegle og krebs. Køkkenet skaber både lokale delikatesser og fusioner af det asiatiske og vestlige køkken. Der er en vegetarisk menu, en stor børnemenu, en balinesisk 3-retters menu, der skifter hver dag, og et stor a la carte menukort.

Hver aften tændes et lille bål ved poolen, hvor vi havde reserveret bord den første aften. Fine lys dukker op i træerne, når mørket sænker sig, og stjernerne følger hurtigt efter. I det fjerne kunne vi høre bønnen fra en af Nordbalis moskeer. 80 % af befolkningen er hinduer, og de sidste 20 % fordeler sig mellem kristne, buddhister og muslimer.

Gourmet på Damai Lovina, BaliVi valgte en 5-retters tasting menu med tunatataki og risotto som forretter. Vores veje skiltes mod bouillabaisse Bali style og rack of lamb ved hovedretten for igen at mødes med guava, limetærte og chocolate treat til dessert. Hver ret var en fryd for øjet og det smukke og rustikke service vekslede lystigt mellem sort og hvidt, rundt og firkantet.

En af resortets værdier er ”undersell, over deliver”. Undervejs fik vi da også flere overraskelser med bl.a. gazpacho og tre slags brød med humus og tomattappanade. Retten med det enkle navn ”guava” dækkede over cremet guavais med chokolade bisquit, passionsfrugt og chokoladenudler serveret i en kold pink guava suppe. Velbekomme.

Massage på Damai Lovina BaliSpabehandlinger, yoga …

Hver lørdag og onsdag kan man deltage i gratis Hatha yoga træning for begyndere med The Damais yogatræner. Onsdag og lørdag er der gratis undervisning i traditionel balinesisk dans.

Du kan naturligvis også få din private lektion i yoga, ligesom The Damai tilbyder et omfattende spa- og skønhedsprogram med behandlinger både i den smukke spa og privat i villaen. The Damai har særlige tilbud til bryllupsrejsende med massage, vin og en gave ved afrejsen. The Damais samarbejde med lokalsamfundet betyder desuden jævnlige besøg af balinesiske børn, der danser.

De varme kilder ved Banjar på BaliVi valgte at tage på udflugt en formiddag. Først til det fredfyldte buddhistiske tempel og kloster Brahmavira Arama og bagefter til de varme, vulkanske bade Banjar Hot Springs, der er en fantastisk, afslappende oplevelse. Det hellige vand falder gennem flere bassiner bl.a. via store dragehoveder, der er klar til at give dig dejlig vandmassage. Herudover tilbyder The Damai en lang række udflugter og naturligvis kokkeskole. Balis bedste snorkling er også inden for rækkevidde.

Masterpool på The Damai Lovina, BaliBaronens seng

Som nævnt er den ene af villaerne, Umah Raja, på ca. 300 m2 med stort poolområde med 2 pools, terrasse, en skøn bale samt en enestående udsigt mod kysten. Villaen har 3 soveværelser med hvert deres kæmpe badeværelse, så den er perfekt til flere par eller generationer sammen. Her er spisetue og dagligstue og kæmpe videotek i underetagen med en overflod af DVD-tilbud. Vi fik lov til at tilbringe en dag her. Og The Damais roomservice sørgede for, at vi ikke behøvede forlade vores palads unødigt.

Hovedbygningen på Damai Lovina BaliDa vi lagde os til at sove i villaens master bedroom med den kæmpe himmelseng skabt af rustikt tømmer fra Java, var det med en helt særlig royal følelse. HKH Prins Henrik havde ligget her før os. Kald bare vores oplevelse for Jeppe på bjerget, men vi nød hvert sekund i baronens seng. Vores næste stop på Bali var Tandjung Sari Sanur, hvor HM Dronning Ingrid har boet, men det er en helt anden royal historie ...

Læs mere om The Damai

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.