• Solnedgang over Uluwatu-templet på Bali
 • Besøg Uluwatu-templet på Bali og nyd udsigten herfra

Badungmarkedet og Uluwatutemplet

Sansefuld eftermiddagsudflugt på Sydbali

Oplev den traditionelle kecak-dans på Bali
Læs mere

Når man er på Sydbali, er der to ting, man bør opleve. Den ene er Badung-markedet i Balis hovedstad Denpassar og den anden det billeskønne Uluwatu-tempel. Vi har kombineret dem her til en sansefuld eftermiddagstur.

Pasar Bandung

I bliver hentet på hotellet midt på eftermiddagen og kørt til Denpassar. Byens navn betyder ”ved markedet” – en indikation af, hvilken betydning mad og markeder har for det balinesiske samfund. Pasar Badung er det største marked i Denpassar, og det er samtidig et af de mest lokale og autentiske af slagsen. Der er liv døgnet rundt 365 dage om året på Pasar Badung.

De 3 etager på den store bygning gemmer på samtlige de fødevarer, der dyrkes i Balis frodige højland, kød i alskens varianter, fisk og skaldyr frisk fra havet og tilmed en stor afdeling med balinesiske kager. På gadeplan sælger gamle kvinder snacks fra små gadekøkkener, de såkaldte warunger, og øverst bliver der handlet farverige saronger i massevis.

Uluwatu-templet

Efter et par livlige timer på markedet kører I nu til Bukit-halvøen, der udgør Balis sydligste del. Naturen her er mere rå, og når man kommer til kysten også mere spektakulær. Måler er det gudeskønne tempel Pura Luhur Ulu Watu, i daglig tale bare kaldet Ulu Watu. Det er en af Balis største seværdigheder, men når man står i mængden og ser solen gå ned i det Indiske Ocean, glemmer man hurtigt alle de andre

Aftensolens varme stråler falder blidt på det lille tempel, der ligger på et klippefremspring langt over havet. Omkring 70 meter nede lyder havets langsomme, men insisterende brusen, når bølgerne slår ind mod klippen, og i horisonten fortsætter det Indiske Ocean langt ud i evigheden. Man kan komme ind i en del af templet, men dets inderste er forbeholdt bedende hinduer.

Kecak-dans

Opholdet ved Ulu Watu sluttes af med en danseforestilling. Den balinesiske kecak-dans udspringer egentlig fra et gammelt tranceritual, men den er senere blevet omfortolket, så den i dag mest repræsenterer scener fra det store hindu-epos Ramayana. En stor flok mænd sider i cirkler og udstøder forskellige synkrone og gentagende lyde, mens de laver fagter mod himlen Det er ganske underholdende, og med templet og den spektakulære natur som scene kan det for nogle tendere en spirituel oplevelse.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.