• Ubuds rismarker er i sandhed et betagende syn
  • Et balinesisk samtalekøkken, Ubud
  • På madmarked i Ubud, Bali

Balinesisk kogekunst i Ubud

Lær hemmelighederne bag det balinesiske køkken

På madmarked i Ubud, Bali
Læs mere

Få indblik i Balis køkken på en udflugt, hvor I tages med på markedet i Ubud og inviteres indenfor hos en værtsfamilie. Med udsigt til risterrasser skal I lære at lave mad som en balinesisk madmor.

Gå på opdagelse i et balinesisk madmarked i Ubud, BaliBalinesisk for begyndere

Man lærer en kultur at kende gennem maden. Få et godt indblik i Balis traditioner på dette madlavningskursus, hvor I ikke bare lærer at lave en solid Bali fiskesuppe med kokosmælk, citron, hvidløg og krydderier men også får set, hvordan et rigtigt balinesisk køkken ser ud.

I starter om morgenen i Ubuds hektiske madmarked, hvor I køber ind til frokost. Herfra går turen til landsbyen Laplapan små 3 km fra Ubud med udsigt til risterrasser.

Fladbundet balinesisk morter, Ubud, BaliSå er der havefest

I skal selv tilberede de indkøbte råvarer på et lille brændefyret, udendørs komfur i haven. Vi fristes næsten til at kalde det et balinesisk samtalekøkken.

Undervejs får I kulinariske og kulturelle tips og tricks. Vidste du, at man i en fladbundet balinesisk morter maler råvarerne med en retvinklet støder, der gør arbejdet nemmere? At den flettede kurv, som risen damper færdig i, hedder en kukusan? Eller at enhver balineser med respekt for sig selv og sit komfur dagligt ofrer lidt riskorn, blomster og salt til ildguden Brahma?

Et balinesisk samtalekøkken, Ubud

Mad til hverdag og fest

Glæd jer til at lave Sate Languan, som spises som snack og i forbindelse med ritualer overalt på Bali. Det består af fisk, der blandes med revet kokos, rødløg, hvidløg, ingefær, krydderier og brunt sukker, inden det wrappes om en bambuspind og grilles til en himmerigsmundfuld.

Som en krølle på historien er det på er kutyme at ofre lidt Sate Languan til guderne i hindutemplet, før man selv kaster sig over den smagfulde fiskepind.

Så er der kun tilbage at sige: Velbekomme. Eller som man siger her: Selamat makan!

Ubuds rismarker er i sandhed et betagende synMadkurser både morgen og eftermiddag

Morgenhold starter kl. 8.30, eftermiddagshold 15.30. Vi anbefaler morgen, hvis man vil opleve den travle og løsslupne stemning på madmarkedet i Ubud. Om eftermiddagen får man ikke netop denne underholdende del med.

Udflugten er mest oplagt at tage fra Ubud, men kan også arrangeres med afhentning andre steder i Bali.

Transport, mad og drikke er inkluderet. Menuen er nogenlunde fast, men kan variere efter årstiden.

Kurset er ikke privat, så forvent at der er andre deltagere på holdet med jer. I alt er der plads til maks. 30 personer delt op i 3 hold med 10 på hver.

Margit Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

  • Kontakt os

    Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
  • Ønsker og gode råd

    Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
  • I får en REJSEPLAN

    Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
  • Rejsen lægges fast

    Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
  • VI holder kontakt

    I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.