• Tamblingan-søen i Balis højland
 • Taman Ayun-templet på Bali
 • Tamblingan-søen i Balis højland

Jungletrek og kanotur på den hellige Tamblingan-sø

Heldagstur til tæt jungle, smukke templer og Balis oprindelige folk

Tamblingan-søen i Balis højland
Læs mere

Oplev smukke templer, trekking i junglen og en kanotur på den hellige sø Tamblingan i Balis højland. Og besøg traditionel landsby med Balis oprindelige folk.

Pura Ulun Danu Bratan templet ved sø på BaliUnd jer selv at opleve en smuk blanding af guddommelige templer og lige så guddommelig natur dels på trekking i junglen og dels i kano over en hellig sø. Oplevelserne krydres med et møde med Balis originale folk i en isoleret landsby.

Vi kan arrangere det som en selvstændig udflugt fra et hotel eller som en del af en transport, hvor I kører mellem hoteller i Ubud og højlandet eller stranden i nord – eller omvendt. Rækkefølgen af oplevelser kan skifte.

Taman Ayun-templet på BaliTaman Ayun og Ulun Danu templerne

Dagens første oplevelse er det smukke tempel Pura Taman Ayun. Det store tempel er omgivet af en sø, og selve tempelpladsen er igen omringet af en fiskedam. Templet blev oprindeligt bygget af kongen af Mengwi-kongedømmet i 1634. Her er masser af plads til at nyde freden og de smukke tempelbygninger.

Nu skal I til et af Balis mest berømte templer. Ulun Danu templet flyder på den store Bratansø og er billedskønt. Området tiltrækker med god grund mange turister, men det er absolut værd at stoppe her. Ikke blot er templet og beliggenheden så smuk, her er også et farverigt folkeliv, hvor balinesiske risbønder ofrer i håb om en god høst.

Junglen ved Tamblingan-søen i Balis højland

Jungleeventyr med trekking til templer

Mange på rejse til Bali kommer hjem med smukke billeder af Tamblingan-søen og nabosøen Buyan. De stopper nemlig oppe på bjergvejen og tager et foto fra et udsigtspunkt. Det kan I også, men I skal mere end det. I skal trekke ned til den gennem junglen og sejle i kano på søen.

Tamblingan-søen i Balis højland

I starter med 1½ times trekking med kig til den smukke og hellige Tamblingan-sø. Inde i selve junglen passerer I templer, hvor jeres guide vil fortælle om baggrunden for arkitekturen og opbygningen af et balinesisk tempel. Der er en rituel mening med hver en detalje. Da I er midt i junglen er her en velsignet fred kun afbrudt af fuglenes sang.

I kano over den hellige Tamblingan-sø i Balis højlandI kano på Tamblingan-søen

Fremme ved Tamblingan-søen venter endnu en fredfyldt oplevelse. I skal nemlig i traditionel kano ud på søen. Det er en hellig sø, og motoriseret sejlads er forbudt. At krydse søen med udsigt til jungle og højland er en skøn oplevelse. Glæd jer. Især ved tanken om, at I ikke nøjedes med at se søen fra udkigspunktet som alle de andre.

Lille, fredligt tempel ved Tamblingan-søen i Balis højlandMød det traditionelle Bali Aga-folk

Jeres udflugt slutter med besøg i en landsby beboet af Bali Aga-folket, der er et af de oprindelige folk på Bali. Det hinduistiske folk lever isoleret flere steder bl.a. på det nordlige Bali, og de har deres egne traditioner, som er fastholdt gennem generationer.
En af dem er kampdansen Mekare Kare, der har sine rødder i rituelle ceremonier med ofring af menneskeblod. Ikke alle Bali Aga-landsbyer er lige åbne over for besøg og indflydelse udefra, men I denne er I velkomne til at betragte livet med respekt.

Margit Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.