• Nær Low's Peak i ca. 3.900 m. højde på Mt. Kinabalu, Borneo
 • Vejen op til Mt. Kinabalu, Borneo
 • Nyd fantastisk solopgang fra Mt. Kinabalu på Borneo

Solopgang på Mt. Kinabalu

Se solen stå op fra toppen af Borneos højeste bjerg, 2 dages vandretur

Mount Kinabalu på Borneo er Malaysias højeste bjerg er på Unesco's verdensarvsliste
Læs mere

Der hviler en hel særlig mystik over mægtige Mt. Kinabalu, der med sine 4.095 m rejser sig op over Borneos grønne tæppe af regnskov. På denne vandretur sover I højt på bjerget, inden I vandrer op til en uforglemmelig solopgang på toppen.

Mount Kinabalu på Borneo er Malaysias højeste bjerg er på Unesco's verdensarvslisteEt helligt bjerg i dybet af Borneo

Malaysias højeste bjerg, Mt. Kinabalu, og den omgivende nationalpark, Kinabalu, har siden år 2000 været at finde på UNESCO's verdensarvsliste – og det er på alle måder et helt specielt bjerg.

Kandebærer plante, Nepenthes Villosa, kødædende plante ved Mt. Kinabalu, BorneoKinabalu er et af de mest artsrige og enestående naturområder i verden, og på denne vandretur bevæger I jer for alvor ind i junglens dyb til en verden af kødædende planter, kæmpe bregner og sultne, men ufarlige igler (med iglesokker på, er I sikre på ikke at mærke noget til dem). Det er en verden omgærdet af en hel særlig magi og mystik, som alle, der har været på bjerget, kan berette om.  

Mt. Kinabalu er ret beset en kæmpe klippe, som vokser ud af skoven. Oppe efter campen Laban Rata vandrer I for det meste i et goldt og dramatisk klippeterræn med junglen under jer og bjergets forrevne klippetårne over jer.  

Den sydlige top på Kinabalu bjerget, Borneo

Som alle bjerge med respekt for sig selv har Mt. Kinabalu en mytologisk plads i de lokale kulturer og hos Dusun- og Kadazaan-folkene, som anser bjerget for at være hjemsted for ånder, der lever af at spise mosset på klipperne.

Kinabalu betyder løst oversat ”de dødes hellige sted” og det kan man godt tænke lidt over, mens man kæmper sig op mod toppen midt om natten omgivet af menneskesilhuetter i pandelampens skær. 

Let vandring, men ikke til højdeskræk

I kan opleve rimeligt lette vandrestier, der dog nogle steder kan kan være en udfordring for enkelte. Selv på en flad sti kan det nemlig godt gå stejlt ned og op ved siden af, så det at se til siden kan give et gys. Se frem. Fortsæt stille og roligt.  

Vandrestien fra Timpohon Gate til Laban Rata og Mt. Kinabalu på BorneoDag 1: Fra Timpohon Gate (1866 m) til Laban Rata (3272 m)

I bliver hentet tidligt på jeres hotel og kører til nationalparkens hovedkontor, hvor I registrerer jer og møder jeres guide. Allerede kl. 8.30 er der afgang fra den såkaldte Timpohon Gate i 1866 m højde, og selv om om vandrestien faktisk begynder med at gå lidt nedad, skal I ikke glæde jer for tidligt. 

Snart går det for alvor op ad bakke – gennem flere vegetationszoner, der spænder fra regnskovens fortryllende verden til mere tempererede skove med egetræer, kastanjetræer og mos – indtil landskabet nærmest bliver alpint. 

Herberget Laban Rata ligger i 3.272 m. højde på Mt. Kinabalu, BorneoCirka kl. 15.00 ankommer I på herberget Laban Rata, som ligger i en højde af 3.272 m. Her kan I nyde de skønne udsigter og omgivelser, smide støvlerne og hvile ud indtil aftensmaden serveres kl. 18.00. Kl 20.00 bliver lyset slukket og det er tid til at sove, for kl. 01.30 om morgenen, er det igen på med støvlerne. 

Nær Low's Peak i ca. 3.900 m. højde på Mt. Kinabalu, BorneoDag 2: Fra Laban Rata (3272 m) til Low’s Peak (4095 m) 

Det er midt om natten og buldermørkt, men nu skal I op. I nat angriber I toppen af Mt. Kinabalu – og I skal gerne være fremme til solopgang. Efter lidt natmad, er det på med pandelamperne og kl. 2.30 er I tilbage på vandrestien og afsted op af klippeskrænterne. I går forsigtigt og i roligt tempo, for det er mørkt, og den tynde luft er så småt begyndt at bide lidt i musklerne.   

Lidt i kl. 6 om morgenen er I endelig fremme. Lyset er begyndt at bryde, og I øjner nu det berømte skilt, som fortæller jer, at I er fremme ved Low’s Peak – toppen af Mt. Kinabalu, som er opkaldt efter naturforskeren Hugh Low - den første europæer, der besteg bjerget i 1895.

Nyd fantastisk solopgang fra Mt. Kinabalu på BorneoNu stopper I op, får vejret og kigger jer omkring. Solen er på vej op over Borneos regnskov og disen løfter sig blidt fra det blågrønne tæppe, der strækker sig, så langt øjet rækker. Det er et fortryllende syn, og næsten overvældende at tænke på alt det liv, som gemmer sig under trækronerne.  

Efter solopgangen sætter I kurs mod Laban Rata, hvor der venter jer en velfortjent morgenmad cirka kl. 09.30. Ved middagstid fortsætter I videre ned ad bjerget ad samme vej, som I kom – og cirka kl. 17.00 er I igen tilbage ved Timpohon Gate, hvor I bliver hentet og kørt tilbage til jeres hotel. 

Vejen op til Mt. Kinabalu, BorneoPraktisk Information

Det bedste tidspunkt at bestige Mt. Kinabalu er mellem marts og september, hvor det regner mindst i Borneo.

Bestigningen af Mt. Kinabalu kræver en almindelig god fysisk form. Vi anbefaler, at I medbringer gode vandresko, varmt tøj, lommelygte, vindjakke, regnjakke, handsker, hue, solcreme og et håndklæde. 

Vores rejserådgivere kan oplyse jer nærmere om forholdene på bjerget og om, hvilke fornødenheder I får brug for undervejs.

Toppen af Mt. Kinabalu, BorneoVær opmærksom på, at denne udflugt kræver, at I opholder jer i nærheden af nationalparken min. en dag før og efter vandreturen. Hør mere om overnatningsmulighederne med jeres rejserådgiver.

Udflugten inkluderer frokost, aftensmad og natmad på dag 1 samt morgenmad og frokost på dag 2. 

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.