• Oplev en orangutang på Borneo
 • Næsehornsfugl, Borneo
 • Udsigt fra Gaya island Resort på Borneo
 • Kom helt ind i Borneo jungle

Kompromisløst eventyr på Borneo

13 dages ultimativ rejse til hjertet af regnskoven, fra 26.000 kr.

Glæd jer til:

Besøg i orangutang-rehabiliteringscentret Sepilok

Det unikke dyreliv langs Kinabatanganfloden

3 dages eventyr på ikoniske Borneo Rainforest Lodge 3+*

5 dages luksuriøs badeferie på Gaya Island Resort 5*

Masser af udflugter og måltider inkluderet

Læs mere

En eventyrlig rejse til hjertet af Borneos utæmmede regnskov - helt derind, hvor kun de færreste kommer. I har ekstra tid ved Kinabatangfloden med det forunderlige dyreliv, og I slutter i luksus ved strandene og koralrevene omkring tropeøen Pulau Gaya.

Kinabatanganflodens mysterier

Denne rejse til Borneo er ikke alene et lærerigt møde med to af verdens vigtigste økosystemer, I får også naturoplevelser i særklasse. Her er chancen for at se regnskovens vilde dyr større på og langs den navnkundige Kinabatanganflod end noget andet sted på Borneo.

Orangutanger

Langs Kinabatangfloden lever nogle af verdens sidste vilde orangutanger. De er dog sky, og man skal være heldig for at se dem. Men I kan være sikre på nærkontakt med dem, når I besøger Sepilok – et af de mest kendte rehabiliteringscentre for orangutanger.

Næseaber, elefanter, krokodiller...

I trætoppene langs flodbredden huserer et ander af Borneos vartegn, de firnurlige næseaber. De lever i flokke og er nemme at kende på deres store næse og lange haler. Kig også efter pygmæelefanter, krokodiller, varaner, næsehornsfugle, floddelfiner, rokker og alt muligt andet.

Ophold på 2 forskellige lodges langs floden

De fleste sejler direkte til Sukau og bor der 2 nætter. Men det er i følge vores eksperter en stor fejl, for man får både en roligere oplevelse og en mere autentisk indsigt i regnskovens landsbyer ved at dele splitte overnatningerne op mellem Abai og Sukau.

I Abai er der meget færre turister, og det giver en meget bedre oplevelse af at være i regnskoven. Men minst ligeså vigtigt er, at man får mulighed for at opleve det daglige liv i en rigtig regnskovslandsby. I og omkring Sukau er der mere dyreliv, men også flere der er på jagt efter det. Begge steder er overnatningen relativ enkel, men her er det også dyrelivet, man kommer efter.

Danum Valley - det ægte regnskovseventyr

Det 436 kvadratkilometer store reservat Danum Valley og den sublime Borneo Rainforest Lodge 3+* har for længe siden opnået kultstatus både blandt forskere og de få turister, som har været heldige nok til at finde derind. Det er en lidt strabaserende køretur ad ujæbne jordveje at komme hertil. Men belønningen er enorm, så det er det hele værd.

Danum Valley er uden sammenligning Borneos flotteste, mest uberørte og mest artsrige regnskovsområde. Det her er virkelig den ægte vare, hvor følelsen af at være i hjertet af regnskoven kryber helt ind under huden på en. 

Og Borneo Rainforest Lodge 3+* er både kvalitetsmæssigt, servicemæssigt og kulinarisk i særklasse på Borneo. Det er vigtigt at bo i de rigtige værelser, der vender ud mod floden. Det sørger vi selvfølglig for.

Glæd jer til vandreture på lange hængebroer i trætoppene, natsafari, at bade ved de smukke vandfald og selvfølgelig til at tage på guidet opdagelse efter alt fra vilde orangutanger til pygmæelefanter.

Luksuriøs afslutning på stranden

I øhavet ud for Kota Kinabalu danner 5 små tropeøer marinenationalparken Tunku Abdul Rahmann. Pulau Gaya er med sine 15 km2 den største af øerne. Det højeste punkt strækker sig hele 300 meter over havet, og herfra bølger den mørkegrønne regnskov sig på smukkeste vis helt ned til havets blå - kun sporadisk brudt af bugternes smilende, hvide strande.

Ved foden af regnskoven og direkte ud til stranden ligger Gaya Island Resort 5*. Resortets villaer og faciliteter er spredt rundt omkring i den store bugt og på malerisk vis kamufleret godt af den tropiske bevoksning. Her slutter I jeres eventyr med en uges forkælelse og afslapning. Efter 5 aktive dage i regnskovens høje luftfutighed er det vidunderligt at ankomme her og bare nyde kombinationen af paradisiske omgivelser og et resort af høj standard.

BEMÆRK

Gaya Island Resort renoveres fra d. 15. november t.o.m. 14. december 2016. I denne periode vil resortet være lukket, men vi kan naturligvis finde et alternativ til jer. Kontakt os og hør nærmere.

Program

Dag 1-2
Afrejse fra København og ankomst til Borneo

Flydende hjem og moskeen i Sandakaen, Borneo I rejser fra København og lander i Sandakan på Borneos nordøstkyst i delstaten Sabah dag 2. Det giver en lidt længere udrejse, men I kommer hurtigere til de gode oplevelser.

Sandakan er udgangspunkt for ture ind i regnskoven, så efter en enkelt overnatning her er I klar til at tage på eventyr.

I bliver selvfølgelig mødt at vores lokale repræsentant ved ankomst i lufthavnen. Han sørger for transport til hotellet, hvor værelset står klart, så I kan få slappet lidt af ovenpå flyrejsen. Nyd også en svømmetur og den fantastiske udsigt fra hotellets pool.

Dag 3
Orangutanger og regnskov

Herfra bliver I kørt en lille halv time udenfor byen, hvor morgenfodringen på Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre venter.

Sepilok er det største og lettest tilgængelige af de omkring 10 orangutang rehabiliteringscentre, der ligger på Borneo og Sumatra. Orangutang, der ganske enkelt betyder "skovmenneske", har som menneskets slægtning både symbolsk og reelt haft stor betydning i de områder, hvor den lever.

Besøg orangutanger i Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre på BorneoDe seneste årtier har skovfældninger og øget menneskelig aktivitet indskrænket orangutangernes levesteder, og den intelligente menneskeabe er i dag stærkt udryddelsestruet og derfor totalfredet overalt.

Forældreløse orangutanger, der enten er blevet konfiskeret af myndighederne eller opsamlet af tømmerarbejdere, bliver nu afleveret i rehabiliteringscentre som Sepilok. Her overtager uddannet personale abemoderens rolle med at oplære unge orangutanger til at klare sig i regnskoven.

Fra hævede udsigtsplatforme kan de besøgende se, hvordan centrets personale fodrer de dyr, der endnu ikke har lært at skaffe sig føden ved egen hjælp, og ofte kommer nogle af disse aber helt tæt på de besøgende.

KINABATANGANFLODENS MYSTERIER

Efter besøget i Sepilok kører I retur til havnen i Sandakan for at drage op ad floderne og ind i landet. I sejler ca. 1 time op ad Kinabatanganflodens mudrede vand, der snor sig ind i landet.

Åbent hav bliver til mangrove, som senere afløses af regnskovens høje træer. Vær på udkig efter de karakteristiske næseaber, der lever i flokke i trækronerne.

Muligvis spotter I en krokodille eller to, måske ser I en rokke springe op af vandet eller en hajfinne skære overfladen - endnu et af Kinabatanganflodens mysterier.

Og så er der selvfølgelig de lokale hytter, både med husdyr og afgrøder samt mindre landsbyer, hvor tøjvask, badning og fiskeri er i gang overalt.

Abai Jungle Lodge, BorneoPÅ JUNGLESTI VED ABAI JUNGLE LODGE

Dagens mål er landsbyen Abai, hvor I skal bo på det hyggelige Abai Jungle Lodge. Lodgen anvender produkter fra den lokale landsby i restauranten og donerer desuden et beløb til lokalbefolkningen for hver turist, der overnatter her.

De lokale landsbyer er, også af den grund, særdeles imødekomne over for gæster.

Efter frokost er der tid til at gå på opdagelse i lodgens 500 meter lange hævede junglesti eller bare slappe af med en drink i restauranten. Hen på eftermiddagen er det tid endnu en sejltur på floden på jagt efter vilde dyr og smuk natur.

Aftensmaden spiser I på lodgens restaurant, og det kan meget vel inkludere de smagfulde ferskvandsrejer, som man køber af lokale fiskere.

TUSINDER AF ILDFLUER

Efter maden og efter mørkets frembrud skal I opleve et ganske unikt syn fra en lille båd på floden. Tusinder af ildfluer samles hver aften i deres favorittræer ved flodbredden, og her lyser de på forunderlig vis så kraftigt op, at man ligefrem kalder træerne for christmas trees.

De fleste turister sejler blot forbi Abai for at komme til Sukau, men det er en stor fejl, for man får både en roligere oplevelse uden de mange andre turister, der flokkes i Sukau, og også en mere autentisk indsigt i regnskovens landsbyer.

Overnatning på Abai Jungle Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 4
Dyreliv og landsbyliv i regnskoven

Elefant ved Kinabatangan floden, BorneoI vågner til regnskovens morgenlyde og tager straks på et tidligt cruise til Ox-Bow Lake på udkig efter flere dyr og for at nyde morgenen på Sabahs længste flod.

Vandstanden i søen varierer meget fra regntid til tørtid, men den er som regel altid en vidunderlig naturoplevelse. En lillebitte sideflod, der ikke er meget større end, at båden lige akkurat kan være der, leder frem til den store sø, der breder sig ud på den anden side at den tætte bevoksning.

Tilbage til morgenmad på lodgen, hvorefter I besøger en af områdets små landsbyer for at se på dagliglivet og deltage i et træplantningsprojekt. Frokosten spiser I sammen med landsbyboerne, inden I checker ud og fortsætter rejsen op ad Kinabatanganfloden. Her venter dagens mål Sukau ca. 1 time senere.

KINABATANGAN RIVER OG NÆSEABER

Umiddelbart efter check-in på Kinabatangan Riverside Lodge skal I atter ned til floden og om bord i en mindre motorbåd, der sejler jer op ad bifloden Menanggul med tæt skov på begge sider. Her er det muligt at komme ganske nær på et af Borneos mest berømte dyr, den utrolige næseabe.

Flere flokke sover i træerne langs floden, og den sene eftermiddag er det perfekte tidspunkt at observere aberne, mens de spiser, hviler eller trues af nabogrupperne.

Den udrydningstruede orangutang i BorneoHER BOR NOGLE AF VERDENS SIDSTE VILDE ORANGUTANGER

Kinabatanganfloden har i århundreder været livsgrundlag for lokalbefolkningen i det indre af Sabah. En stor del af verdens sidste vilde orangutanger lever netop her, men man skal være heldig for at se dem.

Det samme gælder også Borneos elefanter, som på trods af en vægt på næsten 3 tons er utroligt gode til at skjule sig.

Begge sider af Kinabatanganfloden har i dette område desværre været udsat for skovhugst, hvilket har haft den konsekvens, at dyrelivet er blevet samlet på et mindre område langs flodens bredder. Og det er på ironisk vis netop baggrunden for områdets popularitet, for chancen for at se dyreliv er større her end noget andet sted på Borneo.

Overnatning på Kinabatangan Riverside Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 5
I jeep til regnskovens hjerte, Danum Valley

Regnskoven Danum Valley i BorneoEfter morgenmaden vinker I farvel til Sukau og fortsætter nu med jeep mod et af rejsens absolutte højdepunkter, Danum Valley. Køreturen går omkring kystbyen Lahad Datu og Borneo Rainforest Lodge's kontor. Her bliver alle besøgende til Danum Valley registreret og briefet om de kommende dages oplevelser.

Fra kontoret er der yderligere ca. 3 timers kørsel ad jordveje, der ikke hører til verdens bedste veje. Det kan være en udfordring, men belønningen er så rigelig, når I når frem til centrum af Borneos uden sammenligning flotteste, mest uberørte og mest artsrige regnskovsområde.

ET KOR AF FUGLE, CIKADER OG ABEBRØL

Når man først ser hytterne ved den brusende flod omkranset af den tætte regnskov og hører lydene af de mange fugle, cikader og aber, glemmer man omgående den til tider strabadserende køretur.

Det 436 kvadratkilometer store reservat Danum Valley og den sublime Borneo Rainforest Lodge har for længe siden opnået kultstatus både blandt forskere og de få turister, som har været heldige nok til at finde derind.

En vandretur introducerer jer om eftermiddagen til stisystemet omkring lodgen, og så venter en af Danum Valleys specialiteter: et system af gangbroer hævet 26 meter over jorden, så man i bogstaveligste forstand går midt mellem trækronerne.

Denne såkaldte "canopy walkway" giver et helt anderledes perspektiv på regnskoven, og I får chancen for at se nogle planter og dyr, der normalt er utilgængelige.

Efter turen i trækronerne vender I tilbage til lodgen, hvor aftensmaden venter. Hvis vejret tillader det, byder aftenen på nattekørsel i en åben jeep. En kraftig projektør afsøger trækronerne, og med lidt held kan I få et glimt af nogle af regnskovens natteaktive dyr.

Overnatning i Danum Valley på Borneo Rainforest Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 6
Kadazan Dusun-folkets begravelsesplads og smukke vandfald

Kom helt ind i Borneo jungleDenne morgen tager I til en begravelsesplads højt oppe på klippesiden. Begravelsespladsen er vidnesbyrd om, at et af Borneos oprindelige folk, Kadazan Dusun-folket, beboede dele af Danum Valley for hundreder af år siden.

Deres sidste begravelsessted er stadig nogenlunde intakt, og I kan se, hvordan stammens prominente medlemmer blev lagt til hvile i huler i klippevæggen.

Turen op ad klippesiden er desuden en chance for at se dalen, floden og regnskoven i fugleperspektiv. Vandreturen op ad bjerget afsluttes ved et vandfald med en naturlig swimmingpool, så I kan køle af, før I vender tilbage til frokosten.

SKOV- OG NATTEVANDRING ELLER "RAFTING-TUR"?

Om eftermiddagen kan I vælge mellem endnu en skovvandring på udkig efter aber, fugle og insekter eller en "rafting-tur" ned af Danum-floden i oppustede gummiringe. Efter aftensmaden er der mulighed for en kort nattevandring med de lokale guider med gode muligheder for at se både frøer og store insekter.

Overnatning i Danum Valley på Borneo Rainforest Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 7
Fra regnskoven til tropeøen Pulau Gaya

Udsigt fra Gaya island Resort på BorneoTag på en sidste morgen vandretur i lokalområdet inden I checker ud af værelset efter morgenmaden. Så venter et par timers kørsel ad ujævne jordveje, inden I når Lahad Datu. Herfra fortsætter I med fly tilbage til Kota Kinabalu. Fra lufthavnen går det først med bil til havnen og derefter ca. 20 minutter med speedbåd, inden I ankommer til Pulau Gaya og det luksuriøse strandresort Gaya Island Resort 5*.

Et af verdens vigtigste økosystemer, den dybe regnskov, erstattes af et andet, det farverige koralrev. Tæt bevoksning og mudrede floder bliver til tropeø med klart vand, hvidt sand og koralrev.

Forude venter 5 luksuriøse dage direkte på den smukke strand. Velkommen til paradis.

Dag 8-11
Gaya Island Resort

Poolbaren på Gaya Island resort, Borneo, MalaysiaI øhavet ud for Kota Kinabalu danner 5 små tropeøer marinenationalparken Tunku Abdul Rahmann. Pulau Gaya er med sine 15 km2 den største af øerne. Det højeste punkt strækker sig hele 300 meter over havet, og herfra bølger den mørkegrønne regnskov sig på smukkeste vis helt ned til havets blå - kun sporadisk brudt af bugternes smilende, hvide strande.

Ved foden af regnskoven og direkte ud til en af disse smukke strande ligger Gaya Island Resort. Resortets villaer og faciliteter er spredt rundt omkring i den store bugt og på malerisk vis kamufleret godt af den tropiske bevoksning.

Efter nogle aktive dage i regnskovens høje luftfutighed er det vidunderligt at ankomme her og bare nyde kombinationen af paradisiske omgivelser og et resort af høj standard.

Trænger I til lidt afveksling fra strandafslapning, er her selvfølgelig rig mulighed for både at snorkle og dykke. Eller hvad med en kajaktur gennem mangroven eller en vandretur i junglen?

Overnatning på Gaya Island Resort (morgenmad).

OPGRADÉR TIL FULDPENSION PÅ GAYA ISLAND RESORT

Med mindre man sejler til Kota Kinabalu er der kun resortets restauranter at vælge mellem. Prisniveauet ligger i den øvrige ende - både pga. af kvaliteten og beliggenheden.

Derfor har vi lavet et attraktivt tilbud i samarbejde med Gaya Island Resort. For kr. 595 pr. person pr. overnatning kan I opgradere til fuldpension. Og det gælder tilmed på alle resortets restauranter, så I kan i princippet vælge at spise på gourmetrestauranten hver dag.

Dag 12-13
Hjemrejse

Stranden ved Gaya island Resort på BorneoI har det meste af dagen til at få nydt de sidste solstråler, det varme vand og den vidunderlige atmosfære på Pulau Gaya, inden det er tid til at vinke farvel.

Turen går med båd og bil til lufthavnen i Kota Kinabalu. Herfra fortsætter I med fly hjem mod Danmark, hvor I lander i Kastrup dag 13.

Her slutter eventyret. Forhåbentlig vil minderne om de mange store oplevelser fortsætte i mange år fremover.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person

Kompromisløst eventyr på Borneo
RejseperiodeDobbelt
24.02.18 ‑ 09.12.1825.000‑29.000
01.01.19 ‑ 05.01.1929.000‑31.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige. RING vedr. priser over jul og nytår.

Inkluderet

 • Flyrejse, København-Sandakan / Kota Kinabalu-København.
 • Al transport mellem lufthavne, hoteller o.lign.
 • Alle udflugter og ture iht. program
 • 10 x morgenmad, 4 x frokost og 4 x middag
 • 1 nat på Four Points by Sheraton 3*, Sandakan. Inkl. morgenmad
 • 1 nat på Abai Jungle Lodge 2+*, Abai. Inkl. helpension
 • 1 nat på Kinabatangan Riverside Lodge 2+*, Sukau. Inkl. helpension
 • 2 nætter på Borneo Rainforest Lodge 3+*, Danum Valley. Deluxe chalet, inkl. helpension
 • Indenrigsfly Laha Datu-Kota Kinabalu
 • 5 nætter på Gaya Island Resort 5*, inkl. morgenmad

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Europæiske og Gouda
 • Nationalparkgebyr ved ophold på Gaya Island Resort (ca. 20-30 MYR pr. person pr. dag), som betales ved afrejse fra hotellet.

Bemærk

Der kan forekomme en opkrævning af turistskat på 5-20 MYR per værelse per overnatning. Denne betales direkte til hotellet ved check ud.