• De truede orangutanger lever vildt på Borneo
 • Tagterrassen på Hotel Stripes i Kuala Lumpur
 • Kom helt ind i Borneo jungle
 • Gaya Island Resort på Borneo
 • Villaer på Gaya island Resort på Borneo

Kompromisløst eventyr på Borneo

15 dages ultimativ rejse til hjertet af regnskoven fra 31.500 kr.

Glæd jer til:

Kuala Lumpurs gadekøkkener og skyskrabere

Et magisk møde med Borneos orangutanger

Flodsafari, vandreture og vandfald i regnskoven

Junglelodges blandt næseaber og tropefugle

5 dages badeferie på Gaya Island Resort 4+*

Læs mere

En eventyrlig rejse til multikulturelle Kuala Lumpur og helt ind i hjertet af Borneos utæmmede regnskove, hvor kun de færreste kommer. Nyd Kinabatangflodens forunderlige dyreliv, og slut af med luksus, strande og koralrev på tropeøen Pulau Gaya.

Fra storbyjungle til jungleliv

Denne rejse til Borneo er ikke alene et lærerigt møde med to af verdens vigtigste økosystemer, I får også naturoplevelser i særklasse i Danum Valley. Her er chancen for at se regnskovens vilde dyr større end noget andet sted på Borneo.

Men først. Det hele starter i Kuala Lumpur, hvor I skal bo på det skønne Hotel Stripes 4*. Hotellet har en fantastisk tagterrasse med udsigt ud over Kuala Lumpurs skyline. Nyd udsigten fra baren og direkte fra poolen. I Kuala Lumpur skal I også på et kulinarisk eventyr med egen guide, til de bedste gadekøkkener.

Kinabatangflodens magi

Efter Kuala Lumpur rejser I nu ind i Borneos regnskove, hvor I skal bo på forskellige gode lodges direkte ud til Kinabatanganfloden. Langs floden lever nogle af verdens sidste vilde orangutanger. De er dog sky, og man skal være heldig for at se dem. Men I kan være sikre på nærkontakt med dem, når I besøger Sepilok – et af de mest kendte rehabiliteringscentre for orangutanger.

I trætoppene langs flodbredden huserer et ander af Borneos vartegn, de firnurlige næseaber. De lever i flokke og er nemme at kende på deres store næse og lange haler. Kig også efter pygmæelefanter, krokodiller, varaner, næsehornsfugle, floddelfiner, rokker og alt muligt andet. Undervejs har I mulighed for at tage på en masse små safariture både til fods og i båd langs floden samt i dagslys og i måneskæret midt om natten.

Danum Valley - det ægte regnskovseventyr

Det 436 kvadratkilometer store reservat Danum Valley og den sublime Borneo Rainforest Lodge 4* har for længe siden opnået kultstatus både blandt forskere og de få turister, som har været heldige nok til at finde derind. Det er en lidt strabaserende køretur ad ujævne jordveje at komme hertil. Men belønningen er enorm, så det er det hele værd.

Danum Valley er uden sammenligning Borneos flotteste, mest uberørte og mest artsrige regnskovsområde. Det her er virkelig den ægte vare, hvor følelsen af at være i hjertet af regnskoven kryber helt ind under huden på en. Og Borneo Rainforest Lodge er både kvalitetsmæssigt, servicemæssigt og kulinarisk i særklasse. Det er vigtigt at bo i de rigtige værelser, der vender ud mod floden. Det sørger vi selvfølglig for.

Glæd jer til vandreture på lange hængebroer i trætoppene, natsafari, at bade ved de smukke vandfald og selvfølgelig til at tage på guidet vandretur i junglen i søgen efter alt fra vilde orangutanger til pygmæelefanter.

Luksuriøs afslutning på stranden

I øhavet ud for Kota Kinabalu danner 5 små tropeøer marinenationalparken Tunku Abdul Rahmann. Pulau Gaya er med sine 15 km2 den største af øerne. Det højeste punkt strækker sig hele 300 meter over havet, og herfra bølger den mørkegrønne regnskov sig på smukkeste vis helt ned til havets blå - kun sporadisk brudt af bugternes smilende, hvide strande.

Ved foden af regnskoven og direkte ud til stranden ligger Gaya Island Resort 4+*. Resortets villaer og faciliteter er spredt rundt omkring i den store bugt og på malerisk vis kamufleret godt af den tropiske bevoksning. Her slutter I jeres eventyr med 6 dages forkælelse og afslapning. Efter 5 aktive dage i regnskovens høje luftfutighed er det vidunderligt at ankomme her og bare nyde kombinationen af paradisiske omgivelser og et resort af høj standard.

Skræddersyet rejse til Borneo

Rejsen er blot et forslag til, hvordan jeres eventyr fra Kuala Lumpur til Borneo kan se ud. Tal med vores Malaysia- og Borneo-eksperter om en skræddersyet rejse, der matcher jeres drømme og behov. Måske I vil forlænge ferien med flere dage på Gaya Island? Flere dage i Kuala Lumpur? Eller flere eventyr i junglen? Det er helt op til jer.

Læs også Annes personlige beretning om safari på Borneo her og få tips til, hvad du skal pakke.

Program

Dag 1-2
Afrejse fra København til Kuala Lumpur

Tagterrassen på Hotel Stripes i Kuala LumpurI rejser fra København og lander i Kuala Lumpur Lufthavn på dag 2. I bliver selvfølgelig mødt at vores lokale repræsentant ved ankomst i lufthavnen. Han sørger for transport til Hotel Stripes 4*, hvor værelset står klar, så I kan få slappet lidt af ovenpå flyrejsen.

I har resten af dagen på egen hånd. Nyd feriestarten på hotellets tagterrasse ved poolen eller i baren, hvorfra I har udsigt til Kuala Lumpurs skyline og de berømte tvillingetårne.

Dag 3
Smag på Kuala Lumpur

Få smagsprøver på markedet i Kuala Lumpur, MalaysiaI starter dagen med en let morgenmad. Spis ikke for meget, da en spændende madoplevelse venter forude. Jeres guide henter jer på hotellet omkring kl 8 for at tage jer med på eventyr i området omkring Chinatown. Alverdens gadekøkkener og delikatesser venter jer, når I de næste timer skal smage jer gennem Malaysias multikulturelle køkken. 

Nyd poolen og udsigten på Hotel StripesAfslapning eller oplevelser?

I har eftermiddagen og aftenen på egen hånd eksempelvis til at opleve Kuala Lumpurs mange shoppingcentre, nyde solen ved poolen på hotellets tagterrasse osv.

Dag 4
Fra storby til regnskov

Velkommen til Sepilok Nature ResortFra Kuala Lumpurs multikulturelle centrum fortsætter rejsen med fly til Sanakan Lufthavn på Borneo. Efter en kort flyvetur ankommer i til lufthavnen, hvorfra I bliver hentet og kørt til Sepilok Nature Resort.

Her venter jer et hyggeligt lodge for natten. I skal overnatte i en skøn hytte omgivet af smukke, grønne omgivelser og udsigt til en lille sø. Flere steder på det lille lodge finder I grønne oaser med hængekøjer og loungemøbler, der inviterer til ren afslapning. Nyd naturen. Lyt til skovens fugle. Og oplev solen gå ned bag junglen, mens I spiser aftensmad i resortets restaurant.

Dagen efter skal I være klar til at rejse videre, så måske bruger I aftenen på at pakke og gøre klar til de store eventyr, som venter forude.

Dag 5
Orangutanger og malajbjørne

Orangutanger i SepilokEfter morgenmad bliver I hentet og kørt til rehabiliteringscentret for orangutanger i Sepilok, der er det største og lettest tilgængelige af de omkring 10 orangutang-rehabiliteringscentre på Borneo og Sumatra.

Orangutang, der ganske enkelt betyder "skovmenneske", har som menneskets slægtning både symbolsk og reelt haft stor betydning i de områder, hvor den lever. De seneste årtier har skovfældninger og øget menneskelig aktivitet indskrænket orangutangernes levesteder, og den intelligente menneskeabe er i dag stærkt udryddelsestruet - og totalfredet. Forældreløse orangutanger bliver nu afleveret i rehabiliteringscentre som Sepilok. Her overtager uddannet personale abemoderens rolle med at oplære unge orangutanger til at klare sig i regnskoven.

Malajbjørn på BorneoOplev de truede malajbjørne

Senere besøger I også et rehabiliteringscenter for malajbjørne, der ligger få minutter fra orangutangcentret. Fra gangstier i junglen er det muligt at spotte de små bjørne, der bliver fodret et par gange om dagen på en platform mellem junglens træer.

Kinabantanganfloden, BorneoKINABATANGANFLODENS MYSTERIER

Efter besøget i Sepilok kører I retur til havnen i Sandakan for at drage op ad floderne og ind i landet. I sejler ca. 1 time op ad Kinabatanganflodens mudrede vand, der snor sig ind i landet. Åbent hav bliver til mangrove, som senere afløses af regnskovens høje træer. Vær på udkig efter de karakteristiske næseaber, der lever i flokke i trækronerne. Muligvis spotter I en krokodille eller to, måske ser I en rokke springe op af vandet eller en hajfinne skære overfladen - endnu et af Kinabatanganflodens mysterier.

I passerer også mindre landsbyer langs flodes bredder, hvor tøjvask, badning og fiskeri er i gang overalt.

Abai Jungle Lodge, BorneoPÅ JUNGLESTI VED ABAI JUNGLE LODGE

Dagens mål er landsbyen Abai, hvor I skal bo på det stemningsfyldte Abai Jungle Lodge. Lodgen anvender produkter fra den lokale landsby i restauranten og donerer desuden et beløb til lokalbefolkningen for hver turist, der overnatter her.

De lokale landsbyer er, også af den grund, særdeles imødekomne over for gæster.

Udsigt fra Abai Jungle LodgeEventyr og ildfluer

Efter frokost er der tid til at gå på opdagelse i lodgens 500 meter lange hævede junglesti eller bare slappe af med en drink i restauranten. Hen på eftermiddagen er det tid til en sejltur på floden i søgen efter vilde dyr og smuk natur. Mens I er afsted, går solen ned og tusindvis af ildfluer samles og danser i deres favorittræer langs flodbredden.

Aftensmaden spiser I på lodgens restaurant. Har I lyst kan I senere tage ud for at udforske junglen by night med jeres guide.

Overnatning på Abai Jungle Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 6
Dyreliv og landsbyliv i regnskoven

Elefant ved Kinabatangan floden, BorneoI vågner til regnskovens morgenlyde og tager straks på et tidligt cruise til Ox-Bow Lake på udkig efter flere dyr og for at nyde morgenen på Sabahs længste flod.

Vandstanden i søen varierer meget fra regntid til tørtid, men den er som regel altid en vidunderlig naturoplevelse. En lillebitte sideflod, der ikke er meget større end, at båden lige akkurat kan være der, leder frem til den store sø, der breder sig ud på den anden side at den tætte bevoksning.

Tilbage til morgenmad på lodgen, hvorefter I besøger en af områdets små landsbyer for at se på dagliglivet og deltage i et træplantningsprojekt. Frokosten spiser I sammen med landsbyboerne, inden I checker ud og fortsætter rejsen op ad Kinabatanganfloden. Her venter dagens mål Sukau ca. 1 time senere.

Kinabatangan Riverside LodgeKINABATANGAN RIVERside lodge

Umiddelbart efter check-in på Kinabatangan Riverside Lodge skal I atter ned til floden og om bord i en mindre motorbåd, der sejler jer op ad bifloden Menanggul med tæt skov på begge sider. Her er det muligt at komme ganske tæt på et af Borneos mest omtalte dyr, den utrolige næseabe med det høje brøl.

Flere flokke sover i træerne langs floden, og den sene eftermiddag er det perfekte tidspunkt at observere aberne, mens de spiser, hviler eller trues af nabogrupperne. Efter sejlturen nyder I aftensmad på resortet.

Den udrydningstruede orangutang i BorneoHER BOR NOGLE AF VERDENS SIDSTE VILDE ORANGUTANGER

Kinabatanganfloden har i århundreder været livsgrundlag for lokalbefolkningen i det indre af Sabah. En stor del af verdens sidste vilde orangutanger lever netop her, men man skal være heldig for at se dem.

Det samme gælder også Borneos elefanter, som på trods af en vægt på næsten 3 tons er utroligt gode til at skjule sig.

Begge sider af Kinabatanganfloden har i dette område desværre været udsat for skovhugst, hvilket har haft den konsekvens, at dyrelivet er blevet samlet på et mindre område langs flodens bredder. Og det er på ironisk vis netop baggrunden for områdets popularitet, for chancen for at se dyreliv er større her end noget andet sted på Borneo.

I skal overnatte på Kinabatangan Riverside Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad). 

Dag 7
lnd i regnskovens hjerte, Danum Valley

Gibbon abe, Rainforest lodge, Danum Valley, BorneoEfter morgenmaden vinker I farvel til Sukau og kører nu mod et af rejsens absolutte højdepunkter, Danum Valley. Køreturen går omkring kystbyen Lahad Datu og Borneo Rainforest Lodge's kontor. Her bliver alle besøgende til Danum Valley registreret og briefet om de kommende dages oplevelser. Det er også her, at I får udleveret et par iglesokker, som I kan benytte på jeres vandreture i Danum Valley. Skulle I alligevel komme i kontakt med de ufarlige igler, får i æren og et fint certifikat på, at I har doneret blod til Danum Valley!

Fra kontoret er der yderligere ca. 3 timers kørsel ad jordveje, der ikke hører til verdens bedste veje. Det kan være en udfordring, men belønningen er så rigelig, når I når frem til Borneos uden sammenligning flotteste, mest uberørte og mest artsrige regnskovsområde.

Gangbro ved Borneo Rainforest Lodge, Danum ValleyET KOR AF FUGLE, CIKADER OG ABEBRØL

Når man først ser hytterne ved den brusende flod omkranset af den tætte regnskov og hører lydene af de mange fugle, cikader og aber, glemmer man omgående den til tider strabadserende køretur.

Det 436 kvadratkilometer store reservat Danum Valley og den sublime Borneo Rainforest Lodge 4* har for længe siden opnået kultstatus både blandt forskere og de få turister, som har været heldige nok til at finde derind.

En vandretur introducerer jer om eftermiddagen til stisystemet omkring lodgen, og så venter en af Danum Valleys specialiteter: et system af gangbroer hævet 26 meter over jorden, så man i bogstaveligste forstand går midt mellem trækronerne. Denne såkaldte "canopy walkway" giver et helt anderledes perspektiv på regnskoven, og I får chancen for at se nogle planter og dyr, der normalt er utilgængelige.

Restauranten på Borneo Rainforest Lodge, Danum ValleyNatsafari

Efter turen i trækronerne vender I tilbage til lodgen, hvor aftensmaden venter. Hvis vejret tillader det, byder aftenen på nattekørsel i en åben jeep. En kraftig projektør afsøger trækronerne, og med lidt held kan I få et glimt af nogle af regnskovens natteaktive dyr.

Overnatning i Danum Valley på Borneo Rainforest Lodge (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 8
Kadazan Dusun-folkets begravelsesplads og smukke vandfald

Kom helt ind i Borneo jungleDenne morgen tager I til en begravelsesplads højt oppe på klippesiden. Begravelsespladsen er vidnesbyrd om, at et af Borneos oprindelige folk, Kadazan Dusun-folket, beboede dele af Danum Valley for hundreder af år siden.

Deres sidste begravelsessted er stadig nogenlunde intakt, og I kan se, hvordan stammens prominente medlemmer blev lagt til hvile i huler i klippevæggen.

Turen op ad klippesiden er desuden en chance for at se dalen, floden og regnskoven i fugleperspektiv. Vandreturen op ad bjerget afsluttes ved et vandfald med en naturlig swimmingpool, så I kan køle af, før I vender tilbage til frokosten.

Udsigt fra Borneo Rainforest Lodge, Danum ValleySKOV- OG NATTEVANDRING ELLER "RAFTING-TUR"?

Om eftermiddagen kan I vælge mellem endnu en skovvandring på udkig efter aber, fugle og insekter eller en "rafting-tur" ned af Danum-floden i oppustede gummiringe. Efter aftensmaden er der mulighed for en kort nattevandring med de lokale guider med gode muligheder for at se både frøer og store insekter.

Overnatning i Danum Valley på Borneo Rainforest Lodge 4* (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 9
Fra regnskoven til tropeøen Pulau Gaya

Udsigt fra Gaya island Resort på BorneoTag på en sidste morgenvandretur i området, og nyd den særlige ro, inden I checker ud af værelset efter morgenmaden. Så venter et par timers kørsel ad ujævne jordveje, inden I når Lahad Datu. Herfra fortsætter I med fly tilbage til Kota Kinabalu. Fra lufthavnen går det først med bil til havnen og derefter ca. 20 minutter med speedbåd, inden I ankommer til Pulau Gaya og det eksklusive strandresort Gaya Island Resort 4+*.

Et af verdens vigtigste økosystemer, den dybe regnskov, erstattes af et andet, det farverige koralrev. Tæt bevoksning og mudrede floder bliver til tropeø med klart vand, hvidt sand og koralrev.

Forude venter 5 afslappende dage direkte på den smukke strand. Velkommen til paradis.

Dag 10-13
Gaya Island Resort

Villaer på Gaya island Resort på Borneo

I øhavet ud for Kota Kinabalu danner 5 små tropeøer marinenationalparken Tunku Abdul Rahmann. Pulau Gaya er med sine 15 km2 den største af øerne. Det højeste punkt strækker sig hele 300 meter over havet, og herfra bølger den mørkegrønne regnskov sig på smukkeste vis helt ned til havets blå - kun sporadisk brudt af bugtenes smilende, hvide strande.

Ved foden af regnskoven og direkte ud til en af disse smukke strande ligger Gaya Island Resort. Resortets villaer og faciliteter er spredt rundt omkring i den store bugt og på malerisk vis kamufleret godt af den tropiske bevoksning.

Poolområde på Gaya Island resort, Borneo, MalaysiaMasser af aktiviteter

Efter nogle aktive dage i regnskovens høje luftfutighed er det vidunderligt at ankomme her og bare nyde kombinationen af paradisiske omgivelser og et resort af høj standard. Trænger I til lidt afveksling fra strandafslapning, er her selvfølgelig rig mulighed for både at snorkle og dykke. Eller hvad med en kajaktur gennem mangroven eller en vandretur i junglen?

Overnatning på Gaya Island Resort (morgenmad).

Lækker mad på Gaya island Resort på BorneoOPGRADÉR TIL FULDPENSION PÅ GAYA ISLAND RESORT

Med mindre man sejler ind til fastlandet er der kun resortets restauranter at vælge mellem. Prisniveauet ligger i den øvre ende - både pga. af kvaliteten og beliggenheden.

Derfor har vi lavet et attraktivt tilbud i samarbejde med Gaya Island Resort. For kr. 595 pr. person pr. overnatning kan I opgradere til fuldpension. Og det gælder tilmed på alle resortets restauranter, så I kan i princippet vælge at spise på gourmetrestauranten hver dag.

Dag 14-15
Hjemrejse

Gaya Island Resort på BorneoI har det meste af dagen til at få nydt de sidste solstråler, det varme vand og den vidunderlige atmosfære på Pulau Gaya, inden det er tid til at vinke farvel.

Turen går med båd og bil til lufthavnen i Kota Kinabalu. Herfra fortsætter I med fly hjem mod Danmark, hvor I lander i Kastrup dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Kompromisløst eventyr på Borneo
RejseperiodeDobbelt
06.03.21 - 30.09.2131.000-35.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København - Kuala Lumpur / Kota Kinabalu - København 
 • Lufthavnsskatter
 • Al transport mellem lufthavne, hoteller og oplevelser
 • 2 nætter på Hotel Stripes 4*, Kuala Lumpur. Deluxe Room inkl. morgenmad
 • Oplevelse: Smag på Kuala Lumpur  
 • Indenrigsfly Kuala Lumpur - Sandakan
 • 1 nat på Sepilok Nature Resort 2*. Deluxe Room, inkl. morgenmad og aftensmad
 • Besøg på rehabiliteringscenter for orangutanger i Sepilok
 • Besøg på rehabiliteringscenter for malajbjørne i Sepilok
 • 1 nat på Abai Jungle Lodge 2+*. Standard Room, inkl. alle udflugter og måltider
 • 1 nat på Kinabatangan Riverside Lodge 2+*. Standard Room, inkl. alle udflugter og måltider
 • 2 nætter på Borneo Rainforest lodge 4*, Danum Valley. Deluxe Room. inkl. alle udflugter og måltider
 • Indenrigsfly Lahad Datu - Kota Kinabalu
 • 5 nætter på Gaya Island Resort  4+*, Pulau Gaya. Bayu Villa, inkl. morgenmad
   

INKL. PR. PERSON PÅ GAYA ISLAND RESORT:

 • 1 x snorkeltur
 • 1 x kajaktur i mangroven
 • 1 x 1 times vandretur med naturguide
 • 1 x bådtur mellem Gaya Island og Kota Kinabalu t/r

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Nationalparkgebyr ved ophold på Gaya Island Resort på 20-30 MYR pr. person pr. dag. Betales ved check-ud
 • Turistskat på 10 MYR pr. værelse pr. overnatning betales ved check-ud

Bemærk

 • Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for Borneo. Kontakt vores rejserådgivere for uddybende råd og anbefalinger
 • Den ene Canopy Walk i Danum Valley er midlertidigt lukket. Den anden er åben, så I kan komme op i trætoppene