• Serian, Borneo, Malaysia
 • Oplev orangutanger i naturen, Borneo
 • En lokal Iban familie, Borneo
 • Flodbredden i byen Kuching, Borneo

Sarawakprovinsen på Borneo

15 dage, rundrejse til superpris, fra 18.000 kr.

Glæd jer til:

2 dage i spændende og pulserende Singapore

Se de vigtigste seværdigheder under halvdagsbyturen i Kuching

Orangutanger, jungleresort og sejltur

Landsbybesøg hos Iban-folket

Badeferie på Damai Beach Resort

Læs mere

2 dage i Singapore og herefter 10 dages oplevelser og afslapning i Borneos Sarawakprovins. Oplev den atmosfærefyldte by Kuching, kom tæt på orangutanger, tag på en spændende 3 dages tur i regnskoven og nyd 5 dage på Damai Beach.

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse fra København med Singapore Airlines sidst på formiddagen. Et af verdens bedste flyselskaber sikrer jer komfort og et højt service niveau allerede fra take-off.

Dag 2-3: Singapore

I lander i Singapore tidligt om morgenen på dag 2. Her er der sørget for transport til jeres hotel, hvorefter I har de kommende dage på egen hånd. Singapore har i mange år satset på at blive verdens indkøbscenter nummer et, og det er stort set lykkedes.

Og dertil kommer, at Singapore nok er et af de pæneste og reneste steder, man kan besøge i verden. Et stykke tyggegummipapir smidt på gaden kan nemt medføre rengøringstjeneste eller i grove tilfælde en udvisning. Og dermed kan man indlede, hvad der af mange betegnes som den største indkøbstur i verden.

Man har ikke været i Singapore, før man har siddet i baren på det berømte Raffles Hotel og fået en enkelt Singapore Gin Sling eller to. Hotellet ligner alt det, man forventer af et eksotisk hotel i Østen, bygget efter engelske kolonitraditioner.

Det er hvidt med små gårde omkranset af søjler, og man føler sig hensat til 1001 nats eventyr. Baren har gennem tiderne været hjemsted for mange forfattere, eventyrere og journalister. Det var her, man i 1915 opfandt drinken Singapore Sling. Og den serveres stadig med stil og klasse.

Hvis man har et ønske om at besøge en helt anden verden, kan man blot gå nogle få minutter. For så står man i Chinatown - en "ægte" kinesisk landsby med alt, hvad dertil hører af dufte, medicinmænd og farver. Det er også sjovt at gå på opdagelse i Little India og de to malaysiske kvarterer, Kampong Glam og Geylang Serai.

Overnatning i Singapore på 3* hotel i centrum, ekskl. morgenmad.

Dag 4: Fra Singapore til Kuching på Borneo

I siger farvel til Singapore og fortsætter med fly direkte til Sarawak-provinsens hovedby Kuching. Transport til hotellet og derpå resten af dagen til fri afbenyttelse.

Kuching er en rigtig hyggelig by i grønne omgivelser, med mange flotte bygningsværker. Sarawak-floden løber gennem byen, der på smukkeste vis blander moderne arkitektur med kolonitidens bygninger.

Det er et godt udgangspunkt for en række spændende udflugter til bla. Iban-folket og deres langhuse, næseaber i Bako National Park og orangutanger i Semonggok Wildlife Rehabilitation Center.

Byen selv er værd at bruge et par dage i. Fine museer og basarer – den største basar er beliggende i en af Kuchings ældste gader, hvor bygningerne har smukke gamle facader og et stort udbud af antikviteter og håndværk.

India Street byder på et farvestrålende væld af krydderier, dufte og boder, hvorfra der bliver solgt tekstiler, lervarer og meget mere. Hele Asiens køkken er repræsenteret i Kuching, så opholdet er også en kulinarisk oplevelse.

Overnatning i Kuching på Hilton Kuching, inkl. morgenmad.

Dag 5: Byrundtur i Kuching

Formiddag er afsat til en spændende tur rundt til de vigtigste seværdigheder i Kuching. Det er god introduktion til byen, men også en lærerig indsigt i områdets kultur, natur og historie. Og så bliver man introduceret til nogle steder, som man evt. kan videreudforske på egen hånd senere. Eftermiddagen har I på egen hånd.

Overnatning i Kuching på Hilton Kuching (morgenmad).

Dag 6: Kuching og Semonggok Wildlife Rehabilition Centre

Formiddagsudflugt til Semonggok Wildlife Rehabilition Centre og Borneos vartegn de unikke orangutanger. For at komme til Semonggok kører I først ½ time ud af Kuching, og derpå følger ca. 20 minutters gang gennem regnskoven.

Centret er specialiseret i, at hjælpe tilfangetagne orangutanger til et liv i det fri. De rehabiliterede primater lever semi-vildt i området omkring centret, så der er principielt ikke garanti for at se dem. Men da de stort set altid dukker op til fodringstid, er sandsynligheden for ikke at få et glimt af dem meget lille.

Overnatning i Kuching på Hilton Kuching (morgenmad).

Dag 7: Regnskoven og Batang Ai National Park

I dag starter I på en spændende 3-dages rejse ind i Sarawaks natur og kultur. I skal bo på jungleresortet, Batang Ai Long House Resort, der ligger smukt integreret i den omkringliggende regnskov.

Resortet er designet med udgangspunkt i et traditionelt langhus, men indvendigt og facilitetsmæssigt er det en skærende kontrast til de traditionelle langhuses simple indretning.

Turen starter med et par timers køretur gennem det smukke landskab, forbi rismarker, gummi- og peberplantage og flankeret af jungleklædte bjerge i horisonten. Undervejs er der frokost i en lille landsby, inden I når frem til Batang Ai-søen. Her skifter I bil ud med båd og sejler til søens sydlige bred, hvor Batang Ai gemmer sig mellem regnskovens gamle træer.

Hop en tur i poolen og nyd den ro og atmosfære, der hersker på det unikke resort. Hen på aftenen serveres der jungle-barbeque på gourmet-niveau, mens regnskovens insekter spiller natten i gang.

Overnatning på Batang Ai Longhouse Resort (frokost, aftensmad)

Dag 8: Opad Lemanakfloden til Ibanfolket

Tag let tøj på og medbring myggebalsam, hat og vandflaske, og I er klar til dagens spændende oplevelser. Dagens udflugt bringer jer op ad Lemanak-floden og frem til Iban-folket. Sejlturen bringer jer forbi typisk lokalt flodlandskab, undertiden med et langhus bag næsten hvert et træ.

Vel fremme i Ibanland bliver I introduceret for landsbyen og deres fælles hus, I får demonstreret teknikken bag beboernes vigtigste jagtredskab, pusterøret, og I kommer på en kort vandretur længere ind I junglen.

I løbet af hele besøget bliver I ledsaget af et par lokale indbyggere, som vil indføre jer I Iban-kulturens brug af regnskovens planter. Efter en lærerig dag fuld af oplevelser hos Iban-folket, vender I næsen tilbage mod Batang Ai.

Eftermiddagens lune lys gør sejlturen tilbage ad Lemanak-floden til en anderledes oplevelse end udturen, hvor det skarpere morgenlys satte sit præg på skovens nuancer. Middag på Batang Ai, inden I kan gå til ro til endnu en nat i regnskoven.

Overnatning på Batang Ai Longhouse Resort (morgenmad, frokost, aftensmad).

Dag 9: Fra regnskoven til stranden og havet

Morgenmad med udsigt til resortets smukke omgivelser, inden I bevæger jer tilbage mod civilisationen. På vejen tilbage stopper I atter i en lille landsby for at spise frokost.

Turen i regnskoven slutter på Damai Beach, ca. 30 km fra Kuching. Her kan I bruge de kommende 5 dage på at fordøje de forgangne dages oplevelser på Damai Beach Resort.

Damai Beach Resort

Efter ophold på fire-stjernede hoteller i Kuching og i regnskoven kan det virke mærkeligt at slutte rejsen på et hotel af lavere standard. Men det har den simple forklaring, at Damai Beach Resort er eneste reelle mulighed for et strandhotel i Sarawak-provinsen.

Standarden er udmærket, stranden er fin, og vi har sørget for et af de bedre værelse med havudsigt. Men man skal kunne se charmen i resortets lidt lokale karakter - særligt i weekender, hvor der komme mange besøgende fra Kuching.

Ønsker I at slutte af på et bedre resort anbefaler vi, at I flyver til Kota Kinabalu i Borneos Sabah-provins. Herfra kan I på kort tid nå tropeøen Pulau Gaya og det luksuriøse Gaya Island Resort 5*.

Overnatning på Damai Beach Resort (morgenmad, frokost).

Dag 10-13: Damai Beach

Dagene er på egen hånd på Damai Beach Resort. Slap af på stranden eller ved poolen, besøg nogle af områdets små landsbyer og nyd den frisks seafood, der er på menuen på strandens restauranter.

Er I til flere aktive oplevelser, kan I supplere rejsen med en dagstur til Bako National Park, der bl.a. er hjemsted for de firnurlige næseaber, eller tage en sejltur til Satang Island, hvor I både kan lære om regeringens arbejde for at bevare de truede havskildpadder og snorkle ved det omkringliggende koralrev.

Overnatning på Damai Beach Resort (morgenmad).

Dag 14: Hjemrejse

Sidst på eftermiddagen kører I til Kuchings lufthavn, hvorfra der er afgang først på aftenen.

Dag 15: Hjemkomst

Velkommen hjem. I lander i Kastrup først på morgenen dansk tid, hvor en oplevelsesrig rejse slutter.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Sarawakprovinsen på Borneo
RejseperiodeDobbeltEnkelt
18.09.19 ‑ 10.12.1917.000‑19.00020.000‑22.000
11.12.19 ‑ 31.03.2019.000‑21.00022.000‑24.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Margit Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly, København - Singapore - Kuching t/r med Singapore Airlines
 • 2 nætter i Singapore på 3* hotel i centrum, ekskl. morgenmad
 • 3 nætter i Kuching på Hotel Hilton Kuching 4*, inkl. morgenmad
 • Halvdagstur bytur i Kuching
 • Halvdagstur til Semonggok Wildlife Rehabilition Centre
 • 2 nætter på Batang Ai Long House Resort 4*, inkl. måltider, transport og udflugter
 • 5 nætter på Damai Beach Resort (3*) i et deluxe seaview room, inkl. morgenmad
 • Transport mellem lufthavne og hoteller t/r
 • Lufthavnsafgifter
 • Ekspeditionsgebyr

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Andet ikke nævnt ovenfor

Bemærk

Der kan forekomme en opkrævning af turistskat på 5-20 MYR per værelse per overnatning. Denne betales direkte til hotellet ved check ud.