• San-folket i Kalahari-ørkenen, Botswana
 • Grasslands Bushman Lodge i Kalahari-ørkenen, Botswana
 • Oplev det rige dyreliv ved Grasslands Bushman Lodge i Kalahari-ørkenen, Botswana

Hos San-folket i Kalahari-ørkenen

Grasslands Bushman Lodge 3+*, Central Kalahari

Oplev et besøg hos San-folket i Kalahari-ørkenen. I møder et af de få tilbageværende bushfolk, der stadig lever på autentisk vis i og af naturen. Mændene jager med bue og pil, og kvinderne samler rødder. I følger med, oplever dagligdagen og stammens ritualer med base på en lodge midt i dyrelivet. 

Buskmænd i Kalahari ørkenen, NamibiaNærkontakt med den ældste afrikanske kultur

San-folket repræsenterer den ældste afrikanske kultur og levevis. Et jæger- og samlerfolk, der lever i en balance med naturen, vi andre måske kunne hente god inspiration i. Et folk, der har holdt fast i sin levevis trods udviklingen på resten af kloden, bl.a. fordi det rige dyreliv har gjort det muligt. I skal opleve Afrikas mest autentiske møde med naturfolk. 

San-folket i Kalahari-ørkenen, BotswanaIndividets betydning hos et naturfolk

I San-folket er hvert enkelt person meget bevidst om sin rolle og betydning for hele klanen. Alle kender deres ansvar og opgaver, der afhænger af alder og køn. Og alle bidrager til fællesskabet fra en tidlig alder. I oplever det på en dag, hvor I følger en klan tæt. 

Grasslands Bushman Lodge i Kalahari-ørkenen, BotswanaGrasslands Bushman Lodge

I skal bo på Grasslands Bushman Lodge, der ikke kun eksisterer i fint samspil med San-folket, men også med det rige dyreliv. Lodgen er kendt for et stort projekt for tilskadekomne rovdyr, som i kan følge. Tilskadekomne løver og de sjældne vilde hunde aflives ikke, men indfanges til en indhegning, til de kan sættes fri igen. I kan gå med i selskab med lokale rangers og afrettede vilde hunde på udkig efter rovdyr. 

Lodgens fællesområde og bungalows er komfortabelt indrettet i traditionel stil med plads til blot 16 gæster. Lodgen har to familiebungalows, så børn er meget velkomne. Her en pool til de varme dage i Kalahari-ørkenen, og I kan nyde udsigten over et vandhul, hvor dyrene kommer for at drikke nat og dag. 

Lodgen ligger 50 minutters flyvning i privatfly fra Maun.

To løver i Kalahari ørkenen, SydafrikaSafari i Kalahari-ørkenen

Grasslands Bushman Lodge har safari i åbne jeeps to gange om dagen. I kan også tage på safari på hesteryg. Det skal dog bestilles i forvejen. 

Det rige dyreliv og fugleliv skyldes, at her er masser af vand – men under jordens overflade bortset fra vandhullerne! Glæd jer til at se flokke af gnuer og gazeller i solnedgangen. Oplev også antiloper, et rigt fugleliv og natdyre som hulepindsvin, jordsvin, brun hyæne og sjakal.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.