• Salvador Da Bahia, Brasilien
 • Tag ud og se den smukke strand i Morro de Sao Paulo i Brasilien
 • Besøg på et Churrascaria, en typisk brasiliansk restaurant, hvor man får kød direkte fra grillen.

Brasilien, når ferietid er regntid

Rejsebrev fra Lasse Westh, Nyhavn Rejser

Lasse rejste 10 dage til Brasilien i april måned. Rejsen bød på romantik i Salvador de Bahia, strandparadis på Morro Sao Paulo og det ægte Brasilien i Imbassai. Og på regn, men hvad gør det i gode venners lag?

Alle rejsemål har sine sæsoner, men man kan sagtens få fantastiske oplevelser på andre tidspunkter af året. Det kan ofte gøres billigere, og man skal bare være forberedt på, at der er en grund til, at det f.eks. hedder regntid.

Højsæson i Brasilien er i vores vinter, men Lasse valgte at tage dertil i april. Han har været i Brasilien før, så Rio blev sprunget over denne gang. I stedet gik udrejsen direkte til Salvador de Bahia, hvor de blev hentet af vores samarbejdspartner i lufthavnen sent om aftenen.

OPHOLD i Salvador de Bahia

Lasse havde valgt at overnatte på Pousada des Arts.

”Det lå i den gamle bydel og var så gennemført indrettet, romantisk og farverigt, keramik- og smedejernsarbejder, fine værelser og den smukkeste balkon med udsigt over havet”, fortæller Lasse, der samtidig falder i svime over stedets morgenmad.

De startede næste dag med at gå rundt i det historiske centrum med gamle huse og kirker. Stemningen var meget afrikansk og afslappet. På torvene dansede folk kampsportdansen carpoeira, der fulgte med de afrikanske slaver til Brasilien. I gaderne gik kvinder i de karakteristiske kæmpe blondekjoler som i 1700-tallet.

Fra den historiske bydel, der ligger højt, kan man tage en elevator ned til havnefronten. Her gik de på det store basarmarked, før de tog til den sydlige del af byen nede ved stranden.

”Vi slappede af og nød solen og 30-35 graders varme. På en lokal restaurant bestilte vi noget fra menukortet, men bagefter så vi, at alle de lokale sad og spiste store krabber. Det skulle vi selvfølgelig også have haft”.

Det ægte Brasilien

Nu kunne det så lyde som om, at dagen var ved at være slut, men langt fra. Lasse havde hørt om et sted med samba på stranden nord for byen. De tog den lokale bus, fandt aldrig sambaen, men så i stedet Jesu de la Bon Fin-kirken, hvor der hang armbånd i alle farver på et gelænder.

”Man køber et armbånd og kan så lave et ønske for hver knude på armbåndet. Bagefter fandt vi en lille strand. Der var små fiskerbåde, de lokale spillede fodbold i sandet, andre så på fra cafeerne … det var så meget det Brasilien, man drømmer om at se”, siger Lasse.

På hjemturen stoppede de ved et stort lokalt marked med tøj, fisk, grønt, frugt og meget mere, som de havde set fra bussen på vej ud. Det var desværre ved at lukke, men Lasse nåede at fornemme stemningen og igen det ægte Brasilien.

Det var i det hele taget så som så med timingen den dag for Lasse. Om aftenen skulle de se Carpoeira-dans på det centrale torv, men de ventede mærkeligt nok ikke på, at Lasse kom ud af døren. I stedet nød de stemningen i byen, der regnes som sambaens by.

”Der var musik overalt”, fortæller han begejstret. ”Alle slags musik. På pladserne og ud af vinduerne. Vi gik efter lyden og kom til en fantastisk rap koncert, meget lokalt og meget fedt!”

Og så var Lasse endelig færdig for den dag!

Morro de Sao Paulo med trillebørstaxaer

Næste dag gik turen til øen Morro Sao Paulo. De blev hentet i starten af eftermiddagen og kørt til en lille katamaran, der skulle sejle dem videre. Han frygtede det lidt, men det var super vejr, så de tre timers sejlads gik fint.

Selve øen opdeles i første strand, anden strand og så videre. De skulle bo på tredje strand.

”Den anden er mest turistet, den tredje mindre, mens den fjerde nærmest er øde”, siger Lasse, der samtidig giver et godt råd til alle, der vil følge efter ham.

”Der er meget få biler, så man trasker af sted i sandet med sin kuffert, og det er benhårdt. Så brug en rygsæk eller endnu bedre, sig ja tak til de mænd med trillebøre, der tilbyder at køre din kuffert. De kalder sig faktisk taxaer og koster 120 kr., men det er pengene værd”.

På Morro Sao Paulo boede vi på det lille Vila Guaiamú med bungalows spredt ud i kokospalmernes skygge.

Guaiamú betyder krabbe, og huller i jorden vidnede da også flittigt om de hårdskallede beboere, der kom ud om natten. Et dejligt sted til par, der vil nyde tosomheden.

14 km gåtur i varmen

”Øen er billedskøn med klipper og strande skjult i bugter”, siger Lasse. ”Inde midt på øen er jungle og kokosplantage”.

Og hvad får man så lyst til, når solen bager, termometeret siger 35 grader, og stranden ligger lige foran hotellet? Rigtigt gættet: At gå 14 km på tværs af øen til en endnu bedre strand. Typisk Lasse.

”Lidt action skal man jo have, når det er mig! Vi gik lidt over 3 timer og kom til en sindssygt lækker strand med palmer hele vejen rundt. Her var ingen turister, kun lille landsby med 2 restauranter”.

Da de skulle hjem, viste Lasse sig dog at være helt menneskelig. Han fandt en brasilianer med en jeep og blev kørt! Man kan også sejle rundt om øen til stranden.

Da de skulle fra Morro Sao Paulo, blev de indhentet af regntiden. Et uvejr gjorde, at den lange sejltur tilbage til fastlandet blev afløst af en kortere til en anden ø, som så blev krydset i bus, hvorefter der igen var en mindre sejltur. Det var dejligt at få fast grund under fødderne igen.

Surf og kano i Imbassai

Tilbage i havnen i Salvador de Bahia, blev de nok en gang hentet af vores lokale samarbejdspartner og kørt to timer til Imbassai, hvor de skulle bo hos nogle venner.

”I forhold til Praia do Forte er Imbassai mere autentisk”, fortæller Lasse, ”men man kan se, at byen er under udbygning nu. For to år siden var her kun grusveje, nu var der kommet en asfaltvej med cykelsti”.

Igen mærkede Lasse, hvorfor det hedder regntid, men hvad gør det, når man er i venners lag? Det blev dog til flere gode oplevelser. F.eks. et surfkursus på en halv dag. Stranden sammenligner Lasse med Vesterhavet. En bred og meget smuk strand, men også med store bølger.

Lasse var også på en fantastisk kanotur på Imbassai-floden, der munder ud i stranden efter at have løbet et langt stykke parallelt med havet. Ordet Imbassai kommer fra det indianske sprog tupi og betyder “Vandets vej”.

”Det var fantastisk at padle af sted og følge livet langs og i floden”, siger Lasse. ”Folk bor langs floden, bader i den, fisker i den … Der er masser af fugle og makak-aber, og over alt er små tømmerflåder, der fragter mennesker og varer fra den ene bred til den anden”.

Churrascaria

Det var tid at tage hjem, men én ting manglede. Et besøg på et Churrascaria, en typisk brasiliansk restaurant, hvor man får kød fra store spid, der kommer direkte fra grillen.

”Det var så lækkert. Man har et kort, som er rødt på den ene side, og grønt på den anden. Når man vil have mere kød, vender man bare den grønne side op. Der er lam, svin og oksekød fra grillen, og oveni er stor buffet med grønt og sågar sushi”.

Denne gang passede timingen, Lasse nåede sin churasco. Og flyet.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.