• Smuk udsigt i Ilha Grande i Brasilien
 • Drenge der spiller fodbold på stranden i Rio, Brasilien
 • Favellaerne i Rio De Janeiro
 • Tag kabelbanen op til Sukkertoppen i Rio og nyd udsigten over den smukke by på rejsen til Brasilien

Brasiliens historie og strande

Fra Rios puls til formidabel natur med mange udflugter, 11 dage fra 19.000 kr.

Glæd jer til:

Livsglade Rio med guidet gåtur

Guidet tur i jeep til favela

Historiske Parati med guidet sightseeing

Skonnertcruise med alt godt fra havet

Laguner og strande på Ilha Grande

Læs mere

Oplev livsglædens Rio, kolonitidens Parati, sejltur til smukke øer og uspolerede Ilha Grande med regnskov, laguner og formidable strande. En vidunderlig rejse til Brasilien, hvor kultur, natur og afslapning går hånd i hånd.

Tag på en rejse til Brasilien, hvor I nyder en unik kombination af storby, historie og afslapning, og hvor I kommer i nærkontakt med den hjertevarme lokale befolkning.

Vidunderlige Rio

Rejsen starter i vidunderlige Rio, der ligger så smukt mellem strande og frodige bjergskråninger. Her er en fantastisk stemning, og livet leves på solsiden med samba, fodbold og strandliv.

Guidet rundtur i historiske Rio

I skal på guidet rundtur i det maleriske kvarter Santa Teresa, hvor kunsterne har deres værksteder. Og I har masser af tid på egen hånd til at udforske byen og besøge den kæmpe Jesus-figur, der våger over byen fra toppen af det mægtige Corcovado-bjerg.

Favela i jeep

Under jeres ophold i Rio de Janeiro oplever i også dagligdagen i en af Rios favelaer, slumkvartererne, der vokser op ad bjergskråningerne. Turen foregår i jeep og giver et vigtigt – og trygt - indblik i denne side af livet i Rio.

Gåtur og sejltur i kolonitidens Parati

Jeres rejse til Brasilien går nu til den lille og vildt charmerende perle Parati, hvor tiden synes at have stået stille, siden byen var udskibningshavn for portugisernes guldfund til 1720-erne.

I oplever byen og dens legender på en vandretur med engelsktalende guide, og vi inkluderer også en sejltur på en skonnert til smukke øer og hvide sandstrande med frokost undervejs.

Ilha Grandes laguner og strande

Rejsen til Brasilien slutter med velfortjent afslapning på den fantastiske ø Ilha Grande, der byder på formidabel natur med regnskov, høje bjerge, små bugter med blå laguner og uspolerede strande.

Her er ingen biler, lastbiler eller taxier, kun et par enkelte kommunale fartøjer, så al transport foregår til fods, på cykel eller med båd.

Indkvartering i pousadaer

I Parati og på Ilha Grande overnatter i på såkaldte pousadaer. De små pensioner er oftest er familiedrevne, så I kommer tæt ind på livet af de lokale. Og brasilianerne er nok et af de folk, der deler ud af mest hjertevarme!

Program

Dag 1
I rejser til Brasilien

I rejser til Brasilien, hvor I lander samme aften eller tidligt dag 2 afhængigt af flyene på det tidspunkt, hvor I vil rejse.

Dag 2
Velkommen til Rio de Janeiro

I er i Rio de Janeiro, en af verdens smukkeste byer mellem de frodige bjerge og indbydende strande. Beboernes livsglæde og afslappede væremåde giver Rio sin utrolige stemning med naturlig fokus på samba, fodbold og livsnydelse i form af sang, dans og strandliv.

Allerede i dag skal I på sightseeing for at se nærmere på byen.

Vandretur i historiske Rio

I skal på en dejlig vandretur med engelsktalende guide i det maleriske kvarter Santa Teresa. Det er hjemsted for mange af Rios kunstnere, musikere og digtere. Stemningsfulde restauranter tilbyder fremragende mad side om side med souvenirbutikkerne i de brostensbelagte gader.

Vandreturen bringer jer til den lange trappe, der fører til Jorge Selaróns atalier. Trappen er beklædt med farverige kakler. I kommer til kunstneren Zemogs workshop, det kulturelle centrum af Casa das Ruínas med imponerende udsigt over bugten og den populære kunstner Getúlios udendørs værksted. Efter en drink på en bar, tager I den berømte bondinho (sporvogn) gennem kvarteret og tilbage over Lapa-akvædukten til byens centrum.

Varighed 4 timer. I bliver hentet og bragt til og fra hotellet, og alle entreer er inkluderet.

I har 4 overnatninger i Rio de Janeiro (ved ankomst dag 1) på Hotel Copacabana Mar.

 

Dag 3
Rio de Janeiro på egen hånd

Denne dag er der ikke noget fast program. I kan slappe af, gå på opdagelse, tage en svømmetur og komme ind i rytmen. Skal der stå samba på den rytme, kan vi selvfølgelig arrangere, at I kommer til et af de flotte sambashows. Er der fodbold i byen, kan vi også hjælpe med billetter hertil.

Sukkertoppen, Jesus og regnskov

Byens vartegn er Sukkertoppen, en kolossal granitklippe, der står smukt og vogter over indsejlingen til Guanabara-bugten. Portugisiske søfarere troede i januar 1502, at bugten var en flod - derfor blev byen kaldt januar-floden, Rio de Janeiro.

På toppen af Corcovado-bjerget (700 m.o.h.) troner den berømte Jesus-figur, som byens store beskytter. Siderne af Corcovado-bjerget er omgivet af Tijuca-regnskoven med vandfald, bakkedrag og tæt jungle.

Har I mod på flere eventyr, er byens botaniske have yderst seværdig. Her er intet mindre end 8000 arter herunder eksemplarer af Braziltræet, der har lagt navn til landet

Dag 4
Favela Santa Marta i jeep

I dag skal I på halvdags rundtur i en favela – de kendte slumkvarterer, der vokser op ad bjergskråningerne ved Rio de Janeiro. Som udgangspunkt er målet Favela Santa Marta på Morro Dona Marta, men det kan i enkelte tilfælde ændres på dagen.

Santa Marta referer til en hellig statue i et kapel på det højeste punkt af bakken (Morro betyder bakke). Statuen blev bragt dertil af en tidligere beboer i begyndelsen af 1900-tallet.

Det var her, Michael Jackson optog sin video ” They don't care about us” i slutningen af halvfemserne. I 2010 blev der opsat en bronze statue af ham i Beco Curió, hvor han dansede.

Siden november 2008 har favelaen været besat af militærpolitiet i Rio de Janeiro for at stoppe narkotikahandel, hvilket siges at være lykkedes. Rundturen er tryg, og I bliver kørt til og fra hotellet.

Resten af dagen er på egen hånd i den dejlige by.

Dag 5
Fra Rio til kolonitidens Parati

Jeres rejse til Brasilien går nu mange år tilbage i tiden. Ca. 3 timers kørsel syd for Rio ligger den lille perle Parati, hvor tiden synes at være gået i stå i flere århundreder. Den skal I opleve nu. I skal bo 2 nætter på Pousada Porto Imperial.

Efter i en del år at have været en vigtig udskibningshavn for portugisernes guldfund, mistede byen pludselig sin betydning omkring 1720-erne, så næsten alle i byens bygninger og gader står uberørt fra dengang. Det føles som at gå rundt i et levende museum, bortset fra at gaderne er fyldt med små hyggelige, cafeer og små butikker – i stedet for slaver, der slæber på sukkerrør, kaffe og sække med guld.

Byen er vildt charmerende med brostensbelagte gader og hvidkalkede huse med farvede vinduesfag. Byen ligger tæt ved flere fine strande. I aftentimerne kan der, primært i weekenderne (og fra december til februar), være ganske meget liv og festlig stemning i byen. Der er levende musik på mange barer og restauranter. Ellers er det et ganske roligt sted med herlig lokalkolorit.

Vandretur med guide i Parati

I oplever byen og dens legender på en vandretur med engelsktalende guide. I kommer rundt i de smukke gader, hører om historien og besøger bl.a. et kulturcenter og Santa Rita-kirken fra 1722, der i dag er et religiøst kunstmuseum. Varighed 2 timer.

Dag 6
Skonnertcruise fra Parati

Fra havnen i Parati afgår der dagligt et væld af skonnertcruises til de omkringliggende bugter og afsides strande, hvor der serveres frisk fisk og tropiske frugter.

Vi har inkluderet en sejltur, der afgår om morgenen på en dejlig skonnert. Kursen sættes over det krystalklare vand mod smukke øer og hvide sandstrande. Der vil være 3 timers stop, hvor I kan solbade og snorkle.

Vejr og vind bestemmer kursen, men normalt er den mod øerne Comprida, Algodão, Cotia og Praia Vermelha. Frokost med alt godt fra havet er inkluderet på den 5 timer lange tur.

Dag 7-9
Laguner og strande på øen Ilha Grande

Om morgenen siger I farvel til Parati for at sejle en times tid til Ilha Grande, der er en af Brasiliens mest attraktive øer - men også en af de mest oversete.

Ilha Grande byder på formidabel natur med regnskov, høje bjerge, små bugter med blå laguner og uspolerede strande. Området tiltrækker både brasilianere og udlændinge, der søger en enkel livsstil i tæt kontakt med lokalsamfund og natur, så miljøbeskyttelse er i fokus for mange aktiviteter.

Indkvartering i pousada

Her er ingen biler, lastbiler eller taxier, kun et par enkelte kommunale fartøjer, så al transport foregår til fods, på cykel eller med båd. Indkvarteringen foregår i små pousadaer, der oftest er familiedrevne, så I kommer tæt ind på livet af de lokale. I har to overnatninger på Pousada do Canto.

Gå eller sejl til stranden

Stranden ved hovedbyen Abrao anbefales ikke til badning. I kan gå til alle strande, hvilket kan tage alt fra 5-10 minutter til 1 time. Her er intet mindre end 106 strande, så der er rige muligheder for at finde en øde strand. Når I går af sted ad de små stier mod strandene, vil I nyde naturen, der i sig selv er en vandretur værd.

I kan også gå ned i havnen og bede om at blive sejlet ud til en strand. Og hentet igen senere! Især Praia Lopes Mendes er en udflugt værd. Vi tør godt påstå, at det er en af verdens smukkeste strande.

Selve byen Abrao består af nogle få gader med små restauranter, butikker, internet cafeer, de lokales huse og pousadaer. Aftenliv findes der ikke meget af. Her nyder alle den rolige stemning og idylliske natur.

Dag 10-11
I rejser fra Brasilien til Danmark

Turen går tilbage med båd og minibus til Rio de Janeiro. Jeres rejse til Brasilien er slut, og I lander i Danmark dag 10.

Tal med vores rejsekonsulenter, hvis noget af ovenstående har givet jer mod på at forlænge rejsen med flere dage hvert sted – eller hvis I vil videre mod Iguaçu-vandfaldene eller Amazonasjunglen.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Brasiliens historie og strande, 11 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
16.01.21 - 15.12.2118.000-20.00023.000-25.000
16.12.21 - 30.05.2220.000-22.00025.000-27.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Lasse Westh

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København - Rio de Janeiro med Air France t/r
 • Alle flyskatter og afgifter
 • 3 nætter i Rio i standardværelse på Copacabana Mar Hotel 3* med morgenmad
 • Udflugt til de historiske Rio de Janeiro med lokal guide
 • Udflugt og besøg i favela i Rio de Janerio med lokal guide
 • 2 nætter i Parati i standardværelse inkl. morgenmad på Pousada Porto Imperial 3* med morgenmad
 • Vandretur i Parati med lokal guide
 • Mini krydstogt i skonnert i Paraty med frokost
 • 3 nætter på Ilha Grande i standardværelse inkl. morgenmad på Pousada do Canto 2* med morgenmad
 • Transport lufthavn til hotel t/r
 • Transport Rio - Parati - Ilha Grande - Rio
 • Færgebillet til Ilha Grande t/r

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
 • Øvrige udflugter som ikke er nævnt som inkluderet

Bemærk

 • NB: I karnevalsperioden i Rio, er priserne normalt stærkt forhøjede og der skal forudbetales et stort, ikke-refunderbart depositum