• Novicer hjælper til i køkkenet i et lokalt kloster nær Bagan
 • Kvinde fra landsbyen Nyanung Gyi ved Bagan
 • Folk fra O Tribe stammen i Burma
 • Lokale kvinder bærer træ til marked i Burma

Hvorfor med Nyhavn Rejser til Burma (Myanmar)?

Væk fra de mange – tættere på det autentiske

I rejser til Burma for at se de store seværdigheder. Men når I rejser med Nyhavn Rejser, kommer I hjem med så meget mere end det. I kommer ad bagveje og omveje for at komme helt ind til Burmas sjæl. Selv de største attraktioner kan opleves med en ekstra vinkel væk fra de mange – tættere på det autentiske.

Ung munk ved templerne i Bagan i BurmaI rejser til Burma for at se ikoniske seværdigheder som Bagans tempelruiner, Ubein-broen, Inle-søens benroende fiskere og templet over alle templer, Shwedagon Paya i Yangon. Men når I rejser med Nyhavn Rejser, får I de ekstra oplevelser, som I måske end ikke havde drømt om. Dem, der ofte gør selv store attraktioner til det perifere. 

Kvinde fra Bagan malet med tanaka i ansigtet, BurmaMødet med burmeserne selv

Der er menneskerne, I vil huske. Det er mødet med et folk, der trods årtier med militærdiktatur og udbredt korruption er et af verdens mest generøse. Bevæger I jer blot lidt væk fra den slagne vej, bliver I mødt med oprigtige smil og en gæstfrihed uden lige. Det er den slags oplevelser, der går lige i hjertekulen. Og det er den slags oplevelser, som vi vil give jer - naturligvis i kombination med alt det andet. 

En skoleklasse i en mindre landsby i BurmaKreativitet og et godt lokalt netværk er nøglen

Langt de fleste turister i Burma besøger de samme steder, på det samme tidspunkt på dagen og med samme indhold. Sammen med vores lokale partner er det vores mission at se de klassiske destinationer i et nyt lys og samtidig udforske det helt nye og unikke.

Nye områder bliver hele tiden åbnet op for turister i takt med landets politiske udvikling. Burma rummer enorme kultur- og naturrigdomme, som enten stadig er sorte pletter på turistlandkortet eller i deres helt spæde begyndelse. 

Hils på de lokale i små landsbyer i BurmaDe etniske minoriteter i Kayah-staten

Nyhavn Rejsers rejserådgivere har for ganske nyligt bl.a udforsket Kayah-staten, der først blev åbnet for udlændinge i 2014. Kayah er Burmas mindste stat med blot 450.000 indbyggere, men den er en af de mest kulturelt mangfoldige. Her kan man bl.a. møde Kayan-stammen, som mange vil kende fra Thailand som long-neck-stammen – eller noget af det nærmeste, man kommer på en menneskelig zoo. Her er det blot i deres autentiske miljø i små bjerglandsbyer. 

Kom tæt på de tusindvis af templer i Bagan på en cykelturGennem Kayin- og Mon-staterne til Yangon

Vi har også for nyligt taget turen fra den Thailandske grænse ved Mae Sot og op gennem Kayin- og Mon-staterne til Yangon. Ligeledes områder, der først blev åbnet for turister for få år siden. Særligt den enestående natur omkring provinshovedstaden Hpa An med små vandre- og kajakture gennem kalkstensformationer og autentiske landsbyer har givet os sug i maven. Det samme gjorde mødet med den noget anderledes long hair tribe og ikke mindst opholdet på skønne, skønne Hpa An Lodge

Læs mere om et 4 dages eventyr gennem Mon- og Kayin-staterne

Stranden ved Sandoway Resort, Ngapali Beach, BurmaHåndplukkede hoteller

Forvent ikke overdreven luksus, med mindre I holder dig til Yangon, de luksuriøse flodkrydstogter og til dels Ngapali-stranden. Til gengæld er her en del mindre 3 og 4* hoteller med masser af atmosfære og lokalkolorit. Prisniveauet er stadig relativt højt disse steder, for de få, der skiller sig ud, har ikke meget konkurrence.

Vi har testet at hav af hoteller i det meste af landet og udvalgt vores favoritter ud fra kriterier som beliggenhed, serviceniveau, atmosfære, standard, og ejerskab. Få hoteller er stadig indirekte ejet af gamle generaler. Dem har vi fravalgt – både pga. deres ejerskab og deres ofte lidt for pompøse stil. 

Unge munke i Nyanung Shwe klosteret ved Inlesøen i BurmaVarierede oplevelser

Besøg i templer, pagoder og klostre er en vigtig del af en rejse til Burma. Og her er mange, rigtig mange. Så mange, at man hurtigt går træt i det, hvis ikke man sorterer lidt i mængden, i måden man ser dem på og i at variere dem med andre oplevelser. 

I stedet for at bruge timevis på at gå rundt inde i Bagans mange templer, som de fleste gør, så bruger vi mindre tid på detaljerne inde i dem og mere tid på bare at suge atmosfæren ind og mærke magien udefra. For os er det her den store oplevelse ligger; i at svæve i en varmluftsballon henover dem en stille morgen, at cykle rundt blandt dem og ikke mindst at opleve solen stå op og gå ned fra et lille tempel eller en bakketop uden horder af andre turister. 

Bordet er dækket til en 30-retters frokost ved Mingalazedi-pagoden i BaganMen det allerbedste er nu at blive mødt af et fint opdækket morgenbord eller en skøn picnic under træernes skygge med små, hemmelige templer som nærmeste kulisse.  Det er her magien ligger, og det er her, vi gør en forskel. Og så er det kombinationen med besøg på det lokale marked, cykelture gennem uberørte landsbyer, udforskning af det lokale køkken og ikke mindst gode, fleksible guider, der lytter til jer. 

Støtte til nye brønde i Burmas landsbyer er med til at sikre ny udviklingAnsvarlig partner støtter lokalt i alt

Nyhavn Rejsers valg af partner i Burma rækker længere end blot at vælge en, der kan give jer de bedste oplevelser. Vi har også lagt stor vægt på at vælge en partner, der tager ansvar for udviklingen i Burma gennem lokale projekter og bæredygtig tilgang i et land med mange udfordringer. En partner, der også selv rummer den store etniske mangfoldighed i Burma. 

Fra brønden til hjemme og markerne - vand er livVores partner har som mål, at de penge, der bruges, skal bruges lokalt. Og blive der. De har bl.a. været med til at udvikle lokale turistbureauer, der igen skaber lokale jobs, hvor familier f.eks. åbner deres hjem for jer. 

Oplev det autentiske liv i Burma (Myanmar) på cykeltur fra MandalayVores partner er også meget engageret i at etablere brønde i små samfund i den tørre del af landet, da adgangen til vand ofte er afgørende for en positiv udvikling. Der er tillige sat mange projekter i gang med lokale NGO'er fra skildpaddebeskyttelse til et projekt, hvor lokale nu fremstiller sko-poser til Bagans templer i bomuld i stedet for plastik. Hertil kommer en aktiv del i indsamling af plastik lokalt.

Plastikforurening i Bagan har skabt nye jobs støttet af Nyhavn Rejsers partnerNår I rejser til Burma med Nyhavn Rejser, er I med til at støtte alt dette. Det vil aldrig blive et mål med rejsen i sig selv, men det er rart at vide, man støtter arbejdet for en bedre udvikling. 

 

 

Relaterede rejser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.