• Et af de tusindvis af templer i Bagan
 • Novicer hjælper til i køkkenet i et lokalt kloster nær Bagan
 • Nyd en kongelig frokost med 30 forskellige retter ved Mingalazedi-pagoden i Bagan
 • En monk betragter den fantastiske solnedgang over templerne i Bagan

Bagan – templer, markeder og kongeligt måltid

Besøg kendte og ukendte templer og nyd storslået frokost

En monk betragter den fantastiske solnedgang over templerne i Bagan
Læs mere

Oplev de betagende templer ved Bagan på en afvekslende udflugt, der er sammensat, så det ikke bare bliver tempel efter tempel efter tempel. Inkl. kongelig frokost til minde om Kong Narathihapate. 

Tempelsletten i Bagan, BurmaTempelsletten ved Bagan har flere end 4.000 templer og pagoder spredt over et område på over 40 km2. Det er et intet mindre end mageløst syn, fra templerne stikker op gennem morgendisen til de lyses op af den gyldne solnedgang. 

En afvekslende tur templerne I Bagan

Hvis I skal have den bedste oplevelse, handler det om at udvælge de mest unikke templer og samtidig supplere med andre oplevelser, så dagen bliver afvekslende og berigende fra start til slut. 

Men det alene gør det ikke. Nyhavn Rejser har udvalgt en samarbejdspartner, der så vidt muligt fører jer væk fra de største turiststrømme. I besøger de mest kendte templer på de bedste tidspunkter, og koncentrerer jer ellers om mindre kendte templer, der ofte giver endnu større oplevelser. 

Markedet i Myinkaba nær BaganMarkeder, hjemmeindustrier og kloster

Dagen bringer jer også forbi det farverige marked i Myinkaba lige over for Manuha-templet. Her kommer de lokale for at handle alt fra betelblade til kyllinger. 

I ser også, hvordan der i lokale hjem produceres produkter som tamarinde pasta og søde sager, og I besøger et lokalt kloster, hvor I får smagsprøver på typiske ingredienser i Burmas køkken. 

Bordet er dækket til en 30-retters frokost ved Mingalazedi-pagoden i BaganKongelig frokost

Et af dagens absolutte højdepunkter er frokosten ved Mingalazedi-pagoden, der blev bygget af den sidste konge i Pagan-imperiet, Kong Narathihapate. Han var kendt for at have en enorm appetit, så hvert måltid skulle indeholde 300 forskellige retter. 

Det skal I også opleve. Dog i en reduceret udgave med "kun" 7-8 retter. Den storslåede frokost serveres ved et veldækket bord under kronen af et stort, skyggegivende træ. Her kan I smage jer gennem den ene delikatesse efter den anden, mens I nyder det gode selskab og udsigten til templerne omkring Bagan. 

En monk betragter den fantastiske solnedgang over templerne i BaganSe solnedgangen fra en pagode

Ved 4-tiden om eftermiddagen kører I mod en af de blot 5 pagoder, man må gå op på. Jeres guide vælger en af de mindst besøgte, så I også her får den største oplevelse. Udsigten fra toppen ud over tempelsletten i solnedgang er magisk. I får serveret et glas juice imens. 

Tid til improvisation

Nyhavn Rejser har aftalt med guiden, at I selv kan byde ind, hvis I har særlige ønsker til templer, I gerne vil opleve. Sig til, så tilpasser guiden turen på stedet. Noget af turen kan også gøres på cykel, hvis I ønsker det.

Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.