Magisk cykeltur ad bagvejen til Ava og Sagaing

Tæt på det lokale liv og langt fra de andre turister

Læs mere

Tag cyklen rundt mellem landsbyer, hvor livet udfolder sig midt mellem utallige templer og pagoder. Mød de lokale fra handlende til munke. Fortsæt til smuk udsigt fra Sagaing Hill. Spis frokost i et kloster. Og fuldend evt. turen med dejlig sejltur. 

Maha Aungmye Bonzan klosteret i Ava (Inwa) nær MandalayDer er mange store oplevelser på rejser til Burma. Dette er en af dem, der har gjort størst indtryk på Nyhavn Rejsers rejserådgivere for dens autenticitet og den både intense og afslappede stemning. 

Cykeltur til den gamle kongeby Ava

I skal opleve den gamle kongeby Ava, der også kaldes Inwa. Byen blev grundlagt i 1364 af Kong Thadominbya og har været hovedstad for Konbaung-dynastiet, og utroligt meget har overlevet tidens tand. I cykler gennem landsbyer, der ligger flettet ind mellem mange af de gamle templer og pagoder. Mange har set bedre tider. Andre stråler som guld.

Pagode i Ava (Inwa) nær Mandalay, BurmaTil bagdøren væk fra busserne

I bliver kørt til Ava, men ikke til parkeringspladsen med busser og gruper af turister, der skal ud i standardoplevelsen, hvor alle får deres plads i lange korteger af oksekærrer. I stedet køres I til et sted, hvor I får den autentiske oplevelse og kommer tæt på lokalbefolkningen på cykel. 

En kvinde ruller cerutter i en landsby nær Mandalay, BurmaAva – et gigantisk levende museum

Det er som at cykle i et gigantisk, levende museum, hvor landsbyernes liv folder sig ud mellem templerne. Dér står køer og spiser græs. Dér arbejdes i rismark. Dér rulles cerutter. Og dér er et smukt tempel båret af kæmpe teaktræssøjler. Kom indenfor. I overhaler en oksekærre på vej i marken. Hvornår har I sidst gjort det? En gammel traktor kommer den anden vej. Ladet er fyldt med mennesker. De møder jer med store smil.

I møder også lokale munke og passerer skoler og flere tempelruiner. I har lyst til at høre historien for hver enkelt – både menneskers og templers. Senere går turen videre til Sagaing med flere stupaer, spir og templer, hvor solen spejler sig i guldet. Her lever 5.000 munke i 600 klostre. I spiser frokost i et af dem. 

På cykel nær Mandalay i BurmaNem cykeltur, så alle kan være med

I cykler på en mountainbike med 21 gear ad gode og flade veje og stier. Ofte ad smukke alleer med gamle træer, der skyggefuldt hænger ind over vejen. Cykelhjelm er naturligvis med. De 5 km videre mod Saigan er mere kuperede, men I kan til hver en tid hoppe over i ledsagervognen og hvile benene i kortere eller længere tid. 

Forlæng evt. med smuk sejltur

Denne udflugt er i udgangspunktet en halvdagstur, men I kan vælge at forlænge til en hel dag og også besøge Mingun. Her kan I se bl.a. en smuk panoramaudsigt fra Kong Bodawpayas pagode og Burmas største tempelklokke, men mest af alt oplever I en dejlig sejltur på floden tilbage til Mandaley. 

Praktisk information: I bliver hentet kl. 8.30 på hotellet. På turen vil jeres guide være meget fleksibel, så alt sker I jeres tempo og ud fra jeres ønsker.

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.