• Udbuddet af varer på morgenmarkedet i Mandalay er stort
 • Taungkalat klostret på Mount Popa, Bagan, Burma

Markeder, templer og ånder fra Mandalay til Bagan

Tiden flyver, når I gør transport til en kæmpe oplevelse

Taungkalat klostret på Mount Popa, Bagan, Burma
Læs mere

I skal fra Mandalay til Bagan. Nogle flyver og oplever intet andet end lufthavnene. I møder munke og nonner og ser markeder, pagoder og flotte udsigter. Glæd jer til en skøn dag på vejen.

Hastværk er lastværk, siges det. Og det gælder også, hvis I skal fra Mandalay til Bagan i Burma (Myanmar). Vi kunne godt bestille en flybillet til jer, men I har jo set en lufthavn. Man kan også sejle, men man ser heller ikke meget på sådan en hurtig dagstur. 

I stedet anbefaler vi, at I kører af sted med en guide og oplever en masse, I aldrig har set før og nok heller ikke kommer til igen.

Oplev det livlige morgenmarked i MandalayMorgenmarkedet i Mandalay

Som udgangspunkt kører I kl. 8 om morgenen, men både starttidspunkt og stop på vejen er meget op til jer. I har bil og guide og bestemmer selv tempoet. 

Første stop er planlagt til at være det lokale morgenmarked i Mandalay. Dele af markedet ligger på jernbanen, så boderne må flyttes, når der kommer tog. Det gør der heldigvis kun et par gange i døgnet. Markedet summer af liv. Kvinder smurt ind i den karakteristiske Thanaka, burmesernes udgave af solcreme, sidder på hug bag boderne. Blandt de handlende møder I munke og nonner i deres vinrøde og lyserøde klæder. 

Udbuddet af varer på morgenmarkedet i Mandalay er stortHvis I møder andre turister her, hører det til sjældenhederne. I kommer tæt på hverdagen i Burma. De lokale kan ved første øjekast kan virke noget generte, men gengælder et smil med et smil og viser sig at være varme, imødekommende og humoristiske. 

I går også en tur rundt i nabolaget, der huser små værksteder og småindustrier. Nyd duften af kager og andet sødt – og synet af lange nudler, der hænger til tørre.

forsmag på Bagan

Ved 10-tiden kører I mod Bagan. Efter tre kvarter popper en række tempelruiner op i landskabet, og I får en forsmag på, hvad der venter ved Bagan. I har en lille time til at gå på opdagelse i området med jeres guide.

Taungkalat klostret på Mount Popa, Bagan, BurmaÅndernes bjerg Popa Taungkalat

Når det passer ind i jeres ønsker, stopper I for at få frokost på en lokal restaurant. 3 timers kørsel fra Paleik er der en flot udsigt, hvor I kan stå ud og tage billeder af Popa Taungkalat-bjerget, der står monumentalt med et kloster på toppen. Der knytter sig flere legender til stedet med konger, dronninger, knuste hjerter og meget mere. Også et blomsterbud indgår, og deraf navnet: Popa betyder blomster. Mange tager en dagstur hertil fra Bagan for også at bestige bjerget, men at se det på afstand er den største oplevelse – og nok. 

Fra Popa Taungkalat er der 1½ times tid til Bagan, hvor I bør være fremme, så I kan nyde solnedgangen, før I tjekker ind på jeres hotel ved 18.30-tiden. I kunne måske have været her lidt før, hvis I var fløjet hertil. Men i stedet er tiden fløjet af sted på en skøn dag.

Frank Hansen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.