• Rismarker og bjerge, Burma

Mød nøgleperson i Burmas historie

En times snak med Ma Thanegi, tidligere assistent for Aung San Suu Kyi

Burmesiske munke
Læs mere

Hun har været en aktiv del af kampen for demokrati i Burma (Myanmar) og personlig assistent for Aung San Suu Kyi. Hun har siddet i fængsel for sine tanker. Nu sidder hun sammen med jer på jeres hotel eller en bar i Yangon!

Ma Thanegi var kunstmaler, da hun kom med i den demokratiske bevægelse i Burma i 1988. Hun håbede på en ny tid efter mange års socialistisk styre. Her blev hun personlig assistent for ikonet for det burmesiske folks frihedskamp, Aung San Suu Kyi, frem til kulminationen - den store opstand kaldet 8888-opstanden, der endte i et blodigt militærkup. 

Samarbejdet og bruddet med Aung San Suu Kyi

I 1989 blev Aung San Suu Kyi sat i husarrest og Ma Thanegi blev fænglset. Hun sad 3 år i Insein-fængslet, hvilket hun har beskrevet i bogen “Nor Iron Bars a Cage”. 

Da Aung San Suu Kyi første gang blev løsladt fra husarrest i 1995, fandt hun og Ma Thanegi sammen i et nyt samarbejde. Uenighed skabte dog et brud. Ma Thanegi troede ikke på Aung San Suu Kyis ønske om internationale sanktioner mod styret. Det ville ramme de forkerte i en i forvejen fattig befolkning, mente Ma Thanegi. 

Ma Thanegi, der er født i 1946, er i dag kendt som skribent med både historiske, gastronomiske og kulturelle temaer. Også flere rejseguides har hun skrevet 

Jeres møde med Ma Thanegi

I mødes med Ma Thanegi over en kop kaffe eller te. Der er ikke planlagt det store, men foran jer har I en person, der er en spændende fortæller med unik indsigt i Burmas historie. Hun taler godt engelsk, og I vil mærke, hvordan hun har haft de største begivenheder i Burma inde på livet. Hør om historien og mærk hendes indgroede had til generalerne. Og spørg om alt, I gerne vil vide.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.