• Shwedagon-pagoden i Rangoon, Burma
 • Shwedagon-pagoden i Yangon, Burma
 • Markeder og leben ved Shwedagon-pagoden i Yangon, Burma

Shwedagon-pagoden bag facaden

En halv dags rejse dybt ind i Burmas sjæl

Shwedagon-pagoden i Rangoon, Burma
Læs mere

Shwedagon-pagoden, Burmas altoverskyggende vartegn, er en både imponerende og intens oplevelse af spiritualitet og gyldne spir. Men den er også meget mere. En tur bag facaden giver et unikt indblik i Burmas historie og buddhismens betydning.

Detalje fra Shwedagon pagoden i Rangoon, BurmaShwedagon i Yangon er omgivet af mystik og legender. Myten beretter, at 8 af Buddhas hår ligger forsejlet dybt inde i stupaen, men ingen ved, om det reelt er tilfældet. Det har dog være nok til at gøre Shwedagon til et af verdens mest betydningsfulde religiøse monumenter. 

I de seneste årtier har Shwedagon været samlingspunkt og symbol for den prodemokratiske bevægelse. Saffronrevolutionen, hvor Burmas munke i 1997 gjorde oprør mod militærregimet, havde sit udgangspunkt her. Denne både religiøse og historiske betydning giver Schwedagon-pagoden en saft og kraft, man ikke mærker ligeså intens mange andre steder i verden. Glæd jer til en rejse dybt ind i Burmas sjæl. 

God morgen Yangon 

Byen er vågnet, og dagligdagen er i fuld gang. I kører fra jeres hotel til kvarteret bag Shwedagon. En lokal oase med mange klostre, små markeder og handlende, som stort set er ukendt for turister. 

Markeder og leben ved Shwedagon-pagoden i Yangon, Burma

Mohinga, munke og markeder

Her begynder I dagen på lokal maner på en simpel restaurant med en skål velsmagende Mohinga, der er det nærmeste, man kommer på en burmesisk nationalret. Mohinga er en frisk og velsmagende fiskesuppe med nudler, grøntsager, citrongræs, ingefær, gurkemeje og hvidløg. Man kan typisk selv tilføje chili, lime, koriander, ristede skalotteløg og sprøde, friturestegte kikærter. 

Efter morgenmaden går I en tur ned gennem kvarteret og ser det lokale leben. Guiden sørger for at købe lidt mad, som I giver til nogle af klostrenes mange munke, når de går deres daglige runde for at samle almisser. I besøger et charmerende, lille marked og kigger inden for hos en familie, der lever af at lave masker og dyr af papir. 

Munk i Shwedagon-pagoden, Yangon, BurmaShwedagon ad bagvejen

Stille og roligt nærmer I jer bagindgangen til Shwedagon. Men i stedet for bare at gå direkte op til den øverste platform bevæger I jer stille og roligt op gennem de forskellige plateauer. Her sælges souvenirs, blomster og offergaver i massevis. Og her er små klostre og guest houses, hvor troende, der kommer langvejsfra, kan overnatte gratis. 

Det er også her, I kan konsultere spåmænd, der ser ind i fremtiden med hjælp fra stjerner og tarokkort. I tager jer tid til det og køber offergaver i form af blomster og kranse. 

Rigtig mange besøger Shwedagon omkring solnedgang, hvor lyset falder smukt på de gyldne spir. Men vi foretrækker formiddag eller senere på aftenen, hvor der er færre mennesker og spiritualiteten omvendt er mere intens. For oplevelsen af Shwedagon er så meget mere end synet af gyldne spir – det er en følelse af spiritualitet, hengivenhed og af historiens vingesus.

Turen slutter med en lokal frokost for foden af pagoden, inden I bliver kørt retur til jeres hotel.

Shwedagon pagoden i Rangoon, Burma

Også eftermiddag eller aften

Turen kan gøres både eftermiddag og aften med en modereret indhold. Særligt aftenturen vil vise både Shwedagon og det lokale leben i et andet lys.

Frank Hansen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Oplevelsen indgår i disse rejseforslag

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.