Kompromisløst eventyr i Burma

De kendte attraktioner og det ukendte Burma ad eventyrlig rute, 19 dage fra 37.500 kr.

Glæd jer til

Cykelture, vandreture og sejlture i nærkontakt med natur og kultur

Helt tæt på lokalbefolkningen med besøg i private hjem

På sporet af etniske minoriteter i den uberørte Kayah-stat

4 dage langt fra alfarvej i Mon og Kayin-staterne med guddommelig natur

Udvalgte 3* hoteller og lodges med god beliggenhed og atmosfære

Læs mere

Der er attraktioner, der SKAL ses på rejser til Burma, men det ægte eventyr begynder først, når I forlader den slagne vej. Udforsk guddommelige landskaber og mød autentiske stammefolk i egne, der først lige er åbnet for turister. Et kompromisløst eventyr for alle med lidt pionerblod i årerne.

På mange rejser til Burma, er højdepunkterne den guldbelagte Shwedagon-pagode i Yangon, tempelsletten ved Bagan og den magiske Inlesø med de flydende landsbyer og benroende fiskere. Det er da også attraktioner, I bare SKAL se på en rejse til Burma. 

Men når I kommer hjem fra dette kompromisløse eventyr i Burma, vil I med stor sandsynlighed sige, at de store attraktioner i virkeligheden var det mindst af det hele. Også selv om I oplever dem på udflugter, der viser dem i nyt lys – tættere på og mere autentisk. 

Udflugter i nærkontakt med det ægte Burma

I kommer på jeres rejse på flere fantastiske cykelture og vandreture. I sejler på floder og søer i små både, kajakker og kanoer, og I nyder flere gange måltider i private hjem. Det er her, når man virkelig føler nærkontakten med det autentiske, at eventyret rigtig lever og gror.

Det kræver lidt ekstra end at lade sig transportere i bil ad landevejen, men belønningen er ubeskrivelig.  

Kayah-staten med Karen-stammens longneck-kvinder

I Burma har I mulighed for at komme ud i egne, der kun lige er åbnet for turisme. Efter besøget ved Inlesøen skal I f.eks. på 4 dages eventyr i Kayah-staten med fokus på bæredygtig turisme skabt, fordi jomfrueligt land også er sårbart land. 

I nyder smukke sejlture og kommer tæt på de etniske stammers spirituelle verden. Glæd jer til fascinerende møder med Karenstammens longneck-kvinder, hvor I kan få et ufiltreret indblik i både fordomme og fakta. 

Mon- og Kayin-staterne med longhair-stammen

I Mon-og Kayin-staterne skal I på sporet af gyldne sten, pilgrimme og stammen med det lange hår. Denne gang er det mændene, der har forunderlige traditioner. Igen forlader I den slagne vej til fordel for guddommelig natur og stammefolkenes myter og legender.

Afslutning i Bangkok

For få år siden blev det muligt at krydse grænsen til Thailand ved Mae Sot. Det udnytter vi til en hjemrejse, hvor I har en dag på egen hånd i Bangkok. 

Gode 3* hoteller og lodges i Burma

Alt på denne rejse til Burma handler om at finde frem til den ægte og autentiske oplevelse. Også hotellerne. Derfor vægter vi beliggenhed og stemning frem for mange stjerner på dørskiltet. I bor på gode 3* hoteller og lodges i Burma med alle nødvendige faciliteter, men frem for alt den rigtige atmosfære. I Bangkok bor i lige ud til Chao Phraya-floden i den gamle del af byen. 

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Burma (Myanmar)

Det smukkeShwenandaw kloster, Mandalay, BurmaI rejser mod Mandalay i Burma (Myanmar), hvor I lander den efterfølgende dag.

Dag 2
Eventyret starter: Mandalay med de lokale

Drinks ved poolen på Ayarwaddy River View Hotel.Fremme i Mandalay bliver I budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, der er klar til at køre jer til hotellet. 

Ayarwaddy River View Hotel 3*, Mandalay

Gennem Mandalay flyder Ayarwaddy-floden, der historisk set er den trafikale livsnerve fra Yangon. Det er floden, der synges om i sangen "The Road to Mandalay". 

I skal bo på Ayarwaddy River View Hotel, der som navnet siger, har udsigt til floden. Nyd en drink i solnedgangen og forestil jer "the old flotilla" med engelske soldater på vej fra Yangon til Mandalay. Og tag også bare en tur i den lille pool, når I ankommer. Velkommen til Burma! 

Natmarked i Mandalay, BurmaEn aften med de lokale i Mandalay

I skal ind i døgnrytmen, og det gøres bedst ved at tage hul på de første oplevelser. Den røde tråd i hele jeres rejse til Burma er at komme tæt på det ægte Burma og de lokale traditioner. Jeres guide tager jer med på en hyggelig aftentur bag facaden i Mandalay. Her leves det autentiske liv stadig med markeder, templer og klostre. 

Guiden viser jer sin by, når aftenens liv vågner. I skal se, mærke og smage på Mandalay på markeder og de kendte BBQ & Beer Stations, hvor I spiser aftensmad. 

Dag 3
Ud på landet og ind i Mandalays pagoder

På cykel nær Mandalay i BurmaI skal tidligt op. Ja, vi ved, hvad I tænker nu. I er jo lige kommet. Men I har altså mulighed for at starte dagen med en vidunderlig cykeltur ud af byen, så det er helt klart planen. 

Cykeltur vad Mandalay

I cykler ad små bagveje forbi morgenaktive markeder og ud på landet til marker og landsbyer. Vandbøfler ruller sig dovent i mudderet, og de lokale hilser hjerteligt, hvor I kommer frem. I kommer på marked, værksteder og tehus på vejen. Kort sagt: En herlig start på dagen, som vi kun kan anbefale!

U Bein broen, Mandalay, BurmaMunke, pagoder og foldeliv i Mandalay

Efter lidt afslapning tilbage på hotellet ved floden bliver I inviteret på endnu en oplevelse i Mandalay.  I skal på en eftermiddagstur til munke, pagoder og folkeliv i Mandalay. 

I følges med en guide, viser jer de største attraktioner i Burmas gamle hovedstad Amarapura og Mandalay. I krydser den kilometerlange træbro, U-Bein, besøger den imponerende Mahamuni-pagode og kommer også forbi munkene i det store Mahagandayon-kloster. 

Dag 4
Markeder, templer og ånder fra Mandalay til Bagan

Oplev det livlige morgenmarked i MandalayJeres rejse til Burma går nu fra Mandalay til den mageløse tempelslette ved Bagan. Nogle vælger at flyve, men de oplever intet andet end lufthavnene. I stedet arrangerer vi en bil med guide, som I har hele dagen. I kan opleve lige det, I vil, i jeres eget tempo. 

Der er masser at se på vejen, I vil have god tid til at fordybe jer, og I vil hurtigt være, hvor kun få andre turister kommer. 

Taungkalat klostret på Mount Popa, Bagan, BurmaEn skøn dag på vejen til Bagan

Vi har selvfølgelig gennemkørt turen og fundet alle de bedste ting på vejen, så vi kan komme med nogle gode anbefalinger til jer. Følger I dem, møder I munke og nonner og ser fascinerende markeder, pagoder og flotte udsigter. Glæd jer til en skøn dag på vejen.

I er fremme i Bagan, så I kan nyde solnedgangen, før I tjekker ind på jeres hotel ved 18.30-tiden. I kunne måske have været her lidt før, hvis I var fløjet hertil. Men i stedet er tiden fløjet af sted på en skøn dag.

Restaurant på Hotel Zfreeti i Bagan i BurmaZfreeti 3*, Nyaung U ved Bagan

I skal nu bo 3 nætter på det hyggelige hotel Zfreeti. Hotellet ligger i Nyaung U, der er det nærmeste, I kommer en egentlig by ved Bagan. Byen ligger ud til Irrawaddy-floden, og der er butikker og restauranter i nabolaget. Hotellet har en pool, så I kan tage en dukkert efter dagens udflugter. 

Dag 5
Cykeltur til tempelsletten ved Bagan

Se solnedgang fra templerne i Bagan, BurmaForestil jer en 42 km2 stor slette, der er fyldt med templer og pagoder, så langt øjet rækker. Tusinder af templer. Og hver eneste helligdom har sin egen historie. Det er sceneriet for dagens udflugt til tempelsletten ved Bagan

Tempelsletten i Bagan er som skabt til en cykeltur. I kan komme tæt på. Ind mellem templer og lokalt liv. Køre i jeres eget tempo. Stoppe, når I vil for at fordybe jer og tage billeder. Og nyde, at alle sanser er i gang. I følges med en guide, der viser jer den bedste vej rundt i det store område. I får en masse fortællinger, men turen handler mest om stemningen og betagelsen end de enkelte templer ned i detaljer.

I er tilbage på hotellet i tide til en tur i poolen. 

Dag 6
Cykeltur uden templer i Bagan

En skoleklasse i en mindre landsby i BurmaDen store turiststrøm ved Bagan går naturligvis til tempelsletten. Men der er så meget andet at se, som kun de færreste kommer til, fordi de haster videre. 

Nogle gange skal dog man glemme det åbenbare og søge det stik modsatte af alle andre. I skal derfor på en berigende cykeltur blandt grønne marker, livlige markeder og autentiske landsbyer tæt på Bagan.  

I landsbyen Myitchay ser I et bomuldsvæveri og små værksteder, og I får frokost på en lille restaurant. Vejen tilbage foregår med båd og bil. En helt igennem smuk og afslappende dag, som I kun får, fordi I har valgt at gå kompromisløst til værks i valget af rejse til Burma.

Dag 7
På cykel gennem højlandet til Inle

Kør gennem Burmas højland til Inle på cykel og mød de lokaleNu går jeres rejse til Burma videre mod endnu en af de absolut største attraktioner i Burma, nemlig Inlesøen. Også på denne dag kan I nyde, at I ikke bare har taget en standardrejse, men et ægte eventyr, hvor alt er tilrettelagt ud fra, at I skal så tæt som muligt på det autentiske Burma. 

Den smukkeste ankomst til Inlesøen

I flyver til Heho ved Inlesøen, hvor Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner står klar til at byde jer velkommen. Andre ville så køre direkte til hotellet, men I vil opleve så meget mere, hvis I hopper på cyklerne og kører ad en utroligt smuk og berigende rute gennem højlandet. 

I kommer gennem Shan-statens farverige landsbyer, hvor I møder Shan-folket og Pa O-folket. Starten går i markedsbyen Aung Ban i 1300 meters højde, og målet er Inle-søen i 900 meters højde. Det betyder ikke, at det er nedad hele vejen, men der er god tid, og I kan altid få et lift af følgebilen, hvis I trænger til et hvil.

Ananta Inle er bygget, så det favner et smukt poolområde med udsigt til søen. Ananta Inle 3+*, Inlesøen

Dagens mål er charmerende Ananta Inle, hvor I skal bo i 2 nætter. Hotellet, der blot har 28 værelser, er bygget som en hestesko omkring et smukt poolområde, og udsigten mod søen fuldender billedet. I har et af hotellets bedste værelser, og I kan forkæle jer selv med en tur i spaen. Der er gratis Wi-Fi.

Dag 8
Trekkingtur til Pa O-stammen

Trekking til Pa-O landsby ved Inlesøen i BurmaTraditionelle rejser vil her styre direkte mod Inlesøen med dens flydende landsbyer og fascinerende fiskere. Det kommer I også til, men først venter et lærerigt besøg i landsbyerne i det, der kaldes Burmas spisekammer. 

Vandretur til landsbyer

I skal på en vandretur til Pa O-stammens landsbyer med enestående udsigter undervejs mod både det frodige højland og ned over Inlesøen. Det er ikke bare smukt, det giver også en ekstra dimension, når I senere besøger søen. 

I møder Pa O-stammen, der er en af de karakteristiske bjergstammer i Burma (Myanmar). I besøger to af deres landsbyer, hvor I kan møde de lokale munke, og I spiser frokost i et privat hjem. Autentisk og berigende

Dag 9-12
På eventyr i Kayah-staten og Yangon

Inle-søens ben-roende fiskere, BurmaI står op, nyder morgenmaden og ganske givet også udsigten over Inlesøen. Her er landsbyer bygget på pæle i vandet og flydende haver, hvorfra kvinder sejler af sted med varer til markederne. Og så er her de kendte fiskere, der udfører en utrolig balancekunst, når de styrer åren med det ene ben.

For de fleste er disse oplevelser selve målet med at besøge Inlesøen. For jer er det bare starten på et aldeles unikt 4 dages eventyr i Kayah-staten

Landsby på pæle i Inlesøen i BurmaDen mest autentiske oplevelse på Inlesøen

I starter med en udflugt på Inlesøen, der ikke bare tager jer ad standardruten, men også videre ad små kanaler til smukke stupaer. I besøger en lokal familie til frokost og sejler i kano til de flydende haver for virkelig at fange den unikke stemning.  

Stammefolk og natur i den uberørte Kayah-stat

Fra Inlesøen fortsætter I ind i Kayah-staten ad en rute, der vil give jer nogle af de mest autentiske og unikke indtryk, I overhovedet kan få på rejser til Burma. Området er for ganske kort tid siden åbnet for turister, og det er derfor på alle måder jomfrueligt. 

I oplever Kayah-staten med fokus på den bæredygtige turisme. I spiser frokoster i private hjem og under et træ ved en søbred, og I vandrer gennem smuk natur til Karen-stammens landsbyer. Her møder I stammens kvinder, der bærer de karakteristiske halssmykker, så halsene fremstår unaturligt lange. I kommer tæt på fakta og fordomme, og I kan stille alle de spørgsmål, I vil. I nyder også smukke sejlture, kommer tæt på de etniske stammers spirituelle verden og bor på lokale lodges.

Velkommen til Yangon på dag 12

De 4 dages eventyr slutter dag 12 med en flyvetur til Yangon, hvor jeres rejse til Burma fortsætter med nye oplevelser.

Værelse på Merchant Art Boutique Hotel i Yangon, BurmaMerchant Art Boutique Hotel 3*, Yangon

I Yangon, der under englænderne hed Rangoon, skal I bo 2 nætter på Merchant Art Boutique Hotel. Hotellet er i sin indretning en eksplosion i farver og kunst, men I er her for beliggenheden tæt på den guldbelagte Shwedagon-pagode, som I kan gå til og nyde udsigten til fra tagterrassen. 

Gadekøkken i Yangon om aftenen, BurmaYangon by night

Dagens oplevelser er slet ikke slut, selv om I lige har været omkring jeres hotel. I skal nemlig på en stemningsfuld aftentur i Yangon blandt gadekøkkener, ånder og lokale. I besøger natmarkedet og nyder snacks, en øl og en velsmagende skål nudler på vejen. Glæd jer til en herlig aften fyldt med gode fortællinger.

Dag 13
Shwedagon-pagoden bag facaden

Markeder og leben ved Shwedagon-pagoden i Yangon, BurmaNu er det tid at se nærmere på et af de største ikoner for rejser til Burma, den guldbelagte Shwedagon-pagode. I skal på en halvdagsudflugt, der dog rummer meget mere end ”bare” pagoden.

Ad bagvejen til Shwedagon-pagoden

I starter med at udforske kvarteret bag Shwedagon, hvor byens liv er i fuld gang i klostre og på markeder. Jeres guide byder på en velsmagende suppe, før I går til pagoden, som er intet mindre end magisk. Ikke kun på grund af guldet, men på grund af hele stemningen, der er hektisk og spirituel på samme tid. 

Bedende buddhister ved Shwedagon pagoden til fuldmåne festivalen, BurmaDer er god tid til at udforske Shwedagon-pagoden og til bare at betragte hele sceneriet. Turen slutter med frokost for foden af pagoden, inden I bliver kørt retur til jeres hotel, hvor I kan hoppe direkte i poolen. Resten af dagen er på egen hånd. Tal med jeres rejserådgiver, hvis I vil have lidt tips til flere oplevelser i Yangon.

Dag 14-17
På sporet af gyldne sten, pilgrimme og stammen med det lange hår

Golden Rock pagoden på Mount Kyaiktiyo, Burma

Jeres rejse til Burma går nu igen væk fra den slagne vej og ud i de mere ukendte egne af det betagende land. Ud til smuk natur, myter og legender. Til stammefolk, spiritualitet og forunderlige traditioner. Kort sagt: Til alt det, der skaber det ægte eventyr.

4 dages eventyr i Mon- og Kayin-staterne

I udforsker staterne Mon og Kayin, der blev åbnet for turisme i 2012. Den gyldne klippe balancerer med sin pagode på kanten af afgrunden takket være et af Buddhas hår. Store grotter huser templer med buddhafigurer. Og pagoder står på magisk vis på toppen af spidse kalkstensklipper, hvor man næsten ikke kan forstå, hvordan der er bygget her – og hvordan det har kunnet bestå.  

Kyaut Ka Latt pagoden ved Hpa An i BurmaI besøger landsbyer og markeder og den finurlige long hair tribe, hvor I hører om baggrunden for mændenes usædvanlige frisurer. Og I begiver jer ud i majestætisk natur, når I sejler i kajak ad smalle vandveje gennem lotusblomster og smukke limstensformationer i Hpa An.

Det bliver 4 fantastiske dage fyldt med autentiske indtryk langt fra den store turistrute. Glæd jer ikke mindst til to nætter på skønne Keinnara Hpa An 3+*, der ligger ved Than-Lwin-floden for foden af det dramatiske kalkstensbjerg Zwe Kabin.

I longtail boat i Bangkoks små kanalerVelkommen til Bangkok på dag 17 

Sidste dag i Mon- og Kayin-staterne slutter med, at I krydser grænsen til Thailand. Det var ikke muligt for ganske få år siden, men verden åbner sig heldigvis. I siger farvel til jeres guide i byen Mae Sot og flyver til Bangkok. Her står Nyhavn Rejsers samarbejdspartner klar til at byde jer velkommen til Thailand og køre jer til hotellet. 

Riva Surya Hotel i Bangkok

Riva Surya 4*, Bangkok

Jeres hotel i Bangkok er det charmerende Riva Surya, der ligger lige ud til Chao Phraya-floden og med et af Bangkoks mest hyggelige kvarterer i baghaven. Der er pool og restaurant lige ud til floden, hvor vandtaxier, longtailbåde og flodpramme skaber et herligt sceneri. 

Dag 18-19
Bangkok på egen hånd og hjem

Oplev det smukke Grand Palace og Wat Phra Kaeo i Bangkok, ThailandI har hele dagen til at udforske Bangkok. Vandtaxierne stopper lige ved hotellet, og mange af de store attraktioner er faktisk inden for rimelig gåafstand. 

Har I ikke været i Bangkok før, er det naturligt at gå mod de magiske templer Grand Palace, Wat Po og Wat Arun. Måske lokker de fantastiske shoppingcentre eller en sejltur på klongerne? 

Insekter til salg på et marked i ThailandGadekøkkener eller cykeltur?

Hvis I ønsker det, kan jeres rejserådgiver arrangere en guidet tur til byens bedste markeder og gadekøkkener eller en cykeltur ud i de gamle plantageområder på den anden side af Chao Praya-floden. 

Hjem fra rejse til Burma

Om aftenen bliver I så kørt i lufthavnen. I sætter kurs mod Danmark, hvor I lander dag 19

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Kompromisløst eventyr i Burma
RejseperiodeDobbelt
15.05.21 - 31.10.2137.000-39.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Visum til Burma: Søges online inden afrejse
  • Afbestillings-og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

Bemærk

  • Rejsen er mulig året rundt, da det meste af rejsen ligger i Burmas såkaldte dry-zone. Mon- og Kayin-staterne får dog typisk en del regn i sommermånederne, så den del er værd at overveje, hvis I rejser om sommeren.
  • Tillæg kan forekomme for rejser over jul/nytår. Spørg jeres rejserådgiver for den specifikke pris på jeres rejse.