• Shwedagon-pagoden ved solnedgang
  • Elefantbad på Green Hill Valleys Elephant Care Program i Burma
  • Inle-søens ben-roende fiskere, Burma
  • En monk betragter den fantastiske solnedgang over templerne i Bagan
  • Laid back strand atmosfære på Santiburi Koh Samui, Thailand

Sommereventyr i Burma og Thailand

Oplevelsesrig familierejse fra Burmas templer til luksus på Koh Samui, 23 dage fra 36.000 kr., børn fra 24.000 kr.

Glæd jer til:

Familievenlige udflugter til fods, på cykel og i båd

Shwedagon-pagoden, Bagans templer og Inlesøens fiskere

Kongebyen Ava ved Mandalay og elefanter i højlandet

Chiang Mais templer og gadekøkkener

Afslutning på Koh Samui i en villa på skønne Santiburi 4+*

Læs mere

Nyd håndplukkede udflugter tæt på det autentiske liv i Burma og Thailand, og bo på hoteller med plads til hele familien. I har god tid til både at opleve en masse og hygge sammen ved hotellernes pools. Skabt til familier i sommerferien.

Ad bagvejen til de store attraktioner

I oplever de store ikoner for rejser til Burma på en måde, så I har ro på og samtidig kommer væk fra de store turiststrømme.  I kommer gennem markeder og gadeliv til Shwedagon-pagoden i Yangon, og I oplever tempelsletten ved Bagan på en børnevenlig udflugt, der er meget mere end bare tempel efter tempel. 

Skønne cykelture og afslappede gåture

I kommer også på flere spændende cykelture i roligt tempo. Ved Mandalay cykler I til kongebyen Ava, og ved Inlesøen til de lokale landsbyer, for livet på land er mindst lige så spændende som ude på søen. I sejler naturligvis også til de flydende byer og benroende fiskere. 

I det smukke højland ved Kalaw går I gennem skoven til en elefantlejr og et stort naturbevaringsprojekt, og i Chiang Mai i Thailand venter også en hyggelig gåtur – denne gang til byens uforlignelige gadekøkkener.  

Kun private udflugter 

I har de bedste guider på alle ture, og da I rejser med børn, kan I glæde jer over, at I kun har private udflugter. I kan tilpasse tempoet, så hele familien er med, uden at tænke på, om andre skal vente. 

Håndplukkede hoteller

Nyhavn Rejser har lavet særaftaler med en række hoteller i Burma og Thailand, så I kan få 2 opredninger til børnene eller 2 værelser med en dør i mellem. Hotellerne ligger perfekt for oplevelserne, og langt de fleste har en dejlig pool, I kan hoppe i før og efter dagens oplevelser. 

Strandluksus på Koh Samui

Sommereventyret slutter i luksus ud til stranden på vidunderlige Santiburi Koh Samui 4+* på Koh Samui i Thailand, hvor I har en dejlig villa og adgang til et hav af skønne faciliteter. 

Skræddersyet til sommerferien og til familier

De fleste besøger Burma i vinterhalvåret, der er den klassiske tørtid. Men hvis man vælger de rigtige steder og kan leve med et tropisk regnskyl i ny og næ, så er der faktisk en række udprægede fordele ved at rejse om sommeren. Steder som Inle, Bagan, Mandalay er i den såkaldte dry zone, hvor det regner markant mindre end i resten af Burma. Her er desuden markant færre turister, og priserne er lavere. Særligt i højlandet (fx ved Inle-søen og i Kalaw) kan det i øvrigt være koldt om vinteren, mens sommeren omvendt både er varm og grøn. 

Burma har et godt netværk af indenrigsfly, så I kommer relativt nemt rundt med korte flyvninger. Det samme gælder rejsen videre til Chiang Mai og Koh Samui i Thailand.

Vi har i dette rejseforslag fordelt 3 ugers ferie med 1½ uges sansefuldt eventyr i Burma og 1½ uge mere ned i gear i Thailand. Men alt i dette rejseforslag kan selvfølgelig skræddersys til jeres ønsker fra ruten i Burma til valg af strandhotel i Thailand. Tal med en af vores Burma-ekspeter om specifikke ønsker til indhold og længde af ferien.

>> Læs mere om rejser til Burma og Thailand.

Det skal I opleve

Program

Dag 1
I rejser til Burma (Myanmar)

Munk i Shwedagon-pagoden, Yangon, BurmaI rejser til Burma (Myanmar) og lander så dag 2 i Yangon, Burmas største by og tidligere hovedstad.

Dag 2
Eventyret starter: Pool og Yangon by night

Aftenstemning på Chatrium Hotel Royal Lake Yangon i Burma.Fremme i Yangon bliver I budt velkommen af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, der er klar til at køre jer til hotellet. 

Chatrium Hotel Royal Lake Yangon 4*

I skal bo 2 nætter på Chatrium Hotel Royal Lake Yangon. I vil nyde at have masser af plads på værelset, og I får rigtigt meget for pengene på dette hotel i Yangon. Det ligger perfekt med udsigt over byen og søen Kandawgyi, mens Schwedagon-pagodens guld lyser op i horisonten. Den skal I se nærmere på i morgen. 

Lige nu kan I slappe af oven på flyrejsen, men det er for tidligt at gå i seng, hvilket især børnene nok ikke vil klage over, for her er en dejlig pool at kaste sig ud i. Kan man starte et sommereventyr bedre? 

Gadekøkken i Yangon, BurmaYangon by night

I skal ind i døgnrytmen, og det kommer I bedst, hvis der er en masse spændende indtryk, der holder jer vågne til sengetid. Derfor inviterer vi jer på en stemningsfuld aftentur i Yangon blandt gadekøkkener, ånder og lokale. I besøger natmarkedet og nyder snacks, en øl og en velsmagende skål nudler på vejen. En herlig aften fyldt med gode fortællinger for både store og små.

Dag 3
Shwedagon-pagoden bag facaden

Bedende buddhister ved Shwedagon pagoden til fuldmåne festivalen, BurmaNu er det tid at se nærmere på et ikon for rejser til Burma, Shwedagon-pagoden. I skal på en halvdagsudflugt, der dog rummer meget mere end ”bare” pagoden.

Ad bagvejen til Shwedagon-pagoden

I starter med at udforske kvarteret bag Shwedagon, hvor byens liv er i fuld gang i klostre og på markeder. Jeres guide byder på en velsmagende suppe, før I går til pagoden, som er intet mindre end magisk. Ikke kun på grund af guldet, men på grund af hele stemningen, der er både hektisk og spirituel. 

Markeder og leben ved Shwedagon-pagoden i Yangon, BurmaDer er god tid til at udforske Shwedagon-pagoden. Turen slutter med frokost for foden af pagoden, inden I bliver kørt retur til jeres hotel, hvor børnene nok gerne vil direkte i poolen. Resten af dagen er på egen hånd. Tal med jeres rejserådgiver, hvis I vil have lidt familievenlige tips.

Dag 4
Højlandets elefanter ved Kalaw

I flyver nu til Heho, der er lufthavnen for rejser til Inlesøen og Kalaw. I bliver budt velkommen og kørt til det smukke højland ved Kalaw. Det var oprindeligt en hill station for englænderne, hvor de kunne tage hen, når det blev for varmt. Her er en skøn frodighed og dejlig stemning. 

Elefantbad på Green Hill Valleys Elephant Care Program i BurmaPlant et træ og gå i bad med en elefant

Nyhavn Rejser tilbyder ikke elefantridning af hensyn til dyrenes velfærd, så det er ikke det, I nu skal opleve. I skal besøge en elefantlejr skabt for at bevare elefanter, natur og lokale traditioner. Det sidste stykke går I gennem den frodige skov, som de lokale søger at forvandle til naturligt habitat for elefanterne. Det er kun en halv time, men I kan sagtens forlænge gåturen, hvis I vil. 

Fremme i lejren nyder I de store dyr og hører om, hvordan de er endt der. I kan fodre dem og tage med til floden for at bade dem. På vejen passerer I et skovprojekt, hvor I kan plante et træ. Se også det spændende lille museum med bl.a. et imponerende skelet fra en tidligere beboer i lejren – altså en elefant! Fra elefantlejren bliver I senere kørt gennem den smukke natur ca. 45 minutter til jeres hotel. 

Kalaw Heritage Hotel ligger tæt på byen med udsigt til bjergene.

Kalaw Heritage Hotel 3*

I skal bo en enkelt nat på Kalaw Heritage Hotel, der ligger med udsigt til højlandet og kun 2 km fra det store marked i Kalaw. Det er et moderne hotel i charmerende rammer fra kolonitiden. 

Dag 5
Trekking i højlandet og tog til Inle

Landsby i bjergene nær Kalaw, BurmaNu skal I videre mod endnu et ikon for rejser til Burma. Den store Inle-sø med de benroende fiskere, flydende byer og ikke mindst fantastiske natur. Vi sørger for, at turen dertil er en oplevelse i sig selv. I skal ud at bruge benene igen, men selvfølgelig ikke mere end, at små ben også kan være med.

Lokalt tog på vej mod Inlesøen i BurmaSkøn gåtur til landsby og togtur til Inle

I starter ved 8-tiden om morgenen, og i løbet af de næste par timer går I gennem skov og landbrugsland og besøger Danu-folket i deres landsby, der ligger med fantastisk udsigt. Senere kan I læne jer tilbage og nyde udsigten til mere lokalt liv, mens I kører med tog til Inlesøen. Der er afgang kl. 11, og I er fremme kl. 17:30 med frokost i toget. Der er noget ganske særligt ved at rejse med tog. Man slapper af, får talt sammen og kan lade øjnene glide på opdagelse i landskaberne, der passerer forbi. 

Ananta Inle i Burma er et lille, hyggeligt resort med god udsigt over Inlesøen.Ananta Inle 3*

I skal bo de næste tre nætter på det hyggelige hotel Ananta Inle. Hotellet er bygget som en hestesko omkring et poolområde, og der er tid til en dukkert, når I er fremme. Udsigten mod søen fuldender billedet.

Dag 6
En dag på Inlesøen

Inle-søens ben-roende fiskere, BurmaI står op, nyder morgenmaden og ganske givet også udsigten over Inlesøen. Her er landsbyer bygget på pæle i vandet og flydende haver, hvorfra kvinder sejler af sted med varer til markederne. Og så er her de kendte fiskere, der udfører en utrolig balancekunst, når de ror med benet.

Landsby på pæle i Inlesøen i BurmaDen mest autentiske oplevelse på Inlesøen

Alt dette skal I opleve på en spændende dagsudflugt, der ikke bare tager jer ad standardruten på Inlesøen, men også videre mod de mest autentiske oplevelser. I sejler ad små kanaler til smukke stupaer, besøger en lokal familie til frokost og sejler i kano til de flydende haver for virkelig at fange den unikke stemning. 

Dag 7
Cykeltur til Inles landsbyer

Det lokale liv ved Inlesøen i Burma udforskes bedst på cykel.For mange, der rejser til Burma, stopper oplevelserne ved Inlesøen med en sejltur på søen, men I har en dag til. Dels sætter især børnene pris på ikke at rejse videre med det samme, dels er livet på land mindst lige så spændende som ude på vandet. 

På land venter autentiske landsbyer og et lokalt liv, som bedst udforskes på en cykeltur. I kommer I til steder med meget få turister, spiser frokost i et privat hjem og besøger bl.a. et af de ældste klostre. Terrænet er fladt, og der er tid til, at både store og små cykler kommer med i behageligt tempo. Senere går turen tilbage til hotellet og måske en tur i poolen? 

Dag 8
Til tempelsletten ved Bagan

Se solnedgang fra templerne i Bagan, BurmaSkal man nævne tre ting, der bare skal ses på en rejse til Burma, er det Shwedagon-pagoden, Inlesøen og den mageløse tempelslette ved Bagan, som jeres rejse nu går mod. Den 42 km2 store slette er fyldt med templer og pagoder, så langt øjet rækker. Hver eneste helligdom har sin egen historie.

I bliver kørt i lufthavnen og fremme i Bagan, bliver I atter budt velkommen og kørt til hotellet af en repræsentant for Nyhavn Rejser. 

Pool med udsigt til templerne - The Hotel Tharabar Gate i Bagan, BurmaThe Hotel @ Tharabar Gate

I kan glæde jer til en på alle måder unik indkvartering. I skal bo i det gamle Bagan ved den eneste tilbageværende byport, Tharabar Gate. Hotellet hedder da også ganske nemt The Hotel @ Tharabar Gate

Det er et af de eneste hoteller i det gamle Bagan, og et af byens smukkeste templer er jeres nabo. Også på The Hotel @ Tharabar Gate har I adgang til en stor pool, der ligger i en skøn have. 

Dag 9
Templer, markeder og kongeligt måltid

Et af de tusindvis af templer i BaganEn udflugt til Bagan kan hurtigt bliver tempel efter tempel efter tempel. Fascinerende for nogle, men sjældent for børn. Derfor skal I på en udflugt til tempelsletten, der giver jer en afvekslende dag med bl.a. et måltid, I nok sent vil glemme. 

Bagan væk fra de store turiststrømme

Nyhavn Rejser har udvalgt en samarbejdspartner, der så vidt muligt fører jer væk fra de største turiststrømme. I besøger de mest kendte templer på de bedste tidspunkter, og koncentrerer jer ellers om mindre kendte templer, der ofte giver endnu større oplevelser. 

Bordet er dækket til en 30-retters frokost ved Mingalazedi-pagoden i BaganFrokost med 30 retter

Når sulten melder sig, er der dækket op i skyggen fra et stort træ ved en pagode. Her nyder I et kongeligt måltid. Der er noget at tale om, når I slutter eftermiddagen hjemme i hotellets have. 

Dag 10
Til Mandalay og en aften med de lokale

Drinks ved poolen på Ayarwaddy River View Hotel.Jeres rejse til Burma går nu videre til Mandalay, som I flyver til. I bliver kørt til lufthavnen i Bagan og budt velkommen af en ny chauffør i Mandalay. 

Ayarwaddy River View Hotel 3*, Mandalay

Gennem Mandalay flyder Ayarwaddy-floden, der historisk set er den trafikale livsnerve fra Yangon. Det er floden, der synges om i sangen "The Road to Mandalay". 

I skal bo på Ayarwaddy River View Hotel, der har udsigt til floden. I kan sidde med en drink i solnedgangen og forestille jer "the old flotilla" med engelske soldater på vej fra Yangon til Mandalay.  

Natmarked i Mandalay, BurmaEn aften med de lokale i Mandalay

Mandalay er tidligere hovedstad i Burma og primært en relativt moderne by. Bag facaden leves det autentiske liv dog stadig med markeder, templer og klostre. Det skal I opleve på en hyggelig aftentur

En lokal guide viser jer sin by, når aftenens liv vågner. I skal se, mærke og smage på Mandalay på markeder, gadekøkkener og de kendte BBQ & Beer Stations, hvor I spiser aftensmad. Turen slutter med traditionsrigt dukketeater!

Dag 11
Cykeltur ad bagvejen til Ava og Sagaing

Pagode i Ava (Inwa) nær Mandalay, BurmaTæt på Mandalay ligger den gamle kongeby Ava. Mange kører i bus til hovedindgangen for så at fortsætte i korteger af oksekærrer, men I tager cyklen gennem landsbyer, hvor livet folder sig ud mellem de mange templer. Der er frokost i et kloster

Det er en meget overkommelig cykeltur, men der er ledsagervogn med det meste af vejen, hvis enkelte vil hvile benene. Tal med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker at afslutte turen med en smuk sejltur ad floden hjem.

Dag 12
I Rejser til Chiang Mai i Thailand

På gadekøkkentur med familien om aftenen i Chiang MaiDagen er kommet, hvor I siger farvel – eller måske nok på gensyn – til Burma og rejser til Thailand. I bliver kørt i lufthavnen, hvorfra en kort flyvetur bringer jer direkte til Chiang Mai. i det nordlige Thailand. Chiang Mai er Thailands næststørste by, men den er alligevel ualmindelig fredfyldt især i den ældste bydel, der er omgivet af en voldgrav og rester af befæstningsanlæg. 

Poolen på Tamarand Village i Chiang Mai i NordthailandTamarind village 4*, Chiang Mai

I bliver budt velkommen og kørt til jeres hotel i Chiang Mai. I skal bo 3 nætter på Tamarind Village, et eksklusivt boutiquehotel og en oase i hjertet af Chiang Mais gamle bydel. På trods af den central beliggenhed venter jer fredfyldte og grønne omgivelser med charmerende lave bygninger i kolonistil og en lille swimmingpool.

Dag 13
Chiang Mai på egen hånd

Chiang Mai Phra Singh templet i ThailandChiang Mai betyder ”ny by”, selv om den er over 700 år gammel. Byen er tidligere hovedsæde i Lan Na kongeriget og en af de mest kulturrige byer i Thailand med over 300 smukke templer og et rigt kunstliv. Templet på Doi Suthep-bjerget er virkelig værd at besøge – tag endelig de 309 trin op ad trappen. 

I bor kun få minutters gang fra den gamle bydel, som I selvfølgelig også skal udforske. Om aftenen kan I gå til Chiang Mais berømte natmarked, hvor billig fodmassage, boder med souvenirs og masser af turister skaber et pulserende aftenliv på godt og ondt.

Jordbærmarker ved Chiang Mai i ThailandUden for byen kan I tage på cykeltur blandt rismarker og frugtplantager, vandre gennem junglen og bade i store, dramatiske vandfald. Tal med jeres rejserådgiver, hvis vi skal arrangere det hjemmefra.

Dag 14
Chiang Mais gadekøkkener

Streetfood i Chiang Mai i NordthailandI har sikkert allerede set og duftet til nogle af Chiang Mais gadekøkkener den første aften. Men hvilke er de bedste? Og hvad er det overhovedet, de serverer? De får I svaret på om aftenen efter en dag, hvor I har hygget på hotellet og udforsket Chiang Mai eller det smukke opland til byen. 

Smagen af Nordthailand

aftenens udflugt følges I med en guide rundt blandt byens bedste gadekøkkener. Bliv ikke overrasket, hvis I her får noget af det bedste thaimad, I nogensinde har smagt. Ikke de klassiske retter som Padthai eller forårsruller, nej, det det nordthailandske køkken byder på fx langtidsbraiseret svinekød, der smelter på tungen, smagfulde pølser og den vidunderlige chilidip Nam Prik Nom, som typisk ledsages af flæskesvær.

Dag 15
Til stranden på Koh Samui

Laid back strand atmosfære på Santiburi Resort & Spa på Koh Samui, ThailandI har med garanti allerede været i poolen nogle gange på jeres rejse til Burma og Thailand, men nu går det løs for alvor med rigtig badeferie. I bliver kørt i lufthavnen og flyver direkte til Koh Samui. Det tager under to timer, så er I fremme. Også her bliver I budt velkommen og kørt til hotellet, der har alt det, man kan drømme om på en badeferie i Thailand. 

Hængekøje og Deluxe beachfront villa på Santiburi, Koh SamuiSantiburi 5*, Koh Samui

På Koh Samui venter en 60 m2 stor villa på det 4+* resort Santiburi Koh Samui, der gemmer sig under palmerne langs den 300 m lange strand. Selv om det er luksus, er her en behagelig tilbagelænet atmosfære. Resortet har et stort poolområde, og I kan opgradere jeres villa til en med privat pool, hvis I ønsker det. Tal i givet fald med jeres rejserådgiver. 

Dag 16-21
Badeferie på Koh Samui

Poolen på Santiburi Resort & Spa, SamuiDe næste dage går med alt og ingenting. Badeture, sandslotte, dejlig mad, gode bøger, bordfodbold, vandsport og masser af tid sammen.

Resortet ejer en af Thailands smukkeste golfbaner, og spaen er i en klasse for sig. Mindre børn vil elske den lille legeplads, trampolinen, hønsene og kaninerne og selvfølgelig den enorme pool. Er der tilstrækkeligt med børn på resortet, stiller personalet op til fodboldkamp. 

Dag 22-23
Hjem fra rejse til Burma og Thailand

Stranden foran SantiburiI har været på 3 ugers fantastisk sommereventyr. Nu er det tid at vende hjem. I bliver kørt i lufthavnen og flyver via Bangkok til Danmark, hvor I lander dag 23. Velkommen hjem.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Sommereventyr i Burma og Thailand
RejseperiodeDobbelt
05.12.19 ‑ 16.12.1934.000‑38.000
17.12.19 ‑ 08.01.2052.000‑58.000
09.01.20 ‑ 19.04.2039.000‑43.000
20.04.20 ‑ 09.07.2035.000‑37.000
10.07.20 ‑ 31.08.2041.000‑43.000
01.09.20 ‑ 16.12.2035.000‑41.000
17.12.20 ‑ 08.01.2161.000‑64.000
09.01.21 ‑ 31.03.2143.000‑45.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Sommereventyr i Burma og Thailand, børnepriser (2-11 år)
Rejseperiode1. barn2. barn
05.12.19 ‑ 16.12.1923.000‑26.00028.000‑31.000
17.12.19 ‑ 08.01.2026.000‑30.00029.000‑33.000
09.01.20 ‑ 16.12.2023.000‑27.00027.000‑31.000
17.12.20 ‑ 08.01.2128.000‑31.00031.000‑35.000
09.01.21 ‑ 31.03.2125.000‑27.00029.000‑32.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Knut Svindland

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Visum til Burma (E-visa er nemt og hurtigt at søge online)
  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

Bemærk

  • Rejser i med to mindre børn, skal I være opmærksomme på, rejsens pris er baseret på 2 værelser på Tamarind Village i Chiang Mai. Hør evt. jeres rejserådgiver om værelser med døre imellem og/eller et alternativ hotel med familieværelser. Rejsens pris kan (i mindre grad) blive påvirket af dette. 
  • Tillæg kan forekomme for rejser over jul/nytår. Spørg jeres rejserådgiver for den specifikke pris på jeres rejse.