Ekspedition til Bolivias saltørken, Salar de Uyuni

3 dage på taget af Andesbjergene i 4WD med privat chauffør og guide

Læs mere

Udforsk et af verdens store vidundere, saltsletten Salar de Uyuni, i det sydvestlige Bolivia. Oplev farverige mineralsøer, surrealle månelandskaber, vulkaner, gejsere og endeløse vidder. Besøg saltbyen Colchani og bo på ørkenhotel i 4300 meters højde.

Salar de Uyuni i Bolivia - den største saltslette i verden, UNESCO World HeritageMed sine godt 10.000 km2 er Salar de Uyuni verdens største saltslette. Forestil jer helt fladt tæppe af salt, som strækker sig over et område halvanden gange større end Sjælland. Det er så stort, at det kan ses fra rummet som en hvid plet på klodens overflade.

Og heroppe, 3650 meter over havets overflade, indesluttet af golde og mægtige bjerge til alle sider, finder I naturfænomener, der bedst kan beskrives som overjordiske. Og 10 milliarder ton salt, selvfølgelig.  

Saltsletterne ved Uyuni i BoliviaPå opdagelse ved verdens største saltørken, Salar de Uyuni

I skal på 3 dages ekspedition til Salar de Uyuni i Bolivia. I starter lige på den anden side af grænsen i Chile, hvor I bliver hentet på jeres hotel i oasebyen, San Pedro de Atacama. I nat skal I sove på et ørkenhotel i 4300 meters højde i Bolivia. Men inden da, vil I opleve en lysende lagune ved foden af en mægtig vulkan. Og en helt speciel ørken. Og en temperamentsfuld gejser. Og mere til. Men det er kun ekspeditionens første dag. 

Boblende mudder og gejsere i Sol de Mañana, Bolivia

DAG 1: FRA CHILE TIL BOLIVIA MED VULKANER OG GEJSERE

I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i San Pedro de Atacama, som ligger cirka en time fra grænsen til Bolivia. Ved grænsebyen Hito Cajon, venter jeres private guide i den 4WD, som de næste dage vil tage jer gennem et af de mest bevægende og storslåede naturområder i verden.

Laguna Verde, Bolivia

Mindre end en time inde i Bolivia, vokser den massive Licancabur-vulkan hurtigt i horisonten. Med sine knap 6000 meter, troner den over områdets golde og gyldne højsletter. Licancabur regnes for hellig af Atacama-folket, og arkæologiske fund peger på, at den engang blev brugt som vagttårn.

Som I nærmer jer foden af vulkanen, lyser et grønt skær pludselig op i det brune og støvede landskab. I er nået frem til saltsøen Laguna Verde, hvor de mineralrige vande spiller lysgrønne og turkise farver op mod hinanden, og skaber et fængslende spejl for mægtige Licancabur.

Salvador Dalí-ørkenen i BoliviaHerfra går turen videre gennem Salvador Dalí-ørkenen, hvis kurvede linjer og sære klippeformationer er som taget ud af den spanske kunster Salvador Dalí´s surrealle malerier. Men bare rolig, her er ingen elefanter på stylter eller brændende giraffer. Næste stop er de termiske kilder ved Polques, hvor I kan nyde en meget varm svømmetur inden jeres frokost. 

Den blodrøde lagune Laguna Colorada i BoliviaI løbet af eftermiddagen fortsætter I mod gejserområdet, Sol de Mañana, hvor I vil mærke jordens urkræfter sitre helt ind til benet, mens I træder varsomt i det lunefulde terræn mellem brusende vandsøjler og boblende muddersøer. Men dramaet er ikke forbi. Forude venter nemlig en af de mest sære og surreale fænomener på hele jeres rejse – den blodrøde Laguna Colorada, hvis ildevarslende vande er hjemsted for den meget sjældne Andesflamingo.

Tree of rock i Siloli-ørkenen, BoliviaMed sindet fuld af indtryk og dagen på hæld, sætter I kurs mod aftensmad og nattens hotel, Tayka del Desierto 2*, som ligger i 4300 meters højde, midt ude i den såkaldte Siloli-ørken. Det rustikke hotel byder på enkel komfort, men det er dets helt unikke placering og omgivelser, som for alvor hiver stikket hjem. De små stenhuse falder i ét med ørkenens vidder og støvede bjerglandskaber – solfangere sørger for lys og varmt vand, mens stilheden og udsigterne klarer resten.   

Saltpyramider i ved Colchani i Sal de Uyuni, BoliviaDAG 2: SALAR DE UYUNI OG SALTBYEN COLCHANI 

Efter morgenmad på ørkenhotellet, starter dagen med et besøg i saltbyen Colchani. Den lille landsby med cirka 600 indbygger ligger i kanten af Salar de Uyuni og er det eneste sted, hvor salt fra de endeløse sletter forarbejdes. Saltet samles i små pyramider, hvor det tørrer i fire-fem dage, inden det indsamles og bringes til Colchani for at blive bagt og malet. 25.000 ton om året bliver det til. 

Saltsletterne ved Uyuni i BoliviaEfter Colchani, står de kridhvide sletter i Salar de Uyuni nu for tur. Endelig er vi fremme. Der er noget befriende og nærmest betryggende, ved at føle sig så lille, som man gør i dette landskab. Tid og rum fordufter langsomt, mens I suser over sletterne, stopper bilen, slukker motoren, åbner dørene og lader de ubegribelige vidder omfavne jer.  

Mellem december og april løber vand fra de omkringliggende bjerge ned til saltsletterne og her er det nogle gange muligt at opleve Salar de Uyuni dækket af et tyndt lag vand, som skaber ”verdens største spejl”. Men tørt eller vådt, er dette sted uden tvivl et af naturens store vidundere. 

Øen Incahuasi midt i saltørkenen Salar de Uyuni, BoliviaVed middagstid, øjner I en mørk knold vokse sig større i horisonten. Det er øen Incahuasi – toppen af en ældgammel vulkan, som engang fandtes i en forhistorisk sø på stedet. I dag er det på forunderlig vis en frodig ø midt i saltørkenen, og her kan I nyde de fantastiske udsigter og jeres frokost i selskab med kæmpe kaktusser, firben og de lokale gnavere, Vischachaerne. 

Aften ved Palacio de Sal i Salar de Uyuni, BoliviaI løbet af eftermiddagen kører I igen langt ud i saltørkenen for at opleve solnedgangen smelte himmel og salthav sammen med store drømmende penselstrøg. Det er en uforglemmelig afsked med Salar de Uyuni, men det er endnu ikke slut med salt på denne tur. I aften skal I nemlig bo på salthotellet, Palacio de Sal, hvor I bl.a.  kan nyde lokale specialiteter til aftensmad og afslutte dagen i hotellets stilfulde kurbad med saltvandspool.

Cristobal de Lipez - en af de ældste kirker på Bolivias højsletteDAG 3: Rock Valley og floddalen Villamar

Det er sidste dag på jeres ekspedition til Bolivias saltørken. I dag går turen tilbage over grænsen til San Pedro i Chile, men ikke endnu. Efter morgenmad, skal I besøge en af de ældste kirker på Bolivias højslette og opleve Katal-lagunen, der ligger bortgemt som et nærmest umuligt åndehul, i midten af et ugæstfrit og Mars-lignende klippelandskab. 

Rock Valley, BoliviaSære klippeformationer venter jer også i dalen Rock Valley, inden turen går forbi de frodige og milde græsgange i floddalen Villamar, hvor landsbyliv, lamaer og de spøjse strudselignende nanduer, giver fornyet trøst til hjertet, efter flere dage i de barske og øde vidder.

Herfra går turen tilbage til jeres hotel i San Pedro de Atacama, hvor nye eventyr venter jer. 

De varme kilder i Polques, BoliviaPraktisk information

Turen inkluderer transport til/fra San Pedro de Atacama, 2 overnatninger, alle måltider og nævnte oplevelser.

I Salar de Uyuni har I også muligehd for at opgradere til et ophold på Kachi Lodge 4*, hvor der venter jer uforglemmlig glamping midt ude på verdens største saltslette.  

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.