• Magens Bay på St. Thomas
 • Solnedgang over St. Thomas
 • Shopping i Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk Vestindien

Miniguide til St. Thomas

Dansk historie, toldfri butikker og caribiske strande

St. Thomas er en smuk og frodig ø til trods for, at øen får mange besøgende hver dag, ikke mindst af krydstogtsgæster, hvis skib ligger til kaj i Charlotte Amalie for en enkelt dag.

Solnedgang over Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk VestindienHvis I vil besøge byen i ro og mag, så tag dertil hen ud på eftermiddagen, hvor skibene igen stikker til søs. Der vil stadig være tid til indkøbene i de toldfrie butikker og en cocktail på Restaurant Mafolie, som har den mest betagende udsigt, når solen går ned i horisonten.

Christiansfortet i Charlotte Amailie på St. Thomas i Dansk VestindienDen danske kolonitid

Her er mange interessante danske bygningsværker, som f.eks. Fort Christian, Frederikskirken i Nørregade og Senatsbygningen, hvor øerne blev overdraget til USA den 31. marts 1917.

Desuden bør nævnes den Hollandsk-Reformerte kirke, synagogen og Crown House, hvor Peter Von Scholten boede, inden han blev udnævnt til generalguvernør og flyttede til St. Croix.

Blackbeard Tower i Charlotte Amalie på St. Thomas i Dansk VestindienSkytsborg Tårn på Government Hill er absolut også et besøg værd. Det blev bygget af danskerne i 1679, og soldaterne brugte det til at holde udkig efter fjendens skibe for at beskytte Christian Fort mod beskydning. I dag hedder tårnet Blackbeard´s Castle efter den engelske sørøver Edward Teach, der sejlede rundt i Det Caribiske Hav i 1700-tallet.

Hvis I har tid, så tag svævebanen op til Paradise Point i Charlotte Amalie og oplev den smukkeste solnedgang over byen og bugten.

Smukke Magens Bay med sandstrand og palmer på St. Thomas i Dansk VestindienSmuk natur og Caribiske strande

En anden god idé er at leje en bil, da det er nemt at køre rundt, og I har mulighed for at komme væk fra alfarvej. Kør langs nordkysten af St. Thomas mod Magens Bay og forsæt videre vestpå. I kommer igennem nogle meget smukke og frodige områder i jeres helt eget tempo, hvor I kan lave stop når det passer jer. Husk at lægge mærke til de danske stednavne som Frydendal, Louisenhøj og Rosendal.

I tiger woods fodspor?

Spiller I golf, skal I unde jer selv et besøg på øernes bedste og flotteste golfbane, Mahogny Run Golf Course, der ligger på en klippekant ud til havet. Den 18-huls golfbane har haft besøg af både Bill Clinton og Tiger Woods. Og måske jer snart?

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.