• Nordlys over Lapland
  • Hundeslædekørsel i Lapland
  • På snescooter gennem Laplands vinterlandskab
  • Prøv en traditionel samisk rensdyrslæde i Lapland

Rejseforslag: Vintereventyr i Laplands vildmark

Den ultimative incentive-oplevelse til vinter

Nordlysene danser over renernes hoveder til et akkompagnement af den skæreste stilhed. Lapland i det nordligste Skandinavien er et eventyrligt vinterrige med aktiviteter, der passer formidabelt til en incentive-rejse.

Få en skræddersyet rejseplan

Her får I et eksempel på, hvordan en grupperejse på fire dage til Lapland kan forløbe. Foretrækker I en længere tur, eller har I særlige ønsker til programmet, kan vi naturligvis også arrangere det. Kontakt vores projektledere på telefon 33 18 84 50, og få et skræddersyet rejseprogram.

Mød samerne og deres rensdyrTorsdag: Møde med samerne

I flyver fra Danmark til Kiruna (Sverige) eller Rovaniemi (Finland). Transfer fra lufthavnen og check-in på jeres hotel.

Om eftermiddagen venter den første udflugt. I bliver kørt til en nærliggende samerlejr, hvor I kan køre jeres egen rentrukne slæde på en 300 meter lang bane. Efter køreturen bliver I budt inden for i det store samertelt, hvor der er dækket op til middag omkring det knitrende bål.

Samerteltet, ”kåten”, er et rundt telt med et åbent ildsted i midten. Det er samernes originale beboelse. I dag bor de fleste samere i moderne huse, men teltene benyttes fortsat i perioder i det nordlige Lapland, og når samerne opholder sig ude i naturen hos deres rensdyrflokke.

Glæd jer til en traditionel 3-retters menu. Under maden hører I om samernes liv i pagt med naturen og om den rige samiske kultur.

FREDAG: Isskulpturer og hundeslæder

I skal have noget ud af dagen, så I bliver vækket tidligt og nyder en god morgenmad, inden I præsenteres for dagens første udfordring.

Hver vinter flokkes isskulptørerne til Lapland for at udsmykke bl.a. de spektakulære ishoteller, og i dag får I mulighed for at gøre dem kunsten efter. I bliver inddelt i grupper og skal nu hjælpes ad om at forvandle en rå isblok til et unikt kunstværk, og det er en opgave, der kræver både fantasi, kreativitet og samarbejde.

Med specielt værktøj og professionel vejledning af jeres lokale guide føres I gennem isskulpturernes magiske verden, og så er det blot at lade fantasien råde. Hvilket motiv gemmer sig i netop jeres isblok?

Hundeslædekørsel i LaplandHUNDESLÆDE – EN MAGISK OPLEVELSE

Ved middagstid venter der endnu et magisk møde med samernes kultur, når I skal køre hundeslæde over gennem Laplands snelandskaber.

Allerede på lang afstand kan I høre slædehundene gø og hyle. I sætter jer til rette på slæderne, og så er det af sted gennem den smukke natur.

Hundene bliver stille, så snart I sætter i gang. Det eneste, I hører, er lyden af slæden, der suser af sted, hundenes poter mod sneen, og slædeførernes ordrer til hundene.

Der er mulighed for at gøre holdt og nyde en frokost i en samerlejr undervejs.

På snescooter gennem Laplands vinterlandskabLØRDAG: Action i sneen

Dagen starter med morgenmadsbuffet. Og så venter nye eventyr i den hvide verden. I dag er hundene udskiftet med større hestekræfter, for I skal ud i naturen på snescootere.

I får selvfølgelig først en introduktion i kunsten at styre en snescooter, så I kan nyde turen i fulde drag.

Landskabet er dækket af et tykt lag sne og is, og det er bare at nyde køreturen og de flotte naturomgivelser. I sidder to personer på hver scooter og kan skiftes til at styre.

Frokosten serveres i en lejr i vildmarken.

Prøv en brændefyret sauna i LaplandSAUNA eller ski?

Laplændingene dyrker saunakulturen med næsten religiøs ihærdighed, og efter en dag i kulden er der intet bedre end at tø kroppen op i den intense varme.

Om eftermiddagen besøger I derfor en traditionel brændefyret sauna, hvor duften af røg og den knitrende ild skaber en helt anden, intens oplevelse, end vi kender fra de elektriske saunaovne i Danmark.

I kan selvfølgelig også vælge at fortsætte dagen uden for - eksempelvis med en tur på langrendsski sammen med jeres egen skiinstruktør.

Vinter i LaplandSØNDAG: HJEMREJSE

Morgenmad i hotellets restaurant, inden begiver jer ud på rejsens sidste eventyr.

Formiddagen står på vandretur med snesko gennem den smukke, sneklædte skov. Turen tager et par timer inkl. tid til kaffe og kage i en nærliggende vildmarkslejr.

Efter en sidste frokost kører I midt på eftermiddagen til lufthavnen, hvorfra I flyver mod København uendeligt mange oplevelser og indtryk rigere.

Icehotellet i SverigeHer skal I bo i Lapland

Selv om der er begrænset antal sengepladser i både Kiruna og Rovaniemi, er udvalget godt fra klassiske byhoteller til eksotiske snehoteller i ødemarken.

For den ultimative vildmarksoplevelse anbefaler vi Icehotel i Jukkasjärvi uden for Kiruna, hvor I kan overnatte i kunstfærdige værelser komplet opført af is, nyde en drink i The Icebar og et gourmetmåltid serveret på istallerkener. Læs mere om Icehotel her.

Nordlys over LaplandHVORNÅR SKAL I TIL LAPLAND?

Den skitserede rejse er kun et eksempel - alle aktiviteter tilpasses jeres ønsker og behov. Har Lapland også fanget jeres interesse? Så kontakt os med det samme på telefon 33 18 84 50. Lapland er et eftertragtet rejsemål, og der er rift om både flysæder og hotelsenge. Jo længere I venter, jo større risiko er der for, at I går glip af muligheden for at overnatte på de eftertragtede is- og snehoteller.

Få hjælp til arrangementet for virksomheden eller foreningen

Vi har nogle af branchens mest erfarne eksperter i erhvervsgrupperejser - møderejser, konferencer, kongresser, kick-offs og events. Tal med dem om dit næste arrangement. Gør brug af vores eksperters viden og kreativitet i idéfasen og handlekraft, når dit arrangement skal gennemføres. Ring og få et arrangement skræddersyet efter dine mål og ønsker. Ring 33 18 84 50