• Udforsk vaniljeplantagerne og den frodige natur på Taha'a i Fransk Polynesien
 • Oplev de smukke sorte perler i Fransk Polynesien
 • Oplev fantastiske udsigter på rundturen, Taha'a i Fransk Polynesien
 • Vaniljestænger på Taha'a i Fransk Polynesien
 • Vaniljemanden Brian fortæller om hans vaniljeplantager på Taha'a i Fransk Polynesien

I 4WD på vaniljens og perlernes ø Taha’a

Oplev Stillehavsøen i Fransk Polynesien med besøg hos Vaniljemanden Brian

Smukke udsigter på rundturen, Taha'a i Fransk Polynesien
Læs mere

Udforsk frodige Taha’a på en rundtur, der bringer jer til smukke udsigter, sorte perler og duftende vaniljeplantager. Som et ekstra krydderi på turen kan I se frem til et unikt møde med en dansker, der går under navnet Vaniljemanden Brian.

Strand på øen Taha'a, som hører til Selskabsøerne i Fransk Polynesien Taha’a er en ø på små 90 km2 200 km nordøst for Tahiti i Fransk Polynesien. Ude i lagunen ved Taha’a ligger også øen Raiatea, som Taha’a deler koralrev med. 

Naturens skønhed og sorte perler

Det var fra Raiatea, at de store polynesiske migrationer mod bl.a. Hawaii udgik. Når I kører og går rundt på Taha’a, kan I godt undre jer lidt over, hvad de egentlig ville væk fra. I er omgivet af naturens skønhed og rigdomme fra lagunens og havets fisk til den store frodighed på land. 

Oplev de smukke sorte perler på Taha'a i Fransk Polynesien

I lagunen dyrkes nogle af Fransk Polynesiens smukkeste sorte perler. I hører om produktionen fra sandskorn til perle. Øen er på det højeste sted små 600 m over lagunen. Nok til, at I undervejs vil nyde de smukkeste udsigter med Bora Boras vulkaner i horisonten. På vejen ser I og hører om øens frugter og blomster. I får selvfølgelig også mulighed for at smage – altså på frugterne. 

Vaniljemanden Brian fortæller om hans vaniljeplantager på Taha'a i Fransk PolynesienMød Vaniljemanden Brian på Taha’a

Der er 4-5.000 fastboende på Taha’a. En af dem hedder Brian. Ham har Nyhavn Rejser en aftale med, så I kan besøge hans plantage. 

Brian var legionær i Fremmelegionen i 15 år. Det bragte ham til Fransk Polynesien, hvor han fandt kærligheden. Sammen med sin kone Noeata har han nu en plantage med 50.000 vaniljeorkideer på skråningerne. Hver og en gror på en værtsplante, og de skal passes og plejes som børn. 

Vaniljeorkideer på Taha'a i Fransk PolynesienOrkideerne blomstrer 3 måneder om året, men hver enkelt blomst er kun åben i få timer. Og de skal håndbestøves! Orkideerne er også helt menneskelige herefter, for det tager 9 måneder, før vaniljestangen kan høstes. Og arbejdet er ikke slut endnu. I løbet af den indviklede tørring skal vaniljestangen masseres 15 gange. Hvem der bare var en vaniljestang.

Resultatet er enorme vaniljestænger fyldt med saft og kraft. De er ikke billige, men I vil fortryde resten af livet, hvis I ikke køber en bunke med hjem. Jeres vaniljekranse vil vinde enhver bagedyst.

Tag på rundtur i 4WD på vaniljens og perlernes ø Taha'a i Fransk PolynesienPil en kokosnød

Turen slutter med lidt hygge med frisk frugt og kokosnødder, som I lærer at pille og åbne, som de lokale gør det. Der findes ø-mesterskaber i at pille en kokosnød ved tænderne. Vi anbefaler, at I øver jer lidt, før I melder jer. De lokale bruger i øvrigt kokosmælken til at marinere rå fisk. 

Oplev fantastiske udsigter på rundturen, Taha'a i Fransk Polynesien

Praktisk information

I får vand undervejs, men tag også selv en flaske med. Turen kan gennemføres både morgen og eftermiddag. Tag kontanter med til at handle for. Gennemføres ved min. 2 personer og maks. 8. Solbeskyttelse og myggemiddel er en god idé.

 
Steen Grosen Andersen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.