• Mosaikker på væggene i en bygning i Knossos på Kreta
 • Blæksprutter til tørring i solen på en havn i Grækenland
 • Udsigt fra øen Spinalonga i Grækenland
 • Krystalklart vand i den blå lagune ved palmestranden Vai på Kreta

Udflugter på Kreta

Oplevelser på Grækenlands største ø

Kreta er en af de største og sydligste øer i Middelhavet og kendt for sin rige historie, krystalklare vand, mange strande, autentiske landsbyer og dramatiske landskaber.

 Landsbyen Elounda på Kreta

For grækerne er Kreta samtidig et kulinarisk centrum med udsøgte olivenolier, friske råvarer og et fantastisk køkken. Nyd det hele på jeres rejse til Kreta, hvor attraktionerne er alt fra arkæologiske levn til stemning på de små tavernaer, I finder på jeres vej.

Spinalonga

Oplev den gamle fæstningsø Spinalonga, hvor det runde fort rejser sig fra stenstranden og klipperne med udsigt over det åbne hav. Venetianerne kontrollerede stedet i det 17. århundrede, til det Ottomanske rige indtog fæstningen i 1715. Senere blev øen en koloni for spedalske, der levede her i en fuldt fungerende by, som man kan gå i den dag i dag. Se de forladte gader og ruinerne af de gamle kirker og fæstninger.

Udsigt til den gamle fæstningsø Spinalonga på Kreta

Oldtidsbyen Knossos

Kretas største arkæologiske attraktion er uden tvivl den store oldtidsby Knossos med ruinerne af det kæmpe minoiske palads. Det første palads blev bygget helt tilbage omkring år 2.000 før vores tidsregning, men oldtidsbyen har sine rødder hele 4.000 år før dette. Turen til Knossos er samtidig en tur gennem smukke landskaber.

Det historiske palads i Knossos, Kreta

Archanes

I landsbyen Archanes kan I nyde historiske levn og lokal charme. Er I her i juni, er festen til ære for Johannes Døberen et besøg værd med bål i gaderne og vin til ganerne. Byen regnes af mange som værende blandt de smukkest restaurerede i Europa.

Panagia Kera

I en olivenlund ved landsbyen Kritsa ligger den byzantinske kirke Panagia Kera. Den smukke kirke inviterer indenfor til et væld af farverige fresker. Et godt tip: Tag en lommelygte med, så I får det fulde udbytte af de mange farver. .

Lokal charme i landsbyen Archanes på Kreta

Den sunkne by Olous

I bugten ved Elounda og Spinalonga kan et kig ned i det klare vand afsløre resterne af den historiske by Olous, der i sin storhedstid husede over 30.000 beboere. Men i år 780 sank byen i havet. I kan se arkæologiske minder fra byen på det arkæologiske museum i Aghios Nikolaos og sågar også på Louvre i Paris – men det bliver nok til mere end en dagsudflugt.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.