• Familietid på stranden, Hawaii
 • Tag ud og snorkle med havskildpadder på Hawaii
 • Tag på tur i skoven, Kauai, Hawaii
 • Pukkelhval, Hawaii

Hawaii i børne og familieperspektiv

Eventyr for hele familien - skildpadder, søheste, cykeltur og meget mere

Det tidligere polynesiske kongerige har oplevelser for både store og små. Naturen er gavmild og indbydende, og især er øen Kauai et utroligt natursceneri af grønne bjergsider med vandfald i hundredvis, som kan spottes med det blotte øje, og det storslåede kløftområde Waimea Canyon, hvor film som Jurassic Park er optaget.

Hawaii har eventyr nok til hele familien. Der er masser af muligheder for vandring, ridning og zip glidning. Sejl op ad Wailua-floden og besøg den berømte Fern Grotto eller tag på helikoptertur og se det hele fra oven.

Oplev den smukke natur på Hawaii fra en helikopterOahu

Honolulu på hovedøen Oahu har ud over en dejlig strand til begyndersurfing også en Zoo og et pragtfuldt vandland.

Pearl Harbor byder på historisk underholdning, og videre rundt på øen er det værd at besøge Polynesian Cultural Center med interaktive aktiviteter og flotte shows, der viser polynesisk og Hawaiiansk kultur i form af sprog, musik, udklædning, udsmykning, lege, dans. Dole Pineapple Plantation er en anden hyggelig udflugt. Vidste I, at der findes lyserøde ananas? Kør med tog gennem ananasplantagen og se de mange forskellige ananas sorter og få smagsprøver.

Dole Pineapple Plantation, Oahu, HawaiiMaui

På Maui er strandene mange og smukke, men der er også meget andet at tage sig til end at grave sandslotte. Cykelture på mountainbike er et hit i alle aldre. Især ned af vulkanen Haleakela. Og det er vitterligt en fantastisk cykeltur.

Alle får udstyr og cykel i passende størrelse, og I kan vælge at cykle med en gruppe og guide eller bare suse ned i eget tempo. Temperatur og landskab skifter i takt med ”nedstigningen” og ender i tropisk varme og en stor oplevelse rigere.

Hvis botanikinteresserede familiemedlemmer er med, kan de slå et smut omkring flere smukke haver eller planteskolen på bjergskåningen med den mest pragtfulde udsigt til ø og hav.

Skildpadder er skønne, og på Maui findes en ”vaskehal” for havskildpadder. Man sejler lidt ud fra land ved Kihei og hopper ned midt i flokken. Der er hele tiden en på vej ned på havbunden til en ”spa behandling” af hjælpsomme fisk eller en på vej op – så I skal svømme lidt væk, da dyrene er fredet og ikke må røres.

I sæsonen fra november til maj kan I tage på hvalsafari, men de kan også nemt spottes fra land, og I kan lære mere om hvaler og flere andre dyr på Maui Ocean center i Maalaea. Uanset hvor mange øer I besøger, må I mindst én gang tage hele familien med til et rigtig Luau på Maui. En slags havefest med fakler, grill og underholdning. Nogle af de bedste findes nemlig her med et autentisk Hawaii køkken og festlig underholdning med både hula dans og Hawai'i musik.

Se en Hulashow på Beach Tree restaurant. Hotel Four Seasons Hualalai, HawaiiHawai'i Big Island

På den største af øerne Hawai'i Big Island er der rigtig mange spændende udfoldelser, som hele familien kan få stor fornøjelse af. Her er nok til flere besøg, hvis man vil nå det hele inkl. kaffefarm og ranchbesøg, men først og fremmest er øens vaskeægte vulkan i udbrud et must.

Vulkanen Kilauea er klodens mest aktive vulkan, og den kan opleves relativt tæt på til lands, men allerbedst fra luften, og helst når det er mørkt så man tydeligt kan se den flydende orange lava. Det er muligt selv at komme rundt, men en naturkyndig vulkanguide kan anbefales. Der er fuld kontrol med områdets udvikling, og sikkerheden har høj prioritet.

Kom helt tæt på vulkanen Kilauea på Big Island, HawaiiKoralrev, regnskovs Zoo og stjernesafari

I Hilo ligger Coral Reef Discovery Center med en interessant udstilling og et stort saltvandsakvarium, der også er et projekt i samarbejde med University of Hawaii. Her kan poderne helt gratis lære mere om havmiljøet på de nordvestlige Hawai'i øer som består af mere end 100 ubeboede små øer, atoller og koralrev, nogle af verdens mindst tilgængelige men sundeste havmiljøer.

En anden lærerig adspredelse med gratis adgang er Panaèwa Rainforest Zoo & Gardens. Den eneste Zoo i regnskoven, hvor I ved fodringstid kl. 15.30 kan stå ansigt til ansigt med en 200 kg tung hvid bengalsk tiger.

Vil I opleve jordens bedste udsigt til universet, skal I tage på stjernesafari på sydhimlen på toppen af Mauna Kea, verdens højeste bjerg målt fra havbunden. Er højden en udfordring, så besøg i stedet Imiloa Astronomy Center of Hawai'i. Et enormt udstillings – og planetarium kompleks i University of Hawaiis Science & Technology Park. Navnet Imiloa betyder søgen efter ny viden. Oprindeligt var det blot et læringscenter om astronomi, men blev siden udviklet af et team af undervisere, forskere og lokale ledere, som forstod behovet for et uddannelsesområde, der kunne vise forbindelsen mellem den traditionsrige Hawai'i kultur og den banebrydende forskning i astronomi på toppen af det hellige bjerg Mauna Kea.

Se et koralrev og de fisk, der lever der på Maui Ocean CenterNat snorkling med Mantarays

Alle, der kan svømme og bruge en snorkel, kan uanset alder tage med på nat snorkling og svømme med de majestætiske Mantarays. Hele året rundt kan I opleve fra et enkelt par til en hel flok afhængig af plankton niveauet. Hvis I bor i Keahou området, kan I også se dem fra land, når de hver aften og nat glider ind til kysten for at spise et let måltid.

En Djævlerokke set nedefra, HawaiiBesøg en søhestefarm

Vidste I, at der findes mere end 30 kendte arter af søheste? Med sjove navne som Mustangs Hippcampus, Spikeys og Zulu-Lulu ! I det hele taget er søhesten et bemærkelsesværdigt dyr i farver som gul, pink og lilla!. Visuelt er den betagende, og biologisk er den ekstraordinær, da det er hannen der føder ungerne. Søheste findes i størrelser fra bittesmå ca. 2 ½ cm og op til lidt større på 25 cm. De kan skifte farve, svømmer oprejst og foretrækker en monogam livsstil.

Søhestefarmen Ocean Riders i Keahole Point Kona er den første og eneste søheste farm i verden, der på privat initiativ arbejder for bevarelsen af truede søheste ved hjælp af verdens eneste genbank af levende søhesteopdræt. Vilde søheste er ved at forsvinde fra oceanerne, og deres chancer for overlevelse er minimeret. Millioner af vilde søheste går til akavarier verden rundt ellerl tørres og sælges som alternativ medicin. Derfor besluttede Ocean Riders i 1998 at gøre en forskel for at reducere presset på det overdrevne fiskeri af søheste på verdens koralrev. Besøg farmen og se de små babyer, de gravide hanner og hold selv en lille søhest. Måske skal søhesten være jeres nye favoritdyr? 

Søhestefarm på Hawaii

 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.