• Kirsebærblomsterne blomstrer ved Hotel Gajoen, Tokyo
 • Fuji om efteråret
 • Kimonoklædt kvinde i smuk tempelhave i efteråret i Japan

Hvordan er vejret i Japan?

Forår, sommer, efterår og vinter. Vi guider til det bedste vejr i Japan

Det er altid et godt tidspunkt at rejse til Japan, men afhængigt af, hvad man ønsker at opleve, er nogle tidspunkter bedre end andre. Vi guider jer til det bedste vejr i Japan - landet, hvor alle årstider viser sig fra deres smukkeste side.

Smuk strand på Ikema Island, Okinawa, JapanHvornår er vejret bedst i Japan?

Med fire markante årstider er Japan ganske enkelt et fantastisk rejseland hele året rundt. Forår, sommer, efterår og vinter viser sig alle fra deres smukkeste sider i Japan – og landet har som få andre steder et væld af skønne oplevelser til alt slags vejr.

På Okinawa i det sydlige Japan, finder man f.eks. vidunderlige strande, som for alvor kommer til deres ret i de varme sommermåneder, mens vinteren omvendt byder på skiferier med noget af verdens bedste puddersne på den nordlige Hokkaido-ø. 

Betagende natur undervejs på rutenResten af året, byder det meste af Japan på skønne storby- og naturoplevelser, særligt foråret og efteråret er gode og milde årstider, hvor det hverken er for koldt eller varmt – og om foråret er der mulighed for at opleve kirsebærtræerne springe ud (sakura), lige som efterårets eksplosion af ildrøde, brune og gule nuancer (koyo) er et fortryllende bagtæppe for en rejse til Japan.

Smuk kanal med husbåde i Fushimi-kvarteret i Kyoto i JapanMarts, april og maj – forår i Japan

Foråret er almindeligvis den mest populære årstid for rejser til Japan. Det skyldes ikke mindst, at det er her, at kirsebærtræerne springer ud (sakura) i al deres ynde, men også at det ganske enkelt er dejligt vejr i store dele af landet. Sakura ankommer forskelligt i forskellige dele af Japan og giver på den måde et godt billede af forårets komme på tværs af landet.

Rejs til Japan og oplev tusindvis af blomstrende kirsebærtræer i foråretPå Okinawa ankommer sakura allerede i marts måned og i løbet af april måned begynder kirsebærtræerne også at blomstre i den sydlige del af hovedøen Honshu, og så bevæger sakura sig ellers langsomt nordpå – på Hokkaido-øen i det nordlige Japan er vejret lidt køligere i foråret og her kan sakura først opleves fra maj måned. 

Foråret er generelt et godt tidpunkt til at besøge Okinawa-øerne samt storbyer som Kyoto, Osaka og Tokyo og resten hovedøen Honshu, hvor dagstemperaturene ligger på omkring 13 grader i marts og stiger til 18-19 grader i april, inden de passerer 20 grader i maj. 

Juni, juli og august – sommer i Japan

På hovedøen er sommerperioden temmelig varm og luftfrugtigheden er høj. Temperaturerne kan kravle helt op til 35 grader omkring storbyerne Tokyo, Kyoto og Osaka og indtil begyndelse af juli kan man regne med en del tropiske regnskyl. 

Det er med andre ord et oplagt tidspunkt, at søge sydpå til de mere luftige Shikoku og Kyushu-øer – og ikke mindst til strandene i Okinawa-øerne længst mod syd.

Det japanske øhav har smukke koralrev og et rigt undervandsliv. Her skildpadde set ved Miyako Island.Juli er gennemsnitligt den tørreste og mest solrige måned at besøge Okinawa-øerne med  gennemsnitstemperaturer på 29 grader og perfekte forhold til at snorkle og dykke. Man skal dog være opmærksom på, at feriesæsonen i Japan for alvor går løs i slut juli og at Okinawa-øerne af gode grunde, er en af japanernes foretrukne rejsemål.  

Hokkaido-øen i nord er en anden oplagt mulighed om sommeren med tørt vejr, behagelige temperaturer på op mod 25 grader og fantastisk natur, der virkelig kan udforskes med skønne vandreture på denne årstid.  

Efterårsfarver i JapanSeptember, oktober og november – efterår i Japan

Efterårsmånederne er typisk karakteriseret af et regnfuldt efterårsvejr der, med undtagelse af de sydlige øer, minder meget om det man kender i Danmark. Det første sted i Japan, hvor man hvert år kan være sikker på at opleve efterårets fantastiske farver er på Hokkaido-øen fra midten af september måned.

Hiroshima by og slotPå Okinawa-øerne fortsætter det milde vejr langt inde i efteråret – temperaturen holder sig faktisk gerne over 20 grader året rundt på Okinawa-øerne – og fra oktober er tyfonsæsonen overstået og vejret er igen tørt og varmt. 

Generelt er vejret mildt og behageligt i Japan det meste af efteråret og i den vestlige del af Honshu-øen, i f.eks. Hiroshima, holder det gerne mere tørt end på den øvrige del af Japans hovedø.

Japansk sneabe i varm kilde (onsen) i Nagano, JapanDecember, januar og februar – vinter i Japan

Fantastiske vinterspecialiteter, varme onsen-bade og noget af det bedste ski i verden.  Vintertid er en dejlig tid i Japan. 

Tokyo, Kyoto og Osaka oplever oftest en mild vinter med gennemsnitstemperaturer på 4-5 grader. Længere mod nord på Honshu-øen, ikke mindst i de japanske alper, byder vinteren på gennemsnitstemperaturer omkring de 0 grader og masser af sne til de skilystne - Hakuba-dalen 40 km fra Nagano er af gode grunde en lokal og international favorit. 

Stå på ski i Niseko United i Japan med udsigt til Mt. YoteiPå den nordlige Hokkaido-ø, sætter vinteren ind med ægte siberisk kulde med masser af sne og gennemsnitlige minusgrader, der tilsammen skaber nogle af de mest eftertragtede skiforhold i verden – Hokkaido regnes for at have den fineste puddersne i verden og som ekstra bonus, løber skisæsonen nogle steder helt frem til slutningen af marts eller begyndelsen af april. 

Smukke, grønne øer og tropestrande i Japans sydvestlige øhavPå Okinawa-øerne når temperaturerne sjældent under de 20 grader, selvom havtemperaturen falder markant – det er med andre ord ikke badevejr, men ellers et skønt og roligt tidspunkt at udforske øerne. 

Tyfonsæson i Japan 

Tyfonsæsonen i Japan varer officielt fra maj til oktober og topper i august og september. Men man skal ikke lade sig afskrække af at rejse til Japan i denne periode – af de cirka 30 tyfoner, der dannes hvert år over Stillehavet, rammer mellem 7 og 8 Okinawa-øerne, og kun 3 tyfoner rammer i gennemsnit fastlandet og det øvrige Japan. 

Japan har et rigtig godt beredskab mod tyfoner og et effektivt varslingssystem, og vores lokale agenter i japan holder altid øje med vejrudsigten. Skulle det usandsynlige ske, at I berøres af dårlige vejrforhold, tager vi kontakt til jer, så vi sammen kan aftale en bedre rute for jer – hos Nyhavn Rejser er vi altid med jer hele vejen. 

Oplev den fantastiske natur i de japanske bjergeHør mere om vejret i Japan på jeres rejsetidspunkt

Vi kan i sagens natur ikke give garantier for vejret på jeres rejse. Denne vejledning er baseret på statistik og generelle vejrtrends. Ring eller skriv til os om det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. 

I kan også søge vores rejser efter sæson her – brug filtret i menuen til venstre, for at se vores anbefalinger til rejser baseret på årstid. 

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.