• Geiranger fjorden i Norge
  • Nordkap, Norge
  • Stavanger - smalle gader og stræder med smukke gamle hvide træhuse
  • Et krydstogtskib har lagt til i byen Flåm i Norge

Cruise fra København over polarcirklen til Nordkap

12 naturskønne dage over Polarcirklen til de lyse nætter. Kontakt os for pris

Glæd jer til:

4* krydstogtskib med helpension og underholdning

Midnatssol og lyse nætter

Verdens smukkeste fjord og naturscenerier

Den 604 m. høje Predikestolen ved Stavanger

Smukke byer med historie og charme

Læs mere

Tag med på krydstogt med Royal Caribbean Cruise Line og få unikke naturoplevelser – bl.a. i Geirangerfjorden og i Ålesund – på rejsen til Nordkap, hvor solen aldrig går ned om sommeren.

Elegante rammer til søs

I sejler med krydstogtskibet Jewel of the Seas til Nordkap og midnatssolens rige. Skibet er fra rederiet Royal Caribbean og er et elegant mellemstort skib med plads til 2.400-2.500 passagerer. Skibet er småt nok til at kunne gå ind i fjordene, men stort nok til at kunne tilbyde et væld af aktiviteter. Om bord findes der bl.a. teater, klatrevæg, flere restauranter, pool, kasino og aktiviteter for store som små.

I har helpension om bord inkluderet og kan se frem til masser af forkælelse for smagsløgene.

Når midnatssolen danser

Det er noget helt, helt særligt at opleve midnatssolens rige og de lyse nætter nord for polarcirklen. Måske er I endda så heldige, at I ser midnatssolen danse, som man kalder det, når solen hænger i horisonten – på kanten til at gå ned for så at stige op igen på himlen. Perioden med midnatssol starter fra midt i maj (men varierer dog fra område til område), så I er af sted på det helt rette tidspunkt.

Fjelde, fjorde og hyggelige byer

Under krydstogtet til Nordkap og midnatssolens rige er et af de helt store højdepunkter Geirangerfjorden, som er optaget på UNESCO’s liste over verdens naturarv. I sejler helt ind i bunden af fjorden og kan se frem til en fantastisk smuk sejlads med de rå fjeldsider og brusende vandfald, der vælter ned over fjeldsiderne, og små fjeldhytter, som klynger sig til de stejle sider.

I det hele taget er dette krydstogt beriget med masser af naturskønne oplevelser langs den norske kyst og hyggelige byer som fiskerbyen Ålesund, Tromsø, den spektakulære natur i Flåm og charmerende Stavanger.

Program

Dag 1
Afsejling fra København

Kronborg set fra havetAt tage på krydstogt fra København er ikke bare nemt. Det er også fascinerende at se byens tårne forsvinde i horisonten, mens man glæder sig til oplevelserne, der venter. Skibet glider stille op langs Strandvejens skønne huse, forbi Dyrehaven og de mange små havne. Første store pejlemærke er Kronborg til bagbord, og så er I for alvor stået til søs.

Afsejling kl. 17.00.

Dag 2
Til søs

Solnedgang over pool område på et af skibene i Royal Caribbeans Radiance-klasseNyd dagen på havet, mens kursen går nordpå langs Norges vestkyst direkte op til Stavanger.

Krydstogtskibet byder på mange muligheder for adspredelser. Gør præcis, hvad I har lyst til – og nyd hvert minut.

Dag 3
Stavanger

Stavanger - smalle gader og stræder med smukke gamle hvide træhuseI er nu nået frem til den livlige handelsby Stavanger med de brostensbelagte gader, domkirken og hyggelige hvidmalede huse. Byen har et væld af butikker, cafeer og spisesteder samt flere museer. 

Den gamle bydel i Stavanger har nogle af Europas bedst bevarede træhuse. Her findes mere end 170 forskellige stilarter af slagsen.

Stavanger er også kendt for den berømte Preikestolen, hvor udsigten fra den 604 meter høje klippe er helt unik. 

Ankomst kl. 07.00 – afsejling kl. 16.00.

Dag 4
Polarcirklen

Torsk hænger til tørre i NorgeUnder sejlturen fra Stavanger og videre nordpå mod Tromsø, passerer I polarcirklen og ind i Arktis til lyse sommernætter og den mest øde del af Nord-Norge.

Den storslåede norske kystlinje på mere end 20.000 km leverer helt fantastiske naturscenerier. Et virvar af øer og holme er blot en del af det, I kommer til at opleve på denne krydstogtrejse.

Dag 5
Tromsø

Tromsø i NorgeI ankommer om morgenen til Tromsø, kendt som Nordens Paris og den største nordiske by nord for polarcirklen. Byen ligger blot 2.000 km fra Nordpolen. Den lune Golfstrøm mildner dog vejret, så man om sommeren kan komme helt op på 28 grader! Samerne har været i området i over 2.000 år, men arkæologer har fundet tegn på liv, der kan spores 10.000 år tilbage.

I 1252 blev den første kirke bygget som et kapel for kongen, men Tromsø, som vi kender den i dag, blev først grundlagt i 1794. I starten af 1800-tallet var byen kendt for ekspeditioner til Nordpolen. I dag er det især midnatssolen, polarlyset og Ishavskatedralen, som tiltrækker besøgende.

Tromsø har et aktivt studenterliv, og beboerne kan da også prale af verdens nordligste universitet foruden verdens nordligste bryggeri og katedral. Med det spektakulære landskab i baggrunden og det 1.800 meter høje Lyngenfjeld omgivet af øer og vand, er Tromsø en smuk og hyggelig by at gå op opdagelse i. Læg også vejen forbi Polarmuseet, hvor I kan høre mere om de mange polarekspeditioner.

Ankomst kl. 9.00 – afsejling kl. 18.00.

Dag 6
Honningsvåg, Nordkap

Nordkap, NorgeI ankommer til Norges nordligste by, som tilmed er en af de nordligste byer i verden. Velkommen til verdens ende, hvor solen aldrig går ned om sommeren!

Honningsvåg med sine kun 2.500 indbyggere er blot en lille by, der hovedsageligt ernærer sig ved fiskeri og selvfølgelig turisme. Byen ligger på den lille ø Magerøya, der er forbundet med fastlandet via Europas længste vejtunnel på knap 7 km. Honningsvåg er hjemsted for samerne og deres tusindvis af rener samt havfugle, bl.a. suler og søpapegøjer.

NORDKAP ELLER KNIVSKJELLODDEN – EUROPAS NORDLIGSTE PUNKT?

Nordkap er en unik oplevelse. Plateauet strækker sig 307 m op fra det kolde Ishav. At man befinder sig ved Europas nordligste punkt, 71°N, gør kun oplevelsen meget større. I virkeligheden er den lille halvø Knivskjelloddens spids halvanden km længere mod nord, men den detalje vælger de fleste at se bort fra.

Ankomst kl. 7.00 – afsejling kl. 15.00.

Dag 7
Til søs

Smuk fjord i NorgeI har en dag på søen med sejlads langs den flotte norske kystlinje. I har god tid til at nyde skibets tilbud og fordøje de mange indtryk, inden I tager fat på de næste dages besøg.

Dag 8
Ålesund

Udsigt over Ålesund og kysten i NorgeI har i dag landgang i Ålesund. Byen er omkranset af små øer, majestætiske bjerge samt små fiskersamfund, hvor ca. en tredjedel af Norges fiskeeksport kommer fra.

Ålesund er især kendt for sin fascinerende arkitektur med mange spir, tårne og detaljerede ornamenteringer. Det skyldes branden i 1904, hvor størstedelen af byen gik til grunde. Ca. 850 huse nedbrændte, og blot 250 stod tilbage, men mirakuløst omkom kun en enkelt person. Efter branden strømmede hjælpen til fra nær og fjern bl.a. fra den tyske kejser Wilhelm II, som sendte fire store skibe af sted til Norge.

Byen blev genopbygget, størstedelen i datidens jugendstil, som med sin excentriske arkitektur giver en særlig stemning og har gjort Ålesund kendt over hele verden. En gåtur i de fortryllende gader, den maleriske fiskerihavn Brosundet og art nouveau-kvarteret midt i byen er nogle af de ting, I kan opleve.

Ankomst kl. 10.00 – afsejling kl. 17.00.

Dag 9
Flåm

Et krydstogtskib har lagt til i byen Flåm i NorgeEfter en god nats søvn ankommer I til Flåm, der ligger inderst i Aurlandsfjorden. Omgivelserne byder på høje vandfald, majestætiske fjelde, snævre grønne dale, klare indsøer og dybe skove.

Tag med Flåmbanen og ankom til Myrdal - 867 meter over havoverfalden. Togturen tager ca. 1 time, og bringer jer forbi spektakulære naturoplevelser og gennem 20 tunneller. En togrejse, der af magasinet National Geographic Traveler, anses for at høre til blandt verdens 10 smukkeste togture.

I kan også svælge i lækre konditorkager i Flåm Bakeri, der ligger lige ved siden af stationsbygningen. Eventuelt købe en sandwich samme sted, og tage den med til Stegastein viewpoint, en udsigtsplatform, der stikker 30 meter ud fra klippen og 650 meter over fjorden. Turen dertil tager ca. 30 min. i bil.

Ankomst kl. 07.00 – afsejling kl. 16.00.

Dag 10
Geiranger

Geiranger fjorden i NorgeI ankommer midt på formiddagen til et af verdens store naturvidundere: Geirangerfjorden. Det er ikke uden grund, at den kaldes verdens smukkeste fjord, og at den er optaget på UNESCO’s liste for verdens naturarv. I er omgivet af frodig vegetation, brusende vandfald og de op til 1.500 m høje majestætiske fjeldsider. Det bedste sted at se det hele fra er naturligvis et skib.

I sejler helt ind i bunden af fjorden til den lille by Geiranger, hvorfra I kan tage op på fjeldet Dalsnibba. Nyd den fantastiske udsigt ned over fjordlandskaberne – det er magisk smukt!

I kan også besøge Norsk Fjordcenter, som har en spændende udstilling om livet ved fjorden gennem tiderne.

Ankomst kl. 10.00 – afsejling kl. 19.00.

Dag 11
Til søs

Nyd livet på krydstogtrejserSå er det sidste mulighed for at benytte skibets mange faciliteter, mens I sejler fra Geiranger tilbage mod København.

Dag 12
Ankomst til København

Skibet lægger til kaj i København. Spis morgenmad om bord, og så er I klar til at gå fra borde efter en dejlig rejse til det smukke naboland.

Ankomst kl. 07.00.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne


Kontakt os for pris - Forventer første sejling 2022

 

Rejser I med børn?
Kontakt os og hør om børnepriser

Rejser du alene?
Prisen for at bo alene i en kahyt er normalt 50 – 80 % højere end de priser, du kan se på vores rejseforslag. Nogle skibe har dog deciderede singlekahytter. Tal med vores krydstogt-eksperter om dine muligheder

 

Kenneth Koustrup Christiansen - Cruise Sales Manager

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

  • 11 nætters krydstogt om bord på Jewel of the Seas i valgt kahyt
  • Alle måltider om bord
  • Diverse havneafgifter
  • Drikkepenge
  • Underholdning og de fleste aktiviteter om bord

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Drikkevarer (ud over vand, iste, kaffe og te), men specielle drikkevarepakker kan tilkøbes og afregnes direkte med rederiet
  • Tillæg for specialrestauranter, benyttelse af Aqua Spa, udflugter og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet