• Solnedgang over Khan-floden ved Luang Prabang i Laos
  • Khum Lanna er omringet af rismarker
  • Phra That Doi Suthep templet i Chiang Mai
  • Bad i turkisblå pools i Kuang Si-vandfaldet ved Luang Prabang i Laos

Natureventyr og flodcruise fra Laos til Nordthailand

12 dage fra Luang Prabang i Laos til Chiang Mai i Nordthailand inkl. cruise på Mekong-floden, fra 18.000 kr.

Glæd jer til:

Luang Prabangs lokalliv og magiske vandfald i junglen

2 dages eventyrligt flodcruise på Mekongfloden

Eco-lodge og oplevelser i Khum Lannas rismarker

At udforske templer og gadekøkkener i Chiang Mai

Håndplukkede boutique-hoteller

Læs mere

Fra den eventyrlige kongeby Luang Prabang og flodcruise på Mekong-floden til landsbyliv i Nordthailand og Chiang Mai´s kreative lommer, bringer denne rundrejse jer tilbage i historien, gennem naturen og ind i sjælen af Laos og Thailand.

LOKALLIV OG VANDFALD I LUANG PRABANG

Jeres eventyr starter i Luang Prabang, der i 1995 blev udnævnt til World Heritage Site af UNESCO pga. sine mere end 30 templer - men byen har også masser af andet at byde på. Her venter jer charmerende lokalliv, hyggelige sidegader, små markeder og fransk kolonistemning. Kun en køretur fra Luang Prabang skal I vandre gennem autentiske landsbyer til det store Kuang Si-vandfald, der er som endeløse, turkise pools i hjertet af naturen.

I har base på det charmerende boutiquehotel Maison Dalabua 3+*, der er som en oase i udkanten af byen.

2 DAGES FLODCRUISE PÅ MEKONG

Mekongfloden, der gennemløber syv asiatiske lande fra Tibet til det sydlige Kinesiske Hav, er både sagnomspunden og mytisk. Oplevelserne på floden er store, og flodbredderne byder på lokale landsbyer og frodig vegetation. I kan se frem til at sejle i 2 dage en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, hvor vandvejen mange steder er eneste adgang til isolerede steder på land.

Undervejs passerer og besøger I små landsbyer, og turen dertil går bl.a. gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer.

ECO-LODGE I NORDTHAILANDS BJERGE

Flodcruiset slutter på grænsen mellem Laos og Thailand. Herfra er der ikke langt til rejsens næste store oplevelse, der går til Khum Lanna eco-lodge, hvor I skal opleve livet på landet helt i øjenhøjde. I skal med i rismarkerne, på det lokale morgenmarked, på cykeltur, kokkeskole og meget mere!

Khum Lanna er smuk natur, grønne rismarker og smukke solopgange.

AFSLAPPENDE DAGE I CHARMERENDE CHIANG MAI

Jeres rejse fuldendes med 3 nætter på det skønne boutique-hotel Tamarind Village 4* i Thailands næststørste by Chiang Mai, hvor I på egen hånd kan gå på opdagelse i byens over 300 templer, rige kunstliv og fabelagtige gadekøkkener. 

FORLÆNG JERES REJSE MED STRANDFERIE I SYDTHAILAND

Måske har I lyst til at forlænge jeres eventyr med en velfortjent strandferie, hvor I kan fordøje rejsens mange indtryk og oplevelser.

SKRÆDDERSYEde REJSE TIL LAOS OG THAILAND

Drømmer I om flere oplevelser i Laos? Flere dage i Thailand? Eller vil I måske opgradere til hoteller og resorts med flere stjerner? Alle vores rejser til Laos og Thailand kan skræddersyes efter jeres ønsker og behov. Tal med jeres rejserådgiver om en rejse, der matcher jeres drømme.

Program

Dag 1-2
Fra København til Laos

Nyd de grønne omgivelser på Maison Dalabua, LaosI rejser fra Danmark og lander i Luang Prabang Lufthavn på dag 2. Her bliver I hentet og kørt til Maison Dalabua 3+*, hvor I har 3 overnatninger.

Maison Dalabua 3+*

Maison Dalabua er kåret som et af de mest romantiske og mest naturskønne af World Luxury Hotel Awards i 2017, og det forstår vi godt. Dette lille boutiquehotel er nemlig fyldt med charme og sjæl.

Poolen på Maison Dalabua

Overalt på hotellet kan I nyde tropiske omgivelser med palmetræer og høje siv, der spejler sig i dammene fulde af lotusblomster og åkander, og skaber en helt unik atmosfære. Når I bevæger jer rundt på hotellet, foregår det for meste på et stisystem af gangbroer, som forbinder de kun 40 værelser med restauranterne, spaen, poolen og receptionen.

Her er en af Luang Prabangs bedste restauranter samt en fin pool og gåafstand til byens centrum.

Dag 3
Udforsk Luang Prabang

Haw Pha Bang-templet ved det royale palads i Luang PrabangI har dagen på egen hånd til at udforske Luang Prabang eller slappe af på hotellet ved poolen.

Brug dagen i denne skønne, lille by til at opleve de flotte templer, gå på oplevelse i de små butikker og langs Mekong-floden. Her er masser af muligheder på begge bredder; tag en flodbåd på tværs af floden, og nyd de landlige omgivelser eller en cykeltur til bygrænsen og se, hvor hurtigt sceneriet skifter fra byliv til landbrug med rismarker og andre afgrøder.

Wat Chom Si pagoden på toppen af Phousi-bakken i Luang Prabang, LaosI midten af Luang Prabang ligger Phousi "bjerget" med en højde på ca. 100 m. Vi kan varmt anbefale, at I tager de 328 trin op til toppen og nyder udsigten og solnedgangen.

Dag 4
Kuang Si-vandfaldet og lokalliv

Kuang Si-vandfaldet ved Luang Prabang i LaosI selskab med en lokal guide tager I bagvejen til det eventyrlige Kuang Si-vandfald, der er som et eldorado af pools i flere etager med det smukkeste, krystalklare vand.

Et af de traditionelle huse i en Hmong-landsbyVandring gennem lokallivet

I bliver hentet tidlig morgen og kørt til de nærliggende landsbyer ca. 5-7 km fra vandfaldet. Hele formiddagen vandrer I således gennem fredelige landområder uden for Luang Prabang. Med bjergene på sidelinjen og marker af majs og ris foran jer har I en betagende udsigt som følgesvend. På vejen stopper I i en Hmong -, en Khmu - og en Lowland Lao landsby, der har hver deres unikke klæder, traditioner og religioner. Har I lyst, vil I få en unik mulighed for at kigge indenfor i husene og få svar på spørgsmål om de traditionelle klæder, håndværk, madlavning og levevis.

Det 50 meter lange Kuang Si-vandfald indbyder til svømmetureBad i vandfaldet plus frokost

Vel fremme har I god tid på egen hånd til at nyde en frokost i de spektakulære omgivelser, udforske vandfaldets mange etager og svømme i de naturlige pools.
Dag 5
Cruise på Mekong-floden og landsbybesøg

Mekongfloden ved Luang Prabang i Nordlaos

Efter dejlige dage i Luang Prabang tager I nu videre på et 2 dages eventyrligt cruise med den 34 meter smukke flodpram Luang Say på den mægtige Mekong-flod.

Luang Say sejler mellem den smukke kongeby Luang Prabang og Houisai på grænsen mellem Laos og det nordlige Thailand på en rejse gennem Mekongflodens sagn og myter.

Luang Say cruise på Mekongfloden ved Luang Prabang i Laos

Frokosten spiser I ombord, mens Luang Say roligt glider videre på jeres færd. I går i land og besøger små landsbysamfund, når lejligheden byder sig, og I besøger desuden de Tusinde Buddhaers Huler (Tam Thing Cave) ved landsbyen Pak Ou. Senere på dagen besøger I også bjergstammen i landsbyen Baw, hvor I kan se, hvordan de på traditionel vis fremstiller whiskey.

den mægtige Mekongflod

Mekong udspringer højt i Tibets bjerge og er livsnerve gennem syv lande, før den løber ud i det Sydkinesiske Hav. Utallige sagn og myter beretter om flodens milde stilhed på den ene side og dens utæmmede vildskab på den anden. I skal sejle på en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, og mange steder er vandvejen eneste adgang til isolerede steder på land.

Udsigten fra restauranten på Luang Say Lodge, LaosBesøg i landsbyer

I kommer til at passere gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer. For enden af flodkløften åbenbarer lyset små sandstrande langs bredden, eviggrøn bølgende regnskov og bjerge i horisonten, små landsbyer og ikke mindst en næsten magisk stilhed, som kun hersker her.

I overnatter på Luang Say Lodge 2* i landsbyen Pak Beng halvvejs på ruten. Her er der romantisk middag med flodudsigt og solnedgang i horisonten om aftenen og markedsbesøg tidligt den følgende morgen.

Dag 6
Cruise på Mekong og ankomst til Nordthailand

Solnedgang over Mekongfloden ved Luang Prabang i LaosDAG 6: MORGENMARKED OG KURS MOD NORDTHAILAND

Efter morgenmaden cruiser I videre op ad Mekong. Ligesom dagen før stopper I undervejs, men der er også masser af tid til bare at sidde på dækket og nyde den smukke natur passere forbi. Sidst på eftermiddagen ankommer I til grænsen til Thailand, hvor flodcruiset slutter. Når I har krydset grænsen, står en chauffør klar på den anden side. Han vil køre jer de 4-5 timer til Khum Lanna, hvor jeres næste eventyr starter.

I kommer til Khum Lanna hen på aftenen og kan nyde en sen aftensmad.

Værelse på Khum Lanna, ThailandKHUm LANNA - MERE END ET HOTEL

Khum Lanna ikke bare et hotel. Værtsparret er arbejdende farmere. Khum Lanna er heller ikke et homestay, for her er 12 værelser. Khum Lanna er med andre ord helt sin egen. Lev livet på landet. Lad freden omfavne jer. Og glæd jer til en masse sjove aktiviteter.

I bor to nætter på Khum Lanna.

Dag 7-8
Lev livet på landet i Khum Lanna

Khum Lanna er omringet af rismarkerNu skal I opleve livet på landet i Nordthailand krydret med masser af lokale aktiviteter.

På dag 7 vågner I op til smukke rismarker i Khum Lanna. I dag skal med de lokale farmere i markerne, høre om risdyrkning og prøve kræfter med at tilberede sticky rice. Bagefter har I tid på egen hånd eksempelvis med en tur i køkkenhaven for at finde de helt rigtige ingredienser til eftermiddagens kokkeskole.

På Khum Lanna kan du vælge at deltage i aktiviteten, hvor du lærer at skære figurer i frugt og grøntMidt på dagen efter frokost kan I vælge mellem flere aktiviteter på Khum Lanna:

- Guidet cykeltur i omegnen
- Lær at skære figurer i frugt og grønt
- Dampbad med urter
- Massage med 8 urter

En af aktivitetsmulighederne på Khum Lanna - en guidet cykeltur i lokalområdet

Dag 8: På cykel til morgenmarked og lokalliv

I står tidligt op, hopper på cyklen med solopgang over rismarkerne og kurs mod et lokalt morgenmarked. På markedet har I tid til en kop morgenkaffe, og jeres guide hjælper jer med at købe kager og blomsterranker til templet, som I besøger på vejen tilbage. En skøn cykeltur langs frodige rismarker, der slutter med en dejlig nordthailandsk morgenmad ved floden, der løber lige ved Khum Lanna.

Vær obs på, at aktiviteterne på Khum Lanna er vejledende og afhængig af årstider, vejr og vind. Det kan være nødvendigt at ændre, så I får den absolut bedste oplevelse.

Efter cykelturen, er det tid til at tage afsked med landsbyen og sætte kurs mod Nordthailands stolte hovedstad Chiang Mai, hvor I de næste 3 nætter skal bo på det skønne boutique-hotel Tamarind Village 4*

Dag 9-10
Chiang Mai

Poolen på Tamarand Village i Chiang Mai i NordthailandDet stemningsfulde hotel ligger som en oase i hjertet af Chiang Mais gamle bymidte, omgivet af historiske templer og charmerende handelsgader, hvor livet går sin stille gang under skyggefulde træer.

De næste par dage kan I nyde Chiang Mai på egen hånd. Thailands næststørste by regnes af mange for landets kulturelle og åndelige hovedstad, og I vil hurtigt opleve, hvordan byen alle steder emmer af historie, kultur og et rigt, levende kunstliv.

Phra That Doi Suthep templet i Chiang MaiOplevelser i Chiang Mai

Chiang Mai har over 300 templer, hvoraf mange er helt enestående og ypperlige eksempler på thailandsk arkitektur og kunst. Men byen er også meget mere og andet end templer. Glæd jer ikke mindst til at gå på opdagelse i Chiang Mais fabelagtige gadekøkkener, og udforske byens mange markeder og kreative miljøer. 

På jeres hotel Tamarind Village, vil I også have mulighed for at tage med på en Village Walk med en lokal guide, som vil vise jer rundt i området omkring hotellet og fortælle lidt om de gader, monumenter og templer, som I passerer på jeres vej. Gåturen starter kl 9.30 om morgenen og er en rigtig god introduktion til jeres lokale kvarter og Chiang Mai.  

Klassiske gadekøkkener i Chaing MailMen først og sidst, er Chiang Mai bare en skøn by, og alle steder gemmer dens stemningsfulde gader,  grønne pladser og frodige baggårde på små kreative overraskelser og en særlig nordthailandsk hjertevarme, som man hurtigt overgiver sig til. God fornøjelse!

Dag 11-12
Hjemrejse

Indgangen til Tamarind Village er omkranset af bambusMed sindet fuld af eventyrlige minder fra Laos og Thailand er det nu til at vende hjem. I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen i Chiang Mai. I lander i Danmark på dag 12. 

Men vent, er I ikke helt klar til at tage hjem endnu? Forlæng rejsen med en strandferie til at fordøje indtrykkene med udsigt over havet. Snak med vores rejserådgivere om den helt rigtige afslutning på ferien for jer.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Natureventyr og flodcruise fra Laos til Thailand
RejseperiodeDobbelt
02.06.20 - 31.10.2017.000-19.000
01.11.20 - 21.12.2020.000-23.000
22.12.20 - 02.01.2126.000-29.000
03.01.21 - 30.04.2121.000-23.000
01.05.21 - 15.10.2118.000-20.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Maja Nielsen, Senior Travel Advisor hos Nyhavn Rejser

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 

Forlæng med 6 dages badeferie badeferie

  • Flybillet Chiang Mai til Bangkok
  • Transfer mellem lufthavn og hotel
  • 5 nætter på Evason Hua HIn 4* i Pool Villa, inkl. morgenmad.

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Visum til Laos
  • Evt. tillæg for jule/nytårsmiddage ved ophold over jul/nytår