• Villa suiter set oppefra på Gili Lankanfushi
 • Strand, gourmet og luksus på Gili Lankanfushi, Maldiverne
 • Oplev de smukke aftener på Maldiverne

Gili Lankanfushi - ekstase og ekstravagance i prisbelønnet topresort

Rejsebrev fra Maldiverne af Carsten Broder Hansen

Når Gili Lankanfushi har vundet TripAdvisor Travelers’ Choice Awards™ for bedste hotel i verden, i Asien og på Maldiverne. “Indian Ocean's Leading Luxury Resort” samt et utal af andre priser, er forventningerne på forhånd skruet helt op.

Det er selvfølgelig altid problematisk at regne med det helt sublime, men alligevel formår Gili Lankanfushi at overraske positivt. Hvis man ønsker ferie i private omgivelser, suveræn forkælelse og nærmest dekadent store villaer, kommer man ikke uden om Gili.

Stemningen af havet

De store villaer på Gili er med rette blevet berømte. 240- 260 kvadratmeter til et par forekommer måske overdrevent, og selvom vi, indrømmet, meget sjældent benyttede overetagen, er indretningen af villaerne så smart, at de fleste faktisk finder anvendelse for alle rum.

Det helt geniale er naturligvis villaernes placering på havet og den fantastiske platform, der er velintegreret i huset, og som skyder ud fra villaen direkte over lagunen. Her er både magelige dækstole, sofagrupper og hængende net, hvis man ønsker at få lidt luft på undersiden af kroppen, mens man driver den af.

Rokker og andre fisk kommer konstant forbi

Platformene på Gili er uden sammenligning den bedste lokalitet til solbadning og afslapning jeg endnu har set. Der er nedgang til havet fra platformen og også via en trappe direkte i det store badeværelse. Havets lys, farver og lyde er konstant til stede under ens ophold, og rundt omkring villaen passerer babyhajer, rokker og farvestrålende revfisk konstant forbi.

Her er indbygget musikanlæg og højttalere i alle rum, kæmpe fladskærm, effektiv wifi, velforsynet minibar, nespressomaskine, stempelkaffe, te, etc. Desuden bringes alt, og det er nærmest bogstaveligt talt alt, hvad man kunne ønske sig af mad og drikkevarer gerne ud til villaen af det uhyre effektive in villa dining team.

Når den lille el-bil med det lette eller helt overdådige måltid ankommer, skal man sådan set bare vælge, hvilken etage man ønsker det hele anrettet på.

Den gastronomiske lykkerus

Hvis man f.eks. er popstjerne eller berømt af andre årsager, og man gerne vil holde ferie afskærmet fra nysgerrige blikke, er Gili således et supersmart valg. Stedet er et af de eneste, der udelukkende tilbyder indkvartering i villaer på havet, og alt er lagt an på, såfremt det ønskes, at man faktisk slet ikke behøver at forlade sin luksuriøse isolation i løbet af opholdet.

Vi andre, som ikke har paparazziernes bevågenhed, kan heldigvis også benytte Gilis andre faciliteter, der selvsagt også er i særklasse. Også her er nærheden til havet markant, og det er udnyttet med suveræn arkitektonisk tæft. Publikummet til resorts i denne kategori prioriterer selvsagt også stedets kulinariske niveau, og på det punkt har Gili virkelig sat alle sejl til.

Det er langt fra tilfældigt at Bocuse d’Or vinderen Rasmus Kofoed fra Michelin-restauranten Geranium valgte at besøge Gili Lankanfushi i marts 2014 for at inspirere de lokale kokke, og for selv at tilberede et par måltider til de forvænte gæster.

Overdådig morgenmad

Når man bor på Gili starter dagen med morgenmad på borde i vandkanten, så man kan nyde synet af det turkisblå vand, mens man spiser. Der er en buffet med dagens juice, frugtkokkene skærer ud efter ønske, og så er der rækker af sushi, sashimi, dumplings, asiatiske retter og på bordet står menukortet med æggeretter, vafler og pandekager etc.

Derudover er der ca. 15 slags honning og mindst lige så mange slags hjemmelavet marmelade, lækkert brød, kager og croissanter, hjemmelavet yoghurt og meget mere.

I den underjordiske vinkælder er der placeret fade med lækre oste og forskellige slags udskåret pålæg, og når man alligevel har bevæget sig ned i den kølige kælder, er det svært at modstå fristelsen til lige at smutte forbi chokoladerummet ved siden af, hvor et stort udvalg af hjemmelavede chokoladetrøfler lokker.

Enestående udvalg af fristende retter

Frokosten kan enten nydes i ”over water” baren eller man kan naturligvis få maden bragt til sin villa, hvor der er samme varierede menukort at vælge ud fra. Flere gange om ugen er der frokostbuffet med forskellige temaer f.eks. maldivisk, mexicansk, libanesisk.

De fleste aftener er der middag i hovedrestauranten, der typisk også er arrangeret efter forskellige temaer lige som den underjordiske vinkælder også udnyttes til middage og til smagninger af vin, ost, chokolade mm.

Uanset hvor man nyder sit måltid er madens fællesnævnere super friske fisk, udpræget brug af resortets urtehave og et enestående udvalg af fristende retter.

By the Sea

Gilis kulinariske topspot er den japansk/peruvianske fusionsrestaurant By the Sea. Bed villaens butler om at reservere bord mindst én aften i løbet af opholdet. Det kan varmt anbefales!

eksempel på Gourmet menu

Min menu

Five tastings

 • Green tea tempura scallops with plum stuffing
 • Crispy fried tiger prawns with reef fish mousse and seaweed
 • Reef fish ceviche and yuzu reduction with edamame puree
 • Green tea and rice smocked duck breast and soy braised shitake
 • Taste of the day (Seared tuna)

Second course

Sashimi mix

Main course

Organic beef tenderloin steak with miso and Stilton sauce

Dessertbuffet på Gili Lankanfushi, Maldiverne

Dessert

Baked ginger custard with tropical fruits

Lises menu

Five tastings

Second course

Local tuna sushi rolls

Main course

Panko crust soy marinated tuna steak, cauliflower sauce and orange fennel salad

Dessert

 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.