• Tag ud og snorkle med en hvid hvalhaj på Maldiverne

Jeg kunne gå på vandet, da jeg snorklede med en hvalhaj

Rejsebrev fra Maldiverne

Det var i Ari atollen på Maldiverne i december måned. Jeg havde ikke de store forventninger til turen, for skulle jeg virkelig være heldig, at der var hvalhajer samtidig med mig? Men da jeg kom i land, havde jeg snorklet  med to hvalhajer – den ene i 20 enestående minutter.

Den enestående og ufarlige hvalhaj kan ses i havet ved Hawaii fra medio december til medio martsHvalhajerne er havets største fisk. Op til 12 meter lange. De er bredflabede som få, og den kæmpe krop er dekoreret med prikker i et smukt mønster af fine linjer. Trods familieskabet er de aldeles ufarlige. Hvalhajen lever nemlig primært af plankton og små fisk.

Så elegant og graciøs

Turen foregik i en speedbåd med plads til at slange sig på bagsædet i den tropiske sol, mens guiden søgte efter dagens mål. Det skulle ikke vare længe, men 10 andre speedbåde var kommet os i forkøbet. Jeg frygtede, at der var for mange i havet, men guiden opfordrede os til at svømme uden om de første for at komme foran hvalhajen.

Prøv at snorkle eller dykke med hvalhajer. En magisk oplevelseNormalt er jeg ikke den, der hopper på hovedet fra en båd, men adrenalinen pumpede og et af livets store øjeblikke ventede under havoverfladen. Jeg var først i og har aldrig svømmet så hurtigt før. Jeg rundede de andre snorklere og lagde mig resolut i spidsen for feltet. Og lige dér, 10 meter under hende, kom den så. Den plettede kæmpe.

Den skød en pæn fart, og den var bare så elegant og graciøs. Jeg holdt mig lige over den. Efter et stykke tid begyndte den at stige op mod mig, og den kom så tæt på, at jeg veg til siden for ikke at blive ramt af halen.

Oplev at svømme med en af havets kæmper, verdens største fisk, hvalhajenBerusende som champagne

Hvalhajen var fuldstændig ligeglad med alle dem, der betragtede den. Den gled bare stille ned under bådene og opad igen i 20 minutter. Man skal virkelig kæmpe for ikke at sige et stort WAUWWW, men så får man jo vand i munden. 

Efter de 20 minutter forsvandt hvalhajen så ned i dybet på jagt efter mad. Den går ned til 50 meters dybde, og det var i sig selv fascinerende at tænke på, da den stille forsvandt ud af syne. Bagefter kunne jeg gå på vandet. Det var berusende som champagne. Fantastisk!

Oplev at svømme med en af havets kæmper, verdens største fisk, hvalhajenDelfiner og endnu en hvalhaj

Turen var ikke slut endnu. Båden sejlede videre og passerede 5-6 delfiner i leg, før den nærmede sig en enkelt anden båd, hvor bådføreren signalerede ved at pege ned i vandet.

Vi stoppede, og denne gang var vi jo næsten alene. Hvalhajen kom svømmende mod os og begyndte at passere under os fra den ene side. I det samme hoppede jeg ud til den anden side, så vi nærmest mødtes i det 27 grader varme vand. Ja, der var selvfølgelig flere meter mellem os, men det føltes sådan.

Dyk ned til kæmpe oplevelser i havet ved Centara Grand Island Resort & Spa, MaldiverneDenne gang varede mødet med havet største fisk kun 2 minutter, før den dykkede ned i dybet. Men at det skulle ske to gange på samme dag, var mere end jeg nogensinde havde drømt om.

Ring til vores rejserådgivere og hør, hvor og hvornår du har de bedste chancer for at se hvalhajer, hvis du vil have samme store oplevelse.

Læs om all inclusive og snorkling med hvalhajer fra Vilamendhoo 4* og om Centara 4+*

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.