• Atollerne set fra oven
 • Kom ud og oplev at svømme med delfiner på Maldiverne
 • Smukke hvide sandstrande lige ved resortet Six Senses Laamu, Maldiverne

Luksus på Laamu

Rejsebrev fra Carsten Broder Hansen, biolog, videnskabsjournalist og fotograf

”Jeg tror, at jeg lige så et glimt af en delfin ude i lagunen!” Min første reaktion på min hustrus bemærkning var en vis skepsis. Vi sad trods alt ikke på et skib, men på en af restauranterne på Laamu, og vi var lige ankommet efter en lang rejse fra Danmark.

Six Senses Laamu, MaldiverneJeg gættede på at en baggrund af rejsetræthed i kombination med solens refleksioner i havet, der er ganske overvældende for øjnene efter flere måneders skandinavisk vinter, nemt kan føre til synsbedrag? Men nej, da jeg vender mig om ser jeg også tydeligt striben af rygfinner, og lidt efter passerer en hel flok delfiner i atollens lagune tæt på restauranten, lige midt i vores lækre frokost og kølige hvidvin. Det er nærmest surrealistisk at se delfiner lige ud for en gourmet-restaurant, men det var blot den første overraskelse under opholdet på Laamu, den nyeste og sydligste af Six Senses luksusresorts på Maldiverne.

Atollerne set fra oven

Atoller i luftperspektiv

Øgruppen i det indiske ocean er en fjern, attraktiv og eksklusiv destination, men selv når man er så heldig at ankomme til Maldivernes internationale lufthavn, er Six Senses Laamu stadig stadig fjern, attraktiv og eksklusiv i forhold til de fleste øvrige resorts i den højeste kategori.

Laamu atollen ligger langt sydpå i øgruppen, blot 150 kilometer nord for ækvator, og der venter yderligere en halv times flyvning i et mindre propelfly. Denne flyvning er til gengæld en oplevelse i sig selv. Maldivernes næsten naturstridigt blå og turkise vand og de utallige ringformede øer og rev, der strejfer havoverfladen, fremstår fuldstændigt postkortperfekte fra propelflyets lave flyvehøjde.

Det er tropisk paradis fra første parket, og det kan anbefales at kæmpe mod træthed og jetlag disse sidste minutter, inden man lander i lufthavnen på Kandahoo. Lufthavn er måske en lidt for ambitiøs betegnelse for den minimale landingsbane på Kandahoo, en af de 12 beboede øer på Laamu atollen, dannet af i alt 82 øer, der ligger som en ring omkring en central lagune.

På Laamu kan man vælge mellem en bungalow på pæle over havet og en tilbagetrukket villa med egen adgang til stranden.

Six Senses Laamu, Maldiverne

Underspillet luksus

Som alt hos Six Senses er transporten fra den internationale lufthavn på Maldiverne til ankomsten på Laamu præget af effektivitet, tårnhøjt serviceniveau og omhu for detaljerne. Indenrigsflyet havde omkring 40 sæder, hvoraf kun 10 var optaget af lokale på vej tilbage til deres landsby, efter et besøg i hovedstaden. Vi var de to eneste turister, så det var ikke vanskeligt for resortets repræsentanter at mødes os ved ankomsten til Kandahoo. Landingbanen ligger blot 100 meter fra anløbspladsen for speedbåden, der bringer gæsterne ud på havet, og til de sidste 20 minutters transport til resortet.

I båden foreslås det høfligt, at man nu fjerner sine sko, som placeres i en stofpose, hvor de kan blive til man igen forlader øen. Der er ingen grund til at ens vinterblege fødder ikke også skal mærke det er ferie. Alle stier, broer og gulve på Six Senses Laamu er klinisk renset for eventuelle skarpe småsten, grene eller andre uvedkommende elementer, der kunne tænkes at genere ens fodsåler, så den gennemførte barfodsluksus er aldrig i fare. At alle smider skoene inden ankomsten er et af Six Senses største genistreger. Det betyder ikke alene, at enhver omgående skifter tilstand fra ”stresset hverdag” til ”total ferie”, men også at sociale skel udviskes. Manglen på fodtøj er desuden et fint signal om at man ikke forventes at iføre sig formel påklædning til middagene. Ikke alene er smoking og habit helt uegnet til 30 graders fugtig tropevarme, men det ville også se ret fjollet ud sammen med bare fødder.

Tag cyklen til spaen, stranden og restauranterne på Six Senses Laamu på MaldiverneØen rundt

Det bevidst uformelle understeges yderligere af at alle gæster efter ankomsten får tildelt en cykel, som på trods af øens meget beskedne størrelse faktisk er et praktisk transportmiddel. Bor man i en villa eller bungalow langt fra restauranten er det rart at kunne komme hurtigt frem og tilbage, og i middagsheden bliver plankebroen bagende varm, og da er cyklen særligt populær ved at forhindre fodsålernes kontakt med det opvarmede træ. Et nyankommet japansk par på bryllupsrejse stirrer med skrækblandet fascination på de absurde transportmidler. Det er tydeligvis parrets første møde med cyklismens mysterier, men få dage senere er begyndervanskelighederne overvundet, og den første modvilje forvandlet til en ekstra ferieoplevelse.

Det tager ca. 10 minutter at køre øen rundt og få et indtryk af de forskellige faciliteter der omfatter aktivitetscenter for børn, motionsrum, et særdeles imponerende spa-område, junglebiograf og flere restauranter, der tilbyder alt fra intime parmiddage til overdådige buffeter med temaer som seafood eller maldivisk/indisk køkken. Hvis man ønsker afveksling fra at solbade på sin private veranda, kan man også cykle hen til øens bedste strand, hvor der er opsat behagelige liggestole, og hvorfra man eksempelvis kan låne havkajak, eller selv svømme ud til det udmærkede husrev for at snorkle mellem farvestrålende fisk og måske møde en havskildpadde. På samme strand finder man også den prestigefulde flagskibsrestaurant Leaf.

Gourmet fra LaamuEt strejf af det franske køkken

”Det er sandsynligvis en uddannelse jeg aldrig bliver færdig med, som kok er man konstant under oplæring, det håber jeg i hvert tilfælde er tilfældet”, svarer Frederic Julien, chefkok på Leaf, da jeg spørger ham, hvornår han blev færdiguddannet som kok. Han er netop blevet ansat på Laamu for at tilføre menukortet et pift af fransk gastronomisk inspiration og retter fra Middelhavet, som Frederic Julien har en særlig ekspertise inden for, fra sine tidligere ansættelser på topklasse-restauranter rundt i hele verden. ”Rent råvaremæssigt har Maldiverne naturligvis særligt meget at byde på når det gælder fisk, blæksprutter og skaldyr, og ved at fusionere disse elementer med krydderier og tilberedningsteknikker fra det franske køkken og Middelhavstraditioner prøver jeg at skabe et særligt attraktivt kulinarisk udtryk”, forklarer han mens han jonglerer med forskellige krydderurter og udsteder ordrer til køkkenpersonalet.

Nyd en skøn udendørs middag, Six Senses Laamu, MaldiverneHan tilbyder at demonstrere tilberedelsen af en af sine signaturretter, en forret hvor forskellige marinerede skaldyr er blandet med en krydret avocadopasta. Frederic siger videre: ”Ideen er at kombinere Sydamerikansk ceviche med en retroeuropæisk rejecocktail, men med bedre råvarer, og så tilføjer jeg en blanding af krydderurter, der får smagsnuancerne til at træde ekstra frem”. Jeg ved ikke meget om gastronomisk teori, men resultatet er i hvert tilfælde helt usædvanligt velsmagende og visuelt imponerende.

Køkkenet på Leaf er placeret i en fordybning midt i restauranten, så de spisende gæster har altid mulighed for at følge kokkene, når de fremtryller de mange lækkerier. Husk at bede den såkaldte Guest Experience Manager, som er tilknyttet bungalowen, om at bestille bord på Leaf, i højsæsonen er der næsten altid fuldt optaget på den populære restaurant.

Den forunderlige verden under havoverfladen ved Six Senses Laamu på MaldiverneDelfiner og driverliv

Vi har dykket, solbadet og daset, set på flyvende hunde, rokker og barracudaer, og solen har skinnet fra en skyfri himmel under stort set hele opholdet. En rejse til Maldiverne og Laamu er særdeles kostbar, men luksus på dette niveau er naturligvis ikke billigt, og det har været den optimale vaccination mod januar i Danmark.

Solbrune, mætte og behageligt til mode, godt hjulpet af champagnen til morgenmaden, er vi klar til at gå ombord i speedbåden der skal bringe os tilbage til lufthavne og Malé. Efter få minutter sejlads kalder styrmanden os op på dækket. En stor flok delfiner får havet til at bruse omkring båden, og når man ser de legesyge dyr udføre kæmpespring og efterfølgende lande med enorme plask på havoverfladen, kan man næsten bilde sig ind, at de optræder til ære for os.

Læs mere om Six Senses Laamu på Maldiverne og rejser dertil

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.