• Snorkling på Vilamendhoo, Maldiverne
 • Snorkling på Vilamendhoo, Maldiverne
 • Snorkling med hvalhajer fra Vilamendhoo, Maldiverne
 • Snorkling med djævlerokker fra Vilamendhoo, Maldiverne

Svæv langs revet på Vilamendhoo

Enestående snorkling på Maldiverne direkte fra stranden. Oplevet af Claus Eriksen

Lad jer glide med strømmen langs koralrevet på Vilamendhoo omgivet af store fiskestimer og med udsigt til papegøjefisk, skildpadder og et utal af andre farverige fisk.

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneDet er smukt. Det er mageløst. Dybt fascinerende. Og I svømmer ud til det direkte fra stranden! Koralrevet ved Vilamendhoo Island Resort på Maldiverne er en rejse værd. Resortet ligger i den sydlige Ari-atol, som er berømt for noget af den bedste snorkling og dykning på Maldiverne inkl. snorkling med hvalhajer. Dem vender vi tilbage til. 

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneUfarlige Hajer på patrulje

Oplevelserne starter allerede før, I får våde tæer. Helt inde ved land kan I opleve store stimer af ganske små fisk. Små, ufarlige hajer patruljerer, får stimen til at dele sig, samle sig, svømme i cirkler og springe op over vandet som svar på den lurende trussel. En trompetfisk skyder frem som en raket og får bid. Straks er andre fisk klar til at frarøve den byttet. Find en stime og nyd showet primært morgen og aften. De mange små fisk betyder i øvrigt et stort antal hejrer rundt om på øen. 

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneSvæveturen ved revet

Men lad os komme ud på revet. Ud, hvor øen bliver til en lodret væg ned i dybet. En ufattelig mængde fisk byder jer velkommen. Det samme gør strømmen. Den kan være let, og den kan være, så der skal arbejdes for sagen, hvis I vil svømme mod den. Men stig på naturens eget rullende fortov, og lad jer føre af sted. Nyd de mange levende koraler, fisk i alle farver, måske en skildpadde? Hver eneste tur er unik.

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneKan I høre lyden af en raspen? Det er de smukke papegøjefisk, der gnaver i koralerne med deres næb. I kan opleve, at strømmen pludselig går modsat et stykke, så der skal gang i svømmefødderne. Vi havde Nanna på 12 med. Hun kom problemfrit igennem hver gang, ellers svøm på tværs af strømmen for enden af revet og gå i land på stranden her. 

Modstå fristelsen til at svømme ind på det lave vand undervejs for at se nærmere på en koral, en søanemone med klovfisk eller en skildpadde. I risikerer at ødelægge koralerne. Og et godt råd: I får den største oplevelse på den østlige side af øen. Den med den brede lagune.

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneKanaler til revet

I den sydlige del af lagunen er mange koraler med små fisk og papegøjefisk, som en øvet snorkler kan manøvrere mellem. Drop evt. svømmefødderne her, så I ikke sparker en koral. Vær med til at bevare noget af den bedste snokling på Maldiverne. 

Snorkling på Vilamendhoo, MaldiverneNetop hensynet til korallerne har ført til, at der er lavet kanaler ud til revet, som I skal svømme gennem ud og ind. De er markeret med et skilt på stranden og en orange bøje at sigte efter. Under vand ser I nemt den ryddede sti. Gå evt. første gang ud ved den midterste kanal og tjek, hvilken vej strømmen bærer jer. Normalt glider I fra syd mod nord. Kanalerne har selvfølgelig kostet nogle koraler, men de er med til at bevare resten. 

Snorkling med hvalhajer fra Vilamendhoo, MaldiverneSnorkling med hvalhajer

Fra Vilamendhoo kan I tage på udflugter til snorkling med hvalhajer og djævlerokker (manta rays). Spændingen er stor, når I sejler af sted. Er der nogen i dag? De erfarne ansatte ved, hvor de skal lede, og de går op i det med liv og sjæl. 

Snorkling med hvalhajer fra Vilamendhoo, MaldiverneAt se havets største fisk, hvalhajen, er en oplevelse, der giver sug i maven. Langsomt glider den af sted oftest mod strømmen, så den bare behøver åbne den store mund for at lukke føden ind. Det betyder, at I også selv skal svømme med mod strømmen, og der kan være en del snorklere at dele oplevelsen med. Men det er det hele værd, når I ser den op til 13 m lange prikkede kæmpe lige under jer. 

Snorkling med djævlerokker fra Vilamendhoo, MaldiverneSnorkling med djævlerokker

Endnu et punkt på listen over de største oplevelser, man kan få ved snorkling og dykning på Maldiverne. Djævlerokker (manta rays) kan få et "vingefang" på op til 6 m, og de bevæger sig så smukt og adræt. Der er 3 mantapoint i nærheden af Vilamendhoo, og på denne tur er der et ekstra stop eller to ved rev med skildpadder. 

Snorkling med skildpadder på Vilamendhoo, MaldiverneBegge ture tager 4 timer, og man starter med 1/2 -1 times sejlads alt efter de entusiastiske divemasters valg af snorkelsted. Glæd jer til snorkling på Maldiverne i særklasse. 

 

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.