• Fantastisk snorkling ved Gili Lankanfushi
 • Poolen på stranden ved Gili Lankanfushi, Maldiverne
 • Oplev de smukke aftener på Maldiverne

Tag min hånd og lad os glide mellem korallerne

Rejsebrev: Gili Lankanfushi i børnehøjde

Gili Lankanfushi er gigantiske luksusvillaer bygget på pæle i det turkisblå hav i Maldivernes Malé-atol. I nyder gourmetmåltider, spa-oplevelser og fantastiske solnedgange. Men Gili Lankanfushi er skam også for børn.

Oplevet af Claus Eriksen

Det er ok at tænke det. Det er også ok at sige det. Når det kommer til rejser, er hun hamrende forkælet. Nanna, 310703-xxxx, har stempler i passet fra Indien, Mexico, Thailand, Tobago, Vietnam, Bali … og nu også fra Maldiverne.

Hun sidder oppe på den store tagterrasse i vores 211 kvm store Water Villa nr. 19 på Gili Lankanfushi. Med Karla-bøgerne på iPod’en. Når ikke hun flader ud i nettet ude over vandet og ser på koralfiskene. Eller hygger sig i det kæmpe soveværelse. Bobler i badekarret med udsigt over korallerne. Følger ”vores egen sjove fisk” gennem glasgulvet i badeværelset ... Og så er vi endda slet ikke nået til resortets kæmpe pool, lange strand og restauranten med stort hul i gulvet, så man kan se ned på babyhajerne.

Fantastisk snorkling ved Gili LankanfushiTag min hånd …

Gili Lankanfushi er nemlig også for børn. Fra villaen kan man gå lige ned i det lave vand. Hun kan bunde. Og der er ingen bølger, for dem tager revet sig af længere ude. Herfra kan vi sammen glide ud mellem korallerne.

Hånd i hånd. For selv om hun svømmer godt, skal der samtidig passes meget på ikke at ramme korallerne, der ligger som store og små øer under overfladen. Vi skal ikke være årsag til, at bare et lille stykke brækker af. Derfor går vi heller ikke rundt. Man kunne overse en lille koral, der senere forhåbentlig bliver stor. Resortet og dets marinebiolog gør et stort stykke arbejde for revet og dets beboere.

Soldæk i Villa SuiteAt glide sammen over og mellem korallerne er en af den slags far-datter oplevelser, der bliver siddende. Især når hun begejstret peger på den ene fisk efter den anden, mens man kan høre ubestemmelige lyde i snorklen, for hun må bare sætte ord på samtidig.

Der er fisk i alle farver. Også hajer, som heldigvis er aldeles ufarlige. Men det er de små koraller med fiskeyngel, der for alvor tager kegler. Børnehaver og vuggestuer under overfladen. I samme farver og former som de store. Bare helt små. Nååååårh, hvor er de søde!

Vandet er super klart, og man kan blive der i timevis. Nogle af fiskene genkender vi. Se, dér er den sjove igen, der bor under det udendørs badeværelse!

Poolen på stranden ved Gili Lankanfushi, MaldiverneFantastisk pool

En af de mange andre gode ting for børn ved Gili Lankanfushi er den store pool lige ud til den lange strand. Selv for de voksne er det en dejlig oplevelse. Her er så smukt. Sandet er helt fint og lige velegnet til bare tæer og storslåede sandslotte. Og vandet er præcis lige så skønt, varmt og klart som ved villaen. Og her er selvfølgelig brus, håndklæder m.m.

Nogle gange opdager du, at tjeneren har sat et nyt glas isvand ved din solstol, mens du lige lukkede øjnene et øjeblik. Pludselig kommer han med et lille bæger kokosis til Nanna. Og med små Piña Coladas til os. Mmmm, hvor de smagte. Måtte da egentlig gerne være større. Meget større. :-)

Gili Lankanfushi på Maldiverne - Claus med Nanna i cykelkurvenMad for børn

Og så er der maden. Velkomst med champagne, æblejuice og lækkerier. Den store morgenmadsbuffet og frokostbuffeten, der er så mangfoldige og delikate, at børn altid kan få stillet sulten helt efter deres hjerte. Om aftenen er der børnemenuer at vælge fra – hvis børnene da ikke foretrækker noget fra de voksnes menuer – f.eks. et par forretter. Og det er tydeligt, at tjenere, butlere m.fl. hygger sig ved, at der er børn med.

Tæt på lufthavnen

Gili Lankanfushi har den ekstra lille fordel, at resortet kun ligger en lille halv times sejlads fra den internationale lufthavn. Især dejligt, når rejsen går hjemad, så kombinerer I flere resorts, kan det være en god idé at slutte her.

Oplev de smukke aftener på MaldiverneNår børnene sover

Når det bliver sengetid, er villaerne så store, at far og mor har oceaner af plads at boltre sig på uden at forstyrre de små drømme. På den store terrasse over vandet. I den åbne dagligstue. På den kæmpe tagterrasse. Det er ok at tænke, at Nanna ikke er den eneste forkælede her. Og også at sige det!

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.