• 7 enkeltstående Crusoe Residences på Gili Lankanfushi, Maldiverne
 • Bliv omringet af skønhed under ferien på Soneva Fushi, Maldiverne
 • Hils på skildpadder i havet ved Six Senses Laamu på Maldiverne
 • Oplev smukke Drift Thelu Veliga Retreat, Maldiverne
 • Ankom med vandflyver til Soneva Fushi, Maldiverne

Vejr og klima på Maldiverne

Se sæsoner og bedste rejseperioder på Maldiverne

Hvordan er klimaet på Maldiverne? Hvornår er bedste sæson for at rejse til Maldiverne? Hvilke måneder er vejret på Maldiverne mest solrigt? Få svarene på dette og meget mere her, så I kan planlægge den bedste rejse til Maldiverne.

Six Senses Laamu på Maldiverne - Robinson Crusoe IslandI virkeligheden er Maldiverne noget af det nemmeste at planlægge rejser til, når det kommer til vejr og klima. Du kan nemlig rejse til Maldiverne hele året.

Maldiverne har tropisk klima med to sæsoner

Maldiverne ligger i Det Indiske Ocean tæt på ækvator og har derfor tropisk klima, der påvirkes af monsunens vinde. Det betyder, at der er to sæsoner – våd og tør påvirket af henholdsvis den nordøstlige monsun og den sydvestlige monsun.

Udsigt fra sengen i en Ocean Water Villa, Centara Grand Island Resort & Spa, MaldiverneDen tørreste sæson med den nordøstlige monsoon er i januar, februar og marts, mens den mere våde sæson med den sydvestlige monsun er fra midten af maj og varer juni, juli, august, september og oktober frem til november. April og december er overgangsperioder mellem de to sæsoner.

Våd betyder dog på ingen måde regn hele tiden, og tør kan I troperne altid betyde, at der kommer en tropisk byge forbi.

Beach Villa med pool på Six Senses Laamu, MaldiverneVejret på Maldiverne

Året rundt ligger temperaturen om dagen normalt på 27-30 grader. Nætterne er 4-5 grader køligere. Da Maldiverne består af ganske små øer, er I altid tæt på vandet, så der ofte er en svalende brise.

vejret på maldiverne (male)

GENNEMSNITLIG TEMPERATUR HØJ-LAV (CELCIUS) /NEDBØR (MM)

 Måned                   Temp. /Nedbør                             Måned                    Temp./Nedbør                            
  Januar   30-25/75    Juli   30-26/147
  Februar   30-26/50    August   30-26/189
  Marts   31-26/73   September   30-25/243
  April   32-26/132   Oktober   30-25/222
  Maj   31-26/216   November   30-23/201
  Juni   31-26/172   December   30-25/232


At flyve over Maldivernes atoller i vandflyver er magiskI den tørre periode fra januar frem til april ligger nedbørsmængden på 50 - 132 mm pr. måned. Der er lav luftfugtighed, klar himmel og 10-11 solskinstimer dagligt. Resten af året byder på mere ustabilt vejr med større nedbørsmængde og luftfugtighed. Her er dog stadig rigtig behageligt med 8-9 solskinstimer om dagen i gennemsnit. 

Nedbøren på Maldiverne falder oftest som korte, kraftige tropebyger med hurtig opklaring. Mindre storme kan forekomme, men de varer sjældent mere end få timer.

Kudadoo Maldives Private Island, MaldiverneBedste sæson for rejser til Maldiverne

Januar, februar, marts og april er højsæson på Maldiverne. Ikke bare er det den tørreste sæson, det er også her de store højtider med f.eks. vinterferie og påskeferie ligger, og mange i vores del af verden drømmer om en ferie på Maldiverne væk fra vinterens mørke og varme.  

Bestil en romantisk picnic på en privat strand under ferien på COMO Maalifushi, MaldiverneDen store efterspørgsel betyder, at man skal bestille i god til – og at priserne er højere. I den våde periode kan der derfor være mange penge at spare og stadig masser af sol at nyde.

I sommermånederne kan I ofte opleve, at vejret er mere solrigt med mindre nedbør jo længere mod syd og tættere på ækvator, I kommer.

Nyd lækker morgenmad i din Ocean Residence eller i restauranten på Kudadoo Maldives Private Island, MaldiverneIngen kan forudsige vejret præcist

Alt, hvad vi taler om her, er baseret på historiske gennemsnit og på både egne erfaringer og vores kunders tilbagemeldinger.

Nu om dage oplever man overalt i verden store udsving i vejr, og klimaet ændrer sig. Vi er derfor nødt til at tilføje et forbehold for, at vi ingen garantier kan give for vejret på Maldiverne, når du rejser. Vi kan skræddersy alt på rejsen bortset fra det.  

En manta ved Soneva FushiBedste sæson for snorkling og dykning på Maldiverne

Med en temperatur på 28-29 grader året rundt indbyder havet på oplevelser for alle aldre dagen lang.

Havet er mest klart i januar, februar, marts og april. Ofte kan I opleve 20-40 meters sigtbarhed. Maj, juni, juli og august har lidt ringere sigtbarhed blandt andet på grund af større mængder plankton. Det betyder dog, at flere steder på denne tid har meget større chancer for at se hvalhajer og djævlerokker. De er jo er, hvor føden er.

Svøm med hvalhajer fra Scubaspa på MaldiverneHvalhajer og djævlerokker

Den sydlige Ari-atol er dog kendt for gode muligheder for at se hvalhajer året rundt. Det kan I f.eks. opleve fra Centara Grand Island Resort & Spa Maldives og Drift Thelu Veliga Retreat.

I Baa-atollen er det muligt både at opleve hvalhajer og djævlerokker i maj, juni. Juli, august og ind i september ved berømte Hanifaru Bay, som I kan opleve fra Soneva Fushi og Milaidhoo.

Tid til afslapning, Gili Lankanfushi, MaldiverneFå råd af jeres rejserådgiver

Marinelivet slægter vejret lidt på i sin variation. En del af oplevelsen er jo netop spændingen, når man tager af sted. Mange af de store fisk migrerer mellem atollerne i forskellige sæsoner, og hvert resort har sine kendte og hemmelige steder, som både kan byde på store oplevelser for dykkere og snorklere. Der er dog stor forskel på eventuelle rev ved de enkelte resorts, så få endelig grundig rådgivning af jeres rejserådgiver.

2 bedroom Crusoe Suite med pool, Soneva Fushi, MaldiverneFx har Six Senses i Laamu-atollen og Como Malifushi i Thaa-atollen gode muligheder for undervandsoplevelser inkl. djævlerokker og hvalhajer i flere perioder af året. Begge atoller er uforstyrrede med kun disse resorts. Gili Lankanfushi, der ellers ligger tæt på Male, har dog også et manta point med djævlerokker tæt ved resortet.

Tal med vores rejsekonsulenter om, hvad I gerne vil opleve og det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. Og glæd jer til vidunderlige oplevelser og eksklusive hoteller på jeres rejse til Maldiverne.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.