• Oplev de helt unikke koralrev på Maldiverne
 • Dykke eller snorkle på Veligandu, Maldiverne
 • Villaer set udefra på Veligandu, Maldiverne

Veligandu - det bedste er skjult

Rejsebrev fra Maldiverne af Carsten Broder Hansen

En stime papegøjefisk passerer lige foran min maske. Fiskenes kraftige farver lyser op som et fyrværkeri, og overstråler næsten den ellers imponerende aftrækkerfisk, som jeg har fulgt efter.

Stimen opløses, da jeg sætter fart på svømmefødderne og glider gennem stimen for at fotografere en lille havskildpadde, der patruljerer langs revet på Maldiverne på udkig efter havsvampe, den kan sætte næbet i.

På Veligandu, Maldiverne kan man snorkle og opleve det undersøiske eventyrland i de nærliggende koralrev Ideelle betingelser for korallerne

Jeg har nu svømmet langs revkanten i knap 10 minutter og er nået til ydersiden. Her på øens sydøstlige hjørne er grænsen mellem koralrevet og det dybe ocean særlig stejl. Derfor bliver køligere vand fra de undersøiske havstrømme presset op over Veligandus rev.

Dette skaber ideelle betingelser for korallerne og er en væsentlig forklaring på, hvorfor korallerne langs Veligandu ikke er blevet så hårdt ramt af de stigende havtemperaturer, der ellers plager mange af verdens tropiske kystområder. På en snorkeltur på Veligandu møder man heldigvis liv og alle regnbuens farver på et formidabelt husrev!

Villaer set udefra på Veligandu, Maldiverne

Udsigt og stil

Resortet på den lille ø på det nordligste hjørne af Ari-atollen har alle de attraktioner, som man forventer af et ferie-paradis på Maldiverne. Sandstrande med det fineste pulversand møder turkisblåt vand, og indkvartering er i rummelige og velindrettede bungalows.

Nogle huse ligger ude over selve havet. Her er der privat trappe, så man kan gå direkte fra sin veranda for at bade, og her har man naturligvis fantastisk havudsigt, selv fra badeværelset. Andre bungalows ligger på stranden. Her kan vælge om man vil benytte dækstolene på sin veranda eller dem i sandet under solbadningen, eller måske foretrækker man at slænge sig i hængekøjen og vugge blidt, mens man kigger op i kokospalmerne.

Modtages med stil i lufthavnen

Overalt er man omgivet af frodig tropisk vegetation. Vi nåede til Veligandu med vandflyver, og allerede i lufthavnen modtages man med stil. I Maldivernes lille vandflyverterminal deler Veligandu en behagelig lounge med sit søsterresort Vilamendhoo.

Loungen har magelige stole, den er velforsynet med varme og kolde drikkevarer. Hvis man omgående vil ud i den skarpe sol, er der endda en udendørs terrasse med bløde dækstole og ganske få meter ned til vandflyvernes holdeplads.

Veligandu Island Resort på Maldiverne set fra luften

Vælg højre side i vandflyveren

Har man aldrig tidligere fløjet med vandflyver på Maldiverne, og hvis man kan holde jetlagget i ave i yderligere 20 minutter, kan det anbefales at sikre sig en plads ved et vindue i flyets højre side under turen til Vilamendu. Her er der bedst udsyn til et udvalg af ørigets små-atoller, der fremstår nærmest unaturligt maleriske fra den lave højde, som de små vandflyvere bevæger sig i.

Thundi Bar på Veligandu Island Resort & Spa 4*, MaldiverneAlt er med – også hjemmebaren

Vandflyveren sejler helt ind til bådebroen, og vi modtages af en smilende og imødekommende velkomstkomite.

Indtjekningsproceduren forløber hurtigt og smidigt, og ganske kort tid efter føres vi til vores bungalow, hvor vi introduceres til øens geografi, de mange aktivitetsmuligheder og ikke mindst Veligandus særdeles attraktive ”all inklusive” koncept, der kort fortalt betyder, at man kan spise og drikke så meget og så ofte, man orker både på øens hovedrestaurant samt på de to barer, der er hensigtsmæssigt placeret i hver sin ende af øen. Selv minibarens øl og vin er inkluderet og fyldes dagligt op.

Desuden står Veligandus lokalt producerede vand på genbrugsflasker i værelset (hvilket sparer øen for et helt enormt forbrug af plastikflasker). Tilbuddet inkluderer virkelig stort set alt, og det kan mærkes, at man undgår en separat regning for mad og drikkevarer ved afrejsen, som normalt er en meget betydelig budgetpost på en Maldiverferie.

Der indgår også en ekskursion samt gratis lån of kajak og windsurferudstyr i pakken, og langt de fleste gæster på Veligandu vælger da også denne attraktive all-inclusive plus pakke.

Og alt er godt!

Så snart man har sat sig til rette på restauranten glemmer man omgående sin eventuelle mistanke om hvorvidt der er sparet på kvaliteten med all-inclusive løsningen.

Alle måltider på Veligandu består af en meget varieret buffet, hvor både det europæiske og maldiviske/indiske/ Sri Lankanske køkken er repræsenteret. Retterne er veltillavede og autentisk krydrede og naturligvis indgår fisk som en vigtig ingrediens. Der er også et stort udbud af salater, så det er bestemt muligt at forsøge at spise sundt og varieret under opholdet.

Dessertfronten er også godt repræsenteret i forhold til både is, kager, mousse og trifli, men der er til alle måltider også et rigt udbud af frugt.

Bliver aldrig træt af maden

Man bliver ikke træt af maden på Veligandu, selvom man opholder sig på den idylliske ø i ugevis. Derudover er der en bar åbent 24 timer i døgnet, så selv hvis man uforvarende kommer til at springe et af hovedmåltiderne over, er der mulighed for afternoon tea døgnet rundt! Som et ekstra plus er tjenerne søde, humoristiske og imødekommende.

Water villa på Veligandu Island Resort, MaldiverneDe hemmelige attraktioner

Den bedste strand på Veligandu er hele tangen, der strækker sig syd for baren. Med mellemrum er her placeret dækstole med mulighed for skygge, og så kan man vælge mellem udsigt mod øst eller vest.

I størstedelen af året kommer vinden østfra, og den vej får man udsigten til Veligandus bedste rev, hvor brændingen brydes i horisonten, og man bliver en smule kølet af vinden. Med udsigt mod vest ser man mod et helt roligt hav det meste af året, og man får den klassiske Maldiverudsigt til sand og hav, som man aldrig bliver træt af.

Her er der naturligvis også solnedgang, hvis man bliver siddende til omkring kl. 19. Fra selv den fjerneste dækstol er der blot et par minutter til bar og restaurant.

Oplev Atollernes fantastiske undervandslivManta Point

Selv om tangen er Veligandus umiddelbart mest blærede attraktion, er der altså også et par mindre iøjnefaldende seværdigheder, som men ikke må gå glip af. Det ene er selvfølgelig en snorkeltur på det smukke husrev, og det andet er udflugten til det fantastiske Manta Point lige nord for Veligandu.

Her kommer de enorme manta-rokker ofte tæt på overfladen, så man med maske, snorkel og lidt held kan komme helt tæt på nogle af havet største fisk. Skiltet i receptionen, der reklamerer for udflugten, er påfaldende diskret, men hvis mantaerne er i området, er der tale om en attraktion i verdensklasse!

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.