• Aftenstemning på Belle Mare Plage, Mauritius
 • Pollområdet på Belle Mare Plage set fra luften
 • Restaurant på Belle Mare Plage, Mauritius

Vil du også lege millionær?

Rejsebrev fra Belle Mare Plage på Mauritius

Hvis du bare én gang i livet vil leve din indre dronning og dovenlars helt ud, så rejs til Mauritius. Den lille plet i Det Indiske Ocean er med sine kridhvide sandstrande, venlige øboere, eksotiske retter og sit azurblå hav lig paradis på jord. Paradis tilført overdreven luksus.

Oplevet af Julie Vöge.

Første dag grinte vi af det og blev lidt forlegne. Anden dag sagde vi pænt nej tak og signalerede med faste fagter, at dét kunne vi skam godt selv. Tredje dag overgav vi os til stedets serviceniveau. Med største selvfølgelighed lod vi en håndfuld tjenere om at bære vores godt belæssede tallerkner de tyve meter fra buffeten ned til vores bord. Fra da af gik der totalt herskab og tjenestefolk i ferien. Og fra da af indså jeg, at det bare en gang imellem burde være alle forundt at opføre sig som en forkælet ambassadørfrue, hvis største bekymring ligger i at skulle vælge mellem at flyde i poolen eller plaske rundt ved et farverigt koralrev.

Heldigvis behøvede jeg slet ikke at vælge. På Mauritius kunne jeg nå og få det hele. Det har en del nygifte par også fundet ud af. I hvert fald er øen topscorer, når det gælder om at tiltrække bryllupsrejsende på jagt efter romantiske naturkulisser og førsteklasses service.

Vi rejste af sted med vores to børn på den gang 3 år og 1 år. Alligevel tog det ikke lang tid, før øens luksus og rolige puls sank ind i os. Og roligt er der på Mauritius. Her er ingen hardcore beatrytmer for partylystne teenagere eller barer med svenske kødboller. Godt nok er turismen i løbet af de sidste tyve år blevet én af hjørnestenene i øens økonomi, men overrendt og ødelagt er Mauritius langt fra. Dertil ligger øen lidt for langt fra alfarvej. Og så kræver to uger på et femstjernet mauritisk resort, at du er særdeles god til at spare op. Er du det, så kommer du ikke til at fortryde indhugget på bankkontoen.

En bid af himlen

'Først skabte Gud Mauritius, derefter skabte han himlen som en kopi heraf', sagde forfatteren Mark Twain efter et ophold på øen. Og Mauritius er virkelig som at tage en bid af himlen. Prøv bare at forestille dig at lande i et klima, der er varmt, men takket være en fast brise fra oceanet, ikke er for varmt. Forestil dig, at kunne lægge dig på en blød strandstol under kokosparasollen og bare skulle stikke et flag i sandet, for så at få bragt en svalende cola et par minutter efter. Og forestil dig at vælte ud i bølger, der ikke er set mere blå siden sidste reklame for Lotto og Bounty. Og mens du nu er i det våde element, så nyd lige det klare vand, hvor hvert et sandkorn på bunden er blotlagt. Skulle du blive træt af havets salte smag, så gå op i pølen og plask rundt lige indtil klokken er lig med åbning af endnu en overdådig buffet. Rund for god ordens skyld dagen af med kølige cocktails serveret af smukke øboer på et smukt hotel, der er bygget a naturens egne materialer inde i listige laguner. Du behøver ikke længere at forestille dig. Mauritius har en healende effekt på enhver, der trænger til at nyde livet i lutter skønhed og få drevet alle tanker om rudekuverter, arbejdsopgaver og tøjvask på himmelflugt.

Kolde klude til panden

Udover penge er prisen for at kunne lande på Mauritius en flyvetur på godt 13 timer. Inklusive et styks mellemlanding. Med to mindre børn i bagagen var det en træt familie, der ankom til det femstjernede hotel 'Belle Mare Plage' på østkysten af Mauritius.

En god nats søvn senere var vi parate til at indtage solen, strandstolene og havet. Knap havde vi lagt os, før en tjener kom og tilbød os iskolde klude til at kølne panden med. Og da vi efter et par timer ville gå de 30 meter fra havet til poolen, fik vi at vide, at vi da endelig skulle lade badehåndklæderne ligge for så at få udleveret nogle friske ved poolside. En masse unødvendig vask tænkte mit husmoderlige jeg. Ordet unødvendigt dukkede også op, da det gik op for mig, at vores bungalow blev rengjort flere gange dagligt. Bevares noget skulle den 700 mand store stab give sig til, når de ellers ikke lige stod på hovedet for os og de ca. 400 andre gæster i restauranterne, barerne, ved vandkanten og på golfbanen.

Vandskidronning i g-streng

Én af feriens absolutte højdepunkter var maden. Hver morgen og aften blev vi præsenteret for den vildeste buffet, der ikke bare i omfang og variation, men også i kvalitet straks ville udløse Michelin-stjerner, hvis jeg havde magt til at uddele dem. Udover retter hentet fra alverdens køkkener, talte jeg en tilfældig aften hele 19 forskellige konditorkager på dessertbordet. Kager der i smag, volumen og udseende var fuldt på højde med kreationer fra La Glace.

Heldigvis fandt jeg hotellets fitnesscenter og hev hver eftermiddag hidsigt i nogle vægte og galoperede af sted på løbebåndet, så jeg hver aften med bedre samvittighed kunne gabe op for endnu flere kreolske fiskeretter, bønnesalater og fabelagtige fragiliteér. Er du ikke til vægtløftning eller løb, så byder langt de fleste af øens hoteller på andre gratis fritidsaktiviteter. Jeg kunne vælge mellem vandaerobic, golf, windsurfing og vandski, og kastede mig bævende ud i sidstnævnte disciplin. Jeg faldt ikke én eneste gang. Til gengæld sad jeg mere ned på skiene, end jeg stod. Det resulterede i, at mine bikinitrusser blev hvirvlet op til en g-strengsmodel og affødte feriens højeste latterudbrud fra kæresten, der måtte sætte sig ned på bådebroen for ikke at falde i vandet af bar grin. Alligevel måtte jeg hurtigt sande, at det er stærkt vanedannede, at blive slæbt hurtigt rundt på et par brædder efter en speedbåd.

Og jeg måtte sande, at Mauritius er vanedannende. En rejse til øen i det indiske ocean er dyr. Til gengæld kan du være sikker på at få dyrebare minder.

Nyttig rejseinfo

 • Der går ikke fly direkte fra Danmark til Mauritius. Flyvetiden er ca. 12-13 timer afhængig af, hvor du mellemlander.
 • Hvis du vil undgå regntiden, så rejs fra april til november. Mauritius har 300 solskinsdage om året og kan bryste sig af en gennemsnitstemperatur på mellem 25 – 35 grader.
 • Du behøver ingen specielle vaccinationer før afrejse.

Mauritius for begyndere

 • Mauritius ligger i det indiske ocean øst for Madagaskar og ca. 2000 km sydøst for Afrikas kyst.
 • Landet blev selvstændigt i 1968 efter at have været under både hollandsk, fransk og britisk styre. 50 procent af befolkningen er indiske efterkommere og hinduer. Den øvrige befolkning er kristne og muslimer fortrinsvist af afrikansk afstamning.
 • Mauritius er en vulkanø med frodig vegetation. Øens vigtigste eksportvarer er sukker, frugt og tekstiler.
 • Øen er kåret som én af verdens bedste rejsemål af det anerkendte rejsemagasin 'Condé Nast Traveller'.

Uundværlige udflugter

 • For bare et par hundreder kroner kan du leje en taxa med chauffør en hel dag og køre rundt på øen, der er knap 70 km lang og 46 km på det bredeste sted.
 • Besøg øens botaniske have, 'Pamplemousses', der byder på en imponerende flora og fauna. Nyd synet af kæmpe Lotusblomster, Bambus, der gror så hurtigt, at du næsten kan se det med dit blotte øje og snus til duften af kanel, ingefær og andre eksotiske krydderier.
 • Hovedbyen Port Louis har et fint marked med masser af frisk frugt og meget billige tasker i flet, biler lavet af gamle coladåser, fine perlesmykker, sorte tøjdukker og indiske sarier.
 • Tag på en køretur tidligt om morgenen, før solen står op. Så kan du følge det betagende syn af mennesker, der udstyret med pandelygter arbejder i sukkerrørsplantagerne, før solens stråler gør al arbejde udendørs ubærligt.

Vandhundenes paradis

 • Mauritius er omgivet af azurblåt hav og koralrev, der giver de bedste betingelser for, at du kan svømme, dykke og fiske i timevis.
 • Ved dybhavsfiskeri kan du f.eks. fange sværdfisk, tun og barracuda.
 • Spænd snorklen på eller tag iltflasken på ryggen og oplev farverige fisk og alger i koralrevet.
 • Er du ikke til vand, så nyd de mange og meget veltrimmede golfbaner, der hvert år lægger græs til internationale turneringer.

Denne artikel blev publiceret i Alt for damerne 49/2005 af Julie Vöge og er stadig aktuel.

Læs mere om Mauritius

Læs mere om Constance Belle Mare Plage

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.