• Kæmpeåkander i Pamplemousses, botanisk have på Mauritius
 • Kunsthåndværk i Central Market, Port Louis, Mauritius
 • Maison Eureka - velbevaret residens fra kolonitiden på Mauritius

Kolonitidens Mauritius med privatguide

Tropeflora, markedsdag i Port Louis, kolonitid og kreolerfrokost

Smag på det kreolske køkken under ferien på Mauritius
Læs mere

Oplev det oprindelige Mauritius med egen guide og chauffør. Heldagsudflugt på øens nordvestside med besøg i landejendom fra kolonitiden, botanisk have, lokalt marked og frokost på kreolsk restaurant.

Frisk frugt og grøntsager på Central Market i Port Louis, Mauritius

Tag med til det nordvestlige Mauritius, hvor sukkerrør og rom engang var møntfoden, og hvor tropeplanter, der engang var udbredte på øen, nu trives i den store botaniske have. Køb frisk papaya på markedet i Port Louis, og træd indenfor i kolonitiden på Maison Eureka.
 

Pamplemousses, botanisk have på Mauritius

BOTANISK TIDSREJSE

Mauritius er hjemsted for sjældne, tropiske planter, der ikke findes andre steder i verden, men århundreders kolonisering har sat sit præg på øens skrøbelige økosystem. I den enorme botaniske have er Mauritius forsøgt gendyrket, som øen så ud, da den franske guvernør anlagde haven for over 300 år siden. 

Hvis I skulle se hele haven, ville det tage omkring en uge, men jeres guide viser vej til et udvalg af havens 85 palmearter, baobabtræer og åkander på størrelse med traktordæk.   

Maison Eureka - velbevaret residens fra kolonitiden på Mauritius

OPLEV KOLONITIDENS MAURITIUS 

Besøg et velbevaret eksempel på kolonitidens liebhaveri, Maison Eureka, oprindeligt beboet af britiske og franske aristokrater i det 19. århundrede. Med sine 109 vinduer og døre har det været en af øens største og mest prominente residenser, og i den store, frodige have findes flere vandfald. 

Kunsthåndværk i Central Market, Port Louis, MauritiusPÅ MARKED I PORT LOUIS

Et stenkast fra havnen, mellem åbne søjlegange i en ældre bygning, finder I hovedstadens marked. Her er travlt og varmt mellem boderne, hvor der sælges frisk frugt, lokale retter og kunsthåndværk. 

Køb spraglede tekstiler og håndskårne træfigurer, og prøv Mauritius’ svar på en milkshake, nu med tapiokarod. I fortsætter videre til havnefronten i den sydvestlige bydel Le Caudan, hvor nyt og gammelt smelter sammen.  

Smag på det kreolske køkken under ferien på MauritiusSMAG DET KREOLSKE KØKKEN

Mauritius har en solid madkultur, og opskrifter går gerne i arv gennem flere generationer. På Escale Creole står Mama Majo i køkkenet, mens datteren Marie-Christine tager imod jer og serverer en typisk kreolsk frokost, lavet fra bunden med traditionelle råvarer. 

PRIVAT GUIDE 

I vil blive hentet om morgenen kl. 9 af en guide, som også er jeres privatchauffør hele dagen. På den måde foregår det hele i jeres tempo, og I er tilbage på jeres hotel i tide til middag om aftenen.

Maria Andkær Øien

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.