• Mayaruinen Palenque i Chiapas-provinsen, Mexico
 • Ruinerne ved Palenque i Mexico
 • Palenque, Mexico
 • Agua Azul vandfaldene i Chiapas, Mexico

"Jeg var ved at græde, da jeg forlod Palenque"

Oplevet af rejserådgiver hos Nyhavn Rejser, på rejse til Mexico

For mig har Mexico altid været det mest enestående land på jorden, og blandt alle de store oplevelser i mayaernes land er Palenque i Chiapas-provinsen den største. Der er imponerende mayaruiner og storslåede vandfald, men det virkelig magiske er junglens lyde og dufte. Det er en ufattelig betagende scene, der skifter karakter, som døgnet skrider frem, og man er lige midt i det.

Palenque i MexicoRuiner og brøleaber

Palenque-ruinerne ligger med det flade lavland mod nord og bjergene mod syd, og man fornemmer bare, hvordan regnskoven ligger på lur for at spise hele tempelkomplekset. Selv om man kan gå rundt og betragte et kæmpe område, er det da også kun en lille del af den gamle by, der er blevet befriet fra skovens grønne arme.

Vi var der tidligt om morgenen, hvor temperaturen stadig var lav, og brøleaberne hujede af os fra træerne for at gøre opmærksom på, at det var deres domæne, vi gik ind på. I det store ruinområde er Inskriptionernes Tempel, Templo de las Inscritiones, et mageløst højdepunkt. På toppen af pyramiden ligger stadig det fine tempel, hvor en sten i gulvet skulle vise sig at gemme nedgangen til Kong Pakals grav.

Palenque i MexicoPyramidelår i Mexico ...

Når du er i Mexico, kan du lige så godt indstille dig på, at du får pyramidelår, og Palenque er ingen undtagelse. Kæmp dig op ad de stejle trappers høje trin på El Palacio og nyd udsigten til Inskriptionernes Tempel og hele området, der gennemskæres af Rio Otulum og den gamle akvædukt.

Du må ikke nøjes med det fritlagte område omkring Inskriptionernes Tempel. Følg stien forbi de mere tilgroede bygningsværker ned mod museet. Den leder dig smukt gennem regnskoven, forbi tucaner og over en hængebro til vejen.

Farverige tæpper fra MexicoVerdens mest eksotiske pool

Vi boede i en bungalow på Hotel Chan Kah Resort Village. De må have verdens mest eksotiske pool, for man er totalt omgivet af regnskoven, og når man kommer varm hjem fra ruinerne, er det lykken at kaste sig i vandet med tukaner som tilskuere og junglens fuglekor i baggrunden. I skumringen trak vi indenfor en kort stund, så myggene kunne flyve sultne hjem igen, og når mørket tog over, inviterede ildfluerne os ud på terrassen til en mageløs dans for lige for øjnene af os.

Pludselig kom et pungdyr løbende gennem haven og op i et træ, og en myresluger valgte også at forkæle os med sit besøg, inden vi gik til ro. Magisk.

Landsbyen Palenque nær ved er bare en lille flække, men alligevel et besøg værd. Her sælger de lokale Lancandon-indianere håndlavede pile og kunsthåndværk, og nogle gange kan man se på deres påklædning, at de kun er vant til et lændeklæde, med mindre de skal til byen. Et lille menneske med langt sort hår, gummistøvler, garbadine-bukser og en skjorte, der absolut ikke matcher, er et skønt syn.

Agua Azul vandfaldene i Chiapas, MexicoEndeløse vandfald

Tæt på Palenque så vi de storslåede Agua Azul-vandfald, hvor det ene vandfald afløste det andet i et brusende, krystalblåt bånd gennem den grønne regnskov. Gå helt op til toppen og nyd det betagende syn, og bad i bassinerne undervejs.Også Misol-Ha vandfaldet på 25 meter inviterede til et brusebad ud over det sædvanlige.

Det burde være alle mennesker forundt at opleve Palenque og det frodige Chiapas. Jeg var ved at græde, da vi tog derfra.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.