• Ruiner ved Tulum, Mexico
 • Naturreservatet Sian Ka'an, Mexico
 • Solsenge, palmer og kridhvid strand ved Akumal Bay Beach & Wellness Resort i Mexico
 • Den mægtige Sumidero-kløft i Mexico

Vejr i Mexico

Hvornår er vejret bedst og hvor i Mexico skinner solen mest?

I kan rejse til Mexico året rundt, hvor Yucatán-halvøen topper med det bedste vejr. Generelt er vintermånederne den bedste rejseperiode, men sommer-månederne byder også på dejligt og solrigt vejr.

Kridhvide strande på Mexicos caribiske kystSæson med det bedste vejr i Mexico

I kan rejse til Mexico året rundt. Mexico består af højsletter og subtropisk klima omgivet af bjergkæder, og især højdeforskellene i landet afgør temperaturene rundt omkring i landet. 

Vejret er typisk koldere oppe i højderne end nede ved lavlandet ude ved kysterne. Her er klimaet mere tropisk og fugtigt med temperaturer over 25 grader det meste af året. Yucatán-halvøen, hvor de fleste af vores rejser går til, er generelt varm året rundt. 

Lokal maya dreng i naturreservatet Sian Ka'an, Mexico

fra november til april

Vil I have tørt og solrigt klima med behagelige dagtemperaturer? Så skal I rejse til Mexico i vinterperioden fra november til april. Denne tørsæson er Mexicos bedste besøgstidspunkt, perioden er derfor populær og I skal booke rejsen i god tid. I bjergene kan temperaturerne i vintermånederne komme tæt på frysepunktet i nattetimerne. 

Udsigten fra El Chepe toget til Kobberkløften (Barranca del Cobre), Chihuahua, MexicoFra Maj til august

I lavlandet kan sommeren (maj-august) være ganske fint og solrigt. Fugtig varme og korte tordenbyger (typisk om eftermiddagen) kan forventes. Gæster rejser gerne til Mexico t.o.m. juli.

Fra august til oktober

Om efteråret (august - oktober) kan vejret være mere ustabilt med risiko for orkaner langs udsatte kyststrækninger. Vi er varsomme med at sende vores gæster afsted i denne periode grundet nedbør. 

Nyd udsigten fra en hængekøje på stranden i Cozumel i MexicoSargassotang

På øer og kyststrækninger i Det Caribiske Hav har særlige vindforhold og havstrømme i perioder i de senere årforårsaget indstrømning af mere Sargassotang end normalt. Fænomenet er ikke sæsonbestemt eller forudsigeligt, og vi kan derfor ikke på forhånd oplyse, hvor og hvornår langs Yucatan-halvøens kyst fra Cancun til Tulum det kan opstå.

Fjernelse af Sargassotang på en strand på Mexicos østkyst

Såfremt fænomenet opstår, ydes der en kæmpe indsats i Mexico fra lokale myndigheder og hoteller, hvor personalet hver morgen gør alt for at mindske generne mest muligt. De fjerner tang fra strandkanten – ofte med traktorer, men også manuelt, hvor strandene er beskyttet som i Tulum.

Hierve el Agua i Oaxaca-dalen, MexicoHØR OM VEJRet i Mexico

Vejr i Mexico og alle andre steder i verden er efterhånden en uforudsigelig ting, men ovenstående bygger på de senere års statistikker og vores egne erfaringer. Tal med vores rejserådgivere om det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. 

>> Se vores rejser til Mexico

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.