• Chichen Itza, Yucatan, Mexico
 • På markedet i Yacatan, Mexico
 • Kridhvid sandstrand i Tulum, Mexico

Yucatan Eldorado, Mexico

Inspiration: Oplev pyramider, haciendaer, fugleliv og smukke byer

Yucatanhalvøen i Mexico er et sandt eldorado for jer, der søger kulturskatte og naturoplevelser, kun få andre destinationer på kloden kan matche. Alle disse seværdigheder ligger blot få timer fra nogle af Caribiens bedste strande.

Mexicanske dansere optræder på pladsen i Merida, MexicoI kan vælge enten at tage den store kulturrejse hele vejen gennem Mexicos højland og slutte på Yucatan eller kun at opholde jer ved de hvide strande ved Yucatans caribiske kyst i f.eks. Playa del Carmen eller Tulum.

Kultur og natur for enhver smag

De mange byer, nationalparker og naturseværdigheder rundt om på Yucatanhalvøen kan give en spændende kombination, hvis I vil både kultur og strand i Mexico. Her er noget for enhver smag - det er let at komme rundt både med udlejningsbil og bus, og afstandene er ikke for store.

Dertil kommer, at der er mange dejlige hoteller på Yucatan, som giver adgang til nogle særlige oplevelser i kraft af deres beliggenhed eller historie. Prøv f.eks. at bo på gamle haciendaer, hvor flere er omdannet til luksuriøse hoteller, så de bliver til skønne oaser på den slagne turistrute. 

Temple of the Warriors i Chichen Itza, MexicoChichén Itzá, Coba og Uxmal

Den største seværdighed på Yucatan er det utrolige mayakompleks Chichén Itzá. Men der findes mange andre spændende mayakomplekser som f.eks. Uxmal. Mindre kendte, men ikke mindre spændende er Coba ca. en time med bil fra Tulum. Ved Coba oplever I jungle og nogle af de højeste mayabygninger på Yucatan i næsten uberørte omgivelser uden mange turister.

San Bernardino-klostret i Valladolid, MexicoPittoreske kolonitidsbyer

Er I til pittoresk arkitektur fra den spanske kolonitid, så er her flere stemningsfulde byer at besøge. Izamal og Valladolid ligger kun få timer fra Playa del Carmen, og her kan I slentre rundt og nyde smuk, velbevaret arkitektur. Merida, der kaldes den hvide by, er også en smuk, stor by, der fungerer som springbræt til Uxmal og Chichén Itzá. Besøg Zocaloen, den centrale plads, i aftentimerne, hvor mange lokale kommer til for at sælge alskens varer. Smukke tekstiler og hængekøjer er blandt de populære souvenirs. 

Endelig skal Campeche fremhæves for sine gamle herskabsboliger. Her er også to fæstningsværker, hvor kanonerne peger ud over Den Mexicanske Golf, og en imponerende bymur, der alt sammen har sikret byen fornem status på UNESCOs liste over "verdens kulturarv".

Ik Kil Cenote. En smuk grottesø i Chichen Itza, MexicoNaturoplevelser på Yucatan

Yucatan byder også på masser af naturoplevelser. Ud over regnskoven ved Coba, er Celestun ved Den Mexicanske Golf og Sian Kaan Biosphere syd for Tulum værd at lægge vejen forbi.

Celestun er et spændende laguneområde med mangroveskove, der vrimler med flamingoer og talrige andre fuglearter. Sian Kaan er også et vådområde med rigt fugleliv, jungle og store områder med ferskvand, hvorfra der går gamle kanaler udgravet af mayaer. De blev brugt som handelsveje ud til Det Caribiske Hav.

Cenotes

Endelig er der en helt unik naturoplevelse på Yucatan: De bemærkelsesværdige "cenotes", som er dybe bassiner, søer og underjordiske floder. Nogle ligger inde i drypstensgrotter. Cenotes rummer krystalklart vand og blev flere steder anvendt som offerbrønde af mayaerne. I dag kan man komme på fascinerende svømmeture i flere af dem. Dzitnup Cenote kan især være en oplevelse.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Relaterede rejser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.