• Temple of the Warriors i Chichen Itza, Mexico
 • Kvinder i Antigua, Guatemala
 • Pyramider og strande i Mexico
 • Udsigt over Atitlan-søen i Guatemala

I mayaernes fodspor gennem Mexico og Guatemala

16 dages eventyr med dansk rejseleder fra 24.990 kr.

Glæd jer til:

Hele paletten af Mexicos spændende historie og arkitektur – fra mayakomplekser til kolonitidsbyer

Besøg i små, traditionelle indianersamfund

Flodsejlads gennem junglen til mayaruinbyen Yaxchilan

Storslået natur med dybe kløfter, alligatorer, vandfald og regnskov

Håndplukkede, charmerende hoteller med lokalkolorit

Læs mere

Tag på en rejse til Mexico langt væk fra alfarvej og med god tid til fordybelse i Mayarigets fortid og nutid. Oplev bl.a. Chichén Itzá, et af verdens syv nye vidundere, og Tikal, mayaernes gamle hovedstad i Guatemala. Rejsen slutter ved de vidunderlige caribiske strande.

Maksimum 20 deltagere

Det maksimale antal deltagere er 20 for at sikre så god en oplevelse som muligt. Det er fastsat ud fra vores erfaringer med rejsens attraktioner, transportformer og lokale forhold. Der er garanteret afrejse ved 12 deltagere.

Væk fra alfarvej i Mexico og Guatemala

På rejsen følger I en unik rute, der bringer jer langt væk fra alfarvej. I sejler med båd og kører ad grusveje gennem regnskov til enestående mayapyramider i Mexico og Tikal i Guatemala, som overgår alle andre. Tikal ligger midt i regnskoven, og her er der langt færre mennesker – det nyder I naturligvis godt af.

Ruten er tilrettelagt i kraft af Nyhavn Rejsers mangeårige ekspertise med rejser til denne del af verden.

Tæt på de indianske samfund i Mexico

I har hele tre overnatninger i San Cristóbal i Chiapasprovinsen, der er centrum for mange indianske kulturer, som nedstammer fra mayaerne. I kan her fordybe jer i nutidens kulturer og traditioner i lokale landsbysamfund – godt hjulpet af rejselederen, der fortæller om baggrunden for alt det, I oplever.

I besøger også den afdøde danske forsker og arkæolog Frans Blom hus, hvor forskere arbejder for indianerne og regnskovens beskyttelse.

Mayabyen Tikal i Guatemalas regnskov

Mayaernes verden åbenbarer pyramider og templer som enestående vidnesbyrd om de avancerede indianske civilisationers kundskaber inden for arkitektur, astronomi og matematik.

Rejsen sætter særlig fokus på mayaernes monumentale bygningsværker: Palenque, Yaxchilan og Chichén Itzá i Mexico. Men pyramiderne i Tikal, Guatemala, vil for mange nok fremstå som de mest magiske p.g.a. de stemningsmættede omgivelser og dyrelivet i regnskoven.

God tid ved Chichén Itzá

Vi har lagt god tid ind med overnatning på et charmerende 4* hotel lige ved Chichén Itzá, så I kan være ved et af verdens syv nye vidundere fra morgenstunden og undgå de mange besøgende senere på dagen.

Mexicos caribiske kyst

Ved kysten i Playa del Carmen bor I på et all inclusive 4 stjernet hotel tæt ved stranden. Her er I i gåafstand til butikker og restauranter og til den livlige gågade tæt ved færgen til Cozomel.

Håndplukkede hoteller med lokalkolorit

Generelt benytter vi gode 3* hoteller, der er nøje inspiceret og udvalgt af vores medarbejdere for deres charme og komfortniveau. Hotellerne er desuden håndplukket for deres lokale stil mht. møblering og indretning. Materialerne er som oftest rustikke med flittig anvendelse af træ, flotte kakler og fliser, farverige vægge og lækre tekstiler. De fleste hoteller har kølige svalegange og dejlige gårdhaver.

Transport med bus

Transporten foregår med lokalfly og bus med en del tid på landevejen, hvor I får et spændende indblik i livet på landet og i bjergene. Der er enkelte lange transportdage, men de længste strækninger er fordelt over flere dage, og der er masser at se på undervejs. Rejseruten er ikke fysisk anstrengende, så alle kan være med.

Erfaren dansk rejseleder

Vores rejseledere har omfattende erfaring fra Mexico og de omkringliggende lande. Flere af dem bor og opholder sig i Mexico til hverdag.

Program

Dag 1
København - Mexico City

Kunstværk af Diego Rivera. Kan ses på museet i Mexico CityI flyver fra København om morgenen og ankommer om aftenen til Mexico City, hvor I bliver kørt direkte til hotellet.

Mexico City er en af verdens største byer med over 20 millioner indbyggere ud af landets i alt 116 millioner. Mexico City er en spændende hovedstad, der blander moderne arkitektur og livsstil med den traditionsrige fortid. Byen ligger i 2.000 meters højde, hvilket giver meget varme dage og småkølige nætter.

Tre overnatninger i Mexico City.

Dag 2
Zócalo og Teotihuacan-komplekset

De Dødes Vej, Solpyramiden og Månepyramiden i Teotihuacan, MexicoI tager hul på jeres mange spændende oplevelser i den mexicanske hovedstad i det historiske centrum. Her besøger I Hernan Cortés Regeringspalads, der rummer Diego Riveras berømte vægmalerier (murales på spansk). Vægmalerierne illustrerer på gribende vis landets voldsomme historie – fra tiden før Columbus til kampene mod den spanske kolonimagt i 1800-tallet og moderniseringen de følgende århundreder.

Aztekernes Templo Mayor

Tæt ved regeringspaladset ligger de sidste rester af Templo Mayor, som var centrum for aztekernes hovedstad, Tenochtitlan. Aztekerhovedstaden blev nedkæmpet fra 1519-21 af den spanske conquistador Hernan Cortés med kun et par hundrede soldater.

På zócalo'en – byens hovedplads – finder I også den kolossale Metropolitankatedral. Den er med tiden blevet skæv, da det meste af byen hviler på en stor opdæmmet sø, der omgav datidens aztekerhovedstad.

Sol- og månepyramiderne i Teotihuacan

Om eftermiddagen sætter I kursen mod den mægtige ruinby Teotihuacan. Den havde sin oprindelse før vores tidsregning og formodes at have udgjort et af verdens største bysamfund i år 2-300. Alle navne på komplekset er navngivet af aztekerne, der kom hertil 7-800 år efter Teotihuacan-civilisationens klimaks.

Mest imponerende er solpyramiden og månepyramiden. Førstnævnte regnes som klodens tredjestørste pyramide med en højde på 62 meter og sidelængder på over 200 meter. Pyramiderne og en række gravlignende bygninger bindes sammen af "De Dødes Allé", en 2 km lang asfalteret vej, der udgør "rygraden" i komplekset.

Den fjerklædte slange

Et af templerne giver en spændende introduktion til guddommen Quetzalcoatl, som betyder "den fjerklædte slange". Navnet og guddommen går igen i forskellige former under andre indianske højkulturer som aztek, zapotek, toltek og maya.

Bygningerne på De Dødes Allé menes dog ikke at være anvendt som gravpladser. Men faktisk ved man meget lidt konkret om den avancerede Teotihuacan-civilisation, som ufortjent står lidt i skyggen af mayaerne og aztekerne. Pyramiderne er bygget over lange perioder, men menes at være fra omtrent år 500 e.Kr.

Hvis tiden rækker, stopper I ved Basilica de Guadaloupe på vej til Teotihuacan. Basilikaen er dedikeret til Mexicos skytshelgen, som udspringer fra helgenkulten for jomfruen fra Guadaloupe fra 1500-tallet.

Dag 3
Det Antropologiske Museum og aztekernes flydende haver

Frida Kahlo museet i Mexico CityDagen starter med et spændende besøg på det verdensberømte antropologiske museum, som vitterligt er i verdensklasse. Museet giver en fin introduktion til Mesoamerika, der er det kulturelle navn for de mange højtudviklede kulturer, som herskede i det sydlige og centrale Mexico, Guatemala og dele af Honduras fra år 1500 f.Kr. til spaniernes ankomst i 1519. Alene indretningen og arkitekturen gør museet enestående.

Frida Kahlos hus

Efter at have tilbragt et par timer på Det Antropologiske Museum fortsætter I til det hyggelige Coyacan-nabolag, hvor I får lejlighed til besøge malerinden Frida Kahlos blå hus, der nu er omdannet til museum. Frida Kahlo var gift med maleren Diego Rivera.

Hun er kendt for sine stærke malerier, der blandt andet viser hendes egen hårde menneskelige skæbne. Museet er møbleret med Frida og Diegos egne møbler og rummer en del mexicansk kunsthåndværk.

Xochimilco – aztekernes flydende haver

Eftermiddagens sidste timer nyder I i Xochimilco, levnene fra aztekernes flydende haver fra før søen blev opdæmmet. De var i tidernes morgen dyrkningsområder, men udgør i dag et netværk af kanaler, der gennemtrevler småøer og plantager.

Sejltur og lokalt folkeliv

I sejler en tur på kanalerne og nyder det festlige skue af det lokale folkeliv. Der synges, spilles mariachi og falbydes majskolber ledsaget af kølige Corona-øl. Stemningen er løftet og afslappet.

Dag 4
Naturoplevelser i Chiapasprovinsen

Den fantastiske Sumidero kløft i MexicoOm morgenen flyver I til Tuxtla i den bjergrige, naturskønne Chiapasprovins. I begiver jer ud på landevejen med kurs mod den mægtige Sumiderokløft, hvor de grønne klippesider rager næsten en km i vejret fra Grijalvafloden.

Sejlads i Sumiderokløften

I sejler i speedbåd dybt ind i bunden af kløften, hvor der er et rigt fugleliv. I kan også være heldige at skimte en af kløftens mange alligatorer.

Herefter fortsætter turen gennem grønne bjergegne til landsbyen San Cristóbal de las Casas (2.300 m.o.h.). Byen er centrum for Chiapasprovinsens mange indianske folkeslag. De lever stadig efter gamle traditioner med rødder tilbage til mayaerne. Dagens kørsel anslås til ca. 2 timer.

Kolonitidsbyen San Cristóbal

I er fremme i San Cristóbal de las Casas ud på eftermiddagen. Her tager I en kort orienteringstur til fods for at få overblik over den smukke kolonitidsby, som er jeres hyggelige base de næste par dage.

Her er fantastisk atmosfære med masser af smukke bygningsværker og et farverigt folkeliv.

Tre overnatninger i San Cristóbal.

Dag 5
Indianske samfund nær San Cristóbal

Mor med sit barn i markedsbod i San Cristobal de las Casas, MexicoFormiddagen er afsat til et spændende indblik i de traditionsrige landsbyer, som ligger tæt på San Cristóbal.

Selvom der naturligvis er mange lighedspunkter set med vores øjne, så har hver landsby sine egne traditioner og særlige folkedragt med unikke mønstre og farver. Sproget deler sig hovedsageligt mellem tzotzil- og tzeltal-indiansk.

Landsbyen San Juan Chamula

I sætter først kursen mod San Juan Chamula, der er kendt for sin særprægede kirke. Her tilbedes Johannes Døberen, mens der ofres høns og æg og drikkes tequila og cola.

De syge søges helbredt ved healing. Kirken udgør således en spændende blanding af katolsk tro iblandet indianernes animistisk orienterede tro.

I San Juan går de indianske kvinder klædt i blålige dragter, mens mændene ifører sig sorte eller hvide uldne poncholignende trøjer. I fortsætter til Zinacatan, hvor lokalbefolkningen går i flot vævede rødlige og blågrønne dragter.

I både Zinacantan og Chamula skal man være meget varsom med fotografering af hensyn til de lokale normer og regler. Et billede stjæler noget af den fotograferedes sjæl.

Om eftermiddagen vender I tilbage til San Cristóbal. Udflugten til landsbyerne indebærer ca. 2-3 timers kørsel.

Dag 6
Byvandring og danskeren Frans Bloms Hus i San Cristóbal

Casa Nabolom - den danske forsker og arkæolog Frans Bloms hus i San Cristóbal i MexicoHele dagen er afsat til den smukke kolonitidsby i bjergene. Nyd San Cristóbals gamle kirker, smukke bygningsværker og det brogede menneskemylder. I oplever det bl.a. på en spadseretur til markedet.

Byen rummer små sjove butikker, gågader, småhandlende, gallerier og en smuk central plads, der prydes af en knaldgul og orange katedral. En anden lige så fremtrædende kirke er den lyserøde Santo Domingo-kirke, der er udført i barok stil med svulstig ornamentering og store søljer.

Danskeren Frans Bloms hus

Et interessant besøg er i Frans Bloms smukke hus ”Casa Nabolom”. Den danske forsker og arkæolog har været med til at bringe Chiapas på verdenskortet takket være sine ihærdige bestræbelser for indianernes rettigheder og regnskovens bevarelse. Frans Bloms arbejde føres nu videre af en fond med frivillige fra hele verden.

Dag 7
Vandfald i regnskoven

Aqua Azul - et smukt vandfald i Chiapas i MexicoFra San Cristóbal kører I fra højlandet mod regnskoven via et par smukke vandfald, hvor I gør holdt og slapper af.

Agua Azul og Misol Ha

Mest imponerende er Agua Azul-vandfaldene, der er en hel serie af skønne, turkise vandfald, der vælter ud af regnskoven i endeløse kaskader. Her er det muligt for de friske at tage en dukkert.

Tæt ved findes et andet imponerende vandfald: Misol Ha. Det er højere, og man kan komme om bag vandfaldet, hvis man er godt til bens.

Sidst på eftermiddagen når I frem til landsbyen Palenque, hvor I har to overnatninger.

 

Dag 8
Mayaruinerne i regnskoven ved Palenque

Ruinerne ved Palenque i MexicoFormiddagen er afsat til at udforske mayaruinerne ved Palenque. De regnes af mange som de mest overvældende og uforglemmelige i Mexico. De ligger på kanten af regnskoven, og her er ofte relativt få turister.

Palenques betydning styrtdykkede omkring år 900, og man ved ikke, hvorfor byen blev forladt. Mayakulturen fortsatte på Yucatan, og den dag i dag lever der mayaer i landsbyerne omkring den store ruin.

Inskriptionernes Tempel i Palenque

Ud over det store palads, er Palenques mest interessante bygning Inskriptionernes Tempel. Det er et af de få bygningsværker i Mesoamerika, der er anvendt som gravmæle på lige fod med pyramiderne i Egypten. Mayahøvdingen Pacals jordiske rester findes stadig i sarkofagen i templet i Palenque, men hans smykker er flyttet til Det Antropologiske Museum i Mexico City.

Tidligere var det muligt at komme ind i pyramiden og ned til sarkofagen, men det er desværre ikke muligt nu. Ved Palenque kan I være heldige at høre og se brøleaber.

I tager en guidet rundvisning i komplekset og kigger nærmere på både de små og større bygninger. Undervejs vil I også se en vandkanal udgravet af mayaerne.

Mayaernes utrolige viden om matematik, astronomi og arkitektur gjorde dem til en af klodens mest avancerede civilisationer under deres klimaks fra ca. år 300 til 7-800. Efter besøget ser I nærmere på det interessante mayamuseum.

Eftermiddagen er afsat til et improviseret besøg på en lokal plantage for f.eks. kaffe.

Dag 9
Ad Usumacintafloden til Yaxchilan

Maya ruinerne Yaxchilan nær Palenque i MexicoTuren (ca. 3 timer) går gennem frodige landsbrugsområder langs grænsen til Lancandonjunglen. Fra den lille flække Corozal begiver I jer i båd ud på en spændende sejlads ned ad Usumacinta-floden.

Jeres mål er det sjældent besøgte mayakompleks i Yaxchilan. Dette mayakompleks er primært interessant, fordi det ikke er fuldt restaureret, men stadig er overgroet af planter og træer omgærdet af en fortættet, mystisk atmosfære. Yaxchilan ligger strategisk ud til en lille flodkrumning, så man har kunnet forsvare sig mod udefrakommende trusler.

Over grænsen til Guatemala

Efter udforskning af komplekset sejler I op ad floden til Bethel, der er grænsebyen til Guatemala.

Bethel er en søvnig grænsepost, som nærmest er taget ud af en eventyrroman. Straks er det synligt, at I er kommet til et mindre udviklet land. Det hele foregår lidt langsommere og mindre effektivt, men med smil på læben og venlighed.

Gennem junglen til Flores

I er samtidig midt i Peten-junglen, så grus-/jordvejen lader noget tilbage at ønske, hvad angår komfort.

Hvis ikke I er rystet godt sammen efter de forløbne 10 dage på tur, så bliver I det bogstavelig talt i løbet af de næste 3-4 timer.

Men med lidt eventyrlyst skal I nok komme frem i god behold til Flores, der er indfaldsporten til mayabyen Tikal.

To overnatninger i Flores.

Dag 10
Tikal - mayaernes mest imponerende by

Mayaruinerne Tikal i GuatemalaDen mægtigste og mest imponerende af alle mayaernes mange storslåede byer er Tikal. Det har derfor givet anledning til mange teorier om, at Tikal må have været en slags hovedstad for mayakulturen. Det er dog også sandsynligt, der har været flere centre gennem tiden.

Tikal blev (gen)opdaget i 1848. Inden for de sidste 20-30 år har komplekset opnået stor opmærksomhed, og ruinbyen betragtes derfor med rette som et af Latinamerikas største kulturelle mindesmærker.

Mystik og utrolige mayapyramider

Ruinerne menes at dække et område på over 40 km². Kun den centrale del på ca. 5 km² er afdækket.

Som tidligere nævnt var mayacivilisationen på sit højeste fra år 300-900, den såkaldte "guldalder", men der findes rester fra bygninger helt tilbage fra år 700 f.Kr. Mayacivilisationen led sin undergang ca. år 900-1000, dvs. lang tid før spaniernes ankomst.

Kulturens undergang er fortsat en gåde for forskerne. Mange af pyramiderne er overgroede af jord, planter og træer. Det giver en spændende oplevelse af oprindelighed og øger mystikken omkring mayakulturen.

Nogle ruiner fremtræder som store træbevoksede jordhøje, mens andre er helt afdækkede og fremstår, som var de lige bygget. Den fantasifulde besøgende kan næsten forestille sig et skue af mayaindianere, der hylder ypperstepræster i færd med et drabeligt ritual eller tilbedelse af regnguden fra toppen af en pyramide.

Jaguartemplet og tukaner

Mest storslået er den meget velholdte hovedplads. Her står det majestætiske Jaguartempel spejlet af en anden høj, slank pyramide med en græsplæne med steler og altre imellem sig. Det højeste bygningsværk er over 70 meter højt. Fra dette og andre af de høje bygninger kan I sidde og skue udover junglen, der strækker sig som et grønt tæppe ud i horisonten.

Næsebjørne, papegøjer og tukaner

I trækronerne kan I være heldige at få øje på tukaner og papegøjer, og ved foden af bygningerne er der af og til mulighed for at se ræve, næsebjørne og andet dyreliv.

Der findes også brøleaber og andre typer fugle, men da junglen et tæt bevokset, kan det være svært at få øje på dyrene. Floraen er også ganske interessant og rummer mange spændende plantearter, som alle har deres funktion i regnskovens "medicinskab".

Dag 11
Flores - Chetumal, Mexico

Farverige hængekøjer i MexicoOm morgenen sætter I kursen mod Mexicos grænse. Det er turens længste rejsedag, som går ad jungleveje gennem Belize til Mexicos grænse. Herfra fortsætter I lidt nordpå til kystbyen Chetumal, hvor I overnatter.

Der er ikke mange seværdigheder i Chetumal, men overnatningen her er lagt ind for at gøre et afbræk på vej til Yucatan-halvøen og de sidste oplevelser på jeres rejse til Mexico. Dagens kørsel er 7-8 timer.

Dag 12
Drømmestranden i Tulum og kolonitidsbyen Valladolid

Kridhvid sandstrand i Tulum, MexicoI kører videre nordpå op ad Yucatánkysten, hvor I ind imellem får et flot vue mod det smukke turkisfarvede Caribiske Hav. Efter et par timers kørsel er I fremme i Tulum.

Drømmestranden i Tulum

I den sydlige ende af Mexicos caribiske kyst forkæler Tulum sine gæster med en 10 km lang sandstrand med ualmindeligt langt til nærmeste badehåndklæde. Stranden strækker sig fra det gamle mayafort El Castello i nord til det store, beskyttede vådområde Centro Ecologico Sian Ka’an i syd.

Det er efter vores mening en af Caribiens bedste strande, og som enhver drøm foreskriver. Pelikanerne slår ned i bølgerne for at fange dagens fisk, og store fregatfugle patruljerer. I disse skønne omgivelser kan I tage en svalende dukkert, inden I fortsætter nordpå.

Kolonitidsbyen Valladolid

Næste oplevelse er den maleriske by Valladolid, som er den tredjestørste på Yucatán-halvøen. I besøger markedet og går en tur i de fredelige gader med smukke huse i pastelfarver.

Efter spaniernes erobring levede Yucatán på mange måder sit eget liv i forhold til resten af landet. Det har sat sine spor på bl.a. arkitekturen, der blev præget af de kulturer, man handlede med i det gamle Europa, Caribien og New Orleans.

Flere byer er præget af den store rigdom, der fulgte med handlen med f.eks. sisal – og også af de pirater, der meget aktivt prøvede at få deres bid af kagen.

Overnatning ved Chichén Itzá

Sidst på dagen kører I til et hyggeligt 4* hotel lige uden for indgangen til den mest berømte mayaby af dem alle: Chichén Itzá, der blev kåret til et af verdens syv vidundere i 2007. Dagens kørsel er ca. 5-6 timer.

Dag 13
Mayabyen Chichén Itzá

Chichen Itza, Yucatan, MexicoDa I overnatter lige ved ruinerne, kan I være der lige fra morgenstunden, hvor der er klart færrest besøgende og mindre varmt. Det er afgørende for at få den helt rigtige oplevelse.

Den berømte Kukulcan-pyramide

Det enestående ruinkompleks Chichén Itzá er skabt af mayaer og toltekere. Komplekset er vidtstrakt med boldbaner, templer, offerbrønde, et observatorium og den berømte Kulkulcan-pyramide, der nærmest er en astronomisk kalender.

Pyramiden har fire sider med 91 trin hver, og inklusive det sidste trin til templet på toppen af pyramiden udgør det i alt 365 trin svarende til årets antal dage.

Den fjerprydede slange

Ved solhverv to gange om året danner pyramidens trapper en bugtende skygge, der udgør kroppen af guddommen "den fjerprydede slange". Den forenes med de store slangehoveder af sten ved pyramidens fod – et fantastisk vidnesbyrd om mayaernes forstand på matematik og astronomi.

Komplekset er særdeles imponerende og udgør en værdig afslutning på den kulturelle del af rejsen i mayaernes fodspor. Efter den guidede rundvisning med rejselederen er der mulighed for at spadsere rundt på egen hånd, besøge museet m.v.

Playa del Carmen

De næste par dage skal I bo på et godt hotel tæt ved stranden i udkanten af den charmerende turistby Playa de Carmen. Dette et hotel regnet for 4 stjernet med store værelser med balkon, med både pool og adgang til stranden. Hotellet er all inclusive med alle måltider og lokale drikkevarer inkluderet. Der er 10 minutter kørsel indtil havnen hvor færgen sejler til Cozomel og gågaden begynder. Så der bliver rig mulighed for at tage en gå tur i den livlige gade med mange butikker, restauranter og cafeer.

Dag 14
Afslapning i Playa del Carmen

Playa del Carmen i MexicoPlaya del Carmen er kystens næststørste by, men den har stadig charme og en afslappet stemning i modsætning til turistcentret Cancun.

Byen vokser hurtigt, og har samtidig udviklet sig til at være ganske trendy med fortovscafeer samt cafeer og barer med levende musik om aftenen. Her er desuden mange glimrende restauranter f.eks. i gågaden Avenida 5 og dens sidegader.

Både stranden og revet er fuldt på højde med resten af kysten, men byens popularitet betyder selvfølgelig flere mennesker på stranden.

I bor på hotel ved stranden i udkanten af den charmerende by med kort gåafstand til liv, butikker og restauranter.

Dag 15
Playa del Carmen, hjemrejse

Et smukt stykke strand og azurblå hav i Playa del Carmen, MexicoJeres rejse til Mexico nærmer sig sin afslutning. I har formiddagen til at slappe af på hotellet. Ud på eftermiddagen kører I en times tid til lufthavnen i Cancun, hvor flyet hjem afgår fra.

Dag 16
Hjemkomst

Håndmalede skåle i Chichen Itza, MexicoI ankommer til Danmark efter flyskifte undervejs.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Med dansk rejseleder - maks. 20 deltagere

Mathias Møller Årestrup

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 • Fly København – Mexico City og Cancun – København
 • Lokalfly med Mexicana Airlines
 • Alle skatter og afgifter
 • 11 overnatninger på gode 3 * hoteller med morgenmad
 • 1 overnatning på 4* hotel ved Chichén Itzá med morgenmad
 • 2 overnatninger på 4+* all inclusive hotel i Playa del Carmen
 • Rundrejse med entreer og seværdigheder ifgl. program
 • Indrejseafgift i Guatemala (15 USD)
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet

 • Sygdoms- og afbestillingsforsikring.
 • Frokost og middag (beregn 40 USD pr. dag)
 • Drikkepenge (beregn i alt ca. 75 USD, betales undervejs)
 • Skatter, afgifter der indføres efter rejsens offentliggørelse
 • Ferierejseforsikring

Extra info

Rejseledere

Flere af vores rejseledere bor og opholder sig store dele af året på destinationen. Det medfører af og til, at rejselederen ikke følger med gruppen på flyrejsen. Når dette er tilfældet, så vil Nyhavn Rejser sende en repræsentant til lufthavnen i København, for at sikre at deltagerne assisteres ved check-in og kommer trygt af sted på udrejsen. Ved afrejse fra anden lufthavn end København sørger man selv for check-in.

Deltagerantal

Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere der vil maksimalt være 20 deltagere. Hvis der ikke er det nødvendige antal deltagere 6 uger før afrejsen, vil Nyhavn Rejser ikke gennemføre rejsen, med mindre andet er meddelt til de rejsende, som har tilmeldt sig rejsen.

Rejseforsikring

Det er en forudsætning for deltagelse på en af Nyhavn Rejsers rundrejse med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring, som dækker sygdom, lægebehandling, medicin, eventuel hjemtransport og andet, som er relateret med sygdom og ulykke. På rejser uden for Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring, og skal derfor have ekstra dækning eller ny forsikring. Tjek med eksisterende rejseforsikring, hvad den dækker og ikke dækker. Ellers hjælper Nyhavn Rejser gerne med at tegne rejseforsikring hos enten Gouda eller Europæiske Rejseforsikring, hvis der er behov for dette.

Fysisk form og tilstand

For at kunne deltage i denne rejse, er det er en forudsætning at man er i almindelig god fysisk form og kan gå ved egen hjælp. Hvis man er dårligt gående, anvender rollator eller kørestol, er denne rejse ikke egnet, og pågældende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. Nyhavn Rejser forbeholder sig ret til at afvise rejsende, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for bureauet.

Ændring eller forlængelse af rejsen

Det er muligt at rejse ud før eller hjem efter gruppen mod et gebyr på minimum kr. 1.000,- pr. person, plus eventuelle ekstra arrangementer. Det er en forudsætning, at flyselskabet kan bekræfte en eventuel ændring af flyrejsen. Bemærk, at der ikke er dansk rejseleder i forb.m. eventuelle forlængelser af rejsen.

Forbehold/ændringer

Da rejsen sælges som en hel “pakke“, vil der ved ændringer ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Vi gør opmærksom på, at programmet er oplyst vejledende med forbehold for ændringer. Deltagerne bør være opmærksomme på, at rejsen afvikles i lande, hvor lokale naturkræfter og kulturelle forhold kan spille ind og have indflydelse på programmets afvikling. Selvom Nyhavn Rejser, rejselederen og vores lokale agent gør alt for at afvikle programmet i henhold til det oplyste, kan der opstå force majeure-situationer og forsinkelser, der kan medføre ændringer.

Pas/visum

Hvis I er danske statsborgere og har dansk pas, kræves der ikke visum til denne rejse. Pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdet og skal medbringes på rejsen. Bemærk, at hvis I rejser via USA, skal I være opmærksomme på den registrering, som er krævet af de amerikanske myndigheder.

Er I statsborgere i et andet land eller ikke har et dansk pas, skal I være opmærksomme på, at der kan gælde andre regler for visumkrav. Hvis dette er tilfældet, så skal I selv sørge for at anskaffe visum, der måtte være påkrævet til rejsen.

Navneændring

Ved køb af rejsen skal man opgive sit navn, som det står i ens rejsepas. Hvis der er opgivet forkert navn, og flybilletter skal ændres eller genudstedes, skal eventuelle ekstra omkostninger afholdes af den rejsende.

Afrejse fra Billund

På de grupper, som flyver med KLM, er der afrejse fra Billund til samme pris som ud af København. Ønsker man afrejse fra Billund skal dette bestilles ved køb af rejsen. Da KLM efterfølgende skal godkende udrejse og pris fra Billund må Nyhavn Rejser tage forbehold for udsolgte pladser til overnævnte pris. Så tillæg i flypris kan forekomme.