• Den mægtige Sumidero-kløft i Mexico
 • Palenque i Mexico
 • Det smukke vandfald, Aqua Azul i Chiapas, Mexico
 • Mayaerne havde deres storhedstid i år 300 – 900 i Chiapas-provinsen i Mexico

Rejser til Chiapas og San Cristóbal de las Casas, Mexico

Skønne byer, mayaernes kultur, storslået natur og håndplukkede hoteller

Traditionsrige indianske kulturer med kirken i San Juan Chamula

Maleriske San Cristóbal de las Casas

Regnskov med brøleaber og tukaner

Tempelkomplekser i Yaxchilan og Palenque

De store vandfald Aqua Azul og Misol-Há

Læs mere

Af alle storslåede steder i Mexico, er Chiapas-provinsen nok stedet, hvor følelserne og sanserne bliver udfordret og forkælet mest. Det er her, drømmene kommer til live og passionen for magiske Mexico fødes for alvor.

Gå på opdagelse i regnskoven akkompagneret af et kor af brøleaber og eksotiske fugle. Oplev tempelkomplekser, der konstant kæmper for ikke at blive indfanget af den fantastiske frodighed. Og kom tæt på de indianske kulturer.   

Charmerende San Cristóbal de las Casas

Selv om byen San Cristóbal de las Casas ligger i en dal, sidder I oppe i 2.100 meters højde, når I suger til jer af de mange indtryk. Her er et behageligt klima, sjove butikker, gågader, farverige huse, gallerier, smukke kirker og masser af restauranter. 

Byen er opkaldt efter den spanske præst Bartolomé de las Casas, der kæmpede for indianernes rettigheder. En anden, der viede sit liv til indianerne, var den danske arkæolog Frans Blom. Besøg hans hus, ”Casa Na Bolom”, og få et spændende indblik i hans arbejde. Om aftenen kan I nyde et måltid mad i den charmerende gårdhave eller ved langbordet med gæster fra hele verden. 

Sna Jalobil, Væverens hus på tzotzil, kan også anbefales. Det ligger ved siden af markedet og Santo Domingo-kirken og et museum skabt af 800 vævere fra 20 tzotzil og tzeltal samfund i Chiapas' højland. Et par km uden for centrum giver Museo de Medicina Maya indblik i mayaernes medicinske traditioner.

Medicinmænd i San Juan Chamula og sjaler i Zinacantán

Chiapas-provinsen er centrum for mange traditionsrige indianerkulturer, som nedstammer fra den avancerede mayakultur, der herskede før Columbus. De kommer til jer for at sælge kunsthåndværk i de hyggelige byer, og når I kommer til dem i kirken f.eks. i San Juan Chamula, hvor shamanerne ofrer inde i kirken, får I med stor sandsynlighed et af jeres livs største rejseminder med i bagagen. 

I landsbyen Zinacantán beboet af tzotzil-indianere holdes traditioner og værdier også i hævd. Mange af mændene dyrker blomster, mens kvinderne væver sjaler, ponchoer og armbånd på deres lændevæve. De farverige stoffer stråler i kraftige og livsbekræftende mønstre med primært røde, pink, lilla og blå farver.

Regnskovens hemmeligheder: Palenque, Yaxchilan og Bonampak

På rejser til Chiapas kan I opleve store tempelkomplekser omgivet af regnskov. Mayaruinerne ved Palenque er en overvældende oplevelse med det store palads, Soltemplet og ikke mindst Inskriptionernes Tempel med mayahøvdingen Pakals grav. Regnskoven har stadig et fast greb om mange af de gamle bygninger. 

Det har regnskoven også i den gamle mayaby Yaxchilan. I sejler dertil ad floden Rio Usamacinta omgivet af dufte, varme og lyde fra regnskoven. Efter en time slår floden en bue, og her står I så pludselig midt i den gamle by med en atmosfære, der giver fantasien vinger. 

Yaxchilan var regionens hovedstad op til 900-tallet, og historien fortæller om krig med Palenque og alliancer med Tikal i Guatemala. En af de byer, der blev domineret af Yaxchilan, var Bonampak, som blev fundet i 1946. Farverige vægmalerier fortæller om krige, ritualer og livet i mayaernes epoke. Få steder i verden kan en tur i skoven være så imponerende og lærerig. 

Alligatorer og speedbåde i Sumidero-kløften

I Sumidero-kløften står lodrette klippevægge som op til 1 km høje mure langs Río Grijalva, der glider stille af sted. Oplev det fra en speedbåd, der stopper, når guiden skal vise en alligator i vandet eller en edderkoppeabe højt oppe i et træ. Her er også store fugleflokke og vandfald. 

Regnskovens vandfald

Ved regnskoven i Chiapas er der grønt, grønt og grønt lige så langt øjet og tanken rækker. Her og der brydes naturens grønne tæppe af fossende vandfald som 35 m høje Misol-Há og de endeløse kaskader af vand ned gennem de 500 vandfald ved Agua Azul.

Håndplukkede hoteller i Chiapas-provinsen og San Cristobal

Udvalgte oplevelser i Chiapas-provinsen og San Cristobal

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Kundetilfredshed

99% Er glade for os som rejsearrangør
93% Vurderer vores service som god eller fremragende
97% Vil anbefale os til venner og familie
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv. Vi tager os god tid til at lære jer at kende, så I er sikre på, at alle jeres behov bliver imødekommet. Og jeres rejse planlægges ned til mindste detalje for at sikre, at alting går op i en højere enhed. Derfor vender vores kunder tilbage til os igen og igen.
Baseret på 11.119 besvarelser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.