• Par på en strand på Sri Lanka's vestkyst
 • Den udskårne buddha statue i Buduruvagala er på UNESCO's World Heritage site
 • En flok kaskelothvaler ved Sri Lankas kyst

Sri Lanka

Templer og naturscenerier i Det Indiske Ocean

Sri Lanka adskiller sig ikke bare ved sin størrelse fra de andre skønne øer i Det Indiske Ocean. Sri Lanka byder på en markant og til tider også turbulent historie, en spændende kultur, smukke naturscenerier … og selvfølgelig også på dejlige strande.

Stranden ved Anantara Kalutara Resort i Sri Lanka er oplagt til lange spadseretureSri Lanka ligger ud for den sydlige spids af Indien. En gang betragtet som en billig stranddestination, men i dag et rejsemål med stor fokus på kvalitet og indholdsrige rejser. Strandene er her selvfølgelig stadig, men der kan nogle steder være en del strøm så tal med jeres rejserådgiver om mulighederne alt efter årstid. Og Maldiverne er kun 1½ times flyvning væk ...

Buddhismen er den dominerende religion med 70 % af befolkningen, mens den sidste del fordeler sig på hinduer, kristne og muslimer.

Teplantager ved Castlereagh Reservoir på Sri LankaMaleriske plantager

Sri Lanka er utroligt frugtbar og en stor producent af eksotiske frugter. Landet var i århundreder en stor producent af krydderier med bl.a. kanel og peber.

I dag er Sri Lanka dog mest kendt for sine mange teplantager, som englænderne etablerede i det smukke og køligere højland. Her står nu plantage efter plantage i sirlige mønstre i det maleriske bakkeland. Sri Lanka er verdens tredjestørste producent af te. Tekstiler og smykker med bl.a. Ceylon safirer er andre væsentlige indtægtskilder.

Munke ved foden af Løveklippen, Sigiriya, Sri LankaAutentisk charme

Sri Lanka var en gang et af de rigeste lande i Asien. I nyere tid har landet dog ikke udviklet sig i samme tempo som sine naboer. Som rejsende betyder det en særlig autentisk charme og en rolig puls, hvor man kan nyde en mangfoldighed af indtryk.

Her er smukke strande, unik flora og fauna samt en stor mængde af historiske og religiøse steder. Her er også vandreture, white water rafting, cykling og mange andre eventyr for de mere aktive. Og overalt vil I bemærke befolkningens gæstfrihed.

Buddha statue og ruinerne i Polonnaruwa på Sri LankaThe Cultural Triangle

Når man bevæger sig fra kysten ind i landets midte venter store oplevelser primært i det område, der kaldes The Cultural Triangle. Et forholdsvis lille område, der dog huser hele 6 af Sri Lankas 8 Unesco World Heritage attraktioner.

Her møder I bl.a. 2000 år gamle byer i Anuradhapura, den berømte Sigiriya klippefæstning med kalkmalerier, tempelhuler på Dambulla, den gamle hovedstad i Polonnaruwa, det gamle kloster på Ritigale og stupaen i Mihintale, hvor buddhismen ifølge legenden blev født på Sri Lanka.

Temple of the Tooth, Kandy, Sri LankaI den kulturelle hovedstad, Kandy, venter paladser og templer med bl.a. Sri Dalada Maligaw-templet ved kongepaladset. Templet kaldes også Temple of the Sacred Tooth Relic, da der her opbevares en af Buddhas tænder, der har været betragtet som et magtsymbol i Sri Lankas historie.

Disse vidundere i den kulturelle trekant ligger kun 4 timers kørsel fra vestkysten og Colombos internationale lufthavn.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.