• Moeraki boulders - store runde sten på stranden ved Dunedin i New Zealand
 • Universitetsbygningen med klokketårnet i Dunedin, New Zealand
 • Albatrosser ved Dunedin, New Zealand
 • Smuk udsigt mod Stillehavet ved Otago halvøen på New Zealand
 • Strand og sanddyner ved Otago-halvøen på New Zealand
 • Pingvin nær Dunedin i New Zealand

Rejser til Dunedin og Otago-halvøen, New Zealand

Dyreliv, cykelture og et lille stykke Skotland i New Zealand

Skotternes og guldgravernes Dunedin

Sæler, pingviner og søløver på Otago-havlvøen

Den store albatroskoloni på Taiaroa Head

De mystiske sten Moeraki Boulders

Udvalgte hoteller og udflugter

Læs mere

Oplev charmerende Dunedin på rejser til New Zealand. Skotske immigranter gav byen stil og sjæl, mens guldgravere gav den rigdom – så længe pengene varede. Kort derfra venter kæmpe albatrosser og spændende dyreliv på Otago-halvøen. 

Dunedin og Otago-halvøen på østkysten af Sydøen i New Zealand er en del af regionen Otago, der er ¾ af Danmark i størrelse, men mindre end Århus, når det gælder antal beboere. Her som så mange andre steder i New Zealand, er det naturen, der hersker og fylder. 

I Central Otago er bl.a. flere cykelruter, hvor I kommer ud i frisk luft og fri natur. Otago huser også Queenstown og Wanaka. Og de er gode til at producere en liflig Pinot Noir!

Dunedin – et stykke Skotland i New Zealand

Dunedin er et stykke Skotland i eksil. Byen blev grundlagt af skotske immigranter, og selv landskaberne heromkring virker helt skotske med råt højland og søer. I midten af 1800-tallet gjorde man store guldfund, og byen voksede til den tids førende og rigeste by i New Zealand. 

Dunedin var først med elektrisk lys og indlagt gas, og byen fik landets første universitet. På rejser til Dunedin kan I stadig se mange herskabelige victorianske og edwardianske bygningsværker. Her er også stadig whiskydestilleri, kiltfabrik og masser af sækkepiber.

Ud mod den ottekantede plads Octagon i centrum ligger bl.a. St. Paul's katedralen i nygotisk stil med marmor og farverige mosaikker. Imponerende er også den gamle banegård med tårn og lagkagesten. I Dunedin kan I også opleve verdens stejleste gade Baldwin Street.

Pingviner, sæler og albatrosser

Rejser til Dunedin giver også mulighed for at studere særprægede fænomener i naturen. 

En halv time uden for Dunedin på Otago-halvøen lever guløjede og blå pingviner, sæler og søløver samt en koloni af albatrosser på land, hvor albatrosser ellers foretrækker at være i luften. Se albatrosserne lande og lette fra Taiaroa Head, hvis vejret er til det. I kommer ikke så tæt på dette syn noget andet sted i verden. Fra november bygger de reder på jorden. 

Den mægtige kongealbatros kan nå et vingefang på helt op til tre meter. Som svæver er den fuldstændig afhængig af gunstige vindforhold. Kombiner evt. turen hertil med sejlads ind gennem fjorden til Dunedin.

I har også mulighed for at studere et forunderligt geologisk fænomen: de store sorte sten Moeraki Boulders, der ligger som kæmpe halvkugler, djævelens marmorkugler, langs stranden. Ingen kendere forklaringen på de mystiske sten. 

Udvalgte udflugter og hoteller i Dunedin

Nyhavn Rejser udvælger hoteller og lodges for stemning og beliggenhed i Dunedin. Og vi har testet udflugter og lokale operatører, så I kan få de bedste oplevelser på rejser til Dunedin og Otago-halvøen.

Rejser til Dunedin og Otago

Udvalgte oplevelser i Dunedin & Otago

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Få hjælp til jeres rejse til New Zealand

Nyhavn Rejser er eksperter i New Zealand og rejser til Dunedin og Otago-halvøen. Vores rejserådgivere har selv været på rejser til New Zealand utallige gange. Hør om deres erfaringer, om håndplukkede udflugter samt hoteller og lodges tæt på oplevelserne. Ring 33 18 88 54

Kundetilfredshed

99% Er glade for os som rejsearrangør
93% Vurderer vores service som god eller fremragende
97% Vil anbefale os til venner og familie
Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv. Vi tager os god tid til at lære jer at kende, så I er sikre på, at alle jeres behov bliver imødekommet. Og jeres rejse planlægges ned til mindste detalje for at sikre, at alting går op i en højere enhed. Derfor vender vores kunder tilbage til os igen og igen.
Baseret på 11.119 besvarelser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.